Ofredade kvinna – tryckte upp henne mot vägg | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Ofredade kvinna – tryckte upp henne mot vägg

19-åring döms för flera brott i södra Sverige.

Robert Rosén

Kl.14:25, 6 februari, 2018

Ofredade kvinna – tryckte upp henne mot vägg
Mannen har nu dömts i Kalmar. Foto: Arkiv.

Det var i november 2016 som en i dag 19-årig man från Nybro kommun gjorde sig skyldig till flera brott i Kristianstad och Karlskrona. För detta har Kalmar tingsrätt nu dömt mannen för ofredande, framkallande av fara för annan och skadegörelse.

Under en morgon krossade mannen först en fönsterruta på Kvarngatan, med hjälp av en sko, och ofredade sedan en kvinna. Kvinnan har berättat att hon nyligen parkerat sin bil på Södra Boulevarden när mannen kom fram till henne och bad om hjälp.

LÄS MER: Man drog könet över flickas ansikte

Han tog därefter tag i henne och bad om hennes mobil, varefter en förbipasserande kvinna hjälpte målsägande att komma loss. Mannen gav dock inte med sig, utan följde efter kvinnorna och tog ett nytt tag om henne – genom att trycka upp henne mot en vägg.

Mannen ska ha sagt att han inte skulle släppa förrän han fick hjälp. Kvinnan som tidigare hjälpt målsägande ringde dock polis som snabbt kom till platsen och tog väck mannen.

Vid åtalet har mannen nekat till både skadegörelsen och ofredandet. Istället har han förklarat att en medicin för psykisk ohälsa gjort att han inte ens kan komma ihåg att han varit i Kristianstad. I ett förhör i februari 2017 har mannen dock detaljerat berättat om händelsen och hur han då kände sig förföljd, vilket gjorde att han ville påkalla uppmärksamhet och få kontakt med polisen.

Kalmar tingsrätt menar att det hela gått tillväga så som åklagaren påstått. Vilket de finner styrkt med anledning av målsägandes berättelse, de många vittnesuppgifterna och det tidigare förhöret med 19-åringen.

Det är fastställt att mannen en tid innan brotten tagit mediciner och han har haft kontakt med psykiatriska avdelningar. Tingsrätten menar dock att det genom förhöret i februari 2017 är klarlagt att mannen varit medveten om sina handlingar och varför han har agerat som han gjort. Han kan därför inte ha anses saknat uppsåt.

Samma novemberdag drog mannen, som passagerare i en personbil, handbromsen under en färd i Karlskrona. Någonting som renderade i en olycka på E22. Tingsrätten dömer honom utöver detta även för två fall av ofredande i Nybro under 2016 och 2017.

19-åringens agerande under bilfärden i Karlskrona gör att Kalmar tingsrätt anser att gärningarna inte enbart kan sonas med böter. De menar även att mannen kan dömas till skyddstillsyn, även om han lider av en psykisk störning. Påföljden har därför bestämts till skyddstillsyn kombinerat med den psykiatriska kontakt som Frivården och psykiatriker väljer. Han ska även utbetala ett flertal olika skadestånd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Misshandlades vid butik – två personer försvann på moped

En misshandel ska ha ägt rum på Ubbes väg under torsdagskvällen.

Mattis Andersson

Kl.22:08, 24 maj, 2018

Misshandlades vid butik – två personer försvann på moped
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Polisen kallades runt klockan 21.30 under torsdagskvällen till Ubbes väg i  med anledning av att men blivit misshandlad utanför en butik.

Enligt polisen ska det ha varit två personer som misshandlat mannen och senare försvunnit på moped från platsen.

Två personer flydde från platsen på moped, det ska vara en man som har blivit misshandlad. Om personerna har någon anknytning till varandra vet jag inte, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral syd.

Skadeläget  den misshandlade personen okänt i nuläget.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Barack började brinna intill byggnad – misstänks vara anlagd

SOS har larmades under torsdagskvällen angående en brand.

Mattis Andersson

Kl.22:04, 24 maj, 2018

Barack började brinna intill byggnad – misstänks vara anlagd
Foto: Arkiv

SOS larmades angående en brand där någon uppgett att man såg lågor från en mindre byggnad på Stridsvagnsvägen i Kristianstad.

Enligt de initiala uppgifterna skulle det vara en byggnad i närheten av bowlinghallen. Efter felaktiga uppgifter trodde polisen ett tag att det var en container. Det visade sig sedan att det var en barack som brann. Polis och räddningstjänst kom till platsen.

– Det finns all anledning att tro att den är anlagd, den borde inte börja brinna av sig själv, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral syd.

Räddningstjänsten hade inga problem med att få kontroll på branden.

– Räddningstjänsten har kontroll på branden, säger Fredrik Bratt strax innan klockan 23 på torsdagskvällen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Villa genomsökt av tjuv

Polis larmades – villa drabbad av inbrott.

Martin Persson

Kl.21:58, 24 maj, 2018

Villa genomsökt av tjuv
Arkivfoto: Mostphotos

När ägarna var borta passade en eller flera tjuvar på. Vid ett inbrott i Öllsjö tog någon sig in genom ett fönster.

– En polispatrull blev beordrad till en adress i området, och kunde konstatera att okänd gärningsman brutit sig in via ett fönster. Väl där har man sökt igenom flera rum. Man har bland annat tillgripit smycken. Ägarna ska återkomma med en mer precis godslista, säger Åsa Emanuelsson vid polisen i Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Två bilar i olycka – skapade långa köer på E22

(Uppdaterad 20:19) Trafikverket rapporterade om problemet.

Mattis Andersson

Kl.17:22, 24 maj, 2018

Två bilar i olycka – skapade långa köer på E22
Foto: Arkiv

Trafikverket rapporterat under torsdagseftermiddagen att det var stopp i trafiken på E22 utanför Kristianstad.

Det var två bilar som hade krockat på E22 vid avfarten mot riksväg 19. Det blev långa köer till följd av olyckan då räddningstjänsten var på platsen.

Skadeläget för de drabbade är oklart.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tonåring körde bil – utan körkort

19-åringen saknade körkort – och körde bil med körförbud.

Martin Persson

Kl.16:08, 24 maj, 2018

Tonåring körde bil – utan körkort
Genrefoto: Bildbyrån

På torsdagskvällen stoppades en bilist i en rutinkontroll av polisen. Föraren, en 19-årig man, som framförde ett fordon i Kristianstad hade inget körkort. Nu är han misstänkt för grov olovlig körning – eftersom det inte var första gången han körde utan körkort.

Dessutom var bilen avställd och belagd med körförbud.

– Men där menar han att han är oskyldig eftersom bilen ägs av en annan person. Orsaken till att den är avställd ska vara att bilen precis blivit köpt och att ägarbytet inte registrerats än, säger Åsa Emanuelsson vid polisen i Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng