20-åring bet vårdpersonal och dödshotade polis

Personalen på Centralsjukhuset blev attackerad. Nu åtalas mannen. - Foto: Mostphotos

En man i 20-årsåldern åtalas nu för misshandel, hot och våldsamt motstånd. Han bet en vårdare på sjukhuset i armen.

delningar

Det var i maj månad som händelsen utspelade sig på psykakuten i Kristianstad. En man sökte vård med blev plötsligt aggressiv i väntrummet. Han sparkade sönder en armerad glasruta och började blöda från benet. Fler i personalen larmades dit för att lugna ner honom.

När de anlände hade mannen i 20-årsåldern redan bitit i armen på en sjukvårdare. Det skedde samtidigt som flera personer höll honom ner mot marken. Själv minns han inte särskilt mycket av händelsen.

– Jag mådde dåligt den dagen och var inte nöjd med bemötandet av personalen som jag fick, säger mannen i förhör.

När polisen anlände till platsen så satte de på handfängsel och en spotthuva. Därefter tog de med sig 20-åringen i en polisbil. Där fortsatte aggressionerna med flera hot mot polismännen.

– Alltså jag skall kasta en molotovcocktail rakt genom rutan där du bor ../.. Hade jag inte haft den här spottkoppen på mig hade jag bitit halspulsådern av dig fattar du (?), sade mannen enligt en inspelning från polisbilen.

– Jag erkänner att det i betraktarens öron kan uppfattas som ett hot. Just då menar jag det, men nu i efterhand – när jag inte är arg – menar jag verkligen inte det, försvarar sig mannen senare i ett förhör.

Mannen åtalas nu för ett flertal brott. Han erkänner misshandel och hot mot tjänsteman, men förnekar våldsamt motstånd. Händelsen kommer nu att tas upp i rättegång.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar