10-miljonersvinnaren hittad efter sju månader

Pierre Jonsson, vinnarambassadör hos Svenska Spel, efter att första mångmiljonvinnaren hade hittats.

Det tog lång tid att hitta vinnaren av tio miljoner kronor i Kristianstad.

delningar

I april vann Kristianstadsbor storvinster efter att ha spelat på i Lotto med Joker. Det var två vinster på tio miljoner kronor vardera, något som gjorde lottköparna till mångmiljonärer. Att få tag på vinnarna visade sig dock inte vara helt enkelt.

Det ena vinnarparet hade varit ute och rest och kände inte till att de vunnit. Det tog flera veckor innan Svenska Spel lyckades att nå dem. Då meddelade de vinnarambassadören att de skulle köpa en slips och en ny värmepanna. Den andra vinnaren av 10 miljoner kronor har varit betydligt svårare att nå.

– Vi har fortfarande inte fått tag på vinnaren och jagar honom för fullt. Någonstans sitter det en person helt ovetandes om att ha vunnit tio miljoner kronor. Vi gör allt vad vi kan för att nå honom med nya försök att ringa varje dag, sade Magnus Fridell, kommunikatör på Svenska Spel, några veckor efter lottningen.

Nu – sju månader senare – har de lyckats att nå vinnaren. Det skriver Kristianstadsbladet. Personen vill dock inte ha kontakt med Svenska Spel direkt, utan kontakterna har skötts via banken. Pengarna har satts in på mannens konto.

10-miljonersvinnaren hade prenumeration på Lotto och Joker som betalades via autogiro.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar