Laddar

15-årige jättetalangen räddade KFC

KFC gick mot förlust – då slog Nanasi till med sitt första mål för A-laget.

delningar

Kristianstad FC fick en mardrömsstart på matchen mot Oskarshamn.

Redan i den tredje matchminuten darrade KFC-försvaret till och William Kvist kunde enkelt glida igenom och sätta 0–1 till bortalaget.

Hemmalaget vaknade därefter till liv, tog tag i taktpinnen och efter den andra halvleken blåsts i gång var det i princip spel mot ett mål, nämligen Oskarshamns.

KFC lyfte fram sina ”offensiva” pjäser i jakt på kvitteringen – men lyckades inte riktigt vaska fram de klara målchanserna, bortsett från en farlig nick från kaptenen Jesper Modig i 63:e matchminuten.

Där och då såg det ut att bli en likadan brandgul ångestmatch som hemmapremiären mot Lunds BK (förlust med 0–1).

Men inbytte Sebastian Nanasi ville annorlunda.

Den 15-årige (!) jättetalangen – som är på väg att fylla 16 år i dagarna – presenterade sig för hemmapubliken när han tryckte dit 1–1 i 84:e matchminuten med en bredsida.

Ett mål som betydde en poäng för KFC – men framförallt ett mål som väcker framtidstro hos de 296 åskådarna på plats, som fick se en 15-åring från de egna leden göra sitt första seriemål för klubbens seniorlag.

Sebastian Nanasi. Lägg namnet på minnet.

Division 1 södra, omgång 5 Kristianstad FC–Oskarshamns AIK 1–1 (0–1) Målen: 0–1 (3) William Kvist, 1–1 (84) Sebastian Nanasi. Publik: 296 åskådare (Kristianstad Fotbollsarena).

Relaterade artiklar