ÅHUS BEACHHANDBOLL FESTIVAL

KLART: Lugi återvänder till stranden i Åhus

Föreningen kommer till Åhus – och Handbollsfiesta tar sig till Lund.

Robert Rosén

Kl.10:38, 13 mars, 2018

KLART: Lugi återvänder till stranden i Åhus
Lundalaget ställer upp i elitklassen även i sommar. Foto: Pressbild.

Elitklassen i Åhus Beachhandboll Festival avgörs 21-22 juli. Nu står det klart att Lugi HF återvänder till turneringen, då föreningen kommer att ställa upp med lag på både herr- och damsidan.

– Åhus Beachhandboll Festival är och har varit ett mycket stort och populärt deltagar- och besöksmål för många Lundabor med omnejd under väldigt många år. Vi pratar om 1000-tals människor som åker från Lundaregionen till Åhus Beach varje sommar. Det är en stor ära för oss som arrangör och något som vi på Åhus Beach är oerhört glada och stolta över, säger Mats G Jönsson, VD och grundare Åhus Beach AB, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Storlagen klara för Åhus Beachhandboll

Förutom att Lugi deltar i beachhandbollen står det klart att Handbollsfiesta kommer till Lund i sommar. Den 24 juli ställs nämligen Lugi mot SG Flensburg-Handewitt hemma i Sparbanken Skåne Arena. Alltså dagen efter att IFK Kristianstad mött det tyska storlaget.

Förra årets Handbollsfiesta arrangerades i Kristianstad och Malmö.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

ÅHUS BEACHHANDBOLL FESTIVAL

Storlagen klara för Åhus Beachhandboll

De är klara för spel i elitklasserna på Åhus Beachhandboll Festival.

Robert Rosén

Kl.14:29, 16 februari, 2018

Storlagen klara för Åhus Beachhandboll
Flensburg återvänder till Åhus – för åttonde året i rad. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån.

Åhus Beachhandboll Festival avgörs i år 13-22 juli. Nu står det klart att SG Flensburg-Handewitt och Köbenhavn Håndbold A/S kommer till spel i elitklassen på herr- respektive damsidan.

– Det innebär att vi har klart med två av världens främsta klubblag på herr- respektive damsidan, säger Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beach AB, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Succé för beachhandbollen: ”Vi ökar för varje år”

För tyska Flensburg, Champions League-mästare 2014, blir det åttonde året i rad som man ställer upp i turneringen. De kliver nu in i Åhus Beachhandboll Festival med möjligheten att ta sin fjärde raka turneringsseger.

”Även om supermålvakten Mattias Andersson gör sin sista säsong för klubben så är det fortfarande många svenskar i laget. Jim Gottfridsson, Tobias Karlsson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne ingår alla i truppen som kommer gästa Åhus i sommar”, skriver Åhus Beach AB.

Det danska storlaget Köbenhavn Håndbold A/S ställer däremot upp i Åhus Beachhandboll Festival för första gången. I klubben spelar svenskkvintetten Hanna Blomstrand, Jenny Alm, Johanna Bundsen, Linn Blohm och Marie Wall.

Förra året vann Åhus Handboll damernas elitklass.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Åhus Beachhandboll Festival

Succé för beachhandbollen: ”Vi ökar för varje år”

Anmälningstrycket är större än någonsin tidigare på Åhus Beachhandboll Festival.

Robert Rosén

Kl.15:32, 1 februari, 2018

Succé för beachhandbollen: ”Vi ökar för varje år”
Alltfler långväga gäster söker sig till Åhus. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

Mindre än fem månader återstår till att Åhus Beach kickar igång sommarens event. Den 30 juni-7 juli vankas det beachfotboll medan beachhandbollen tar vid 13-22 juli.

Anmälningarna till Åhus Beachhandboll Festival har nu varit öppna ett bra tag och anmälningstrycket är större än någonsin tidigare.

LÄS MER: Beachhandbollen 2018: ”Alla klasser under nio dagar funkar inte”

– Det är påväg mot 1 000 anmälda lag. Flera klasser håller på att bli fullsatta och för var år anmäler man sig tidigare och tidigare. Vi ökar för varje år och fler och fler gäster kommer långväga, säger Mats G Jönsson, VD och grundare av Åhus Beach AB.

Redan nu är det fullbokat i F03-klassen men ytterligare fem-sex klasser är på väg att fyllas. Mycket talar för att handbollsfestivalen kommer att slå sitt egna rekord och närma sig maxgränsen för vad man klarar av.

– Ifjor kom 1 350 lag. Då hör du ju själv att den siffran troligtvis kommer att slås. Vi har kapacitet för ungefär 1 500 lag. Det är vad vi klarar av med det här arrangemanget. Ifjor hade vi 1 350 lag och med anmälningsläget som är nu så kommer fjolårets siffror att slås. Sen om vi landar på 1 500 kan jag inte svara på. Det får vi se. Men det ser väldigt positivt ut. Vi ökar i antal lag och ligger långt, långt före vad vi gjorde vid samma tidpunkt förra året, förklarar Mats G Jönsson.

Det höga anmälningstrycket, med många gäster utanför länet, har också inneburit att Åhus Beach tvingats att kalla till ett informationsmöte. På torsdagskvällen kommer man nämligen att informera intresserade Åhus-bor om möjligheten att bli boendepartner, så att handbollsgästerna har någonstans att övernatta.

– Gästnätterna ökar nåt enormt. Vilket gör att vi är i akut behov nu. Folk vill stanna längre och inte bara bo i Åhus en natt. De vill bo här i hela vecka 29 – då tycker att det är ett bra event, en bra tävling och en bra upplevelse. Många vill stanna i en vecka och ha ett hus eller en sommarstuga. Det är därför vi går ut och vädjar nu.

Återkommande besökare på handbollsfestivalen kommer också att vara med om en del nyheter till sommaren. Åhus Beach Live – där kända artister uppträder – införlivas nämligen i Åhus Beachhandboll Festival. Handbollsfestivalen förlängs från nio till tio dagar. Direkt efter att elitklassen är färdigspelad och handbollen är över kommer artisterna att börja spela.

Vidare jobbar man även för att under de handbollsfyllda dagarna skapa fler debatter och intervjuer, vilka kommer att behandla andra ämnen än just handboll.

– Besökaren kommer nog se rätt stor skillnad. Även om förra året var väldigt bra hoppas vi att detta lyfter arrangemanget och förhoppningsvis ger en dimension till. Det är målet. Att det ska lyfta en dimension till.

Vad gäller Åhus Beach Fotboll öppnade anmälningarna upp på torsdagen. Förra året var 450 lag anmälda och i år är förhoppningen att man ska spräcka gränsen på 500 stycken lag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng