Laddar

24-åring försökte köra över kvinna – blev jagad av polis

24-åringen blev jagad av polisen i Kristianstad och prejades av vägen. Han döms nu för en lång rad med brott.

delningar

Den 15 juni förra året försökte en polispatrull stanna en bilförare på Långebrogatan i Kristianstad. Det ledde till en vansinneskörning och biljakt som nu har slutat med en fällande dom i tingsrätten.

Upprinnelsen var en händelse på en parkering. Polisen hade larmats dit eftersom att en arg man försökte att köra på en kvinna. Mannen skulle enligt uppgift vara beväpnad med en pistol och hade uttalat ett dödshot.

Polispatrullen bestämde sig för att följa efter den bil som den misstänkta mannen körde. Istället för att stanna så valde den 24-åriga förare att öka hastigheten. Han körde 80 kilometer i timmen på en 50-sträcka.

Han gjorde två omkörningar så att de andra trafikanterna tvingades åt sidan. Därefter körde mannen 3-4 varv i en rondell. Färden gick vidare mot mötande trafik in i ett villaområde. Där beslutade polisen för att sätta stopp genom att preja mannens bil så att den voltade och landade på taket.

Efter att polisen grep mannen blev han misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Samtidigt tog man blodprov på 24-åringen som visade att han var påverkad av droger då han körde. Det var inte vara första gången som han använde sig av narkotika.

Enligt domen har mannen nämligen blivit fasttagen för narkotikabrott vid flera tillfällen. Ett av de mer allvarliga brotten inträffade på Knutpunkten i Helsingborg i november förra året. Polisen kontrollerade där en bil som 24-åringen satt i efter att ha känt lukten av cannabis. De hittade ett halvt kilo narkotika i fordonet.

Mannen sade att han skulle använda all cannabis själv, men det tror inte tingsrätten på. De gör bedömningen att en del av narkotikan skulle säljas vidare. Den 24-åriga mannen döms nu för en lång rad brott till sex månaders fängelse.

Relaterade artiklar