LISTA: Helgens alla evenemang i Kristianstad | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: Helgens alla evenemang i Kristianstad

Aktiviteter på torget, loppisar, kosläpp, konserter och shower. Här är listan på alla evenemang.

Henrik Nordell

Kl.13:33, 4 maj, 2018

LISTA: Helgens alla evenemang i Kristianstad
Det sker mycket i Kristianstad under helgen.

FREDAG

Skåne Lyfter: Klockan 12.00 drar det igång på Stora Torg i Kristianstad och pågår fram till 17.00, kostnadsfritt. Där finns föreningar på plats med prova på-aktiviteter, det blir scenuppvisningar, lokala kändisar är på plats. Det arrangeras dessutom ett Mångfaldslopp. TV-profilen Ola Selmén är konferencier. Läs mer om det här.

Vårkonsert: Klockan 19.00 arrangerar Musikklasserna vårkonsert på Kulturkvarteret. Den är 150 ungdomar som ställer sig på scenen.  De bjuder på ljuvd vårmusik blandat med klassiska vårsånger och en hel del solo med eget komp och showiga spellåtar. Konserten arrangeras även på lördag klockan 15.00.

 

Kosläpp i Önnestad den 27 april. Foto: Henrik Nordell

Det blir kosläpp på Trolle Ljungby på lördagen. Denna bild är från förra veckans kosläpp i Önnestad. Foto: Henrik Nordell

 

LÖRDAG

Loppmarknad: Lions arrangeras loppis i Åhus på Fyrvaktaregatan 1A. De har öppet varje helgfri lördagsförmiddag klockan 9-13. På Kavrövägen i Åhus har Åhus HBK öppet med sin loppis klockan 10-13.

Loppmarknad: På Södertorg i Kristianstad blir det också loppmarknad arrangerad av Kristianstads sim- & livräddningssällskap. Även där är tiderna 9-13.

Kosläpp: Trolle Ljungby arrangerar kosläpp med ölprovning, ponnyridning, choklad och massor av andra aktiviteter. Korna släpps ut på grönbetet klockan 11.00.

Utloppet: Ett motionslopp till förmån för diabetesforskningen. Start vid Näsby Gård mellan klockan 10.00 och 12.00. Läs mer om det här.

Modellutställning: I sporthallen i Linderöd arrangerar Modellvännerna Skåne en två dagars utställning för dig som gillar modellbyggen. De har öppet klockan 11-15.

Kajakpaddling: Det är företaget North Life som arrangerar Kajakpaddling mellan Lillö och Ekenabben. Cirka två timmar tar turen som startar klockan 13.00.

Småkryp: Vattenriket bjuder in barn och vuxna att håva blodyvlar och fiskiglar. Arrangeras vid Naturum klockan 14-15.

Fotboll: Kristianstad FC möter Oskarshamn på Kristianstads Fotbollsarena. Klockan 15.00 drar det igång.

Vårshow: Vårshowen Enter our world startar klockan 17.00 i Kristianstads Arena med Kristianstadflickorna.”En härlig resa med våra fantastiska dansade tjejer” skriver föreningen på Facebook.

 

Foto: Robert Rosén

På teatern blir det bland annat en stor konsert under söndagen. Foto: Arkivbild

 

SÖNDAG

Musik: Klockan 11.00 blir det musikhögmässa i Heliga Trefaldighets kyrka i centrala Kristianstad. Det blir musik av ingen mindre än Mozart. Medverkande är Cantores Trinitatis, Yvonne Tuvesson Rosenqvist, Cecilia Nordquist, Magnus Åberg, Hans Linden, Kanerva Juutilainen, Johanna Andersson, Mattias Frostensson, Eva Svensson och dirigenten Kalle Engquist.

Stora söndagen: Oppmanna Vånga Bgf arrangerar en heldag (klockan 12.00 till 16.00 vid Brunnen i Arkelstorp. Det blir en historisk kavalkad och en presentation av idén om en Medicinsk Hälsoträdgård.

Våruppvisning: Klockan 13.30 arrangerar Kristianstad Gymnastik sin traditionsenliga våruppvisning på Kristianstad Arena. Det kommer även att finnas café och lotteriförsäljning på plats.

Konsert: Andreas Eldeen och J Bergman trio är tillbaka med den populära swingkonserten på Teatern i Kristianstad. Start klockan 16.00. De bjuder på musik från Cole Porter och samtidiga kompositörer, fram till 60-talets låtar. Kristianstad Storband tillsammans med Malmös egen musikalstjärna Nina Pressing samt lokala talangerna Vera Kronbäck och Petra Björkman gästar konserten.

Pianokonsert: Richard Bloss från Storbritannien återvänder till Kristianstad för att ge en gratiskonsert i Heliga Trefaldighets kyrka. Start klockan 17.00. Han gör en unik tolkning av Bach.

Konsert: Thubanon tillsammans med Jan Allan ger konsert på Kulturkvarteret i Kristianstad. Start klockan 18.00. Jan Allan har spelat med legendarer som Monica Zetterlund, Georg Riedel, Jan Johansson och Lars Gullin. Han har medverkat i mängder av revyer med Hasse & Tage.

Kyrkkonsert: Till Vittskövle kyrka kommer världstenoren John Hudson. Han har ett förlutet inom Engelska Nationaloperan och kommer att bjuda på opera, operett och musikal. Konserten är gratis och startar klockan 18.00 (det är kollekt).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstadkillen har gjort en egen VM-låt – Braksuccé

"Det är otroligt häftigt och bara skitcoolt"

Hanna Södergren

Kl.10:17, 24 maj, 2018

Kristianstadkillen har gjort en egen VM-låt – Braksuccé
Petter Hedwall eller mer känd som Pidde P har släppt en egen VM-låt. Foto: Privat

Efter att Sveriges landslag slagit ut Italien kände Petter Hedwall, Pidde P att en låt till landslaget vill han göra. Idén om att skriva en låt om det som betyder mest för många: Ens egna barn.

– Jag tog kontakt med landslagsspelarnas respektive. Ända kravet var att de skulle ha barn, säger Pidde P som har haft idén hemlig ett tag.

Det var igår som låten, ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” släpptes. I låten kan man höra landslagsspelarnas barns röster.

Responsen på låten har blivit stor.

–  Det är grymt häftigt att det gått så bra. Man är i ett stort lyckorus nu, säger Pidde P som just nu är i huvudstaden för inspelningar och media.

Här är alla landslagsspelarna vars barn är med i låten. John Guidetti, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Kristoffer Nordfeldt, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Robin Olsen, Gustav Svensson, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen, Jakob Johansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Kända artisterna kommer till torget

Handelsstaden och Sparbanken kommer att bjuda på gratis konserter i sommar. Här är artisterna som besöker Kristianstad.

Henrik Nordell

Kl.21:14, 23 maj, 2018

KLART: Kända artisterna kommer till torget
I sommar blir det gratis konserter på Stora Torg. Foto: Arkivbild/Bildbyrån

Nu presenteras ett nytt musikkoncept i Kristianstad. Under flera tisdagar i sommar bjuds det på gratis konserter på Stora Torg. De går under namnet ”Handelsstaden presenterar Sparbanken Skånes kvällar”. Flera kända artister kommer att gästa staden och konserterna kommer vara gratis.

– Vi jobbar med Attraktiv Kristianstad som ett purple flag-projekt och en del i det är att skapa ett större utbud. Där kom idén om att bjuda på konserter, säger Eva Richter på Handelsstaden Kristianstad.

LÄS MER: EXTRA: Folkkära artisten uppträder i Åhus

Den 3 juli arrangeras den första kvällen. Det är det välkända dansbandet Lasse Stefanz som uppträder. Det countryinfluerade dansbandet bildades i Kristianstad och har stått 50 år på scen. I höst kommer de ge sig ut på konsertturné, men innan dess gör de ett första nedslag i sin hemstad.

Den 17 juli arrangeras nästa kväll med Idolvinnaren Chris Kläfford. Han har gjort succé med sin tolkning av John Lennons Imagine. I sommar ger han sig ut på turné och mellan de spelningarna görs nu ett stopp i Kristianstad.

Sista kvällen som är planerad är den 24 juli och då kommer ingen mindre än Thomas di Leva. Han har under vintern och våren gjort succé med en show där artisten hyllar David Bowie. På Stora torg kommer det att bjudas på en kombination av hans egna låtar och låtar från showen.

– Vi kommer även att ha flera lokala musiker på scen under kvällarna. Det är kul att få ge dem en plats att uppträda på. Jag tror att det här kommer bli riktigt bra. Det är kul att få starta med Lasse Stefanz, som är otroligt populära, säger Eva Richter.

Hotell, krögarna runt torget, Kulturföreningen Äntligen och Studiefrämjandet är några av de andra aktörer som är med i samarbetet. Idén är att sommarkvällarna ska bli återkommande varje år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då spelar dansbandsikonerna på hemmaplan

Dags att svänga sina lurviga när det nalkas folkfest i Kristianstad.

Hanna Södergren

Kl.14:02, 23 maj, 2018

Då spelar dansbandsikonerna på hemmaplan
Det folkkära bandet Lasse Stefanz och dansbandsikonen Thomas Deutgen kommer till Kristianstad i början av november. Pressbild.

I våras turnerade de halva Sverige runt. I höst är det dags ingen för Nordens största dansband, Lasse Stefanz att ge sig ut på tur. Denna gången stannar de till i Kristianstad.

Det populära dansbandet kommer till Kulturkvarteret, hjärtat av Kristianstad den 7 november tillsammans med tv-profilen Thomas Deutgen, skriver Musiksyd i ett pressmeddelande.

Bandet kommer bland annat sjunga sina klassiska hits som Vid en liten fiskehamn till Det regnar och regnar, skriver musiksyd längre ner i sitt pressmeddelande.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Musikfest avslutade Kulturnatten

Tropical House, professionell dans och hiphop avslutade Kulturnatten på lördagen. Här ser du alla bilderna.

Henrik Nordell

Kl.20:59, 22 maj, 2018

BILDEXTRA: Musikfest avslutade Kulturnatten
Det blev en storartad avslutning på Kulturnatten år 2018. Foto. Lars Svensson

På Lördagen avslutades Kulturnatten i Kristianstad och det gjordes med stora shower både på Kulturkvarteret och på Stora Torg. Där samlades en stor publik för att se på dans och lyssna till musiken.

Artistgruppen Showtime var en av akterna på scen, bestående Jonna Lindberg, Lina Hellberg, Caroline Isendahl, Theresa Blom, Natalie Chamli, Amanda Cederberg och Johan Larsson. Gruppen leds av Helena Wessman. De följdes av den kända gruppen Werk it.

LÄS MER: VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock

Den akt som fick avsluta hela Kulturnatten var Matoma. Den 26-årige norrmannen har gjort internationell succé i samarbete med stora världsartister. I Kristianstad fick han publiken att jubla. Se alla bilderna från avslutningskvällen här nedanför.

Foto: Lars Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock

Fredagen bjöd både på humor och hårdrock. Här är bilderna från Kristianstads uteställen.

Henrik Nordell

Kl.18:01, 21 maj, 2018

VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock
Hårdrock och stand up lockade folket på fredagen. Foto. Lars Svensson

Fredagen var fullspäckad med händelser i Kristianstad. Det bjöds på Kulturnattens uppträdanden på Stora torg och Kulturkvarteret. Dessutom hade flera av stans uteställen öppet. Två av dem hade ett minst sagt varierat utbud av shower.

På pub och restaurang Kongen var det säsongsavslutning för Kongen Comedy med gratis stand up. Det blev en kväll där många rookies ställde sig på scen och bjöd besökarna på skrattfest.

LÄS MER: BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad

I Biljardhallen var det på fredagen en kväll i hårdrockens tecken. Anders Tegner samt Erika var där för att snacka hårdrock. Uppträdde gjorde Alicate och Frontback.

Vimmelfotografen Lars Svensson var på plats på båda ställena. Du ser alla bilderna här nedanför. Ser du någon du känner igen?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng