Prognos: Sommarvärme sköljer in över Kristianstad | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Prognos: Sommarvärme sköljer in över Kristianstad

Så ska vädret bli under veckan enligt SMHI.

Michael Olsson

Kl.16:58, 16 april, 2018

Prognos: Sommarvärme sköljer in över Kristianstad
Foto: Creative Commons

Våren är i Kristianstad för att stanna. Måndagen har bjudit på relativt bra väder och en temperatur på 17 grader. Men det är bara början.

Enligt SMHI:s prognos blir det en gråmulen tisdag under dagen, men fram mot kvällen tittar solen fram. Därefter är det sol och sommarvärme för hela slanten.

Onsdag, torsdag och fredag ska vara soliga från morgon till kväll med en temperatur på mellan 21 och 23 grader. Under dessa dagar väntas väldigt lite moln och det väntas inte heller komma något regn.

ska%cc%88rmavbild-2018-04-16-kl-12-33-20

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

PROGNOS: Ingen vårkänsla i Kristianstad

Så ser prognosen ut under veckan.

Michael Olsson

Kl.17:05, 23 april, 2018

PROGNOS: Ingen vårkänsla i Kristianstad
Foto: Arkiv

Det blir en vecka som bjuder på mycket moln, men som samtidigt innehåller sol och regn. Enligt SMHI:s senaste prognos kan Kristianstadsborna förvänta sig en mulen tisdag med vissa solchanser under dagen och kvällen. Det kommer även en liten regnskvätt mitt på dagen. Temperaturen kommer att ligga runt 14 grader.

Onsdagen följer samma spår men blir regnfri. Mot kvällen kan det bli en fin solnedgång utan ett stort molntäcke, som annars kommer blockera solen så gott som hela dagen.

Torsdag och fredag får liknande väder med växlande molnighet och en del solchanser. Båda dagarna får sig dessutom lite regn och temperaturen kommer ligga mellan 10-13 grader.

ska%cc%88rmavbild-2018-04-23-kl-11-39-38

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

M vill satsa 5,6 miljarder på fler poliser

Moderaterna vill lägga miljarder på att höja polisens löner. Det meddelade de under en presskonferens på måndagen.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.16:01, 23 april, 2018

M vill satsa 5,6 miljarder på fler poliser
Moderaterna vill lägga miljarder på att göra polisyrket mer attraktivt. Foto: Arkivbild.

Enligt polisförbundet är det många poliser som väljer att lämna sitt yrke, vilket innebär att det blir en brist på personal inom kåren. En anledning som fackförfundet har lyft fram är en låg lön.

Därför har Moderaterna under måndagen gett ett löfte att satsa 5,6 miljarder kronor på polisen. Där ingår höjd lön med 3 000 kronor för samtliga poliser samt  att nyutbildade ska få sina studielån avskrivna på fem år.

– Vi har synliggjort trygghetskrisen och presenterar nu konkreta förslag för att få fler poliser i framför allt yttre tjänst i Skåne. De satsningar Moderaterna nu gör motsvarar uppskattningsvis ytterligare 770 polisen och 710 civilanställda i Skåne, säger Torbjörn Tegnhammar (M), som är oppositionsråd i Malmö.

De vill stärka Polismyndigheten med 10 000 fler anställda till år 2024. Inom Skåne uppskattar det att satsningen motsvarar  ytterligare 770 poliser och 710 civilanställda. Mer resurser ska få kåren att växa.

En lönesatsning ska göra yrket mer attraktivt. Då ett stort antal ska anställas de närmaste året vill man utöka utbildningsplatserna och att staten betalar utbildningen.

– Med fler vägar in i polisyrket, genom avskrivning av studielån och en riktad lönesatsning, kommer rekrytering av skåningar till polisyrket underlättas. Det är viktigt, det är dem som har lokalkännedom och kan etablera långsiktiga förtroliga kontakter med invånarna.

I planen ingår även att ta in andra yrken i myndigheten såsom IT-specialister, psykologer, beteendevetare och ekonomer.

Text: André Kvist

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sju misshandelsfall i Kristianstad – intensiv helg för polisen

Polisen har tagit emot många anmälningar om misshandel i helgen.

Robert Rosén

Kl.14:23, 23 april, 2018

Sju misshandelsfall i Kristianstad – intensiv helg för polisen
Inne i Kristianstad inträffade fyra av de sju bråken. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Under helgen var det ett stort antal bråk inom Kristianstads kommun. På måndagen kunde polisen rapportera om inte mindre än sju stycken misshandelsfall som inträffat de senaste dagarna.

Vid 17:30-tiden på fredagseftermiddagen blev en man i 20-årsåldern nerslagen på Tvedegårdsvägen i Kristianstad. Enligt mannen ska dock det hela nu vara utrett.

LÄS MER: Skulle hem från krogen – blev nerslagen i Tivoliparken

– Han spelade fotboll när en kille glidtacklade honom och han föll till marken. Han reste sig då upp. Då kom tre andra och hoppade på honom och slog honom, säger Robert Loeffel, presskommunikatör vid polisen.

I Degeberga gjordes två anmälningar rörande misshandel i helgen. Vid det ena tillfället var det ett fall mellan två närstående, vilket polisen är förtegen att berätta om, medan det andra inträffade vid 19-tiden på fredagskvällen.

Två kvinnor i 30-35-årsåldern hamnade då i ett bråk.

– Det är två vårdnadshavare som har diskuterat hur man uppfostrar barn. Det har varit en livlig diskussion där den ena kvinnan till slut går iväg. Då kommer den andra ikapp henne och utdelar slag och sparkar, säger Robert Loeffel.

När fredagen övergått till lördag blev en man i 45-årsåldern misshandlad på Östra Storgatan i Kristianstad. Vid 03:30-tiden på natten blev han nämligen påhoppad.

– Han var på väg hem när två okända män kommer ikapp honom. De utdelar sparkar och slag mot kroppen, så att han får smärta och skrapsår.

Ett knappt dygn därefter, strax efter midnatt mot söndag, utbröt ett bråk på en fest i Åhus. En kille i 20-årsåldern blev då misshandlad och rånad.

– Där har han fått ett slag i ansiktet som orsakat näsblod.

Efter att han blivit nerslagen av en okänd man stals hans jacka.

– Det är en märkesjacka värd 5 000 spänn.

Senare på natten mot söndagen, vid 03:30-tiden, blev även en man i 20-årsåldern misshandlad i Tivoliparken. Han blev då påhoppad av tre stycken gärningsmän.

– De slog och puttade på honom så att han fick svullnader och en mindre sårskada. Han har ingen aning om vilka det var.

På söndagen inträffade så en sjunde misshandel, även den i Kristianstad. Strax innan klockan 14 befann sig en man i 18-årsåldern på Östra Boulevarden då han blev slagen av en man i samma ålder.

– Målsägande och hans bror har haft en kontrovers med en för dem känd person. De säger även att de har blivit verbalt hotade, men det finns inga synliga skador.

Förutom de sju misshandelsfallen stoppades även flera påverkade bilister i Kristianstad i helgen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Elever i Kristianstad får åka gratis till djurpark

Sparbankens stiftelser fortsätter med projektet att få barn att möta djur. Elever från Kristianstad ska nu få åka till en djurpark.

Henrik Nordell

Kl.14:13, 23 april, 2018

Elever i Kristianstad får åka gratis till djurpark
. Foto: Skånes Djurpark.

Under förra året fick 1 600 barn från hela Skåne besöka lantbruk för att lära sig mer om var maten kommer ifrån. Förutom att lära sig om lantbruket kunde de också gå nära djuren och se hur de lever. Detta år fortsätter succén, men nu kommer Sparbankens stiftelser att ta eleverna till en helt annan plats.

Totalt 3 000 barn i årskurs två i skolor från Kristianstad och ytterligare fjorton skånska kommuner ska få en heldag på Skånes Djurpark. Det hela sponsras av banken, vilket innebär att det är gratis för skolorna att delta.

LÄS MER: Nytt projekt: Här lär sig hundratals barn var maten kommer ifrån

– Det är jättekul att kunna presentera ett nytt samarbete med Skånes Djurpark. Genom att sparbanksstiftelserna står för transport till och från djurparken och aktiviteterna på plats hoppas vi kunna skapa möjlighet för fler barn att få uppleva de svenska djuren på nära håll, säger Helena Björkman, bankchef på Sparbanken Skåne.

Det är överskottet från bankens verksamheter som går till stiftelserna. Där investeras pengarna i lokala projekt. Detta år innebär det att barnen får träffa allt från älgar till gråsälar och myskoxar i parken. Utflykter görs under april och maj månad.

– Med projektet vill vi bygga goda relationer till djuren och naturen och skapa förståelse för hur kretsloppet på bondgården hänger samman. Barnen får vara med och mata djuren, hjälpa till med vårsådden och inreda insektshotell för att bjuda in gårdens viktiga vilda grannar – pollinerarna, säger Anna Blinkowski, zoologisk chef på Skånes Djurpark.

Elever från följande kommuner deltar i projektet: Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polis jagade rattfyllerist – körde stulen motorcykel

Den drogpåverkade föraren körde en stulen motorcykel. ”Han for fram som en galning i hög hastighet”, säger polisen.

Robert Rosén

Kl.12:10, 23 april, 2018

Polis jagade rattfyllerist – körde stulen motorcykel
Polis uppmärksammade mannen på Industrigatan. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Vid lunchtid i fredags uppmärksammade polis hur en motorcyklist kom körandes längs Industrigatan i Kristianstad.

– Han hade bara en keps på huvudet och for fram som en galning i hög hastighet, säger Robert Loeffel, presskommunikatör vid polisen.

LÄS MER: Motorcykel körde in i bil

Polisen startade ett efterföljande på avstånd och på Snapphanevägen kunde motorcykelfärden ta slut.

– Han blir upphängd av andra bilar. Vi kan då boxa in och få stopp på honom, säger Robert Loeffel.

Föraren, en man i 25-årsåldern, är nu misstänkt för sju brott. Nämligen grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, tillgrepp av motorcykel, narkotikabrott brukande, narkotikabrott innehav och häleri.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng