Laddar

22-åring sköt mot familj – nu sänker hovrätten straffet

En 22-årig man dömdes till fängelse efter att ha skjutit mot en familj i Kristianstad. Nu väljer Hovrätten att sänka straffet.

delningar

Den 17 september förra året larmades polisen till en lägenhet i Kristianstad efter en skottlossning. En 22-årig man hade då avlossat flera skott mot en familj som han hade relation till. Det skedde efter en konflikt mellan familjen och den då misstänkta mannen.

Skotten ska ha missat människorna och istället träffat i väggen bredvid ett vitrinskåp samt vid en soffa. 22-åringen flydde ut från lägenheten och kunde senare spåras av polisen. Han greps i en bil. Pistolen hittades aldrig, men av hylsorna kunde polisen dra slutsatsen att ett vapen av kaliber .22 hade använts.

Händelsen rubricerades först som mordförsök, men efter att förundersökningen blev klar ändrades brottsmisstankarna. Gärningen togs upp i Kristianstads tingsrätt och där dömdes mannen till tre år och sex månaders fängelse för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Han skulle dessutom betala cirka 130 000 kronor i skadestånd.

Domen har efter det överklagats till Hovrätten över Skåne och Blekinge. Där har det nu kommit en ny dom i fallet. Fängelsestraffet sänks nu till två år och nio månader. Det vill säga en nio månader kortare fängelsevistelse jämfört med tingsrättens bedömning.

Skadeståndet sänks samtidigt till 100 000 kronor. Det skriver Kristianstadsbladet. 22-åringen kommer att sitta kvar i häktet till dess att straffet kan verkställas.

Relaterade artiklar