LISTA: De populäraste bostäderna i Kristianstad | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
KLICKTOPPEN

LISTA: De populäraste bostäderna i Kristianstad

Här är Kristianstadsbostäderna som flest spanade in på Hemnet i förra veckan.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:59, 10 februari, 2018

LISTA: De populäraste bostäderna i Kristianstad
Flera bostäder i Vä-Öllsjö-området var populära. Mest klickad i vecka 5 blev dock fastigheten i Röetved.

roetvedsvagen-47_qzslqu

1. Röetvedsvägen, Röetved, Kristianstad. Pris: 650 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
På fritt läge i Röetved ligger det här renoveringsobjektet. Det 98 kvadratmeter stora huset består av fyra rum och har enligt mäklaren en vacker tomt med bildskön vy. Här kan du läsa mer om fastigheten.Hus

LÄS MER: Enkla tipsen: Så ökar du priset på bostaden

 

tollarps-storgata-25_3o38lu

2. Tollarps Storgata, Tollarp. Pris: 1 395 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
En välskött villa som mäklaren uppger som perfekt för den lilla familjen. Boarean ligger på 122 kvadratmeter och det finns tre stycken rum. Löpande renoveringar har skett. Vidare läsning om bostaden finns här.

kung-knuts-vag-3

3. Kung Knuts väg, Öllsjö. Pris: 4 400 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
Janne ”Loffe” Carlssons gamla bostad är fortsatt till salu. Boende på hela 346 kvadratmeter med en tomt på cirka 5000 kvadratmeter. Poolhuset byggdes 2010 medan villan är från 1913. Läs hela annonsen här.

24399961

4. Bokvägen, Egna Hem, Kristianstad. Pris: 4 300 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Villa som byggdes redan i början av 1900-talet och sedan fick tillbyggnationer på 1980-talet. Det rymliga huset har inte mindre än nio rum och passar för en barnfamilj. Fritt från insyn. Här kan du läsa mer om bostaden.

23184467

5. Jens Skomakares väg, Färlöv. Pris: 1 895 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Enplansvilla som är belägen på återvändsgata och har skogen som granne. Fem rum, varav tre stycken sovrum, ryms på 124 kvadratmeter. Stort inglasat uterum. Mer läsning om fastigheten finner du här.

sfde329c74e4cde4d3c8c2067b412e698ad_x

6. Stenbacksvägen, Vä. Pris: 1 225 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
En bostadsrätt med villakänsla i Vä. Fyra rum finns i lägenheten som även har ett uterum, trädäck och insynsskyddad trädgård. Stort separat förråd. Annonsen i sin helhet kan du läsa mer om här.

sfd7840176330a4424eb06419aeb87a74d5_x

7. Lasarettsboulevarden, Centrum, Kristianstad. Pris: 2 688 000 kronor.
Foto: HusmanHagberg/Hemnet.
En fyra vars hall är stor och möblerbar. Lägenheten är belägen på hörnan på fjärde våningen och har en balkong i västerläge. Bostaden uppfördes 2011 och har en månadshyra på 2 400 kronor. Läs mer här.

tyras-vag

8. Tyras Väg, Vä. Pris: 2 650 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
Enplansvilla som byggdes 2001 och har en boarea på 135 kvadratmeter. Ett extra rum erbjuds sedan i det uppvärmda garaget. På tomten finns även två förrådsbyggnader. Hela annonsen hittar du här.

c96f30e0-04d6-11e8-a85f-cd8efebf79dc

9. Ögontröstvägen, Äspet, Åhus. Pris: 3 990 000 kronor.
Foto: Mårtensson Mäklare/Hemnet.
Ett fritidshus med permanentstandard, som är beläget cirka 400 meter från stranden. Flertal altanplatser finns. På tomten finns det dessutom tre(!) stycken gästhus. Du kan läsa mer om fastigheten här.

rimage-php-4

10. Oravägen, Linderöd. Pris: 875 000 kronor.
Foto: ERA Kristianstadsmäklarna/Hemnet.
Litet fritidshus, på 65 kvadratmeter, som nyligen har renoverats. I källaren finns tvättstuga, förråd och det är förberett för ett badrum till. Gäststuga på tomten. För att läsa hela annonsen klickar du här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sportlovet – en högsäsong för inbrottstjuvar

Stöldskyddsföreningen ger tips om hur du skyddar ditt hem.

Matilda Larsson

Kl.12:51, 17 februari, 2018

Sportlovet – en högsäsong för inbrottstjuvar
Foto: Pexels / Flickr / Bureau of Land Management.

Nu under sportlovsveckorna åker många familjer iväg på skidsemester eller mot varmare breddgrader för sol och bad.

Tyvärr anmäls dock många inbrott under sportlovsveckorna. Förra året anmäldes cirka 1 800 inbrott i Sverige under sportlovsveckorna, enligt Stöldskyddsföreningen.

För en tjuv är det inte svårt att se om du är hemma eller bortrest, men genom att tänka som en tjuv och vidta några brottsförebyggande åtgärder minskar risken att utsättas för inbrott medan huset står tomt.

– Om inte redan fungerande Grannsamverkan finns i området, tala om för grannarna att du ska åka bort så kan dom hålla ett extra öga på ditt hus/lägenhet och tömma brevlådan. Kanske en granne kan parkera sin bil på din parkering när du är borta och skotta lite på din tomt också om det börjar snöa, säger Lina Nilsson rådgivningsexpert på Stöldskyddsföreningen.

Men det är inte bara hemmet som du riskerar att råka ut för tjuvar.

Även på resan finns det en risk att tjuvar försöker distrahera dig genom att knuffas eller fråga efter något, så var extra vaksam på det i större folksamlingar och i köer. Även i skidbacken och på stranden kan du utsättas för stöld så tänk efter även här, påpekar Stöldskyddsföreningen.

– Ska du in på en restaurang och äta lite i backen, ställ inte skidorna ihop utan dela på dem. En skida är inte lika attraktiv som två. Lämna heller inga värdesaker på stranden när du badar, utan skaffa en vattentät förvaring som du kan ha med i vattnet så du inte behöver lämna något på stranden, säger Lina Nilsson.

SSF:s tips för att minska risken för stöld hemma och på resan:

Säkra ditt hem innan du åker:

  • Se till att du har certifierade lås till husets alla fönster och dörrar, även altandörren.
  • Skaffa lås på din brevlåda och komplettera din lägenhetsdörr med en vredkåpa eller säkerhetsbrevlåda och skaffa digitalbrevlåda på Skatteverkets hemsida.
  • Sätt timer på några lampor i huset som tänds när mörkret faller.
  • Larm är ett bra komplement till certifierade lås och Grannsamverkan.

Ha koll på värdesaker på resan:

  • Pengar, kontokort, mobiltelefon och ev. pass bör bäras på framsidan av kroppen och gärna i innerfickor.
  • Var försiktig med att lämna värdeföremål obevakade på hotellrummet, finns det värdeboxar på hotellrummet använd dem.

Märk din skidutrustning:

  • Skriv upp det unika tillverkningsnummer som finns på all nyare utrustning. Hyr du skidor är det viktigt att kolla upp om din hemförsäkring täcker en eventuell förlust, eller om du behöver en extra försäkring.
  • Märk din skidutrustning med exempelvis DNA-märkning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket tjänar du på din bostadsaffär i Kristianstad

Bostadsvinsterna varierar kraftigt i landet. Så här ser det ut i Kristianstad.

Mia Martelleur

Kl.12:04, 17 februari, 2018

Så mycket tjänar du på din bostadsaffär i Kristianstad
Foto: Pixabay

Bostadsvinsterna varierar stort i landet, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. Siffrorna visar att invånare kan göra en vinst på allt från 73 000 kronor i Ragunda till hela 1,4 miljoner kronor Danderyd. Den genomsnittliga vinsten i riket ligger på 575 720 kronor.

Statistiken gäller för sålda bostäder år 2016 och visar kapitalvinster och kapitalförluster vid försäljning av fastigheter och bostadsrätter per kommun. I Kristianstad låg den genomsnittliga vinsten vid bostadsförsäljning på 422 727 kronor 2016 . Störst vinst vid försäljning i Skåne län var det i Båstad med ett genomsnitt på 889 041 kronor.

– 2016 präglades till ganska stor del av införandet av amorteringskravet i juni, vilket gav effekter i form av en ökad aktivitet på bostadsmarknaden inför och en avmattning efter den 1 juni, säger Emma Persson, boendeekonom på den statliga banken SBAB, till Nyhetsbyrån Siren.

Under slutet av 2016 och början av 2017 har det skett en viss inbromsning av bostadspriserna, vilket framförallt har märkts av i Stockholmsområdet. Men Emma Persson förutspår till Nyhetsbyrån Siren att bostadsmarknaden kommer återhämta sig inom en snar framtid.

– Man ska komma ihåg att räntorna förväntas vara låga ett tag till, svensk ekonomi är stark och människor har fortfarande behov av att köpa och sälja bostäder. Det talar för att bostadsmarknaden återhämtar sig en bit in på året. Men de kraftiga prisuppgångarna vi har sett under de senaste åren är nog över, säger Emma Persson.

I grafiken här nedanför kan du se hur bostadsförsäljningen skiljer sig mellan Skåne och riket.

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad

Snart ska 96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad. Här är beskedet om när de står färdiga.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:57, 16 februari, 2018

96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad
I den nya stadsdelen Stenskeppet i Hammar ska NCC bygga 96 hyresrätter åt AB Kristianstadsbyggen. Illustration: Uulas Arkitekter AB

Hundratals nya bostäder kommer att byggas i Hammar/Kristianstad bara ett stenkast från den nya handelsplatsen C4 Shopping. Den 10 november förra året togs spadtaget för de första husen. Totalt arton byggherrar var intresserade av att bygga på marken och sju av dem valdes ut av kommunens tjänstemän. Snart går starten för nästa byggprojekt där AB Kristianstadsbyggen är ägare.

― På Stenskeppsvägen, mitt i nya Hammar bostadsområde, ska vi tillsammans med NCC nu planera för att bygga ett kvarter med hållbara hyresbostäder med hög kvalitet och gedigna materialval. Det blir ett bra komplement till staden som har ett behov av fler hyreslägenheter, säger Henrik Strand, VD, AB Kristianstadsbyggen.

LÄS MER: BILDEXTRA: Historiskt spadtag för Kristianstads nya radhus

Uppdraget att bygga lägenheterna i stadsdelen Stenskeppet kommer att delas upp i två faser. Den första påbörjas redan nu och innebär att budgetera och planera för byggnationen. Cirka 120 miljoner kronor beräknas hela byggprojektet att kostad.

Den andra fasen är den praktiska delen med att bygga hyresrätterna. I slutet av 2018 räknar NCC med att sätta spaden i marken. Då kan lägenheterna blir inflyttningsklara under 2020.

I kvarteret kommer det att bli fyra stucken fyravåningshus med totalt 96 hyreslägenheter. Husen är baserade på loftgångslösning med inglasade balkonger i solläge. Utsidan blir med tegelfasad.

De 27 lägenheter som ligger på markplan har en egen uteplats. Projektet omfattar även markarbeten för att skapa en attraktiv utemiljö, med bland annat synligt dagvatten och gröna ytor.

– Utöver de hyreshus vi ska uppföra tillsammans med AB Kristianstadsbyggen bygger vi även radhus i Hammar och har god kännedom om området. När stadsdelen är färdigbyggd kommer den att rymma cirka 400 bostäder, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building.

FaktaFakta. De nya lägenheterna:

Så här kommer de totalt 96 hyresrätterna att fördelas. De ska stå klara för inflyttning år 2020. Det är oklart vad hyran kommer bli.

1 rum och kök: Cirka 31 kvadratmeter. Totalt 20 stycken.

2 rum och kök: Cirka 56 kvadratmeter: Totalt 28 stycken

3 rum och kök: Cirka 63 kvadratmeter: Totalt 40 stycken.

4 rum och kök: Cirka 72 kvadratmeter: Totalt 8 stycken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fler mäklare tror på prisuppgång

"Många familjer känner sig nu pressade att agera".

Matilda Larsson

Kl.16:52, 15 februari, 2018

Fler mäklare tror på prisuppgång
Carolina Stegman, vd på FMF. Foto: Wikimedia Commons / FMF / Fredrik Stehn.

Ett ökande antal mäklare tror på prisuppgång de kommande tre månaderna.

Det visar den mäklarpanel som genomförs av Valueguard i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, FMF.

En av fyra tror på prisuppgång vilket är en ökning med sex procentenheter jämfört med förra månaden. Knappt hälften tror på stillastående priser, enligt FMF.

Under den senaste undersökningen tror knappt en tredjedel av mäklarna att priserna kommer att gå ned den kommande tremånadersperioden.

Människors livsstilsförändringar och behov av bostadsbyte aktiviteten på bostadsmarknaden i hög grad, enligt FMF.

– Mäklarna träffar kunder varje dag och märker ett ökat intresse av att sälja och köpa bostad. Trots en orolig marknad måste människor fortsätta sina liv, januari är den månad då flest par skiljer sig och många satsar på att hitta nytt jobb. Behovet av att byta bostad blir för många därför viktigare än rädslan för prisnedgång. Något som spås leda till högre priser, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

Den fortsatta trenden beror även troligtvis på det kommande amorteringskravet som träder i kraft den 1 mars 2018.

– Att amorteringskravet träder i kraft inom kort påverkar också den ökande tron på prisuppgång bland mäklarna. Man vet att säljare och köpare försöker göra affär innan den nya lagen börjar att gälla. Många familjer som har haft planer på att byta bostad under hösten men avvaktat på grund av den turbulenta marknaden, känner sig nu pressade att agera, säger Carolina Stegman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så dåliga är skåningarna på att betala tv-avgiften

Siffrorna skiljer sig rejält mellan kommunerna.

Matilda Larsson

Kl.14:23, 13 februari, 2018

Så dåliga är skåningarna på att betala tv-avgiften
Foto: Max Pixel.

Obetald skatt är den absolut vanligaste skulden hos Kronofogden.

Många svenskar finns i Kronofogdens register för att de inte har betalat radio- och tv-licensen.

– Om du hamnar i ekonomisk knipa så är förmodligen det första jag skulle strunta i att betala just tv-avgiften. Det finns annat som har allvarligare konsekvenser. Om du inte betalar telefonräkningen så stängs telefonen av, om du inte betalar hyran riskerar du vräkning, säger Johan Krantz, analytiker vid Kronofogden till Hem & Hyra.

Flest antal skuldsatta personer per invånare finns i Ljusnarsbergs kommun i Örebro län, enligt Kronofogden. Det gäller både tv-avgift och andra skulder.

I Värmländska Munkfors och Storfors är det också många som finns i Kronofogdens register för skulder till Radiotjänst.

Skåne är flest andel skuldsatta i Perstorp, med 2,36 procent av befolkningen, jämfört med Lomma där endast 0,17 procent har skulder hos Radiotjänst.

Andel skuldsatta per invånare i Skåne:

1. Perstorp: 173 skuldsatta – 2,36%
2. Bjuv: 315 skuldsatta – 2,07%
3. Klippan: 330 skuldsatta – 1,92%
4. Åstorp: 290 skuldsatta – 1,87%
5. Landskrona: 799 skuldsatta – 1,79%
6. Hörby: 258 skuldsatta – 1,69%
7. Östra Göinge: 234 skuldsatta – 1,62%
8. Tomelilla: 216 skuldsatta – 1,62%
9. Örkelljunga: 146 skuldsatta – 1,47%
10. Sjöbo: 264 skuldsatta – 1,41%
11. Svalöv: 193 skuldsatta – 1,39%
12. Eslöv: 454 skuldsatta – 1,38%
13. Skurup: 204 skuldsatta – 1,32%
14. Trelleborg: 565 skuldsatta – 1,29%
15. Hässleholm: 615 skuldsatta – 1,19%
16. Höör: 187 skuldsatta – 1,15%
17. Osby: 143 skuldsatta – 1,09%
18. Bromölla: 136 skuldsatta – 1,08%
19. Helsingborg: 148 skuldsatta – 11,05%
20. Simrishamn: 201 skuldsatta – 1,03%
21. Malmö: 3282 skuldsatta – 1,00%
22. Burlöv: 173 skuldsatta – 0,98%
23. Kristianstad: 781 skuldsatta – 0,94%
24. Båstad: 109 skuldsatta – 0,75%
25. Ystad: 215 skuldsatta – 0,73%
26. Ängelholm: 289 skuldsatta – 0,70%
27. Höganäs: 164 skuldsatta –0,63%
28. Svedala: 125 skuldsatta – 0,60%
29. Kävlinge: 166 skuldsatta – 0,54%
30. Staffanstorp: 122 skuldsatta – 0,52%
31. Lund: 558 skuldsatta – 0,47%
32. Vellinge: 101 skuldsatta – 0,29%
33. Lomma: 40 skuldsatta – 0,17%

Statistik: Hem&Hyra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng