EXTRA: CP-skadade Viggo nedtrampad – skulle träffa sina idoler | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

EXTRA: CP-skadade Viggo nedtrampad – skulle träffa sina idoler

Viggo, 12 år från Kristianstad skulle möta sina idoler på Jägersro i Malmö. Det slutade med att han blev nedtrampad. "Det blev fullständig kalabalik", säger mamman.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:21, 14 maj, 2018

EXTRA: CP-skadade Viggo nedtrampad – skulle träffa sina idoler
Viggo skulle mötes sina idoler, men det slutade med blåmärken. Foto. Privat

På torsdagen i förra veckan arrangerades Gentlemannadagen på Jägerso utanför Malmö. Det stora dragplåstret var musikgruppen Samir och Viktor, senast kända från Melodifestivalen. För två av besökarna slutade det tvärt emot vad de hade tänkt sig.

Viggo Jönsson, 12 år från en by norr om Kristianstad åkte ner till evenemanget för att möta sina stora idoler. Efter en lång tids väntan skulle han äntligen få se dem i verkligheten.

Det blev en biltur på nästan två timmar till Malmö från hemmet utanför Kristianstad innan de var framme. Där gick mamma Jennifer Jensen och Viggo fram till scenen för att prata med ordningsvakterna.

Hon förklarade sonens situation och frågade om det fanns speciella platser för personen med funktionsnedsättning.

– Det fanns inga speciella platser för handikappade, men de sa att han kunde sitta vid staketet. Han kan inte stå några längre stunder själv, säger Jennifer Jensen.

Av någon anledning togs säkerhetsstaketet bort, det flyttades flera meter framåt och då blev det kaos. För Viggo slutade det illa.

– Det blev fullständig kalabalik och jag försökte att skrika efter vakterna. Min son blev nedtrampad och var helt förtvivlad. Det krävdes tre man för att knuffa oss ut ur folkmassan, säger Jennifer Jensen.

Jenny skrev om händelsen på Facebook i ett inlägg som snabbt fått spridning och som i skrivande stund har drygt 120 delningar.

– Är det så här det ska gå till när ett handikappat barn försöker integrera sig i samhället, frågar sig Jenny Jensen bland annat i inlägget.

Sonen Viggo lider dessutom av epilepsi och har tidigare inte kunnat gå på konserter. Konserten på Jägersro var därför hans första konsertupplevelse.

– Jag är så arg och ledsen och har tappat hoppet om mänskligheten. Han ville så gärna se Samir och Viktor och så slutade det så här. Han är fruktansvärt ledsen.

Lokaltidningen.se har även dem uppmärksammat händelsen och där beklagar Jägersros vd Kent Öhlander det inträffade.

– Det gör verkligen ont i hjärtat att höra det här. Vi kommer naturligtvis att ta upp det här med vaktbolaget och se om rutinerna kan förbättras, säger Kent Öhlander till tidningen.

Som plåster på såren fick Viggo en signerad keps. Många har reagerat i sociala medier efter händelsen. ”Fy vilket dålig jobb ordningsvakterna gjorde då. Det är deras ansvar att se till ingen blir skadad på dessa evenemang”, skriver en person under Facebookinlägget.

TEXT: Axel Brantemo

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Bebis allvarligt skadad vid olycka – polisen söker vittnen

För några veckor sedan blev en mamma och hennes barn påkörda av en personbil. Nu vill polisen komma i kontakt med personer som kan ha befunnit sig vid olycksplatsen.

Mia Martelleur

Kl.13:26, 22 maj, 2018

EXTRA: Bebis allvarligt skadad vid olycka – polisen söker vittnen
Montage: Petter Arvidson / Krister Andersson, BILDBYRÅN.

Onsdagen den 9 maj inträffade en allvarlig trafikolycka i Kristianstad. Det var vid 11.30-tiden som en mamma och hennes barn blev påkörda av en personbil Prästallén vid Österängsgymnasiet.

Både mamman och barnet, som är yngre än ett år gammalt, fördes till sjukhus. Mammans skador beskrevs enligt Region Skånes presstjänst som lindriga, medan barnets skador ska ha varit allvarligare.

LÄS MER: Mamma och bebis påkörda av bil – fördes till sjukhus

I nuläget är det okänt vad för skador barnet drabbades av efter olyckan.

Under tisdagen gick polisen ut med en efterlysning om vittnen från olycksplatsen.

”Vi är nu intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett något i samband med olyckan eller kan ha bilder som kan vara användbara för oss. Bland annat stod det människor vid busshållsplatsen intill som vi gärna vill prata med”, skriver polisen på sin Facebooksida.

De personer som befann sig på platsen uppmanas att kontakta polisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

19-årig skyldig – orsakade skada i samband med olycka

Körde i alldeles för hög hastighet in i rondell – med en bil full av ungdomar.

Mia Martelleur

Kl.15:02, 21 maj, 2018

19-årig skyldig – orsakade skada i samband med olycka
Foto: Robert Rosén.

Den 9 maj 2017 inträffade en trafikolycka i cirkulationsplatsen Vä/Skepparslöv. Bilen gick rakt in i rondellen och åkte in i mitträcket till rondellen, sedan flög den ut och landade in i ett annat räcke. I bilen satt fyra ungdomar utöver 19-åringen. En av dem, en kvinnlig passagerare fick föras till sjukhus med en fraktur på överarmen.

Nu har 19-åringen ställts inför rätta vid Kristianstads tingsrätt misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Han har i förhör berättat att när de närmade sig rondellen så tog inte bromsarna som de skulle, att han vred på ratten och därefter smällde det till då han körde in i räcket.

LÄS MER: 19-årig skyldig – orsakade skada i samband med olycka

Vid den tekniska undersökningen av fordonet gjordes slutsatsen att bromsbeläggen var utslitna och att det endast fanns 50 procent slitagematerial kvar. Men utifrån bromsspåren visar också undersökningen att bromsverkan inte har varit kraftigt påverkad utan att bromsarna har tagit.

Tingsrätten bedömer därför att det inte finns någon annan rimlig förklaring till olyckan än att 19-åringen kört för fort när han skulle in i rondellen. Påföljden blir nu 80 dagsböter à 50 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ordningsvakt försökte hindra brott – blev slagen

Två män slog till mot Systembolaget och flydde från platsen.

Mia Martelleur

Kl.12:24, 21 maj, 2018

Ordningsvakt försökte hindra brott – blev slagen
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN.

Vid 12.16 på fredagen tog två män en flaska sprit från SystembolagetÖstra Boulevarden. En ordningsvakt uppmärksammade brottet och följde efter de två männen när de sprang från platsen mot Kanalgatan.

När ordningsvakten får tag på den ena mannen, som är i 30-årsåldern, försöker han slå till ordningsvakten i ansiktet.

Polis kallas till platsen för att ta över gripandet. Mannen ska under hela händelseförloppet ha krängt och gjort det svårt för poliserna att gripa honom.

– Han är nu misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, ringa stöld i butik samt våldsamt motstånd. Den andra mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks för ringa stöld, säger Robert Loeffel vid Kristianstadspolisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föräldrar hamnade i bråk – spottade och hotade mamma

Efter att några barn bråkat i centrala Kristianstad hamnade även föräldrarna i bråk. Nu har en förälder polisanmälts.

Mia Martelleur

Kl.11:58, 21 maj, 2018

Föräldrar hamnade i bråk – spottade och hotade mamma
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Några barn hade under fredagskvällen lekt på en gata i centrala Kristianstad när det uppstod bråk mellan dem och några andra barn. Mamman till de ena barnen såg händelsen och gick ut för att prata med dem, men då har de andra barnen hunnit sprungit hem till sin familj.

– Mamman gick då hem till dem för att prata om bråket och då uppstår bråk mellan mamman och de andra föräldrarna. En misstänkt ska då ha puttat samt spottat på henne och hotat henne verbalt, säger Robert Loeffel vid Kristianstadspolisen.

Polisen har utreder händelsen som ofredande samt olaga hot. Målsägande är en kvinna i 30-årsåldern och polisen har uppgifter på vem den misstänkta föräldern kan vara.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bråk under hemgång från krog – polis fick ingripa

Efter händelsen åtalades en man i 35-årsåldern, misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd.

Mia Martelleur

Kl.12:09, 18 maj, 2018

Bråk under hemgång från krog – polis fick ingripa
Foto: Jonas Brodd / Mostphotos.

Det var en 2 december som en Kristianstadsbo var i Karlshamn och på väg hem från krogen med två vänner. En bil ska då ha kommit körande på samma väg. Föraren tyckte att sällskapet stod i vägen för deras färd och varvade därför motorn.

Då uppstod en konflikt mellan mannen och föraren, samt en av passagerarna i bilen. Enligt föraren och passageraren ska mannen ha gett sig på dem. Men historierna går i sär och enligt tingsrätten verkar de inblandades uppgifter ha förändrats övertid och är osammanhängade.

Enligt Blekinge tingsrätt finns stora möjligheter att saker har blandats ihop, missuppfattats och missförståtts. Därför ogillar de två åtalen för misshandel.

I samband med att konflikten har uppstått mellan parterna anländer en polispatrull till platsen. Den åtalade mannen uppträdde då hotfullt och våldsamt mot poliserna när de försökte kontrollera honom. Bland annat krängde han med kroppen för att hindra ingripandet.

Enligt tingsrätten framstår polisernas beskrivningar som trovärdiga. Därför är det ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till våldsamt motstånd. Påföljden för Kristianstadsbon blir 50 dagsböter.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng