Fängelse väntar bilförare | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Fängelse väntar bilförare

Man dömd för grov olovlig körning.

Robert Rosén

Kl.12:01, 14 februari, 2018

Fängelse väntar bilförare
Mannen har tidigare dömts för grov olovlig körning vid flera tillfällen. Foto: Wikimedia Commons.

En man i 20-årsåldern har av Hässleholms tingsrätt dömts för grov olovlig körning. Det sedan han i slutet av december 2017 kört personbil på Väpnaregatan i Hässleholm utan att han hade rätt till det.

Mannen har vid flera tidigare tillfällen dömts för olovlig körning. Den körning han nu dömts för har dessutom inträffat under pågående prövotid, sedan han dömts till skyddstillsyn.

LÄS MER: Saknade körkort – döms till fängelse

Då mannen återfallit i likartad brottslighet under sin pågående prövotid har Hässleholms tingsrätt bestämt påföljden till en månads fängelse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man i 60-årsåldern dömd för 14 brott

Efter att ha kört drogpåverkad och tagit sig in i en sommarstuga döms nu mannen.

Robert Rosén

Kl.12:34, 14 februari, 2018

Man i 60-årsåldern dömd för 14 brott
Mannen har gjort sig skyldig till brott på flera orter. Foto: Arne Forsell/Bildbyrån.

Hässleholms tingsrätt har dömt en man i 60-årsåldern till fyra månaders fängelse. Det sedan han gjort sig skyldig till en mängd brott under perioden december 2016-augusti 2017.

Mannen döms för sex fall av grov olovlig körning – sedan han kört personbil utan att ha rätt till det i Bjärnum, Hässleholm, Kristianstad och Växjö. Under några av bilfärderna har mannen även varit påverkad av amfetamin och hasch samt innehaft amfetamin, cannabis och hasch. Tingsrätten har därför även dömt mannen för tre fall av ringa narkotikabrott och två fall av rattfylleri.

LÄS MER: Fängelse väntar bilförare

Han döms utöver det även för stöld, märkesförfalskning och grovt hemfridsbrott. Stölden inträffade i januari 2017, då han slangade bensin i Växjö, medan märkesförfalskningen inträffade i april samma år. Mannen hade då monterat ett annat fordons registreringsskylt på en bil.

Det grova hemfridsbrottet inträffade utanför Hästveda under våren 2017. Mannen hade då brutit sig in i en fritidsbostad och använt den som tillfällig bostad vid flera tillfällen under våren.

Bortsett bensinstölden har mannen erkänt samtliga gärningar, då han förklarat att han inte kommer ihåg att han ska slangat bensin. DNA från slangen som låg vid bilen har dock visat att det var han som gjorde det.

Han har även hävdat att intrånget i fritidsbostaden enbart bör bedömas som hemfridsbrott och inte grovt. Hässleholms tingsrätt anser dock att mannens gärning har innefattat en så pass allvarlig kräkning av hemfriden och målsägandes integritet att den bör bedömas som grov.

Sedan tidigare förekommer mannen under 112 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast till fängelse i mars 2016. Med tanke på mannens upprepade återfall i brottslighet anser Hässleholms tingsrätt att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng