Laddar

32-åring misshandlade sin fru – drog henne i håret

En 32-årig man hemmahörande i Hässleholm döms nu efter att flera gånger ha misshandlat sin fru. Det slutar med ett fängelsestraff.

delningar

Det är flera fall av kränkning, misshandel och hot som en 32-årig man nu döms för vid Hässleholms tingsrätt. Paret har varit gifta i flera år och det första fall som tas upp i domen är en händelse år 2015.

Kvinnan blev då slagen i ansiktet så att hon blev svullen. Till sina vänner och släktingar sade hon att hon hade gått in i en dörr.

Ett par år senare inträffade ytterligare en allvarlig händelse. Kvinnan hade gillat en bild i sociala medier och det gjorde mannen avundsjuk. Mannen kallade henne för en hora. När hon låg och halvsov tog han plötsligt tag i hennes hår och slet loss en hårtuss. Hon fick blåmärken som satt kvar i flera dagar.

Till slut har kvinnan valt att anmäla sin man. Hon hade då under flera år blivit hotad minst ett 100-tal gånger. Mannen hade bland annat sagt att han skulle skjuta henne i skogen och att han skulle slänga henne från en balkong.

Misshandeln fortsatte minst fram till mars månad. Då drog han in sin fru i en bil och började därefter att slå henne. Hon försökte att fly, men mannen höll fortfarande fast i armen. Till slut lyckades kvinnan ta sig ut medan bilen fortfarande var i rullning.

32-åringen döms nu till nio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning samt ett fall av olovlig körning. Han ska även betala 40 000 kronor i skadestånd till den drabbade kvinnan.

Relaterade artiklar