24-åriga KIK-stjärnan avslutar karriären efter hjärnskakning

Rasmus Rundgren (här i Borlänges blåa färger) avslutar sin karriär efter hjärnskakningar. - Foto: Bildbyrån

KIK-spelaren drabbades av en hjärnskakning. Nu tar han beslutet att lägga skridskorna på hyllan.

delningar

24-årige Rasmus Rundgren blev värvad från Borlänge till Kristianstad IK under sommaren. Under sin hockeykarriär har han drabbats av hjärnskakningar och det har satt sina spår. I KIK har Rasmus använt ett specialvisir med mörkt glas för att kunna spela.

– Jag kommer inte undan besvären, men det går inte att jämföra med hur det var innan. Jag får ofta huvudvärk, det är mycket trötthet… det blir en särskild känsla i huvudet, det blir väldigt tungt. Men efter alla läkarbesök jag har gjort under åren har jag fått med mig många strategier som jag använder, sade Rasmus till Kristianstadsbladet tidigare i oktober.

Problemen har dock fortsatt och under helgen meddelade Rasmus Rundgren nyheten att avslutar sin hockeykarriär med omedelbar verkan. Det meddelar KIK på sin hemsida.

"Rasmus har under säsongen känt av sina hjärnskakningar efter träningar och matcher och kom fram till att det inte går att spela ishockey mer. Det är mer stor sorg vi konstaterar att hjärnskakningar återigen avslutar en spelares hockeykarriär alldeles för tidigt", skriver klubben.

Nu är det backen Gustav Jäderberg som kommer att ta över. Han kommer närmast från Kalmar HC och skriver på för resten av säsongen. Gustav som bröt sitt kontrakt med KHC i lördags gör sin första träning idag. Han är 20 år och har Växjö Lakers som moderklubb.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar