Uppgifter: Moen har förlängt med IFK

Norrmannen uppges ha förlängt sitt kontrakt.

Robert Rosén

Kl.10:50, 7 februari, 2018

Uppgifter: Moen har förlängt med IFK
Norska uppgifter gör gällande att Stig-Tore Moen Nilsen stannar i IFK Kristianstad. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Stig-Tore Moen Nilsens, 23, framtid har varit ett föremål för spekulationer. Norrmannen har ett utlöpande kontrakt, vilket han kommenterade så sent som innan gårdagens seger mot HIF Karlskrona.

– Det förs diskussioner och det ser ut att vi kommer fram till ett beslut snart, sa han till C More då.

LÄS MER: Stjärnans kryptiska svar kring framtiden

Enligt norska Bodö Nu har högernian dock redan kommit överens med IFK Kristianstad om en förlängning. Handbollskanalen.se hänvisar nämligen till den norska sajten, som uppger att Stig-Tore Moen Nilsen kritat på ett nytt ettårskontrakt med IFK Kristianstad.

Norrmannen ska dock först ha varit inställd på att lämna. Den norska sajten uppger nämligen att han varit överens med danska Midtjylland, men att en affär uteblivit på grund av klubbens ekonomiska bekymmer.

Förutom Stig-Tore Moen Nilsen är även framtiden fortsatt oklar för Johannes Larsson och Gunnar Steinn Jónsson, vilka båda har kontrakt som löper ut till sommaren.

24Kristianstad.se har utan framgång försökt nå IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson och Stig-Tore Moen Nilsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

RNL – IFK Kristianstad

IFK gav det tyska superlaget en fajt

...men svensk handboll har ändå en bit kvar att vandra.

André Eriksson

Kl.20:51, 18 februari, 2018

IFK gav det tyska superlaget en fajt
Olafur Gudmundsson. Foto: BILDBYRÅN

IFK Kristianstad var rejält nederlagstippat inför söndagskvällens Champions League-match borta mot den tyske jätten Rhein-Neckar Löwen.

Den regerande Bundesliga-mästaren och nuvarande Bundesliga-ettan – med svenska stjärnor som Jerry Tollbring, Andreas Palicka och Mikael Appelgren i laget – visade också att svensk handboll har en bit kvar att vandra för att kunna mäta sig med de allra bästa ute i Europa.

Matchen slutade 32–29 till Rhein-Neckar Löwen, men den tyska segern kändes aldrig hotad trots den till synes lilla vinstmarginalen.

Anförda av den glödhete lagkaptenen Olafur Gudmundsson (nio mål för kvällen) och Albin Lagergren på spelhumör (sju mål för kvällen) satte ett hårt arbetande IFK Kristianstad tyskarna stundtals på prov.

Men när matchen skulle avgöras tröt orken hos de brandgula – som fick nöja sig med en hedersam förlust. Framträdande i Rhein-Neckar Löwen var den svenska målvaktsduon Appelgren & Palicka, som båda två hade varsin bra dag på jobbet.

Ola Lindgrens manskap kan dock glädjas åt en stor spelmässig förbättring jämfört med de senaste matcherna, och kanske är dagens match ett tecken på att IFK Kristianstad nu är på väg ut från sin formdipp som uppkommit efter landslagsuppehållet.

Dessutom: 18-årige supertalangen Valter Chrintz iskalla lobbstraff över landslagsmålvakten Andreas Palicka var en riktig läckerbit.

Nästa Champions League-match är lördagen den 24 februari när FC Barcelona kommer till Kristianstad Arena. Däremellan möter IFK Kristianstad Alingsås på hemmaplan på onsdag.

FaktaChampions League
Rhein-Neckar Löwen–IFK Kristianstad 32–29 (16–14)
Målen, IFK Kristianstad: Olafur Gudmundsson 9, Albin Lagergren 7, Philip Henningsson 3, Tim Sörensen 3, Mario Lipovac 2, Viktor Hallén 2, Stig-Tore Moen, Arnar Freyr Arnarsson,

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rhein-Neckar Löwen - IFK Kristianstad

IFK-kaptenen är hoppfull: ”Allt är möjligt”

IFK Kristianstad är ordentligt nederlagstippade när de åker till Tyskland. ”Men allt är möjligt”, säger Olafur Gudmundsson.

Robert Rosén

Kl.09:58, 18 februari, 2018

IFK-kaptenen är hoppfull: ”Allt är möjligt”
Champions League rullar vidare med en bortamatch mot Rhein-Neckar Löwen. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

I veckan begav sig IFK Kristianstad till Skövde för att hämta hem självförtroende. Det gick dock inte som tänkt, varken spel- eller poängmässigt, då man fick nöja sig med ett kryss.

– Skövde gjorde det bra. De gjorde en bra match. Det blir tätt hela matchen och i slutet har vi inte marginalerna med oss. Men vi skulle kunnat stänga matchen tidigare, när de hade tre bollar upp, säger Olafur Gudmundsson om det oväntade poängtappet.

LÄS MER: Stor dramatik när IFK tappade segern i slutsekunderna

På söndagskvällen väntar ännu en bortamatch. Den här gången mot tyska storlaget Rhein-Neckar Löwen, som krossade IFK Kristianstad i klubbarnas senaste möte. Redan efter förlustmatchen mot Nantes var lagkapten Gudmundsson tydlig med att IFK åker till Tyskland för att knipa poäng.

– Till att börja med är det ingen som räknar med att vi kan eller ska ta poäng. Men allt är möjligt, säger islänningen, och utvecklar:

– Det är ett fantastiskt lag. De har blivit tyska mästare två år i rad och är starka på hemmaplan. Men det som behövs är att vi får igång vårt försvarsspel, så att de gör misstag. Då får vi försöka löpa allt vi kan. Om vi kan straffa dem med att göra några lätta mål så är allt möjligt.

Ni förlorade stort på hemmaplan. Vad tog ni med er för lärdomar av den matchen?
– Då blev vi lite överraskade över att de konstant körde 7-6 mot oss. De hade precis spelat i ligan och hade ett tufft schema och lite skadeproblem. När de då spelade 7-6 blev det inte lika mycket kontakt och de behövde inte använda lika mycket fysik.

– Sen har de Andy Schmid som är fantastisk på det. Vi fick inte tag på honom och han gjorde mål på nästan allt. Matchen var ju nästan över efter 20 minuter, då vi aldrig var riktigt med.

– Nu ska vi kolla på dem lite bättre. Det är inte omöjligt att de spelar 7-6 igen, för att det funkade så bra mot oss sist. Då gäller det att prioritera var vi vill ha skotten, minimisera vad de vill göra och styra vilken typ av avslut vi vill ha på oss. Det blir ingen lätt uppgift men det är kanske den chansen vi har att få kontringar.

FaktaRhein-Neckar Löwen - IFK Kristianstad
När:
19:00
Var: St. Leon-Rot
Läget i laget: IFK Kristianstad är skadefria och ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skövde – IFK Kristianstad

Stor dramatik när IFK tappade segern i slutsekunderna

IFK Kristianstad tappade poäng mot Skövde i en match som innehöll det mesta.

André Eriksson

Kl.20:47, 15 februari, 2018

Stor dramatik när IFK tappade segern i slutsekunderna
Olafur Gudmundsson var i händelsernas centrum. Foto: BILDBYRÅN

Inför bortamatchen mot Skövde snackade IFK Kristianstad om att åka dit och hämta självförtroende genom att göra en kanonmatch.

Så blev det knappast. Seriesuveränen darrade mot bottengänget och efter stor dramatik på slutet tappade IFK Kristianstad poäng efter slutresultatet 26–26.

Skövde stretade emot rejält redan från start och gjorde 14 mål i den första halvleken, bara ett mål mindre än IFK Kristianstads 15.

Det fick målvaktsstjärnan Richard Kappelin att ta till sågen i pausintervjun.

– Jag tycker det är blekt från vår sida. Vi ska vara glada att vi leder, säger Kappelin till C More.

Och det var fortsatt hack i maskineriet för IFK Kristianstad i början på den andra halvleken. Skövde gjorde de två första målen och gick snabbt upp i ledning med 15–16.

Då vaknade IFK Kristianstad till liv. Med fyra raka mål gick man upp till 19–16, men Skövde gav sig inte utan skulle ge mästarna en match hela vägen in i kaklet.

Med 58.19 på klockan gjorde Viktor Hallén 26–25 till IFK Kristianstad. Det som sedan följde var sällan skådad handbollsdramatik.

Med fem sekunder kvar av matchen slet lagkaptenen Olafur Gudmundsson ner en spelare i hemmalaget – och fick sedan syna det röda kortet, och dessutom fick Skövde straffkast. Ett domslut som väckte stora känslor hos IFK Kristianstad.

Straffkastet satte sedan Christopher Hedberg bakom Richard Kappelin. 26–26 och det blev också slutresultatet.

Efteråt ställde sig Olafur Gudmundsson – som också blev målbäst i matchen med åtta fullträffar – frågande till det röda kortet.

– Jag tycker inte det är rött kort. Det är lite kvar av matchen och jag försöker stoppa honom, men jag gör ingen grov tackling. Jag försöker ta bollen. Jag vill gärna snacka med domaren och fråga hur de tänkte där, säger Olafur Gudmundsson till C More.

Samtidigt var han ruskigt besviken över lagets insats.

– Vi är lite ofokuserade första och andra halvlek. Det är många grejer som vi pratat om på träning som vi inte gör idag. Enkla grejer som vi slarvar bort. Vi håller inte fokus i 60 minuter och Skövde är ett bra lag som spelar bra idag. De är värda en poäng, kanske till och med två, suckar Olafur Gudmundsson.

 

 

FaktaHandbollsligan
IFK Skövde–IFK Kristianstad 26–26 (14–15)
Målen, IFK: Olafur Gudmundsson 8, Philip Henningsson 4, Viktor Hallén 3, Gunnar Steinn Jonsson 3, Johannes Larsson 3, Albin Lagergren 2, Stig-Tore Moen 2, Mario Lipovac.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR SKÖVDE – IFK KRISTIANSTAD

IFK åker till Skövde – för att hämta självförtroende

Skövde borta – då vill IFK Kristianstad göra en riktig toppmatch.

André Eriksson

Kl.10:07, 15 februari, 2018

IFK åker till Skövde – för att hämta självförtroende
Foto: BILDBYRÅN.

IFK Kristianstad har den senaste tiden dragits med småskavanker på tunga pjäser som kaptenen Olafur Gudmundsson, Tim Sörensen och Helge Freiman.

Men till morgondagens seriematch borta mot Skövde kommer IFK Kristianstad med ett glädjebesked: Samtliga spelare är tillgängliga för spel.

Och snarare än att vila nyckelspelare mot bottengänget vill mästarlaget göra en riktig toppmatch för att förbereda sig inför Champions League-mötet med tyska jätten Rhein-Neckar Löwen på söndag.

– Gör vi en bra match i ligan först så kan vi hämta självförtroende. Vi har inte haft några kanonmatcher i ligan den senaste tiden och det kanske speglade av sig i lördags (förlust mot Nantes med 26–31 reds. anm.), säger sportchefen Jesper Larsson.

Olafur Gudmundsson var inne på samma linje direkt efter lördagens CL-förlust.

– Vi har inte spelat någon glänsande handboll i veckan heller och det har man ju med sig in här, sa lagkaptenen i lördags.

Jesper Larsson sticker inte under stol med att laget har haft en spelmässig dipp.

– Vi har en bit upp till höstformen som vi visade upp i november och december, men vi jobbar på det och hoppas att det är på väg, säger han.

Och trots det gigantiska avståndet mellan lagen i tabellen har Jesper Larsson respekt för Skövde.

– Vi har haft det historiskt tufft upp i Skövde. Det gäller att vara på tårna från början och inte släppa i väg dem. Vi hade en sån hemmamatch, som vi förvisso vann lätt till slut, men vi låg under med fem bollar när det var 20 minuter kvar, säger Jesper Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målvaktslöftet förlänger med IFK: ”En jättetalang”

19-åringen blir IFK Kristianstad trogen. ”Gustaf är en jättetalang”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Kl.11:48, 12 februari, 2018

Målvaktslöftet förlänger med IFK: ”En jättetalang”
Gustaf Banke blir IFK Kristianstad trogen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Under den pågående säsongen har Gustaf Banke, 19, hunnit med att debutera i både Handbollsligan och Champions League. Målvakten, som främst matchas i division 1-laget IF Kristianstad, har nu också förlängt kontraktet med IFK Kristianstad.

Åhus-produkten har nämligen kritat på ett nytt treårskontrakt.

LÄS MER: Officiellt: Målkungen har kritat på förlängning

– Gustaf är en jättetalang som vi givetvis är glada för att han stannar i Kristianstad. Hans utvecklingskurva har gått spikrakt uppåt och hans spel i div 1 denna säsongen visar det väldigt tydligt. Han har bra storlek, fin blick för spelet och är oerhört seriös. Tanken är att Gustaf nästa säsong ska spela div 1, men sen är han nog mogen för större uppgifter, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

Förutom Gustaf Banke har IFK Kristianstad även förlängt kontraktet med mittnian Christian Cosmo, 19, som skrivit på för två nya år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng