Laddar

25-årig Kristianstadsbo dömd för sexbrott på färja

En 25-årig man från Kristianstad har dömts för sexbrott ombord på en färja.

delningar

Det var i september år 2016 som mannen från Kristianstad befann sig ombord på en kryssningsfärja som går mellan Stockholm och Åland. Han gick in i en kvinnas hytt och utsatte henne för sexuellt ofredande. Händelsen har nu tagits upp i Stockholms tingsrätt.

Det började med att en kvinna blev berusad och därför gick in till sitt rum ombord på färjan. Hon var illamående och kräktes. Efter att ha duschat och klätt på sig lade sig kvinnan i sin säng. I samma rum fanns också en kvinnlig kollega. Plötsligt vaknade de upp och såg en man låg i samma säng.

Han hade då dragit ner byxorna och var naken på underkroppen. Kvinnan skrek ”vem fan är du, ut härifrån”, men utan att mannen reagerade. Efter den händelsen har kvinnan mått psykiskt dåligt och valde att göra en polisanmälan.

Kristianstadsbon själv säger att han inte minns särskilt mycket av händelsen. Det var första gången han drack stora mängder alkohol och han blev väldigt berusad. På en övervakningsfilm syns det hur han vinglar i korridoren. Mannens förklaring till att han var halvnaken, var att han brukar ta av sig kläderna när han lägger sig för att sova.

Tingsrätten har granskat filmerna från färjan och har där bevis på att mannen var inne i kvinnans hytt i cirka åtta minuter. De anser att 25-åringen borde ha insett att han gått in i fel rum, eftersom att hans egna hytt ligger på andra sidan av båten.

Det slutar nu med att 25-åringen döms till åtta månaders fängelse för sexuellt ofredande och hemfridsbrott. Han ska dessutom betala cirka 23 000 kronor i skadestånd till de två kvinnor som befann sig i hytten.

Relaterade artiklar