Målvakten som klivit upp på mittfältet | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
BONNAMATCHEN

Målvakten som klivit upp på mittfältet

Hon har gått från division 1-målvakt till division 3-mittfältare. "Det är lite förvirrat”, säger Moa Raftmark.

Robert Rosén

Kl.09:01, 27 april, 2018

Målvakten som klivit upp på mittfältet
Moa Raftmark återfinns numera på Wä-mittfältet. FOTO: Robert Rosén.

I två års tid vaktade Moa Raftmark, 30, kassen i Ifö/Bromölla IF. Sedan i vinter är det dock division 3-spel med Wä IF som gäller. Det är dock inte den enda skillnaden.

Moa Raftmark har nämligen tagit två steg upp i banan. Från att ha varit målvakt är hon numera innermittfältare.

LÄS MER: Hörnmålen förde Wä till andra raka

– Det är ändå ganska kul. Det är lite förvirrat och orken är inte riktigt där heller, men det kommer. Nu var väl första matchen där jag känner att man börjar komma in i det. De andra matcherna har det varit lite snurrigt, skrattar mittfältaren efter 3-1-segern mot Sibbhults IF.

När var det sist du spelade ute?
– Det är väl två år sen tror jag. Jag spelade ju två år i Bromölla. Innan dess spelade jag ute i två säsonger.

Den tidigare målvakten gick till att vara utespelare i Nävlinge IF till att återgå till målvaktsrollen och spela division 1-fotboll, för att nu än en gång ha skolat om sig till utespelare.

– Det är lite skillnad på att stå i mål och springa där ute.

Moa Raftmark är ny i Wä IF.

Mot Sibbhults IF blev det en 3-1-seger. Foto: Robert Rosén.


Anledningen till att
Moa Raftmark valde att lägga handskarna på hyllan är på grund av hennes yrkesval, vilket gör att det är för riskabelt att stå i mål.

– Jag jobbar som massör, har eget. Så skaderisken är för stor, även om det kan hända saker ute på planen med. Stukade fingrar och sånt, när man är massör, är inte så skönt, förklarar Olstorp-bon.

Att det blev just Wä IF som fick dra nytta av den rutinerade mittfältarens egenskaper hade dock en hel del med slumpen att göra. Från början var det tänkt att Moa skulle vara med och starta upp damverksamheten i Åsums BK – där spelarbristen dock gjorde att de till slut fick dra sig ur seriespelet.

– Det var synd. Det var riktigt tråkigt. Vi hade ändå fått ihop ganska bra spelare, tycker jag. Sen att vi föll där på slutet är jättetrist. Men nu var vi några stycken som gick hit, så nu gör vi det bästa av det här.

Hur kom det sig att det blev Wä då?
– Det är ett roligt lag. Bra tränare. Ungt lag som ser lovande ut. Så vi tror att vi kan bidra mycket här. Sen är det ganska nära hemifrån också.

Ni har onekligen fått in lite mer rutin. Förra året var väl den näst äldsta 22, tror jag.
– Precis. Nu kommer vi 30-plussare och gör det lite bättre, skrattar Raftmark.

FaktaMoa Raftmark
Ålder:
30.
Bor: Olstorp, utanför Önnestad.
Familj: Sambo.
Gör: Massageterapeut.
Klubbar: Önnestad BoIF (moderklubb), Nävlinge IF, Glimåkra IF/IFK Knislinge, Vittsjö GIK, Wä IF, Nävlinge IF, Ifö/Bromölla IF och Wä IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BONNAMATCHEN

Hörnmålen förde Wä till andra raka

Två hörnor gick i mål och Wä IF kunde därmed avgå med segern.

Robert Rosén

Kl.22:01, 26 april, 2018

Hörnmålen förde Wä till andra raka
Wä IF tog andra raka segern. FOTO: Robert Rosén.

I helgen vann Wä IF med 4-0 mot Farstorps GoIF. På torsdagskvällen ställdes Wä-damerna åter mot en nykomling – och vann även den här gången. Hemma i Vä kunde nämligen Sibbhults IF besegras med 3-1.

– Riktigt skönt. Spelet fungerar stundvis bra. Sen tycker jag vi släpper in dem för mycket, men ändå skönt med tre poäng, det är viktigt, säger Wä-mittfältaren Moa Raftmark efter slutsignalen.

LÄS MER: Önnestad tog första trean – efter övertidsmål

Redan efter tio minuters spel kom 1-0-målet. Sibbhult-målvakten Isabella Skagerholm tappade då in en hörna från Josefine Arildsson och Wä-spelarna kunde jubla.

Gästerna repade dock mod och växte in i matchen. 1-0-resultatet stod sig halvleken ut, efter 35 minuter med chanser åt vardera håll. Blott tio minuter in på andra halvlek utökade dock Wä sin ledning. En hörna slagen av Emelie Johnsson hittade in i nätmaskorna, sedan Sibbhult-keepern blivit trängd av Wä-spelare och stött in bollen i eget mål.

– Skönt att de fasta situationerna sitter med. Sen tycker jag att vi borde gjort fler spelmål också. Vi blir lite stressiga emellanåt.

Sibbhult gjorde dock match av det hela, om än bara för några minuter. Ett väl avvägt inlägg nådde nämligen, via Moa Svensson i Wä-målet, fram till Ebba Axelsson, som stötte in 2-1 i öppen kasse i den 72:a minuten.

Det sista ordet fick dock Wä IF. Josefine Arildsson avlossade bössan från straffområdeslinjen och på returen var Antonia Ljunggren påpassligt framme och petade in det avgörande 3-1-målet.

– Stundtals tycker jag vi spelar riktigt bra. Sen släpper vi in dem för mycket i matchen, men det blir bra till slut.

Sju poäng nu efter tre matcher. Det är ni nöjda med eller?
– Absolut. Det var kul att ta poäng av Osby också. De var kanske lite vassare än oss, men vi håller ihop det och krigar ändå. Så det är riktigt bra med sju poäng efter tre omgångar.

Hur bra tycker du ni ser ut i år?
– Jag tycker ändå vi ser bra ut. Det är blandat med lite rutin och lite unga. Jag tror ändå vi kommer vara i toppen, absolut.

I och med segern toppar Wä IF Division 3 Nordöstra. Det skiljer dock bara en poäng ner till FC Hessleholm och Hjärsås/Värestorps IF, vilka båda har en match mindre spelad.

FaktaBetygsättning av Wä IF 3-1 Sibbhults IF
Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3
Två lag som verkligen försökte spela fotboll och på sätt och vis tog ut varandra. Chanser åt bägge håll och då Sibbhult höjde sig ordentligt efter såväl 0-1 som 0-2 bjöds det även på en del dramatik, även om matchen dog ut efter Antonia Ljunggrens 3-1-mål.

Planen – 3
Börjar den hårda vintern äntligen släppa taget, på riktigt? Det verkar så. Mattan på Wä IP var grön och fin men även hyfsat jämn. Ännu inte i toppskick men kvitterar ändå ut ett bra betyg. Vid ett besök på idrottsplatsen om en månad höjs säkerligen betyget.

Programbladet – 3
Tränarsnack? Check. Nästa hemmamatch? Check. Dagens domare? Check. Laguppställningar? Check. Ett programblad med de nödvändiga punkterna och tjusig grafik, då det är gjort i Wä IF:s färger. Tyvärr stämde inte bortauppställningen i programbladet med den i verkligheten.

Korven – 4
Korven i sig var grillad till nästintill perfektion. Råvaran var fin, även om den inte på något sätt stack ut. En trea helt enkelt. Det som drar upp betyget är istället brödet. Medan många andra satsar på något massproducerat har Wä IF korvbröd från det lokala fiket. Det gör mycket, tro mig.

Matchens lirare – Ebba Axelsson, Sibbhults IF
I en match där det var många som blandade och gav höll den här lilla Sibbhultsliraren ständigt en hög nivå. Kvick och teknisk spelare som ständigt sysselsatte hemmaförsvaret. Blandade små snabba ryck med tvåfotare och tunnlar. En fröjd att skåda i sitt esse, även om det kan slipas på slutprodukten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är helgens resultat i lokalfotbollen

Så gick det i helgens lokalfotboll.

Robert Rosén

Kl.10:00, 23 april, 2018

Här är helgens resultat i lokalfotbollen
Önnestad-Everöd var veckans ”Bonnamatch”. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Herr

Division 2 Östra Götaland

Lindsdals IF 1-4 Nosaby IF
Målen: 0-1 Anton Bloom (35), 0-2 Julian Grozdanovski (37), 0-3 Julian Grozdanovski (58), 0-4 Robin Lindskog (87), 1-4 Fredrick Roskvist (90).
Borta mot jumbon från Kalmar tog Nosaby sin tredje seger på lika många matcher. Nykomlingen är ensamma på full pott och har nu en seriefinal mot Assyriska Turabdin IK att blicka fram emot.

Division 4 Östra

Lunds SK 4-3 VMA IK
Målen: 1-0 Mossab Khattab (11), 2-0 Mauritz Schoen (23), 2-1 Robin Holmquist (31), 2-2 Robin Holmquist (36), 3-2 Matteo Maxwell Prieto Costa (51), 4-2 Mauritz Schoen (52), 4-3 Robin Holmquist (56).
Robin Holmquist har fått en glimrande start på säsongen, och har nu gjort sex mål på tre matcher. Mot Lunds SK hjälpte hattricket dock föga, då VMA fick åka hem poänglösa.

LÄS MER: Önnestad tog första trean – efter övertidsmål

Janstorps AIF 3-1 Näsby IF
Målen: 0-1 Sanjin Tufek (30), 1-1 Daniel Döhle (38), 2-1 Mattias Lindell (46), 3-1 Hampus Ylinen (91).
Inte heller Näsby fick med sig någon poäng i den tredje omgången. Trots ett ledningsmål åkte Kristianstadsgänget på säsongens andra förlust. Likt VMA står man på tre poäng efter tre matcher.

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF 0-1 Fjälkinge IF
Målen: 0-1 Rasmus Jönsson (45).
Den fina säsongsstarten fortsätter för Fjälkinge. I lördags bärgades den tredje segern på lika många matcher, och Fjälkinge smyger därmed med favoriten Tosteberga/Nymölla i tabelltoppen.

Tosteberga/Nymölla IF 5-0 Yngsjö IF
Målen: 1-0 Marcus Johnsson (6), 2-0 Måns Andersson (23), 3-0 Marcus Johnsson (36), 4-0 Marcus Johnsson (45), 5-0 Marcus Johnsson (73).
Tosteberga/Nymölla hade inga problem att avfärda nykomlingen, som fått en tuff start på säsongen. Marcus Johnsson blev fyramålsskytt och har därmed hunnit med två hattrick på tre matcher.

Vittskövle IF 1-2 Vanneberga IF
Målen: 0-1 Andreas Stjernfelt (55), 1-1 Rickard Svensson (57), 1-2 Jonathan Nilsson (63).
Den fina målformen fortsätter för Jonathan Nilsson, som har skrivit in sig i målprotokollet i samtliga säsongens matcher. Vanneberga tog andra raka segern medan Vittskövle fortsatt är segerlösa.

Åhus Horna BK 1-1 Sibbhults IF
Målen: 1-0 Albin Sannemo (26), 1-1 Zaher Kalil Inshasi (57).
Efter två storförluster kunde Åhus Horna knipa säsongens första poäng i helgen. Trots poängen ligger man sist i tabellen. I nästa omgång väntar nu en jumbofinal mot Yngsjö – som även de har en poäng.

Division 6 Nordöstra

Huaröds IF 3-2 Skepparslövs IF
Målen: 1-0 Agron Fetahi (10), 2-0 Martin Basti (25), 3-0 Alber Barsoum (30), 3-1 Daniel Nilsson (39), 3-2 Joel Nilsson (92).
I helgen kunde Huaröd knipa säsongens första poäng, efter att tidigt gått ifrån till en 3-0-ledning. För nykomlingen Skepparslöv var säsongen däremot den första för säsongen.

Wä IF 3-0 Degeberga GoIF
Målen: 1-0 Robin Englesson (36), 2-0 Tim Roskvist (61), 3-0 Fatos Gashi (67).
Vinsterna fortsätter att trilla in för Wä IF. Tredje raka segern kom mot tabelljumbon Degeberga och faktum är att Wä alltjämnt inte har släppt in ett mål. Värre för Degeberga som fortsatt är poänglösa.

Önnestad BoIF 2-1 Everöds IF
Målen: 1-0 Saadiq Shukri (4), 1-1 Melker Knutsson (89), 2-1 Ludvig Nilsson (90).
Två poänglösa lag ställdes mot varandra, och vi fick ett dramatiskt slut. Mer läsning om matchen finner du här – då Önnestad-Everöd var omgångens ”Bonnamatch”.

Vinnö IF 3-2 Venestad IF
Målen: 0-1 Björn Hansson (50), 1-1 Fredrik Frank (54), 2-1 Fredrik Frank (66), 3-1 Johan Andersson (76), 3-2 Rikard Rosenkvist (83).
Vinnö bärgade säsongens tredje seger och är tillsammans med Wä fortsatt det enda laget som står på idel segrar. På grund av målskillnad står dock Vinnö på andraplatsen i tabellen.

Kiaby IF 2-6 Näsums IF
Målen: 0-1 Mikael Nilsson (6), 1-1 Johan Pettersson (15), 1-2 Samuel Jönsson (16), 1-3 Samuel Jönsson (34), 2-3 Christian Samuelsson (50), 2-4 Sebastian Andersson (71), 2-5 Albin Björk (78), 2-6 Mikael Nilsson (80).
Ett riktigt målkalas på Sjölyckan. Efter två raka segrar sprack dock Kiabys nolla i förlustkolumnen. Under matchens 20 sista minuter avgjorde nämligen seriefavoriten från Näsum den här tillställningen.

Division 6 Mellersta

Trollenäs IF 6-0 Linderöds IF
Målen: 1-0 Jens Ebbesson (36), 2-0 Hamid Hatim (42), 3-0 Hamid Hatim (65), 4-0 Hamid Hatim (69), 5-0 Jens Ebbesson (81), 6-0 Jami Tammisto (89).
Linderöd stod på sex poäng och hade 9-1 i målskillnad inför helgens match. Då åkte de på en riktig stjärnsmäll. Nej, det här vill Tommy Börjessons mannar garanterat glömma snabbt.

Division 7 Nordöstra

Östra Sönnarslövs IF 3-0 Vanneberga FF
Målen: 1-0 Jusuf Merdzic (57), 2-0 Abdiqafaar Abdullahi (75), 3-0 Abdiqafaar Abdullahi (90).
Två lag som förlorade i premiären ställdes mot varandra på Vilans IP. Då var Östra Sönnarslöv starkast och kunde ta säsongens första poäng, medan Vanneberga finner sig själva på jumboplatsen.

Balsby SK 1-1 Bjärlövs IF
Målen: 0-1 Nertil Cana (59), 1-1 Dan Fribert (87).
De senaste åren har varit tuffa för Bjärlöv, som nu ser betydligt starkare ut. I helgen snuvade de så när seriefavoriten från Balsby på alla tre poängen, men fick till slut nöja sig med en pinne.

Gärds Köpinge IF 3-1 Rinkaby GoIF
Målen: 1-0 Tobias Knutsson (33), 2-0 Tobias Knutsson (37), 2-1 Alexander Nilsson (85), 3-1 Eissa Al-Shoocha (90).
Ytterligare ett lag som tog säsongens första poäng var Gärds Köpinge. I mötet mellan de två kvalaspirerande lagen var hemmalaget till slut starkast och knep alla tre poängen.

Svensköps IF 3-1 Österslövs IS
Målen: 1-0 Henrik Svensson (8), 1-1 Atdhe Metaj (55), 2-1 Gilbert Peine (71), 3-1 Anton Palm (86).
Förra säsongen rasade Österslöv ur sexan. Inte heller årets säsong har fått en rolig start. Division 7-sejouren har nämligen inletts med två raka förluster för klubben strax norr om Kristianstad.

Dam

Division 2 Södra Götaland

Åhus IF 2-3 Trelleborgs FF
Målen: 0-1 Emmy le Grand (37), 0-2 Malin Bengtsson (47), 0-3 Caroline Williamsdotter (66), 1-3 Maja Elmvik (73), 2-3 Mikaela Ekberg (83).
Seriefavoriten från Trelleborg kunde till slut åka hem från Åhus med en seger i bagaget. Två reduceringsmål från Åhus IF skapade nerv i matchen men ledde inte till någon poäng.

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF 0-4 Wä IF
Målen: Okänt.
Wä har fått en fin start på säsongen. Premiärpoängen mot Osby, som spås vara med i toppen, följdes nämligen upp av en bekväm seger mot nykomlingen Farstorps GoIF.

FC Hessleholm 5-0 Önnestad BoIF
Målen: 1-0 Vilma Hansson (1), 2-0 Frida Nilsson (16), 3-0 Ottilia Gunnarsson (21), 4-0 Emilia Nyberg (68), 5-0 Ottilia Gunnarsson (80).
Nyuppflyttade Önnestad åkte på en riktig storförlust, när de gästade den tunga seriefavoriten. Det är bara att ladda om batterierna för Önnestad, som i nästa match ställs mot IFK Osby.

Division 3 Sydöstra

Vittskövle IF 2-0 Hardeberga BK/Harlösa IF/GOF IF
Målen: 1-0 Frida Andersson (44), 2-0 Thea Hansson (59).
Säsongens första poäng är i hamn för nykomlingen. Hemma på Möllekullen kunde nämligen Vittskövle studsa tillbaka från premiärdebaclet och bärga den första trean för säsongen.

Division 4 Nordöstra

Viby IF 2-3 Edenryds IF
Målen: 0-1 Evelina Nordgren (23), 0-2 Susanna Mejhert (42), 1-2 Tindra Friggestad Ström (68), 1-3 Louise Borgström (74), 2-3 Julia Ivarsson (74).
Efter 0-10 i premiäromgången var det betydligt jämnare i Vibys andra match, där det historiska första målet kom. Fortsatt noll poäng men i nästa match väntar Hörja, även de på noll poäng, kan första pinnen komma då?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BONNAMATCHEN

Hansson har lämnat planen – för tränarbänken

Han har nu inlett tränarkarriären i moderklubben. ”Det är svårare än vad man tror”, säger Tim Hansson.

Robert Rosén

Kl.09:29, 21 april, 2018

Hansson har lämnat planen – för tränarbänken
Numera följer Tim Hansson matcherna från sidlinjen. FOTO: Robert Rosén.

Förra året ryckte Tim Hansson, 28, in i Önnestad BoIF när det behövdes. Trots att ambitionen inte var att spela fotboll ställde han upp de gångerna moderklubben kallade.

Till den här säsongen har dock skorna lagts på hyllan. Istället har 28-åringen sadlat om till tränare. Det första tränaruppdraget? Önnestad BoIF.

LÄS MER: Önnestad tog första trean – efter övertidsmål

– Jag har väl först fått förfrågan ett par gånger tidigare och tackat nej. Dels är det många vänner i laget, det är alltid svårt att träna då. Även om man försöker hålla det professionellt, om man nu kan kalla det professionellt i division 6, har det en tendens att alltid bli lite personligt. Därför har jag vacklat lite, förklarar Tim Hansson, efter 2-1-segern mot Everöds IF, och fortsätter:

– Nu fick jag en ny tjänst på jobbet, där jag slipper pendla. Då kände jag att det kanske var läge, när jag ändå inte ville spela själv, och ha nåt att göra på kvällarna. Då fick jag förfrågan för andra eller tredje gången och kände att vi testar.

Steget från planen till tränarbänken var dock inte särskilt oväntat. Sedan tidigare har Tim Hansson gått några tränarutbildningar och han har även hunnit med att vara extratränare under elitträningar med Kristianstad FC samt i ungdomslag hos Önnestad BoIF.

Den första tränartiden har dock överraskat division 6-tränaren något.

– Det är svårare än vad man tror. Laguttagningar och matchcoachning känns ganska lätt när man är på plan. Men när man väl står där ute är det ganska mycket grejer att ta hänsyn till. Både i laguttagningar och inte minst i matchcoachningen också. Det var en större utmaning än jag trodde, vad gäller den biten.

Önnestad-bänken med Tim Hansson i förgrunden.

Önnestad-bänken med Tim Hansson i förgrunden. Foto: Robert Rosén.

Hur känner du att du har kommit in i det nu då?
– Man växer väl in i det mer och mer. Även om man spelat fotboll högre upp är det en helt annan grej att vara tränare. Och det är en lite annan utmaning också. När jag själv spelade i Nosaby i division 2, eller i KFC för den delen, brann ju alla för fotboll, ville utvecklas och ville komma så långt som möjligt.

– Här jobbar man med lite andra spelare. De här spelar ju inte i division 6 för att bli bäst i världen, om man säger så. Det är ju en utmaning att försöka utveckla laget och utveckla fotbollen, utan att det blir för mycket taktik och för mycket fokus på det. Det måste vara roligt också, framförallt i de här divisionerna. Det är en mix som är svår att få ihop ibland, men jag försöker. Jag vill ju gärna göra allting all-in och det kan man kanske inte riktigt göra här.

På fredagskvällen fick Tim Hansson för första gången känna på hur det känns att vinna en seriematch som tränare. Efter två raka förluster bärgade hans Önnestad nämligen säsongens första seger.

– Vi har nog en säsong framför oss där vi får jobba hårt i alla matcherna. Försäsongen var ju katastrof. Vi var fem-åtta spelare under nästan hela försäsongen. Då blir det tufft. Det är lite därför vi börjat så tufft som vi gjort.

– Folk har varit otränade, folk har inte haft konditionen, vi har inte haft första touchen och tekniken med oss. Framförallt har vi inte kunnat spela ihop något lag eller startelva. Men nu helt plötsligt lossnade det. Jag vet inte riktigt om det har att göra med vädret och att komma ut på gräs, för de senaste veckorna har vi varit 20-25 på varje träning – och i dag (läs i går) ger det resultat.

FaktaTim Hansson
Ålder: 28.
Bor: Kristianstad.
Familj: Sambo.
Gör: Chef på Ryds Glas i Kristianstad.
Klubbar som spelare: Önnestad BoIF (moderklubb), VMA IK, Kristianstad FC, Nosaby IF och Önnestad BoIF.
Klubbar som tränare: Önnestad BoIF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BONNAMATCHEN

Önnestad tog första trean – efter övertidsmål

På tilläggstid avgjorde Önnestad bottenmötet. ”Han förtjänar en pizza efter matchen”, säger tränaren om segerskytten.

Robert Rosén

Kl.22:06, 20 april, 2018

Önnestad tog första trean – efter övertidsmål
Önnestad drog det längsta strået i bottenmötet. FOTO: Robert Rosén.

Inför fredagen stod fyra lag på noll poäng i Division 6 Nordöstra. Två av dem, Önnestad BoIF och Everöds IF, ställdes i kväll mot varandra på Önnevallen IP. Efter en tuff batalj var det hemmalaget Önnestad som kunde avgå med en uddamålsseger.

– Det känns fantastiskt. Det blir ju alltid så när man har två förluster, att man börjar tänka och inte riktigt får kläm eller känn på det. Det känns skönt att det lossnar i dag, säger Önnestad-tränaren Tim Hansson.

LÄS MER: Stor dramatik när Vanneberga segrade i nykomlingsmötet

Hemmalaget fick en drömstart på matchen. Bara minuter in hittade Simon Olsson fram till Niklas Olsson. Vänstermittfältaren rundade målvakten Niklas Mårtensson och la in bollen framför mål, där Saadiq Shukri stötte in 1-0.

– Alltid när man gör ett tidigt mål ger det en fördel i matchen. Den där spärren att man håller igen och är nervös släpper när man får ett mål, då vågar man spela ut, säger tränaren.

Det tidiga ledningsmålet höll i sig till halvtidsvilan. Fem minuter in på den andra halvleken blev sedan Saadiq Shukri åter rubrikernas man. Den här gången var det dock inte av positiva skäl.

Efter en offsideavblåsning sparkade han i frustration bort bollen. Domaren svarade med att ge Shukri sitt andra gula kort och Önnestad var därmed nere på tio man, när klockan stod på 50 minuter.

– Den ställer till det, helt klart. Det känns som att matchbilden varit annorlunda om vi fått behålla elva man på plan. Då tror jag vi kunnat trumma på ännu mer.

– Jag förstår ju beslutet. Det är ett korrekt beslut av domaren. Sen kände jag väl att där fanns fler situationer där han borde gjort likadant i så fall, annars är det en gedigen domarinsats tycker jag. Väldigt bra.

Trots utvisningen höll Önnestad jämna steg med Everöd och det fanns gott om chanser åt bägge håll. I den 90:e minuter kom till slut också bortakvitteringen.

Ett Everöd-anfall slutade med att bollen hittade fram till Melker Knutsson. Bara meter ifrån målet lyckades han få bollen förbi Filip Nilsson och göra 1-1.

– Då känns det som att det är kört. De flesta där inne springer för en och en halv gubbe och det är otroligt tråkigt. Då känns det som att det blir 1-1.

En som dock inte hade gett upp än var Ludvig Nilsson. Everöd-spelarna hade knappt hunnit fira färdigt när vänsterbacken gav sig iväg på en jättelöpning. Resultatet? Han snodde åt sig bollen av målvakten Niklas Mårtensson och rullade in 2-1.

– Det är en monsterlöpning av vår ytterback, som egentligen är totalt omöjlig. Det är väl knappt så att jag själv hade gjort den löpningen. Det är skönt att det betalar tillbaka.

– Målvakten har nästan bollen, så tar han en löpning på 80 meter och lyckas sno den från målvakten. Det är ju helt galet. Han förtjänar en pizza efter matchen.

Tränaren sticker inte under stol med att det var en betydelsefull seger.

– Den känns väldigt viktig. Det ger lite arbetsro och det känns som att vi är på rätt väg när man får de här tre poängen i dag. Och spelet framförallt visar att vi är på god väg.

Då även Huaröds IF vann under fredagskvällen är Everöds IF och Degeberga GoIF nu ensamma på noll poäng i den nordöstra sexan.

FaktaBetygsättning av Önnestad BoIF 2-1 Everöds IF
Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 4
Det märktes att det var två lag i poängbehov. Spelet var tufft, frisparkarna många och hela tio gula kort delades ut under kvällen. Efter utvisningen öppnade spelet upp sig och chanserna avlöste varandra. Slutdramatiken gav förstås en extra knorr. Mycket bra fredagsunderhållning helt enkelt.

Planen – 2
När solen gassade på i den första halvleken såg gräsmattan på Önnevallen riktigt inbjudande. De sista 45 minuterna gav dock en bättre blick av dess skick. Den hårda vintern sitter fortfarande i och groparna på planen är, likt på flera andra ställen, många och stora.

Programbladet – 1
Det fanns inget programblad den här kvällen. Förklaringen var att tryckeriet Önnestad BoIF använt sig av nu lagt ner. En bättre förklaring är svår att finna. Betyget kan dock inte bli annat än underkänt.

Korven – 3
Uppe och snuddar på en fyra men når inte riktigt ända fram. Perfekt grillad och bra storlek. Lagom saftig men smaken stack inte ut tillräckligt för att Önnestad-korven ska bli ihågkommen allt för länge. Tillbehören bestod av en ketchup och en senap, okej men inte mer.

Matchens lirare – Simon Olsson, Önnestad BoIF
Tim Hansson lyfte fram laginsatsen, ”snudd på den bästa jag sett”, avslutade tränaren med. Hemmasegern var också ett verk av LAGET. Den som förkroppsligade det bäst var lagkaptenen Simon Olsson. Löpvillig innermittfältare som visade att han såväl kan smälla på ta emot smällar. Hade mängder av tjusiga instick bakom Everöd-backlinjen. Med lite bättre kyla från lagkamraterna kunde herr Olsson åkt hem med en drös assists i bakfickan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HELGRESULTAT: Så gick det för lagen i säsongsstarten

Här är resultaten från helgens matcher i lokalfotbollen.

Robert Rosén

Kl.11:29, 16 april, 2018

HELGRESULTAT: Så gick det för lagen i säsongsstarten
Wä IF är en av föreningarna som har full pott efter två matcher i sexan. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Herr

Division 2 Östra Götaland

Nosaby IF 2-1 IFK Berga
Målen: 1-0 Julian Grozdanovski (22), 2-0 Daniel Kardum (44), 2-1 Anton Johnsson (71).
Nosaby har fått en drömstart på division 2-äventyret. I hemmapremiären slogs seriefavoriten Berga tillbaka. Efter två raka segrar toppar Nosaby nu tabellen i tvåan.

Division 4 Östra

Näsby IF 2-3 Rydsgårds AIF
Målen: 1-0 Urim Ahmeti (43), 1-1 Fredrik Månsson (62), 1-2 Hugo Svensson (76), 1-3 Rasmus Ridell (78), 2-3 Urim Ahmeti (84).
Efter premiärsegern fick Näsby se sig hemmaslagna, i första division 4-matchen på Grönevi. På pluskontot kan man notera att Urim Ahmetis målskytte fungerar fint även i fyran, då mål nummer två och tre kom i helgen.

LÄS MER: Stor dramatik när Vanneberga segrade i nykomlingsmötet

Veberöds AIF 2-3 VMA IK
Målen: 0-1 Robin Holmquist (8), 0-2 Alexander Ström (20), 0-3 Robin Holmquist (51), 1-3 Mateusz Wieczorek (69), 2-3 Viktor Rosberg (89).
I den andra division 4-matchen blev slutsiffrorna detsamma, men med en lokal vinnare istället. Säsongens första trea är därmed i hamn även för VMA:s del.

Division 5 Nordöstra

Vanneberga IF 4-2 Edenryds IF
Målen: 1-0 Jonathan Nilsson (8), 1-1 Pontus Abrahamsson (28), 2-1 Johan Kullman (67), 2-2 Henrik Sörensen Larsson (88), 3-2 Johan Olsson (89), 4-2 Johan Olsson (95).
I nykomlingsmötet på Blekevallen var Vanneberga starkast, och inkasserade säsongens första trea. Matchen var även veckans ”Bonnamatch” och det finns därför vidare läsning att finna här samt här.

Yngsjö IF 2-2 Vittskövle IF
Målen: 0-1 Adam Nilsson (10), 1-1 Carl-Hendric Braun (55), 1-2 Adam Nilsson (58), 2-2 Carl-Hendric Braun (84).
Gästande Vittskövle lyckades ta ledningen två gånger om. En viss Carl-Hendric Braun räddade dock nykomlingen Yngsjö två gånger om, och ordnade en pinne för hemmalaget.

Sibbhults IF 1-3 Tosteberga/Nymölla IF
Målen: 0-1 Måns Andersson (35), 0-2 Niklas Tidblad (50), 1-2 Zaher Kalil Inshasi (70), 1-3 Niklas Tidblad (76).
Seriefavoriten har öppnat serien på bästa sätt. I helgen kunde Tosteberga/Nymölla bärga andra raka segern och efter två omgångar toppar de den lokala femman.

Åhus Horna BK 2-7 Åsums BK
Målen: 0-1 Emil Zail (14), 0-2 Visar Maliqi (20), 0-3 Robin Winnberg (34), 0-4 Visar Maliqi (50), 1-4 Albin Sannemo (61), 1-5 Robin Moustafa (68), 1-6 Abdallah Saada (80), 2-6 Tim Wasik (82), 2-7 Robin Moustafa (87).
Åhus HBK har fått en tung start på säsongen. Den nyligen nedflyttade föreningen åkte i helgen på andra raka förlusten. På två matcher står Åhus nu noterade för tolv insläppta mål.

Division 5 Mellersta

Svalövs BK 2-1 Ovesholms IF
Målen: 0-1 Anton Johansson (50), 1-1 Niklas Nielsen (75), 2-1 Elias Svensson (85).
Ett sent segermål gjorde att seriefavoriten Svalöv kunde snuva Ovesholm på sin första poäng. Efter två raka förluster kommer nu nästa poängchans i torsdagens nordostderby mot Bjärnum.

Division 6 Nordöstra

Tollarps IF 2-2 Skepparslövs IF
Målen: 0-1 Petter Sjödahl (20), 0-2 Petter Sjödahl (29), 1-2 Isac Wideström (45), 2-2 Carl Svensson (56).
I premiären firade både Tollarp och Skepparslöv triumfer. När lagen nu ställdes mot varandra blev det delad pott, sedan Tollarp hämtat igen ett 0-2-underläge och säkrat poängen.

Everöds IF 0-1 Wä IF
Målen: 0-1 Zana Mahmud (71).
Skilda världar för Everöd och Wä. Ett mål skiljde lagen åt. Målet innebär dock att Wä står på full pott efter två matcher medan Everöd fortsatt får invänta årets första poäng.

Näsums IF 2-3 Vinnö IF
Målen: 0-1 Johan Andersson (24), 0-2 Henrik Olsson (27), 1-2 Sebastian Andersson (37), 1-3 Henrik Olsson (44), 2-3 Mikael Nilsson (92).
Årets första plump för seriefavoriten är ett faktum. I Näsums hemmapremiär förstörde nämligen Vinnö festen och Claes Magnussons mannar står nu på sex pinnar efter två matcher.

Degeberga GoIF 1-4 Kiaby IF
Målen: 0-1 Johan Pettersson (29), 0-2 Johan Pettersson (44), 0-3 Christian Samuelsson (51), 0-4 Christian Samuelsson (75), 1-4 Självmål (90).
Flera lag må stå på sex poäng efter två omgångar. I topp av tabellen finner vi dock Kiaby. När det gäller division 6 vet Kiaby vad de gör och hade inga problem att städa undan nykomlingen i Degeberga.

Önnestad BoIF 1-2 Viby IF
Målen: 0-1 Mahmoud Hamdan (21), 1-1 Simon Olsson (40), 1-2 Kristoffer Sandström Stenbom (71).
I Önnestad stod säsongens första poäng på spel, för två lag som kom från en varsin premiärförlust. Till slut blev det Viby som tog hand om alla tre poängen, medan Önnestad fortsatt får vänta på sina första.

Division 6 Mellersta

Staffanstorp United FC U 0-4 Linderöds IF
Målen: 0-1 Oskar Fondell (38), 0-2 Oskar Fondell (48), 0-3 Mattias Strandkvist (80), 0-4 Christian Billgren (84).
Mot ungdomarna från Staffanstorp kunde Linderöd till slut inkassera en riktigt storseger. Därmed har klubben fått bästa möjliga start på säsongen, med sex poäng och 9-1 i målskillnad.

Division 7 Nordöstra

IK Kamp 2-1 Gärds Köpinge IF
Målen: 0-1 Dennis Knutsson (64), 1-1 Pär Karlsson (88), 2-1 Robert Hafström (90).
En sen hemmavändning gjorde att Gärds Köpinge snuvades på premiärpoängen. Det kvalaspirerande laget får därmed ta nya tag till hemmapremiären mot Rinkaby kommande helg.

Bjärlövs IF 1-3 Svensköps IF
Målen: Okänt.
Ny säsong med nya tränare och nya spelare. I resultatraden blev det dock ännu en förlust för Bjärlöv, som har några tunga säsonger bakom sig. Kanske kan en efterlängtad poäng komma mot Balsby i helgen?

Vanneberga FF 0-3 Balsby SK
Målen: 0-1 Christopher Yngvesson (60), 0-2 Thomas Persson (80), 0-3 Dan Fribert (86).
Det är mer än 17 år sedan Balsby senast spelade en match i seriesammanhang. I går var det dags igen – och seriespelet inleddes på bästa möjliga vis. Nu toppar de sjuan från start.

Österslövs IS 0-3 IFK Knislinge
Målen: 0-1 Niklas Svennarp (6), 0-2 Felix Nilsson (10), 0-3 Sebastian Johansson (34).
Förra året var de seriekonkurrenter i sexan. Nu är bägge lagen tillbaka i sjuan och seriefavoriten Knislinge gjorde processen kort med Österslöv. Nya tag mot Svensköp, för Österslövs del.

Rinkaby GoIF 3-0 Östra Sönnarslövs IF
Målen: 1-0 Magnus Johansson (5), 2-0 Nuralah Allawirdi (49), 3-0 Per Appelfeldt (80).
Efter ett år som vilande förening är Rinkaby tillbaka i seriespel. Publiken på idrottsplatsen behövde bara vänta fem minuter på första målet och kunde efteråt glädja sig åt en stabil 3-0-seger.

Dam

Division 2 Södra Götaland

DFK Borgeby 09 1-0 Åhus IF
Målen: 1-0 Fanny Johansson (69).
Nykomlingarna från Åhus inledde division 2-säsongen med en 0-1-förlust. Nu gäller det att ta nya tag då seriefavoriten Trelleborgs FF, som även de förlorade premiären, väntar i nästa omgång.

Division 3 Nordöstra

Wä IF 2-2 IFK Osby
Målen: 1-0 Emelie Johnsson (17), 1-1 Sara Nilsson (31), 1-2 Sara Nilsson (35), 2-2 Emelie Johnsson (81).
Två mål från Emelie Johnsson gjorde att Wä kunde få med sig en pinne från premiären. För motståndet stod inte heller vilka som helst, utan ett Osby som ses som FC Hessleholms största utmanare i toppen.

Önnestad BoIF 1-1 Hanaskogs IS/IFK Knislinge
Målen: 0-1 Elisabeth Pragner (19), 1-1 Moa Lovén (59).
Efter fjolårets serieseger är Önnestad nya i trean. Från premiären kunde de till slut också få med sig en pinne, sedan Moa Lovén hemmapubliken med sin kvittering efter en timmes spel.

Division 3 Sydöstra

Wollsjö AIF 7-1 Vittskövle IF
Målen: 1-0 Kajsa Thörneby (15), 2-0 Emma Nielsen Andersson (27), 3-0 Sanne Christiansen (30), 4-0 Tilde Dagner (32), 5-0 Lina Thörneby (48), 5-1 Frida Andersson (59), 6-1 Anna Knutsson Månsson (79), 7-1 Nina Maack (89).
Ett bryskt uppvaknande för Vittskövle. Nykomlingen fick nämligen en ren och skär mardrömsstart på säsongen, mot ett Wollsjö som hade avgjort det här redan i halvtid.

Division 4 Nordöstra

Hörja IF 0-4 Gärds Köpinge IF
Målen: 0-1 Emelie Lundin (14), 0-2 Matilda Rask Olsson (38), 0-3 Matilda Rask Olsson (83), 0-4 Susanne Haggren (86).
Mot fjolårets strykgäng, Hörja, hade Gärds Köpinge till slut inga problem att knipa tre poäng. Trots en utvisning redan efter 23 minuter kunde ett decimerat Gärds Köpinge bärga en 4-0-seger.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng