Strandhuggen är tillbaka – här är årets uppträdanden | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Strandhuggen är tillbaka – här är årets uppträdanden

Succén med Strandhuggen i Tivoliparken är tillbaka. Här är alla artister som uppträder.

Henrik Nordell

Kl.10:06, 15 maj, 2018

Strandhuggen är tillbaka – här är årets uppträdanden
Strandhuggen i Tivoliparken är tillbaka den 7 juni. Foto: Arkiv/Henrik Nordell

Strandhuggen i Tivoliparken lockade förra året tusentals personer varje kväll. Nu är de tillbaka, vilket innebär att det varje torsdagskväll kommer att bjudas på gratis underhållning. Samtliga kvällar startar klockan 19.00, förutom premiären. Här är alla artisterna som kommer till Kristianstad.

7 juni: Start klockan 18.00. Premiär och Familjekväll arrangerad av P4 Kristianstad. Idolvinnare Markus Almgren, känd från årets melodifestival kommer att stå på scen. Kvällen inleds med barnens favorit Radioapan och med Ayla Kabaca, som bland annat varit programledare för Bolibompa. Dessutom blir det lokal final för P4 Nästa.

14 juni: Internationell musikfestival (RUM). Zhukovsky symfoniorkester under ledning av professor Sergej Skripka framträder med en Leroy Anderson ”Celebration Concert”. Även Jazz Orchestra från Government Institut från Soligorsk i Vitryssland underhåller.

21 juni: Hemvärnets musikkår bjuder på ett varierat sommarprogram. Vi får lyssna till svenska sommarklassiker, musik med rötter i europeisk folkmusik, musikalmusik, filmmusik och naturligtvis några trevliga militärmarscher. Dirigent och konferencier är Anders Olsson.

28 juni: Kristianstads Stadsmusikkår bjuder på konserten ”Från gånglåt till musikal”. Det är musik som spänner från Lästringe gånglåt till höjdpunkter ur musikalen Chess.

5 juli: Världens band. Världsmusikorkestern släpper sitt andra studioalbum och ger sig ut på en sommarturné i Europa 2018. Nu kommer de dessutom till Kristianstad. Det är tretton musiker från sex länder och tre kontinenter i ett band.

12 juli: Musikquiz med Johanna Jingnert. Det blir quiz för hela familjen med låtar från både då och nu. Bandet Vertigo står för musiken. Quizledaren Johanna Jingnert jobbar som frilanssångerska och låtskrivare. Tillsammans med sitt band har hon spelat på festivaler som Torsjö Live, Jazz Under Stjärnorna, Malmöfestivalen med mera.

19 juli: West of Eden. För 20 år sedan gav de ut sitt första album. Med fötterna stadigt placerade i den brittiska och irländska folkmusiken hittade bandet snabbt sin egen nisch. Sedan dess har West of Eden hunnit med åtta kritikerrosade studioalbum, turnerat i England, Irland, Tyskland, Holland, spelat julkonserterna Celtic Christmas för utsålda hus och samarbetat med de finaste musikerna i den keltiska musikvärlden.

27 juli: Anna Stadling. Hon har har kallats för Sveriges bästa countrysångerska och har jämförts med med Emmylou Harris. Det senaste albumet Efter stormen (hösten 2017) är ett samarbete med låtskrivaren och artisten Andreas Mattson.

2 augusti: Second Line Jazzband. De bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande fyra av bandets sex originalmedlemmar kvar. Med en repertoar som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, skapar musikerna en spänningskänsla.

9 augusti: Österlia Big Band. Det blir populärmusik i storbandstappning under mottot ”Igenkännandets glädje”. Bandet består av sångerskan Sofie Ljunggren, fem saxofoner, tre tromboner, fyra trumpeter, klarinett, klaviatur, bas, gitarr och slagverk.

16 augusti: Östblocket. Tiomannabandet bjuder på konsert. Det blir hög intensitet, virtuosa instrumentalister och genuin spelglädje. Bandet har ett solitt rykte som liveartister och har under åren spridit glädje på festivaler, konsertlokaler och bröllop. Musiken har kallats ”svensk Balkanmusik” och bygger på flera olika östeuropeiska musikstilar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Musikfest avslutade Kulturnatten

Tropical House, professionell dans och hiphop avslutade Kulturnatten på lördagen. Här ser du alla bilderna.

Henrik Nordell

Kl.20:59, 22 maj, 2018

BILDEXTRA: Musikfest avslutade Kulturnatten
Det blev en storartad avslutning på Kulturnatten år 2018. Foto. Lars Svensson

På Lördagen avslutades Kulturnatten i Kristianstad och det gjordes med stora shower både på Kulturkvarteret och på Stora Torg. Där samlades en stor publik för att se på dans och lyssna till musiken.

Artistgruppen Showtime var en av akterna på scen, bestående Jonna Lindberg, Lina Hellberg, Caroline Isendahl, Theresa Blom, Natalie Chamli, Amanda Cederberg och Johan Larsson. Gruppen leds av Helena Wessman. De följdes av den kända gruppen Werk it.

LÄS MER: VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock

Den akt som fick avsluta hela Kulturnatten var Matoma. Den 26-årige norrmannen har gjort internationell succé i samarbete med stora världsartister. I Kristianstad fick han publiken att jubla. Se alla bilderna från avslutningskvällen här nedanför.

Foto: Lars Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock

Fredagen bjöd både på humor och hårdrock. Här är bilderna från Kristianstads uteställen.

Henrik Nordell

Kl.18:01, 21 maj, 2018

VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock
Hårdrock och stand up lockade folket på fredagen. Foto. Lars Svensson

Fredagen var fullspäckad med händelser i Kristianstad. Det bjöds på Kulturnattens uppträdanden på Stora torg och Kulturkvarteret. Dessutom hade flera av stans uteställen öppet. Två av dem hade ett minst sagt varierat utbud av shower.

På pub och restaurang Kongen var det säsongsavslutning för Kongen Comedy med gratis stand up. Det blev en kväll där många rookies ställde sig på scen och bjöd besökarna på skrattfest.

LÄS MER: BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad

I Biljardhallen var det på fredagen en kväll i hårdrockens tecken. Anders Tegner samt Erika var där för att snacka hårdrock. Uppträdde gjorde Alicate och Frontback.

Vimmelfotografen Lars Svensson var på plats på båda ställena. Du ser alla bilderna här nedanför. Ser du någon du känner igen?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populär julkonsert till Kristianstad

Då kommer den till kulturkvarteret.

Hanna Södergren

Kl.10:14, 21 maj, 2018

Populär julkonsert till Kristianstad
Py Bäckman, John Kluge och Sonja Aldén kommer till kulturkvarteret i slutet av november. Pressbild.

Den välkända julkonserten ”Änglaljus” med John Kluge i spetsen kommer till kulturkvarteret den 28 november. I år firar även konserten hela 25-år. Med på turnén är bland annat Sonja Aldén som ofta kallas ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad” och Py Bäckman som har gett ut ett 15-tals album men också skrivit en rad texter till andra kända artister.

En biljett till den ljuvliga julkonserten i Kristianstad kostar 425 kr.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mängder av konst och stor show på torget

ArtQeen gjorde sitt femte år under Kulturnatten i Kristianstad. Det bjöds på mängder av konst och stor show på Stora Torg.

Henrik Nordell

Kl.20:28, 20 maj, 2018

Mängder av konst och stor show på torget
ArtQueen på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Kulturnatten i Kristianstad har bjudit på mängder av aktiviter under fredagen och lördagen. En av de återkommande var Rebecca ”ArtQueen” Samlomonsson som detta år deltog för femte året i rad.

Ett stort tält satte hon upp på Stora torg fyllt med konstverk. På kvällen bjöd de på en unik show i konstens tecken. Ett stort antal konstnärer hade bjudits in för att ställa ut sina verk, möta publiken och visa hur konst blir till.

LÄS MER: BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad

–  Det vi alltid gör under Kulturnatten är att måla på rullgardiner. Den idén fick jag i VM i kustrodd i Helsingborg. De vill ha något annorlunda där tävlingarna gick. Då satte vi upp ett stort tält och målade på rullgardiner som hängdes upp, säger Rebecca Salomonsson.

Vad är anledningen till att ni medverkar på Kulturnatten?
– Jag tycker att det är viktigt att allmänheten får ta del av konsten på offentliga platser, som här på Stora Torg. Folk kan komma in och titta och prata med konstnärerna.

 

ArtQueen på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Artillerimuseet utanför Kristianstad var med på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

 

För andra året samarbetar ArtQueen även med Artillerimuseet under Kulturnatten. De kom dit med flera historiska militärfordon som väckte uppmärksamhet.

– Vi visar vår Volvolastbil från 1942 med gengasaggreat, den används också som en scen för ArtQeen. Här finns en pansarvärnsterrängvagn från 1963 som skjuter projektiler mot stridsvagnar. Sedan har vi stoltheten – en postamoppe från 1960-talet, säger Udo Noelle.

Vid sidan av tälten bjöd Eva ”Sigge” Sigvardsson också på livemålning. Planken målades med sommarinspirerade motiv. Privat målar hon både med olja, akryl och akvarell.

– Det är jättekul att få vara med här. Det är tack vare Rebecca som jag vågat ta steget att måla mitt bland allt folk, säger Eva ”Sigge” Sigvardsson.

För dem som var uppe sent på fredagen bjöd dessutom ArtQueen på en stor show under namnet  Great Planet of apparel Art. Den har de tidigare turnerat med internationellt.

– Vi är fjorton modeller samt ett rockband. De spelar låtar från 1970- till 1990-talet, allt från Def Leppard till Metallica. Sedan har de gjort en rockig version av Michel Jackssons ”Heal the world”. En del av konstnärerna som är med i tältet har också skapat de outfits som är med i showen, säger Rebecca Salomonsson.

 

ArtQueen på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Eva ”Sigge” Sigvardsson bjöd på livemålning. Foto: Henrik Nordell

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då kommer stjärnskottet till Kristianstad

Hon har över 45 miljoner streams på Spotify.

Hanna Södergren

Kl.15:25, 20 maj, 2018

Då kommer stjärnskottet till Kristianstad
Sista juni sjunger Wiktoria i Tivoliparken. Pressbild.

Den 27 juni invigs Kristanstad Pride och den 30 juni sjunger Wiktoria i Tivoliparken efter att paraden avslutats. 21-åringen debuterande i Melodifestivalen 2016 med låten ”Save me som fick näst flest röster av folket.

Hon är även känd för låten ”As I Lay Me Down” som låg på svensktoppen listan så länge som 24 veckor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng