Laddar

105-åriga Dagny från Kristianstad är dagens sommarpratare

I dag klockan 13.00 kommer 105-årige bloggaren Dagny Carlsson, uppvuxen i Kristianstad, att sommarprata i radio P1. Där ska hon berätta om nutid, dåtid och om teknik.

delningar

För bara två månader fyllde Dagny Carlsson 105 år. Hon har vuxit upp i Kristianstad och började arbeta där som sömmerska i en fabrik. Som 19-åring flyttade Dagny från staden.

Numera är hon rikskänd för sin blogg som hon startade som 100-åring. Hon är en av dem som har fått äran att vara sommarpratare i Sveriges Radio P1. Klockan 13.00 startar hennes program.

– Jag ska prata lite om förr, lite om nu, lite om teknik och lite om ditten och datten. Det fanns ingen radio när jag var barn, säger Dagny Carlsson, till P4 Kristianstad.

Dagny är världens äldsta bloggare Det började med att hon som 99-åring anmälde sig till en datakurs. Då tog livet en ny vändning. Efter det har Dagny Carlsson skrivit en bok som på några dagar såldes i 12 000 exemplar. Bloggen har ett stort antal följare. Särskilt nervös inför dagens radioframträdande är hon dock inte.

– På gamla dagar har jag slutat att ha komplex. Jag tar dagen som den kommer. Går det åt pipan så gör det, säger Dagny Carlsson till P4 Kristianstad.

Fotnot: En blogg är en dagbok som man publicerar på internet. Dagny Carlsson program sänds klockan 13.00 med repris i kväll klockan 22.30.

Relaterade artiklar