Laddar

20-årig man stal 53 exklusiva flaskor vodka

53 flaskor Absolut Vodka stals efter ett misstänkt inbrott . Nu döms en 20-årig man från Kristianstad för gärningen.

delningar

En man bosatt i Kävlinge har under flera år samlat på exklusiva flaskor av märket Absolut Vodka. Efter att han åkte till jobbet en julidag förra sommaren märkte en person i huset att altandörren stod öppen. Det visade sig då att flera av vodkaflaskorna var borta.

Polisen åkte dit och gjorde en brottplatsundersökning. De kunde inte hitta några brytmärken på dörrarna, men kunde däremot konstatera att det saknades 53 stycken vodkaflaskor, en literflaska med Jägermeister samt 12 stycken små miniatyrflaskor av samma dryck.

Samma natt som stölden skedde hade en kille från Kristianstad sovit över i huset. Pappan tyckte att han betedde sig underligt. Det tog sedan inte lång tid innan annonser om att sälja flaskorna dök upp i olika facebookgrupper.

Ägaren gillrade då en fälla med hjälp av polisen. De styrde upp så att personerna med de stulna flaskorna kom hem till en bostad i tron att de skulle kunna sälja dem. Där väntade polisen och samtliga greps. En av dem var den kille som hade sovit över i huset där vodkaflaskorna stals ifrån.

Nu har händelsen tagits upp i tingsrätten. Där döms den 20-åriga mannen från Kristianstad för stöld till villkorlig dom och 10 200 kronor i dagsböter. Han ska dessutom betala 31 000 kronor i skadestånd till den stölddrabbade mannen.

I polisförhöret har 20-åringen sagt att han var utsatt för hot och utpressning. 50 000 kronor var han tvungen att betala inom en viss tid annars skulle han råka illa ut. Från början funderade han på att ta ett lån, men såg en stöld av vodkaflaskorna som en snabb lösning. Nu slutar det med en fällande dom.

Relaterade artiklar