Laddar

24-åring åtalas för vansinneskörning

Polisen stoppade 24-åringen. - Foto: Carl Winsth

Polisen fick stopp på mannen efter att han körde motorcykel i hög fart genom ett bostadsområde. Nu väntar rättegång.

delningar

I slutet av maj gjorde den 24-åriga mannen en vansinnesfärd på en trehjulig motorcykel. Det började på Långebrogatan i Kristianstad, när polisen beslutade sig för att göra en kontroll.

Föraren svängde in på Härlövsängaleden med en passagerare där bak. Han vägrade att stanna.

Istället ökade mannen hastigheten och försökte att köra ifrån polisbilen. Han körde över heldragna linjer, över en gräsmatta och in på en cykelväg i hög hastighet.

Enligt polismännen var det mycket folk ute. På gångvägen befann sig en kvinna tillsammans med ett barn. De var nära att bli överkörda.

En stund senare mötte polispatrullen mannen som de hade sett köra motorcykeln. Han kom då gåendes. I förhöret med polisen hävdar 24-åringen att han inte har kört någon motorcykel. Han förnekar därmed brott.

– Du kan inte ha sett mig, jag har inte kört den, sade han kortfattat i förhöret.

Cirka en vecka efter händelsen kom en annan man in till polisstationen och tog på sig brottet. Enligt polisens utredning tycktes det vara märkligt att han tog på sig gärningen så långt efteråt.

24-åringen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, mot sitt nekande. Enligt åtalet har han "gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och även visat uppenbar likgiltighet inför sin passagerares och andra människors liv och egendom".

Relaterade artiklar