Första förlängningen i hamn för KIK | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Första förlängningen i hamn för KIK

Nu är höstens första pusselbit på plats. ”Det ska bli väldigt intressant att följa hans resa under kommande säsong”, säger Christian Falk.

Robert Rosén

Kl.17:02, 17 april, 2018

Första förlängningen i hamn för KIK
Malte Sjögren stannar i Kristianstads IK. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Kristianstads IK har gjort klart med sin första spelare för säsongen 18/19. Forwarden Malte Sjögren, 21, har nämligen kritat på ett nytt ettårskontrakt med KIK – och blir därmed första pusselbiten i kommande säsongs lagbygge.

– Det känns riktigt roligt att få representera klubben i ytterligare ett år. Det ska bli spännande med tränarbytet och jag tror att ni kan förvänta er en del förändringar i vårt spel, säger Malte Sjögren till KIK:s hemsida.

LÄS MER: Sjögren efter tunga hösten: ”Gick ner 9,5 kilo”

Förlängningen innebär att Malte Sjögren går in på sin tredje säsong i KIK. Efter att ha anslutit till Kristianstads IK inför säsongen 16/17 gjorde 21-åringen en kort utflykt till IK Oskarshamn, varpå sjukdom gjorde att han återvände till KIK.

– Vi är väldigt nöjda att få behålla Malte som är en skridskostark spelare som alltid ger 100 % och är en riktig lagspelare. Under hösten hade han otur med mycket sjukdomar men under vintern tog han steg för steg och visade verkligen vilken bra spelare han är. Det ska bli väldigt intressant att följa hans resa under kommande säsong, säger KIK-ordföranden Christian Falk.

KIK låter meddela att de inom kort kommer att presentera fler kontraktsförlängningar, nya spelare samt en ny tränare.

Tidigare i dag kom även nyheten att Måns Hansson lämnar Kristianstads IK, då spel i IK Oskarshamn väntar för backen.

FaktaSilly Season i Kristianstads IK 18/19:
In: -
Ut: Christopher Lindholm (Slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Joakim Johansson (Slutar) och Mats Lusth (Mora IK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”

Enligt uppgifter blir han ny Kristianstads IK-tränare.

Robert Rosén

Kl.15:27, 20 april, 2018

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”
Mikael Gath, med förflutet i Rögle, uppges bli ny KIK-tränare. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sedan säsongsslutet har såväl tränaren Mats Lusth som sportchefen ”Jocke” Johansson tackat för sig. På söndag kommer Kristianstads IK dock att presentera en ny tränare, då klubben kallat till presskonferens.

Uppgifter till Kristianstadsbladet gör gällande att det är Mikael Gath, senast i danska Odense, som kommer ta över som ny KIK-tränare.

LÄS MER: KLART: Mats Lusth stannar i Mora

– Jag har inte gjort klart med någon klubb till 100 procent, men jag kan bekräfta att jag har haft kontakt med Kristianstad. Det är en intressant klubb, säger Mikael Gath till tidningen.

Sedan 41-åringen la skridskorna på hyllan för sex år sedan har han varit huvudtränare i Rögle BK J20, assisterande tränare i Rögle BK samt tränare i Odense.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö

På väg till Rögle - nu låtar det åt Redhawks.

Viktor Andersson

Kl.18:06, 18 april, 2018

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö
Carl Persson. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN.

Det har ryktats om Rögle men nu verkar det, enligt uppgifter till Helsingborgs Daglbad, som att Kristianstad-födde KHK-spelaren Carl Persson kommer att lämna klubben för Malmö Redhawks.

KIK-fostrade Persson stod förra säsongen för 24 poäng i Karlskorna, varav 13 mål. Med det var han laget näst mest målfarlig spelare.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: KIK-backen till HockeyAllsvenskan

Han blir nästa spelare att lämna Kristianstads IK. ”Han har verktygen för att bli riktigt bra”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Kl.10:49, 17 april, 2018

KLART: KIK-backen till HockeyAllsvenskan
Det blev bara en säsong i Kristianstad för Måns Hansson. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Förra sommaren lånade Kristianstads IK in Måns Hansson, 20, från Malmö Redhawks. Backen noterades till slut för 43 matcher och 32 poäng i KIK-tröjan.

Någon fortsättning i Hockeyettan blir det dock inte. Istället tar 20-åringen klivet upp till HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Ordföranden: ”Ser väldigt ljust på framtiden”

Backen har nämligen kritat på ett ettårskontrakt med IK Oskarshamn.

– Oskarshamn känns som ett bra och spännande steg för mig i min utveckling. Jag har lärt mig mycket under min första säsong i seniorhockeyn. Nu ser jag verkligen framemot att ta nästa steg, få ännu bättre möjligheter att utveckla mitt spel och hjälpa laget till en ny stark säsong, säger Måns Hansson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Per Kenttä:

– Ung och offensiv back som även han kommer från en stark säsong med mycket poäng, både fem mot fem och i powerplay. Han har verktygen för att bli riktigt bra och vi ska ge Måns alla förutsättningar för att utvecklas bra hos oss. Med hårt jobb och lite flyt vet vi att det kan gå fort

Hanssons flytt innebär att tre KIK-spelare nu lämnat definitivt besked kring sin framtid. Sedan tidigare har Christopher Lindholm meddelat att han avslutar karriären medan Tony Pappila i helgen blev klar för IK Pantern.

Förutom Måns Hansson har Oskarshamn även gjort klart med Markus Modigs, från KIK-rivalen Vimmerby HC.

FaktaSilly Season i Kristianstads IK 18/19:
In:
-
Ut:
Christopher Lindholm (Slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Joakim Johansson (Slutar) och Mats Lusth (Mora IK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hockeyettan

Ordföranden: ”Ser väldigt ljust på framtiden”

Efter den spruckna femårsplanen blickar Kristianstads IK framåt. ”Jag tycker vi har tagit kliv som klubb och ser väldigt ljust på framtiden”, säger ordföranden.

Robert Rosén

Kl.10:30, 12 april, 2018

Ordföranden: ”Ser väldigt ljust på framtiden”
Kristianstads IK har ännu inte presenterat någon tränare eller några spelare till kommande säsong. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Den 17 mars tog säsongen slut för Kristianstads IK. Förlust i den tredje och avgörande playoff-matchen innebar att VIK Västerås la beslag på kvalserieplatsen framför näsan på KIK.

Med en knapp månads distans till uttåget har KIK-ordföranden Christian Falk börjat blicka framemot säsongen 2018/2019.

LÄS MER: KLART: Sportchefen lämnar KIK

– Absolut. Nu tittar våren fram och man har fullt fokus på nästa säsong. Ska bli riktigt roligt med en väldigt het division 1-serie. Många derbyn och heta matcher mot Troja. Så det blir en väldigt intressant säsong, säger Christian Falk.

Er femårsplan sprack. Tankar kring det?
– Det är ju så att man måste sätta upp målsättningar för att utvecklas. Man sätter upp många målsättningar i sitt liv, många når man och vissa når man inte. Nu nådde vi inte vår femårsplan men vi var ytterst nära.

– Vi var i allsvenskan i en vecka förra året och även under några sekunder i själva spelet den säsongen. Nu ser vi att Västerås går hela vägen och då undrar man ju vad som hänt om vi slagit ut dem? Jag tycker vi har tagit kliv som klubb och ser väldigt ljust på framtiden. Vi har nya målsättningar som vi kommer offentliggöra om några veckor. Framtiden är spännande.

Kort efter uttåget mot Västerås hoppade tränaren Mats Lusth på ett uppdrag hos Mora IK. Därtill bekräftade sportchefen Jocke Johansson att han kliver av sitt uppdrag, efter fem raka år i tjänsten.

Än så länge är någon eller några ersättare till duon inte presenterade.

– Det jobbas kontinuerligt med det. Det är lite som ska sys ihop och det tar lite tid. Jag hade ju gärna haft klart med en tränare i förra veckan, men så funkar inte verkligheten. Det tar tid och allt ska landa. Förhoppningsvis kan vi kommunicera ut det i nästa vecka.

Det är inte bara på ledarsidan som det är frågetecken hos Kristianstads IK i nuläget. Föreningen har nämligen inga spelare under kontrakt till nästa säsong.

– Vi för en väldigt positiv dialog med flera spelare och de undrar ju också över organisationen och planen. Jag tror att båda pusselbitarna kommer falla på plats samtidigt. Det ena löser det andra.

Förutom Christopher Lindholm, är det någon spelare som det är klart att han lämnar?
– Det är bara ”Chrippa” som sagt att han slutar. Sen vet jag att vissa spelare för (diskussioner) med allsvenska klubbar, men innan det är klart vill jag inte offentliggöra det.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstadssonen lägger skridskorna på hyllan

Blev KIK:s förste landslagsspelare – avslutar nu karriären.

Robert Rosén

Kl.10:00, 12 april, 2018

Kristianstadssonen lägger skridskorna på hyllan
Hockeykarriären är över för Henrik Malmström. Foto: Dagfinn Heidenberg J/Arkiv.

Kristianstadsbördige Henrik Malmström, 39, väljer att avsluta hockeykarriären. Norska Sparta Sarpsborg, som blev forwardens sista klubb, meddelar beslutet på sin hemsida.

”Malmström har betytt mycket för Sparta under tio säsonger, men nu är en era över. Hans sista match blev den fjärde semifinalen mot Lillehammer i Kristins Hall”, skriver föreningen.

LÄS MER: KIK-produkten som är helgonförklarad: ”Har haft personliga framgångar”

Redan 1996 gjorde Henrik Malmström sitt sista framträdande i Kristianstads IK. Efter spel med Malmö Redhawks, Brynäs och Frölunda i Elitserien samt utlandssejourer i Finland och Slovenien kom Malmström till Sparta Sarpsborg 2008.

Inkluderat slutspel blev det till slut 512 matcher och 549 poäng i Norge för 39-åringen. Under åren vann Sparta Sarpsborg ett ligaguld och Malmström prisades även individuellt vid flera tillfällen.

– Det är tungt nu, men även om hjärtat ville fortsätta så ville hjärnan något annat. Jag har alltid haft ett extra driv för att starta upp igen efter säsongen, men det fanns inte där, säger 39-åringen till Sarpsborgs hemsida.

Förutom framgångarna i Norge skrev Henrik Malmström under karriären även in sig som den första landslagsspelare Kristianstads IK tagit fram, då han debuterade i Tre Kronor år 2000.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng