Laddar

14-åring KDFF-talang landslagsdebuterade

Blott 14 år ung fick KDFF-spelaren debutera för Afghanistan. ”Jag var jättenervös och trodde att jag skulle göra bort mig”, säger Yasamin Mohamadi till Kristianstadsbladet.

delningar

När Afghanistans damlandslag ställdes mot Jordanien fanns ett lokalt namn med i startelvan. KDFF-talangen Yasamin Mohamadi, 14, tog nämligen plats på yttermittfältet hos Afghanistan.

– Jag trodde att jag skulle dö. Jag var jättenervös och trodde att jag skulle göra bort mig. Men det gick bra ändå, säger Yasamin Mohamadi till Kristianstadsbladet.

Debuten slutade dock inte med någon resultatmässig succé för 14-åringen. Hennes Afghanistan förlorade nämligen med 0-6 respektive 0-5 i dubbelmötet.

– Jag tycker att vi gjorde det rätt så bra. De kom tjejer från USA, Tyskland och Afghanistan, och med tanke på att vi bara var samlade i några dagar så tycker jag att vi gjorde det bra, säger Mohamadi.

Till vardags huserar Yasamin Mohamadi i Kristianstads DFF:s U17-lag, vilka hon anslöt till från Ifö Bromölla IF i somras. Det är nämligen i just Bromölla hon bor, sedan hon flyttat till Sverige från Afghanistan för sex år sedan.

I nästa samling ställs Afghanistan mot Japan. Det återstår att se om Yasamin Mohamadi återfinns i truppen även då.

Relaterade artiklar