LISTA: Veckans mest klickade bostäder | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

LISTA: Veckans mest klickade bostäder

Här är de populäraste Kristianstadsbostäderna på Hemnet.

Robert Rosén

Kl.17:49, 2 april, 2018

LISTA: Veckans mest klickade bostäder
Flera villor på Egna Hem finns med bland de mest välbesökta.

24698824

1. Prästallén, Egna Hem, Kristianstad. Pris: 3 500 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
En mer än 100 år gammal villa, med detaljer från olika tidsperioder. Boarean ligger på 135 kvadratmeter och det finns sju stycken rum i huset, som lämpar sig för en barnfamilj. Mer läsning om bostaden finner du här.

LÄS MER: Så många kvadratmeter får du för miljonen

f2ac264b-93c1-40c7-982b-14f399f82da1

2. Gamla byvägen, Yngsjö. Pris: 2 195 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Ett mindre gatuhus, med en boarea på 75 kvadratmeter, som genomgått renoveringar. Trädgården är stor med extrabyggnad, platssättning och uteplats. För vidare läsning om bostaden klickar du här.

31366c20-e6ea-40ca-a900-48f01219c450

3. Trollsländevägen, Täppet, Åhus. Pris: 2 395 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Bostad som beskrivs som ”yteffektiv” och rymmer upp till fyra sovrum, trots en mindre boarea. Belägen på ett högt läge med flera stycken uteplatser. Uppfart med plats för flera bilar. Här kan du läsa mer om bostaden.

parkvagen-54_3yt78k

4. Parkvägen, Egna Hem, Kristianstad. Pris: 3 500 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
En rymlig 20-talsvilla med fem rum och ett inrett loft, som i dag används som gästavdelning. Trädäck ut till den trivsamma trädgården. För att läsa hela bostadsannonsen klickar du här.

sfd1bd665e13a364408b63463f3c533327f_x

5. Skogsvägen, Egna Hem, Kristianstad. Pris: 4 495 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
Sekelskiftesvills vars boarea uppgår till hela 257 kvadratmeter. Många tidstypiska detaljer är bevarade och det är högt i tak. Trädgårdens baksida är insynsskyddad och har trädäck. Mer läsning hittar du här.

24656469

6. Bodavägen, Tosteberga, Fjälkinge. Pris: 1 495 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Så sent som förra året återuppfördes detta gamla soldattorp, vars anor sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Modernt fritidshus med ett litet sovloft. Hela annonsen kan du läsa på denna länk.

mdiynnwwmdawndkwnjq5nhw5ng

7. Gamla Fjälkingevägen, Hammar, Kristianstad. Pris: 2 395 000 kronor.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet.
Rymlig enplansvilla som byggdes 2007. Fräscht och modernt med fyra stycken sovrum. På baksidan finns ett stort trädäck, där det är sol större delen av dygnet. För vidare läsning klickar du här.

sfd6cb84c5fc3fd4249b9ec0f5f70f15dc8_800x800

8. Gamla Vägen, Fjälkinge. Pris: 1 995 000 kronor.
Foto: Möllebackens Fastighetsförmedling/Hemnet.
En större enplansvilla som i dag har fem sovrum samt ett modernt kök. Utvändigt finns förråd, två garageplatser och även ett uterum i söderläge. Du kan läsa mer om bostaden här.

24479242

9. Blåtands väg, Öllsjö, Kristianstad. Pris: 2 350 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
En 20 år gammal villa med genomtänkt planlösning. Bostaden ligger på 130 kvadratmeter och är belägen alldeles intill byns skola. Lättskött och välplanerad trädgård. Här kan du läsa mer om bostaden.

kvarnstensvagen2

10. Kvarnstensvägen, Nosaby, Kristianstad. Pris: 2 250 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
I ett lugnt kvarter ligger denna villa med inte mindre än sex stycken sovrum och fräscht kök. En stor uteplats med tak plus en balkong med bra utsikt. Annonsen i sin helhet hittar du här.

Fotnot: En villa på Pukvetevägen i Åhus var mest klickad men annonsen har tagits bort med anledning av en visning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mäklarnas nya trick för att styla din bostad

"Gör det lättare för spekulanter att visualisera potentialen i en bostad."

Matilda Larsson

Kl.15:19, 20 april, 2018

4 bilder
 • Originalbild på ett vardagsrum. Pressbild: Fastighetsbyrån.
  Originalbild på ett vardagsrum. Pressbild: Fastighetsbyrån.
 • Digital version 1. Pressbild: Fastighetsbyrån.
  Digital version 1. Pressbild: Fastighetsbyrån.
 • Digital version 2. Pressbild: Fastighetsbyrån.
  Digital version 2. Pressbild: Fastighetsbyrån.
 • Digital version 3. Pressbild: Fastighetsbyrån.
  Digital version 3. Pressbild: Fastighetsbyrån.

Relativt många som ska sälja sin bostad väljer att anlita en stylist för att inreda bostaden inför en försäljning.

Vissa upplever dock en osäkerhet om investeringen som en home styling innebär är lönsam, enligt Fastighetsbyrån. Nu finns därför ett nytt, enklare alternativ som kallas digital styling. Utifrån originalfoton av bostaden tas nya stylade bilder fram med annan inredning och andra materialval.

– Generellt så tycker våra mäklare att home styling fungerar, framförallt för att det gör det lättare för spekulanter att visualisera potentialen i en bostad. Ibland kan det dock vara svårt att avgöra om en styling kommer att vara lönsamt och då kan den här digitala varianten vara ett bra alternativ, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

För att testa det nya konceptet så har Fastighetsbyrån stylat en bostad med renoveringsbehov i tre olika stilar. Spekulanterna kan se originalbilder på bostaden samt vissa bilder stylade i skandinavisk, industriell och kolonial stil.

– Jag tycker att det här är ett bra exempel på en bostad där spekulanter kan behöva hjälp för att se potentialen. De stylade bilderna ger verkligen en helt annan känsla och de olika stilarna ger även inspiration till olika sätt att inreda och renovera. Vi hoppas att det här kan vara positivt och underlätta för både säljare och spekulanter, säger Johan Vesterberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är Kristianstads bästa mäklare

Topp fem över de mäklare som har blivit mest rekommenderade hittills i år.

Matilda Larsson

Kl.15:09, 19 april, 2018

LISTA: Här är Kristianstads bästa mäklare
Foto: Wikimedia Commons.

Många använder sig av rekommendationer för att ta reda på vad andra tyckt om en tjänst.

Sajten Hittamäklare har ett rekommendationssystem där man kan se vilka mäklare som har fått flest rekommendationer av tidigare kunder. De nuvarande siffrorna gäller för det första kvartalet 2018.

– För den som ska sälja sin bostad kan rekommendationer hjälpa till att känna sig tryggare med valet av mäklare. En rekommendation från tidigare säljare blir lite som en kvalitetsstämpel, ett kvitto på att mäklaren presterat bra tidigare, säger Alexandra Eldin, marknadsansvarig på Hittamäklare.

Här är de mest rekommenderade mäklarna i Kristianstads kommun:

1. Lena Fridlund Danielsson, Mäklarhuset

2. Lotta Mörnstam, Mäklarhuset

3. Charlott Nilsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

3. Paul Olsson, Möllebackens Fastighetsförmedling

3. Emma Gustafsson, Hemnia Fastighetsförmedling

Källa: Hittamäklare.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan

Här är sakerna du bör ha koll på för att undvika bränder när du vårstädar.

Matilda Larsson

Kl.08:14, 19 april, 2018

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan
Foto: Matilda Larsson. Grafik: Pixabay.

Vårstädningen är i full gång i många hem och många öppnar upp sommarstugor som varit stängda hela vintern.

Elsäkerhetsverket varnar nu för elrelaterade bränder och tipsar vad man bör tänka på då elprodukterna ansluts till elnätet.

Vid säsongens första besök i sommarstugan är det till exempel bra att se över stugans elprodukter eftersom elsäkerheten kan ha försämrats under vintern då apparaterna varit oanvända och avstängda.

Kontrollera också att kablar, stickproppar och uttag inte sitter löst eller har synliga fel som exempelvis sprickor. Använd också laddare som är avsedda för produkten.

– Vi fick nyligen in anmälan om en batteridriven fönstertvätt som brunnit. Det visade sig att man använt fel adapter, 12 volt istället för 5 volt med förödande konsekvenser. Det är viktigt att alltid använda den laddare som är avsedd för produkten, säger Martin Gustafsson på Elsäkerhetsverkets produktavdelning.

Har din sommarstuga jordfelsbrytare ska du kontrollera att jordfelsbrytaren fungerar och att strömmen bryts när du trycker på testknappen. Om den inte slår ifrån, kontakta ett elinstallationsföretag för kontroll.

En jordfelsbrytare bryter strömmen snabbt om till exempel en apparats hölje skulle bli spänningsförande och minskar därmed risken att någon i din omgivning skadas av el. Om jordfelsbrytare saknas finns det portabla att köpa, tipsar Elsäkerhetsverket.

Se till att säkringarna i proppskåpet fungerar. Om de är av den gamla sorten se till att de är ordentligt fastskruvade. Det passar till exempel bra att kontrollera i samband med att du slår på gruppcentralen.

När du stänger av eller slår på gamla kylskåp och frysar ska du vara uppmärksam. Enligt Elsäkerhetsverket kan kompressorn i dessa ha startproblem och det kan uppstå elektriska ljusbågar eller elektriska gnistor. Finns det damm och smuts bakom kylskåpet kan det antändas och leda till en brand. Dammsug därför utrymmet bakom kylskåpet ibland i de fall du kommer åt.

Även om eluttag och strömbrytare ser hela ut är det ingen garanti för att elledningarna i väggen är det. Äldre byggnader är ofta inte anpassade till dagens användning av elapparater, vilket kan innebära att elledningarna blir överbelastade.

Eftersom elmateriel har en begränsad livslängd bör till exempel en renovering av ett äldre hus även omfatta elanläggningen. Finns det synliga skador eller missfärgningar på elledningarna i huset ska du kontakta ett elinstallationsföretag för att byta ut dem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN

Tornhuset åter ett av landets mest besökta

Här är de populäraste Kristianstadsbostäderna på Hemnet.

Robert Rosén

Kl.20:53, 15 april, 2018

Tornhuset åter ett av landets mest besökta
Villan i Önnestad var en av de mest klickade vecka 14.

24749893

1. Focks väg, Önnestad. Utgångspris: 2 800 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
För två veckor sedan var Villa Olastorp i Önnestad en av de mest besökta i landet. Tornhuset ligger fortsatt ute till försäljning och var välbesökt även den gångna veckan, då den nådde en femteplats i landet. Läs mer om villan här.

LÄS MER: EXTRA: Enormt intresse för unika huset utanför Kristianstad

82489df4-3f71-452e-8f72-c5570fa45941

2. Tyge Sneckes väg, Österslöv. Utgångspris: 4 700 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
En modern och lyxig villa som uppfördes 2014. Den stora villan har sju rum, varav flera har utgång till uteplats och trädgård. Välplanerad bostad med utsikt  över Råbelövssjön. Mer läsning om villan finner du här.

parkvagen-26_2hchxc

3. Parkvägen, Egna Hem, Kristianstad. Utgångspris: 4 470 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
En 140 kvadratmeter stor villa, med tre stycken sovrum. Den fräscha källaren erbjuder plats för förvaring. Utvändigt finns ett soldäck med spabad. Garaget har i sin tur plats för två bilar. Här kan du läsa mer om bostaden.

skanslinjevagen-5a_bi6vdm

4. Skanslinjevägen, Öllsjö. Utgångspris: 880 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
En liten enplansvilla med en mer än 100-årig historia. Boendet fungerar både som året-runt-boende eller fritidshus – beroende på vad köparen föredrar. Tre rum ryms på 80 kvadratmeter. Du kan läsa mer om bostaden här.

5a293560-37f7-11e8-b37d-4308d64fee30

5. Skärdalsvägen, Vä. Utgångspris: 1 395 000 kronor.
Foto: Hemnia Fastighetsförmedling/Hemnet.
50-talsvilla med sex stycken rum. I anslutning till boendet finns ett garage på 100 kvadratmeter, lämpligt för mindre verksamhet. Trädgårdstomten är stor och lätt kuperad. Vidare läsning om Vä-villan finner du här.

sfdcaa66461c83e44369fba3410b6ba024f_x

6. Hardeknuts Väg, Öllsjö. Utgångspris: 3 750 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
En modern villa med en öppen planlösning. Beläget på en hörntomt med tre stycken sovrum och ett inglasat uterum, användbart året om. Förråd och spabad finns utvändigt. Här hittar du mer läsning om villan.

arrodsvagen-20_v0sc1p

7. Årrödsvägen, Djurröd. Utgångspris: 695 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Liten villa på 127 kvadratmeter i Djurröd. Fastigheten byggdes 1930 och ingången sker via glasverandan. Kamin i vardagsrummet och uthus för förvaring. Här ser du hela annonsen för Djurrödsvillan.

f6d031e0-31d3-11e8-84cb-393720bbce2b

8. Ljungåsvägen, Äspet, Åhus. Utgångspris: 8 300 000 kronor.
Foto: Mårtensson Mäklare/Hemnet.
Unik, arkitektritad villa i 2,5-plan. Uppfördes 2010 och har en samlad bo- och biarea på 300 kvadratmeter, där det ryms nio rum. Ett mindre gästhus finns även på tomen. Vidare läsning om bostaden finner du här.

15221356181162172601

9. Knut den stores väg, Skepparslöv. Utgångspris: 3 890 000 kronor.
Foto: Hemverket/Hemnet.
Påkostat enplanshus från 2015, som är beläget i ett nybyggt villaområde. Totalt fem rum och kök finns i bostaden. Stort högtalarsystem med tio högtalare finns inbyggt i huset. Läs mer om villan här.

mdiynnwwmdawndk3njmymhw5ng

10. Poppelvägen, Odal, Kristianstad. Utgångspris: 1 195 000 kronor.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Hemnet.
Rymlig hörnlägenhet på 90 kvadratmeter. Trean har genomgått en totalrenovering och har modernt kök och ett helkaklat badrum. Månadsavgift på 3 618 kronor. Här finner du mer läsning om lägenheten.

Fotnot: Villor på Manne Måns väg i Åhus och Stenbacksvägen i Öllsjö var bland de tio mest besökta, men hade sålts vid starten av vecka 15. Således har de inte tagits med på listan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är regeringens nya förslag – ska underlätta för elkunder

"Förslagen ska kunna ge kunderna större möjlighet att vara mer flexibla i sin elanvändning", säger energiminister Ibrahim Baylan.

Josefine Göransson

Kl.16:12, 13 april, 2018

Här är regeringens nya förslag – ska underlätta för elkunder
Foto: Pixabay

I en ny proposition lämnar regeringen flera förslag som ska ge bättre skydd för elkunder. I propositionen Elmarknadsfrågor ingår bland annat ett förslag på hur elnätskunder ska kunna använda elen när den är som billigast. Regeringen föreslår även att elnätsbolag ska kunna ge sina kunder bättre och enklare information om elnätsavgifterna.

– Förslagen ska kunna ge kunderna större möjlighet att vara mer flexibla i sin elanvändning, något som kan minska deras elkostnader, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

Ett förslag är att regelverket skärps för att skydda kunderna från bland annat felaktiga avstängningar av elen och från kostnader som elhandel- eller elnätsföretag inte har rätt att ta ut från sina kunder. Det ska alltså bli tydligare när elen får stängas av för en kund och vilka kostnader som kan tas för avstängningen.

Regeringen kommer att besluta om ändringarna i regleringen av elnätsavgifterna innan riksdagsvalet i september.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng