20-åring dömd för mordförsök sätts nu i fängelse

Pressbyrån efter mordförsöket. - Foto: Henrik Nordell

Kriminalvården har tagit beslut om var den 20-årige gärningsmannen ska avtjäna sitt straff.

delningar

Efter ett bråk inne på Pressbyrån i Kristianstad blev en man i 20-årsåldern knivhuggen i huvudet, magen och halsen. En annan person blev knivskuren i handen efter att ha försökt att avvärja attacken. Gärningsmannen var en 20-årig man som under sommaren dömdes till fem års fängelse för mordförsök.

Nu har Kriminalvården tagit ett beslut var han ska avtjäna sitt fängelsestraff. Det fanns en önskan att sitta antingen i Kristianstad, Kumla, Tidaholm eller Kalmar. Inga av de platserna har myndigheten dock gått med på.

Det blir istället anstalten i Salberga som 20-åringen kommer att vara placerad. Han kommer att sitta på säkerhetsklass 1, vilket är till för personer som har en stor risk att rymma. Motiveringen är att den anstalten har en lämplig grad av övervakning och kontroll samt passande sysselsättning.

Det har gjorts en utredning av Kriminalvården som säger att risken för att 20-åringen ska rymma är medel, liksom risken att han använder våld eller missköter sig allvarligt.

Han kommer nu att få en villkorlig frigivning tidigast sommaren år 2021. Efter avtjänat straff ingår det i domen att han ska utvisas från landet och får tidigast återvända sommaren år 2033. Det vill säga om cirka 15 år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar