Hon sjöng på handbolls-EM i Kristianstad – ställs nu mot favoriten | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
MELODIFESTIVALEN

Hon sjöng på handbolls-EM i Kristianstad – ställs nu mot favoriten

Mimi Werner är tillbaka i Kristianstad Arena. Klädd i orange ställs hon nu mot favorit-tippade Felix Sandman.

Henrik Nordell

Kl.10:25, 2 mars, 2018

Hon sjöng på handbolls-EM i Kristianstad – ställs nu mot favoriten
Mimi Werner och Felix Sandman möts i duell nummer tre.

Lördagens tredje duell i Andra Chansen kommer att stå mellan Mimi Werner från Borås och Felix Sandman från Stockholm. Båda är nu taggade till tusen efter torsdagens repetitioner.

De ser fram emot den direktsända tävlingen på lördag. Senast för två år sedan sjöng Mimi Werner på samma plats, men i ett helt annat sammanhang.

– Jag har spelat här en gång på handbolls-EM år 2016. Det var superkul, så jag känner mig lite hemma här. Jag tycker att det är en bra och mysig arena. Det känns bra, säger hon.

Kommer din orange outfit att användas på scenen på lördag?
– Ja, man får ju ha den nu när man är här, säger Mimi Werner.

Har du sett något av Kristianstad?
– När jag var här sist och spelade så var jag ute på stan och shoppade. Det är en väldigt fin stad. Den påminner lite om Borås. Det är mysiga gator och fina kaféer.

 

Felix Sandman.

Felix Sandman. Foto: Henrik Nordell

 

För Felix Sandman är det första besöket i Kristianstad. Arenan som de nu ska spela i är en av de minsta under hela turnén för Melodifestivalen. Liksom flera andra av artisterna ser han det som en fördel.

– Speciellt för mitt nummer gillar jag det. Det är härligt med nära publikkontakt och att de är nära inpå. Det blir mer intimt, säger Felix Sandman.

Hur har det gått för dig hittills med repetitionerna?
– Det har gått bra, det sitter kvar sedan förra veckan. Vi har slipat på små detaljer, handrörelserna och hur känslan ska gå genom hela låten. Det sitter i ryggmärgen. Jag kanske kommer att byta lite kläder, men det blir samma stil och stuk, säger Felix Sandman.

Du är favorit-tippad enligt oddsbolagen. Hur känns det?
– Jag är otroligt glad att det är så, att folk tror på mig och att de gillar låten. Samtidigt är det farligt med favoritskapet, jag är ödmjuk för rösterna. Om man gillar min låt så ska man rösta på mig, säger Felix Sandman.

Har du hunnit ser något av Kristianstad?
– Jag har gått lite på stan, men inte hunnit runt så mycket. Det är väldigt fint med många gamla byggnader.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populär julkonsert till Kristianstad

Då kommer den till kulturkvarteret.

Hanna Södergren

Kl.10:14, 21 maj, 2018

Populär julkonsert till Kristianstad
Py Bäckman, John Kluge och Sonja Aldén kommer till kulturkvarteret i slutet av november. Pressbild.

Den välkända julkonserten ”Änglaljus” med John Kluge i spetsen kommer till kulturkvarteret den 28 november. I år firar även konserten hela 25-år. Med på turnén är bland annat Sonja Aldén som ofta kallas ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad” och Py Bäckman som har gett ut ett 15-tals album men också skrivit en rad texter till andra kända artister.

En biljett till den ljuvliga julkonserten i Kristianstad kostar 425 kr.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mängder av konst och stor show på torget

ArtQeen gjorde sitt femte år under Kulturnatten i Kristianstad. Det bjöds på mängder av konst och stor show på Stora Torg.

Henrik Nordell

Kl.20:28, 20 maj, 2018

Mängder av konst och stor show på torget
ArtQueen på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Kulturnatten i Kristianstad har bjudit på mängder av aktiviter under fredagen och lördagen. En av de återkommande var Rebecca ”ArtQueen” Samlomonsson som detta år deltog för femte året i rad.

Ett stort tält satte hon upp på Stora torg fyllt med konstverk. På kvällen bjöd de på en unik show i konstens tecken. Ett stort antal konstnärer hade bjudits in för att ställa ut sina verk, möta publiken och visa hur konst blir till.

LÄS MER: BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad

–  Det vi alltid gör under Kulturnatten är att måla på rullgardiner. Den idén fick jag i VM i kustrodd i Helsingborg. De vill ha något annorlunda där tävlingarna gick. Då satte vi upp ett stort tält och målade på rullgardiner som hängdes upp, säger Rebecca Salomonsson.

Vad är anledningen till att ni medverkar på Kulturnatten?
– Jag tycker att det är viktigt att allmänheten får ta del av konsten på offentliga platser, som här på Stora Torg. Folk kan komma in och titta och prata med konstnärerna.

 

ArtQueen på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Artillerimuseet utanför Kristianstad var med på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

 

För andra året samarbetar ArtQueen även med Artillerimuseet under Kulturnatten. De kom dit med flera historiska militärfordon som väckte uppmärksamhet.

– Vi visar vår Volvolastbil från 1942 med gengasaggreat, den används också som en scen för ArtQeen. Här finns en pansarvärnsterrängvagn från 1963 som skjuter projektiler mot stridsvagnar. Sedan har vi stoltheten – en postamoppe från 1960-talet, säger Udo Noelle.

Vid sidan av tälten bjöd Eva ”Sigge” Sigvardsson också på livemålning. Planken målades med sommarinspirerade motiv. Privat målar hon både med olja, akryl och akvarell.

– Det är jättekul att få vara med här. Det är tack vare Rebecca som jag vågat ta steget att måla mitt bland allt folk, säger Eva ”Sigge” Sigvardsson.

För dem som var uppe sent på fredagen bjöd dessutom ArtQueen på en stor show under namnet  Great Planet of apparel Art. Den har de tidigare turnerat med internationellt.

– Vi är fjorton modeller samt ett rockband. De spelar låtar från 1970- till 1990-talet, allt från Def Leppard till Metallica. Sedan har de gjort en rockig version av Michel Jackssons ”Heal the world”. En del av konstnärerna som är med i tältet har också skapat de outfits som är med i showen, säger Rebecca Salomonsson.

 

ArtQueen på Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Eva ”Sigge” Sigvardsson bjöd på livemålning. Foto: Henrik Nordell

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då kommer stjärnskottet till Kristianstad

Hon har över 45 miljoner streams på Spotify.

Hanna Södergren

Kl.15:25, 20 maj, 2018

Då kommer stjärnskottet till Kristianstad
Sista juni sjunger Wiktoria i Tivoliparken. Pressbild.

Den 27 juni invigs Kristanstad Pride och den 30 juni sjunger Wiktoria i Tivoliparken efter att paraden avslutats. 21-åringen debuterande i Melodifestivalen 2016 med låten ”Save me som fick näst flest röster av folket.

Hon är även känd för låten ”As I Lay Me Down” som låg på svensktoppen listan så länge som 24 veckor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De auktionerar ut 123 tavlor till välgörenhet för barn

Under Kulturnatten auktioneras 123 tavlor ut till välgörenhet. Pengarna går till att hjälpa barn med läpp- och gomspalt.

Henrik Nordell

Kl.16:30, 19 maj, 2018

De auktionerar ut 123 tavlor till välgörenhet för barn
Rotary Kristianstad-Hammarshus auktionerar ut tavlor under Kulturnatten. Foto: Henrik Nordell

Kulturnatten i Kristianstad är i full gång och som en del i den auktioneras det ut konstverk till välgörenhet. Det är Rotary Kristianstad-Hammarshus som har samlat in ett stort antal tavlor och affischer.

I Kvänums gamla butikslokal på Östra Storgatan arbetar de nu ideellt för att få in pengar till välgörenhet.

– Vi gjorde en efterlysning inför Kulturnatten och fick in hela 123 konstverk, flera av dem från namnkunniga och kända konstnärer. Det är vi väldigt stolta över, säger Anita Eriksson, ansvarig för insamlingen.

Den som vill kan fram till söndag klockan 14.00 lägga ett bud på tavlorna. Konkret innebär det att man skriver upp en summa i en pärm tillsammans med namn och telefonnummer. Under söndagen avgörs vem som har det högsta budet.

– Vi har redan haft 3-4 bud på samma verk, det har varit väldigt livaktigt här, säger Anita Eriksson.

De pengar som samlas in via auktionen går till European Cleft Organisation. Rotaryklubben fick kontakt med dem via högskolan. De arbetar med att hjälpa barn som har fötts med läpp- och gomspalt. Något som kan leda till diskriminering och svårigheter att äta.

– Det är ett behjärtansvärt ändamål och organisationen gör en bra insats. Föräldrarna har inte alltid råd att operera sina barn, säger Anita Eriksson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad

I dag drog Kulturnatten igång i Kristianstad. Här är bilderna från några av evenemangen.

Henrik Nordell

Kl.21:31, 18 maj, 2018

BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad
Kulturnatten har dragit igång i Kristianstad. Foto: Henrik Nordell

Solen sken över Kristianstad när Kulturnatten drog igång på fredagen. Redan på eftermiddagen var det full fart på stan med aktiviteter, utställningar och uppträdanden. I Tivoliparken hölls det traditionella picknicken. Där fanns även lekar för de yngsta arrangerat av Kristianstads Fritidsgårdfsorum.

– Under kulturdagarna så marknadsför vi våra fritidsgårdar. Här kan barnen spela bubble balls, vi ”giant dart” där de skjuter fotboll mot en stor darttavla samt Archery tag, liknande paintball fast med pilbågar. Alla fritidsgårdar är här på plats, säger Axel Öjvindsson från Öllsjö-Vä fritidsgård.

LÄS MER: Kulturnatt Kristianstad: ”Ett av de bästa programmen”

På Stora torg har en stor scen byggts upp i veckan där flera av showerna kommer att ta plats. Längs gågatorna finns det konstverk både i skyltfönster och uppe i luften. Jeanette Gostomski står bakom det röda verket ball cloud på Hesslegatan.

På lilla torg står kulturen också i centrum. Kulturhuset Barbacka är en av de aktörer som håller i aktiviteterna där med pyssel för barnen.

– Vi har Underverkstaden varje lördag under terminen med drop-in, där barnen har skapande verkstad. Nu har vi tagit oss ut på torget för att alla ska få pyssla. Vi brukar ha ett tema och nu gör de flygande vårfåglar, säger Nelly Nilsson Nyberg.

Redan första timmen besöktes de av ett 20-tal barn tillsammans med sina föräldrar. I morgon håller de öppet klockan 13-17. Här har du hela programmet för kulturnatten.

Kvällen fortsätter nu med Pax som bjuder på hiphop på Kulturkvarteret och Rahimic som uppträder på samma plats. Klockan 22.45 blir det show på Stora Torg med Great Planet of apparel Art och vid midnatt avslutar Sandro Cavazza fredagen med popshow på scenen.

Se bilderna från starten på Kulturnatten här nedanför.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng