Returmöte väntar uträknat IFK Kristianstad | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
Flensburg - IFK Kristianstad

Returmöte väntar uträknat IFK Kristianstad

IFK Kristianstad går in i bortamatchen med hopp om att göra en bra prestation. ”Så får vi se hur långt det räcker”, säger Ola Lindgren.

Robert Rosén

Kl.11:52, 28 mars, 2018

Returmöte väntar uträknat IFK Kristianstad
Flensburg vann i Kristianstad med 26-22. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

En sensationsartad kvartsfinalsplats ligger långt borta för IFK Kristianstad. Trots en halvtidsledning föll man till slut med fyra bollar och 22-26 i det första mötet med Flensburg.

– Det var en okej insats, utan att vi fick till en riktig fullträff för att kunna rubba dem. Det krävs. De är ett bättre lag med bättre spelare och då behöver vi en fullträff på många spelare. Det hade vi inte och då räcker vi inte till, även om det är en jämn och tajt match, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

LÄS MER: Målvaktsstjärnans skarpa kritik mot lagkamraterna: ”Har inte råd med att tre spelare har en pissdag”

För IFK Kristianstads del gäller det alltså att vända ett fyramålsunderläge i kväll, för att avancera ytterligare ett steg i Champions League.

– Vi vill göra en bra prestation, en bra match, så får vi se hur långt det räcker. Vi vill få till bitar som gynnar oss i matchbilden. Det är det det handlar om.

Vad är det för bitar du syftar på?
– Mer kontringsmål, bättre försvarsspel och mer utdelning på flera spelare. Det var många som inte kom upp på den nivån som krävs. Men det hänger också ihop med att Flensburg är bra och gör oss lite sämre.

Vad ger du er för chanser i kväll?
– Jag vill inte spekulera. Utan det förstår vem som helst att det är en tuff match och svår utmaning. Får vi till spelet får vi se hur långt det räcker.

I Kristianstad återfinns Helge Freiman fortsatt på skadelistan. Dessutom vilades Olafur Gudmundsson och Tim Sörensen från tisdagens träning. Deras medverkan kommer bestämmas först under eftermiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsläger väntar för Chrintz

Jättetalangen kallad till landslagsläger.

Robert Rosén

Kl.12:03, 18 april, 2018

Landslagsläger väntar för Chrintz
Valter Chrintz är uttagen i 23-mannatruppen. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Den 11-13 maj samlas U18-landslaget för träningsdagar i Alingsås. I den 23-mannatrupp som förbundskapten Dennis Sandberg tagit ut återfinns ett lokalt namn.

Högersexan Valter Chrintz, 17, från IFK Kristianstad är nämligen kallad till lägret.

LÄS MER: Jättetalangen om debuten: ”Extrem känsla”

Lägret är en del av förberedelsen till sommarens EM-slutspel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Oväntade valet: De möter IFK Kristianstad i semifinalerna

Så motiverar den regerande mästaren sitt val.

André Eriksson

Kl.21:30, 16 april, 2018

Oväntade valet: De möter IFK Kristianstad i semifinalerna
Ola Lindgren. Foto: Bildbyrån

Efter Alingsås 27–25-seger mot Ystads IF i den femte och avgörande kvartsfinalen i Alingsås står det klart att de gör HK MalmöLugi och IFK Kristianstad sällskap i semifinalerna.

Därför kunde den regerande mästaren IFK Kristianstad välja mellan Alingsås eller Lugi som motståndare.

Då föll Ola Lindgrens val – något oväntat – på den skånska rivalen Lugi.

Sportchefen Jesper Larsson motiverar det så här:

– Det är fyra jäkligt bra lag kvar. Det kommer att bli ett tajt spelschema och då är det skönt att ha nära hem om inte annat, och och samtidigt blir det spännande för Skånepubliken med derby, säger Jesper Larsson till C More.

IFK Kristianstad inleder med hemmamatch i Kristianstad Arena, på torsdag.

Den andra semifinalen kommer alltså att spelas mellan HK Malmö och Alingsås.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eskilstuna Guif – IFK Kristianstad

IFK bortaslog Guif – klart för semifinal

Storskytten och målvaktsstjärnan levererade.

André Eriksson

Kl.20:13, 14 april, 2018

IFK bortaslog Guif – klart för semifinal
Albin Lagergren. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstad gick på en mina i det senaste bortamötet med Eskilstuna Guif. Då kom den brandgula jätten inte alls upp i nivå, föll i förlängningen och Guif kvitterade kvartsfinalserien till 1–1.

Men det verkar inte ha skakat mästarlaget särskilt mycket. Efter landslagsuppehållet körde IFK Kristianstad först över Guif på hemmaplan.

På lördagskvällen vann man även på bortaplan – och nu är laget klart för semifinal efter 3–1 i matcher.

Slutresultatet skrevs till 23–26 och en av matchens stora giganter var Albin Lagergren som gjorde sju mål – lika många som Viktor Hallén – men också sex assist.

Framträdande i IFK Kristianstad var även Rickard Kappelin. Målvaktsstjärnan var på spelhumör och gjorde 14 räddningar (47 i räddningsprocent) och hyllades av studion i C More.

– Det har känts bra under en längre period, det har gått väldigt bra i Champions League-slutspelet och det tar man med sig in här, säger Kappelin – vars analys av matchen lät så här:

– Jag tycker vi gör framförallt en väldigt bra första halvlek, vi står bra bakåt och får en del enkla kontringar. Vi går ner lite intensitet i andra men lyckas ändå hålla undan.

Två andra lag är semifinalklara: Lugi och HK Malmö. I den sista kvartsfinalen står det 2–2 i matcher mellan Ystads IF och Alingsås. Det mötet avgörs på måndag i Alingsås.

FaktaHandbollsligan, kvartsfinal 4 av 5
Eskilstuna Guif–IFK Kristianstad 23–26 (10–14)
Målen, IFK Kristanstad: Albin Lagergren 7, Viktor Hallén 7, Olafur Gudmundsson 4, Tim Sörensen 3, Mario Lipovac 2, Stig-Tore Moen Nilsen, Helge Freiman, Philip Henningsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eskilstuna Guif - IFK Kristianstad

IFK siktar på att säkra semifinalbiljetten

Vinst på lördagskvällen och IFK Kristianstad är framme i semifinal. ”Vi går för seger och hoppas åka hem med semifinalplatsen klar”, säger Mario Lipovac.

Robert Rosén

Kl.10:55, 14 april, 2018

IFK siktar på att säkra semifinalbiljetten
Vinst i den fjärde matchen och IFK Kristianstad är semifinalklara. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter den övertygande 32-25-segern hemma i Kristianstad Arena är IFK Kristianstad nu nära ett avancemang. En vinst mot Guif på lördagskvällen och semifinalplatsen är i hamn.

– Känslan är bra tycker jag. Det känns bra med match i morgon, efter den senaste matchen. Då spelade vi mycket bättre och var väldigt aggressiva. I första spelade vi riktigt bra. Sen var andra kanske inte den roligaste, men efter en stark första har vi en väldigt bra känsla inför bortamatchen.

LÄS MER: Jättekross i första ledde IFK till segern

– Spelar vi på samma sätt igen har vi en bra chans att vinna igen, säger mittsexan Mario Lipovac, när 24Kristianstad når honom under färden upp till Eskilstuna.

Ni har chans att säkra semifinalbiljetten. Kommentar på det?
– Vi är också medvetna om att vi har chans att göra det. Det är klart att vi ska göra allt för att säkra den. Vi vill vinna alla matcher och det är inget undantag i morgon. Vi går för seger och hoppas åka hem med semifinalplatsen klar, säger 26-åringen bestämt.

Senast förlorade ni uppe i Eskilstuna. Vad krävs för att åka hem med seger den här gången?
– Det krävs mycket bättre spel än senast vi var här uppe, men jag hävdar fortfarande att om vi spelar som senast har vi en bra chans att vinna. Nu har vi alla tillgängliga. Senast vi var där var det mycket skavanker från dubbelmötet med Flensburg i Champions League, många var borta och vi hade inte så många att rotera på. Många fick gå väldigt tungt men nu är alla tillgängliga igen.

– Det krävs ett aggressivt försvar och sen är det de vanliga klyschorna, ett bra försvarsspel och springa mycket. Nu när hela truppen är med har vi en väldigt stor bredd och ska kunna springa sönder dem. Det gäller att ha ett bra försvarsspel, bra målvaktsspel och springa in lätta mål. Det är lättast att vinna handbollsmatcher så.

Till sist. Hur skönt vore det att slippa en femte och avgörande match?
– Jag har faktiskt inte ens tänkt på en femte och avgörande. Jag är inställd på att vi ska ta semifinalplatsen direkt, så jag har inte tänkt så mycket på det. Utan det får vi i så fall ta då. Först ska vi försöka lösa det i fyra matcher tycker jag.

En eventuell femte match spelas i Kristianstad på måndag.

FaktaEskilstuna Guif - IFK Kristianstad
När:
18:30.
Var: STIGA Sports Arena, Eskilstuna.
Läget i IFK: Hela truppen är tillgänglig.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad 32-25 Guif

Helge Freiman: ”Var väldigt spelsugen”

Efter att ha missat fyra matcher var Helge Freiman tillbaka. ”Jag var väldigt spelsugen”, säger mittnian.

Robert Rosén

Kl.20:55, 11 april, 2018

Helge Freiman: ”Var väldigt spelsugen”
Helge Freiman gick vinnande ur striden mot de gamla lagkamraterna i Guif. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

I de två första kvartsfinalerna mot Guif samt i dubbelmötet mot Flensburg saknades Helge Freiman, 26, i truppen. När IFK Kristianstad på onsdagskvällen körde över Guif i den tredje kvartsfinalen var mittnian tillbaka.

– Det var skitkul. Jag var väldigt spelsugen. Det var fantastiskt. Sen är det alltid kul att spela på hemmaplan. Skitroligt, säger Helge Freiman efter slutsignal.

LÄS MER: Jättekross i första ledde IFK till segern

För IFK Kristianstad blev det till slut en enkel seger mot Guif. Efter att ha gått till halvtidsvila i en 19-9-ledning var matchen i praktiken avgjord.

– Tycker vi gör det väldigt bra i hela första halvlek. Vi gör de sakerna vi pratat om, vi smäller på och står mycket tajtare. Vi får jävligt bra betalt på kontringar.

– Sen i andra halvlek kontrollerar vi matchen fram till matchminut 40 eller nånting. Sen tappar vi lite. Det är väl lite onödigt. Vi hade ett perfekt läge att verkligen trycka på och utöka ledningen, men nu blev det så. Det står 2-1 och det är det vi tar med oss.

Vad är det som gör att ni får det här rycket i första halvlek och går till halvtidsvila med tio måls ledning?
– Jag tycker framförallt att det är att vi är mycket mer bestämda i dag. Vi smäller på mer, vi låter inte de springa innanför nio meter utan att få en smäll. Det är väl det som gör det.

– Sen är vi ganska brutala tycker jag. Vi gör inte många tekniska fel och sköljer över dem. Det är så vi vill spela och det är framförallt det jag tycker blir avgörande i första halvlek. Vi visar vår tyngd.

19 mål i första halvlek hör inte precis till vanligheterna.
– Nej, precis, men vi vet att det blir tufft där uppe. Det är klart, då får vi sikta mot att göra 20 mål i första halvlek i nästa match då.

Vad är det som krävs för att ni ska avgöra det här redan på lördag?
– Det är väl att fortsätta med det vi gjorde i dag. Det handlar om att släppa handbromsen och bara mosa på. Tätar vi upp bakåt tycker jag vi har ganska bra koll på dem. Men det blir som sagt tufft däruppe. De är starka där, men framförallt stå tätt bakåt och göra jobbet. Då siktar vi mot att vinna i alla fall.

Den fjärde, och eventuellt sista, kvartsfinalen har avkast klockan 18:00 på lördag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng