Mjällby AIF - Kristianstad FC

Rundqvist: ”Jag ska ha speltid”

Talangen siktar på att knipa platsen som förstemålvakt. ”Jag är väldigt inställd på att jag ska ha den och tänker ge vad som krävs”, säger Max Rundqvist.

Robert Rosén

Kl.07:52, 17 februari, 2018

Rundqvist: ”Jag ska ha speltid”
Max Rundqvist är tillbaka i KFC – efter ett år i Hanaskog. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

Efter en säsong med Hanaskogs IS i division 4 vände Max Rundqvist, 17, tillbaka till Kristianstad FC i vintras. Tre steg upp i seriepyramiden siktar nu talangen på att lägga beslag på platsen som förstekeeper även i KFC.

– Det är skitkul att vara tillbaka. Det är ett bra gäng att komma in i. Sen är det många nya och det ser spännande ut, säger målvaktstalangen.

LÄS MER: Första matchen med Serdar vid rodret

Hur har det varit att ta steget från fyran till ettan?
– Det är ett stort kliv och ta. Samtidigt har jag spelat här innan och vet ungefär vad som krävs och hur det är. Men det är ett bra kliv att ta. Jag har haft en säsong i fyran med mycket och göra och fått ta en större roll i själva laget. Jag har lärt mig jättemycket, så det var ett naturligt val att gå tillbaka. Nu gäller det bara att knipa förstaplatsen och spela matcher, helt enkelt.

Vad är de stora skillnaderna?
– Det är en stor skillnad på allt tycker jag. Allt från fysiken till tekniken, tempot och hur seriöst man tar det. Det är klart att det är en stor skillnad, men man måste också se att jag fick många matcher under en hel säsong. Jag har haft mycket och göra och det är många scenarion som man kan se likheter i. Såväl vad gäller inlägg som skott och frilägen till hur man ska stå och matcherfarenheten.

När Kristianstad FC förra helgen inledde säsongen med att 3-1-besegra FC Rosengård fick också Max Rundqvist chansen från start, innan Joel Hallgren bytte av honom i halvtid.

– Det var kul var det. Det var väldigt roligt. Jag tyckte ändå det gick helt okej för att vara första matchen på ett bra tag. Det var ju den första matchen för dem flesta och vi har ett helt nytt lag. Det var lite ringrostigt men det såg bra ut för att vara första matchen.

Du är ju tydlig med att du vill spela matcher. Vad tror du om dina chanser att knipa platsen som förstemålvakt?
– Det är två väldigt bra målvakter, både jag och Joel som fightas. Men konkurrensen ska man ha och det har jag. Det gynnas man av och då blir man bättre och bättre. Men jag är väldigt inställd på att jag ska ha den och tänker ge vad som krävs. Jag ska ha speltid. Det är upp till mig själv men jag har mentaliteten. Jag har vad som krävs för att starta.

När Kristianstad FC så i eftermiddag ställs mot Mjällby AIF väntas målvaktstalangen åter att få speltid – och kan då ställas mot gamla lagkamraten Omar Dampha.

– Oh, det ska bli kul. Det är en träningsmatch men det är lite speciellt med Mjällby som sagt. Jag har inte jättestor koll men jag vet att Omar gick dit, säger Max och lägger med ett skratt till:

– Jag får rädda några bollar om han ska spela.

FaktaMjällby AIF - Kristianstad FC
När:
14:00
Var: Strandvallen, Hällevik
Läget i laget: Martin Rudolfsson, Paulo Ippolito och Saikou Jawneh återfinns fortsatt på skadelistan och beräknas vara spelklara först om cirka tio dagar. Mohammed Ali Rubi Kweder är avstängd efter en utvisning i Ligacupen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KFC värvar talang från superettan

Mittfältare fostrad i Helsingborgs IF är klar för KFC.

André Eriksson

Kl.21:10, 10 mars, 2018

KFC värvar talang från superettan
Yonathan Getachew, till vänster. Foto: Bildbyrån

Den tidigare Helsingborgs IF-mittfältaren Yonathan Getachew, 20, är klar för Kristianstad FC.

Det meddelar klubben via sin Facebook-sida.

– Yonathan drabbades av en skada förra sommaren och har en bit kvar efter sin skada, men han kommer att tillföra laget en hel del. En spännande spelare, säger KFC:s assisterande tränare Besnik Llazani i en kommentar.

Getachew ansluter närmast från superettanlaget IK Frej, där han gjorde tolv starter i serien förra säsongen, och är ursprungligen från Jönköping.

I Kristianstad FC återförenas mittfältaren nu med Niklas Jönsson, som han tidigare spelat tillsammans med i HIF.

Yonathan Getachew har dessutom nio U17-landskamper på cv:t.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förre KFC-talangen till landslaget

Uttagen till årliga träningslägret på Bosön.

André Eriksson

Kl.14:59, 2 mars, 2018

Förre KFC-talangen till landslaget
Omar Dampha. Foto: Bildbyrån

Mellan den 19-22 mars hålls P18-landslagets årliga träningsläger på Bosön. Nu har förbundskaptenen Viktor Eriksson tagit ut de 66 spelarna som ska vara med på samlingen.

Med i truppen finns Kristianstadskillen och den förre KFC-spelaren Omar Dampha, som numera spelar i Mjällby AIF.

LÄS MER: Mjällbys nya superlöfte: ”Utan henne hade jag inte klarat mig”

Hela truppen hittar ni här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad FC - FC Rosengård

Första matchen med Serdar vid rodret

Årets första match väntar för Kristianstad FC. ”Om du vill vara ett bra lag måste du ha en bra defensiv. Men det innebär inte att jag vill spela defensivt”, säger den nya tränaren.

Robert Rosén

Kl.08:56, 10 februari, 2018

Första matchen med Serdar vid rodret
Seedar Dayat (vänster) har tagit över efter Atli Edvaldsson (tvåa från höger). Foto: Robert Rosén/Arkiv.

Efter en turbulent vinter, med hög spelaromsättning och ett tränarbyte, har det så nu blivit dags för årets första träningsmatch för Kristianstad FC. Tillika den första matchen med Serdar Dayat som huvudtränare.

– Det är den första matchen för mig, för ett par av spelarna och för den nya säsongen. Vi har tränat sedan den 15 januari. Så vi har hållit igång i tre veckor nu och är på god väg. Vi arbetar tillsammans och bygger ett lag och en lagkänsla. Nu ska vi försöka spela som ett lag både offensivt och defensivt. Vi ska gå ut och göra det vi tränat på i tre veckor, säger Serdar Dayat inför matchen mot fjolårets seriekonkurrent FC Rosengård.

LÄS MER: Två nya spelare klara för Kristianstad FC

Vad är det ni tränat på i tre veckor som ni nu ska visa?
– Det fysiska, tekniska och taktiska ska allt bindas samman. Men det är bara den första matchen så då får vi vad vi behöver träna mer på och förbättra oss på. I nästa vecka möter vi Mjällby, och det är också en viktig match för oss. Genom matchen i morgon kan vi lägga upp en plan för de kommande tre-fyra veckorna, innan träningslägret i Turkiet.

En ny tränare innebär som bekant inte bara en ny röst i omklädningsrummet. Även spelsättet och de taktiska tankarna förändras. Efter att ha spelat ett defensivt orienterat 4-2-3-1 under Atli Edvaldssons ledning kommer Kristianstad FC nu utgå ifrån ett 4-4-2.

Planen är att defensiven fortsatt ska vara kompakt men att Kristianstad FC snabbt ska kunna återerövra boll och åter vara ett mer spelförande lag. Genom att använda sig av yttermittfältarna och en targetanfallare ska medspelarna ges möjlighet att flytta upp i banan, så att fler spelare deltar i offensiven.

– Alla spelar och tränar olika. Om du vill vara ett bra lag måste du ha en bra defensiv. Men det innebär inte att jag vill spela defensivt. Utan jag vill spela en offensiv, attraktiv och positiv fotboll med bollinnehav och passningsspel. Där vi bygger vårt spel bakifrån, förklarar tränaren.

Det enda avbräcket inför Rosengårdsmatchen är Saikou Jawneh. Gambiern dras med en knäskada och har nyligen kommit tillbaka i träning. Prognosen är dock att han inte kommer vara redo för spel på två veckor.

FaktaKristianstad FC:s försäsong 2018:
10/2: FC Rosengård (H)
17/2: Mjällby AIF (B)
26/2: Nosaby IF (H)
3/3: FK Karlskrona (H)
10/3: Österlens FF (H)
11/3-18/3: Träningsläger i Antalya, Turkiet. Två träningsmatcher mot ännu icke-namngivet motstånd kommer att spelas.
30/3: Hässleholms IF (H)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng