Laddar

18-miljonersgård till salu i Kristianstad: ”Absolut toppklass”

En stor gård värd 18 miljoner kronor ska nu säljas utanför Kristianstad.

delningar

En stor gård nära Snårarpsvägen utanför Kristianstad är nu till salu med LRF konsult som mäklare. Annonsen lades ut på Hemnet för bara någon några dagar sedan. Med ett utgångspris på 18 miljoner kronor är det den dyraste fastigheten till salu inom Kristianstads kommun just nu.

– Det är dags för någon annan att ta över fastigheten. Jag har kommit upp i den åldern, säger den nuvarande ägaren.

På gården har det bedrivits svinproduktion sedan 1980-talet. Grisarna föds upp enligt ett koncept som minimerar risken för sjukdomar hos besättningen. Det har gjort att djurens hälsa är bland den bästa i landet och att tillväxten är hög.

Årsredovisningarna från företaget visar hur lyckad verksamheten har varit under de senaste åren. Närmare 14 miljoner hamnade omsättningen på förra året, med en vinstmarginal på över 20 procent.

Förutom flera hektar mark runt gården, ingår det stora fastigheter i affären. Det  finns ett slaktsvinsstall med 2100 platser i sju avdelningar. Det finns dessutom ett duggstall med plats för 352 suggor på samma gård, liksom en ladugård med kapacitet att lagra 4 000 kubikmeter hö.

Annonsen för gården bär rubriken ”helintegrerad grisbesättning i toppklass”. Det framgår dock inte ifall några grisar ingår. 24kristianstad.se har sökt mäklaren för en kommentar. Senast i början av april ska intresserade ha lämnat sitt anbud.

Relaterade artiklar