Efter sjukdomsepidemin – seriefinal väntar | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
Kristianstads IK - Huddinge IK

Efter sjukdomsepidemin – seriefinal väntar

Mats Lusth summerar de två första tredjedelarna av Allettan, berättar om förlusten i Stockholm och sjukdomarna som härjat i laget. ”Vi fick ställa in träningen en dag, för vi var under tio personer”, säger tränaren inför kvällens seriefinal.

Robert Rosén

Kl.06:48, 10 februari, 2018

Efter sjukdomsepidemin – seriefinal väntar
Mats Lusth instruerar spelarna under fredagsträningen. Foto: Robert Rosén.

Kristianstads IK har hunnit med tolv omgångar av Allettan. Med det är två tredjedelar av serien avverkad. Precis som många väntat återfinns KIK också i toppen. Närmare bestämt två poäng bakom Huddinge och en bakom Vimmerby – vilka båda har en match mer spelad.

– De två första tredjedelarna är jag nöjd med. Allting förutom Visby då, det blev en plump som vi gick på där. Så jag hoppas vi har gjort den plumpen. Annars tycker jag vi har spelat bra, säger Mats Lusth, när 24Kristianstad möter upp KIK-tränaren på kontoret efter fredagsträningen.

LÄS MER: ”Skillnaden är inte så stor mot allsvenskan”

Förutom plumpen mot Visby/Roma har KIK förlorat mot Kallinge/Ronneby och Huddinge. Medan poängfördelningen i Kallinge-matcherna var rättvis enligt Lusth, grämer han sig över förlusten mot dagens motstånd Huddinge.

– Men efter det är jag framförallt nöjd med att vi släppt väldigt få chanser mot oss. I det stora hela har vi varit kompakta, täta och sen har vi gjort mål. Förutom plumpen mot Visby har vi släppt in lite mål, då rasslade det till med sex stycken och det är nästan vad vi har släppt in på hela tiden. Men det är bara att lägga det åt sidan. Vi har gått igenom den matchen.

Just 1-6-decablet mot Visby/Roma förra helgen är tränaren inte särskilt sugen på att prata mer om. Då han menar att han och spelarna nu blickar framåt.

– Det går att hitta ursäkter på allting. Men det är inte lönt att diskutera. Utan vi har som sagt lämnat den bakom oss. Vi har gått igenom vad som hände.

Om vi tittar framåt istället. Två toppmöten här närmast. Hur ska det bli med de här matcherna?
– Det är det här som är roligt. Det är ju två seriefinaler på raken här. Ska vi vinna serien måste vi ju vinna våra hemmamatcher, så det är Huddinge som ligger närmast då. Där har vi ju lite revansch att hämta, tycker vi själva. Tycker vi borde haft minst en poäng med oss från Stockholm när vi var där. Så det känns väldigt spännande och roligt. Sen får vi ta Vimmerby sen efter Huddinge-matchen.

Vad var det som gjorde att ni gick poänglösa från Huddinge? Ni hade ändå 2-1 i tredje perioden.
– Det var lite för naivt att släppa in dem tycker jag. Vi har matchen och då måste man spela på större marginaler. Det måste man lära sig och det är kanske det som skiljer mot större serier – att man kan spela på en ettmålsledning, ha tålamod och vara nöjd med det. Det var väl det som lyste igenom och de fick vända lite onödigt där.

Att Kristianstads IK varit spellediga i en veckas tid kom lägligt. Det är nämligen en vecka som kantats av sjukdomar, i den redan skadefyllda truppen.

– De är väl tillbaks nu, alla som varit sjuka. Den sista kom tillbaka i går, säger Mats Lusth och berättar vilka som varit drabbade:

– Det är väl i stort sett allihopa. Vi fick ställa in träningen en dag, för vi var under tio personer tillgängliga. I onsdags tränade vi med 10 stycken, i går (läs torsdag) med 15 och i dag (läs fredag) är vi 17.

Är det nån influensa som gått?
– Jag har ingen aning. Det är nåt jävla skit som rullat runt i laget sen vi åkte till Hudiksvall. Den Norrlandsturnén kom det. Sen är det några som fått en andra sväng av det. Så vi hoppas vi har rensat ut skiten nu i alla fall.

FaktaKristianstads IK - Huddinge IK
När: 19:00
Var: Kristianstads Ishall
Läget i laget: Amil Krupic, Elias Edström, Joakim Strandberg, Jonas Halvarsson, Roger Ohlsson och Sonny Karlsson är alla fortsatt på skadelistan. Nyinlånade David Suvanto debuterar i KIK-tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ännu en KIK-spelare till HockeyAllsvenskan

Ytterligare en Kristianstads IK-spelare flyttar uppåt i seriesystemet.

Robert Rosén

Kl.21:27, 26 april, 2018

Ännu en KIK-spelare till HockeyAllsvenskan
Simon Norberg lämnar Kristianstads IK efter en säsong. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

På torsdagen blev det officiellt att forwarden Simon Norberg, 22, lämnar Kristianstads IK. Dalmasen har nämligen kritat på för Tingsryds AIF i HockeyAllsvenskan.

”Simon var en fin poängmaskin i Kristianstads IK under förra säsongen och han har trots sin unga ålder redan rutin från både SHL och Hockeyallsvenskan”, skriver Tingsryd på sin hemsida.

LÄS MER: Nyckelspelare förlänger med KIK: ”Mycket glada”

Simon Norberg anslöt till KIK i somras, efter att tidigare ha representerat Leksand och Oskarshamn, och mäktade med 33 poäng på 44 matcher i den gröna dressen.

Sedan tidigare står det även klart att Kristianstads IK tappar Christopher Lindholm, Tony Pappila och Måns Hansson. För de två sistnämnda väntar, i likhet med Norberg, spel i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

FaktaSilly Season i Kristianstads IK 18/19:
In: -
Ut: Christopher Lindholm (Slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Simon Norberg (Tingsryds AIF), Joakim Johansson (Slutar) och Mats Lusth (Mora IK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nyckelspelare förlänger med KIK: ”Mycket glada”

Har kritat på för två nya säsonger.

André Eriksson

Kl.21:34, 24 april, 2018

Nyckelspelare förlänger med KIK: ”Mycket glada”
Fredrik Lindblom. Foto: Jesper Hellberg

Den 28-årige backen Fredrik Lindblom har gjort fyra säsonger i Kristianstads IK:s grönvita dräkt.

Nu är han klar för ytterligare två år. Det meddelar klubben via sin hemsida.

– Vi är mycket glada att kunna skriva ett tvåårskontrakt med Fredrik. Det är en stabil back som sprider en oerhört trygghet på isen och som alltid ligger högt upp i plus/minus-statistiken. Dessutom kan han klubben och vill verkligen vara med och ta oss till allsvenskan så detta var en viktig underskrift, säger KIK:s ordförande Christian Falk till hemsidan.

Fredrik Lindblom tror att det kan bli ett roligt år för klubben.

– Jag vill vara med på den nystart som görs med ny tränare och sportchef och sen trivs jag och familjen bra i staden och med allt utanför hockeyn, säger han.

Sedan tidigare står det klart att Malte Sjögren också stannar i klubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blir ny tränare för Kristianstad

Meriter från Rögle och Allsvenskan.

Viktor Andersson

Kl.16:24, 22 april, 2018

2 bilder
  • MIkael Gath. Foto: Bildbyrån.
    MIkael Gath. Foto: Bildbyrån.
  • Mikael Gath. Foto: Kristianstads IK.
    Mikael Gath. Foto: Kristianstads IK.

Under söndagseftermiddagen presenterade Kristianstad IK en ny tränare i kombination med sportchef och tar över efter Mats Lusth.

Han heter och Mikael Gath och presenterades på en presskonferens.

– Anledningen till att vi har valt Gath är att vi känt att det är en hungrig, spännande tränare som vill göra karriär här i vårt land nu, säger säger Christian Falk, ordförande i KIK.

Kontraktet lyder över 2 år, och Gath tillträder sin anställning i Kristianstad IK den 1 maj.

Gath kommer närmast från Danmark och Odense, han tar tidigare huserat i Rögle, både som spelare och som assisterande A-lagstränare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”

Enligt uppgifter blir han ny Kristianstads IK-tränare.

Robert Rosén

Kl.15:27, 20 april, 2018

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”
Mikael Gath, med förflutet i Rögle, uppges bli ny KIK-tränare. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sedan säsongsslutet har såväl tränaren Mats Lusth som sportchefen ”Jocke” Johansson tackat för sig. På söndag kommer Kristianstads IK dock att presentera en ny tränare, då klubben kallat till presskonferens.

Uppgifter till Kristianstadsbladet gör gällande att det är Mikael Gath, senast i danska Odense, som kommer ta över som ny KIK-tränare.

LÄS MER: KLART: Mats Lusth stannar i Mora

– Jag har inte gjort klart med någon klubb till 100 procent, men jag kan bekräfta att jag har haft kontakt med Kristianstad. Det är en intressant klubb, säger Mikael Gath till tidningen.

Sedan 41-åringen la skridskorna på hyllan för sex år sedan har han varit huvudtränare i Rögle BK J20, assisterande tränare i Rögle BK samt tränare i Odense.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö

På väg till Rögle - nu låtar det åt Redhawks.

Viktor Andersson

Kl.18:06, 18 april, 2018

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö
Carl Persson. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN.

Det har ryktats om Rögle men nu verkar det, enligt uppgifter till Helsingborgs Daglbad, som att Kristianstad-födde KHK-spelaren Carl Persson kommer att lämna klubben för Malmö Redhawks.

KIK-fostrade Persson stod förra säsongen för 24 poäng i Karlskorna, varav 13 mål. Med det var han laget näst mest målfarlig spelare.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng