Bröndby IF - Kristianstads DFF

KDFF sparkar igång säsongen på dansk mark

Det har blivit dags för årets första träningsmatch. ”Vi brukar ju lägga den några veckor senare”, säger assisterande tränaren.

Robert Rosén

Kl.08:03, 3 februari, 2018

KDFF sparkar igång säsongen på dansk mark
I eftermiddag ställs KDFF mot Bröndby. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter att ha samlats åter och tränat sedan vecka 2 väntar nu årets första match. Klockan 13 på lördagseftermiddagen ställs nämligen Kristianstads DFF mot danska topplaget Bröndby IF i den första träningsmatchen.

– Det ska bli roligt att försäsongen börjar så tidigt. Vi brukar ju lägga den några veckor senare. Men i och med att cupen är så nära blir det här ett genrep för oss. Så det är roligt, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

LÄS MER: KDFF fortsätter att rusta: ”Båda kan tillhöra landslaget”

Under de senaste veckorna har Kristianstads DFF lagt mindre fokus på löpningen och mer fokus på fotbollen, då man anser sig få en stor dos av löpningen genom det flitiga matchandet som väntar innan den allsvenska premiären.

– Vi har inte hunnit gå in på detaljer. Utan vi har framförallt jobbat för att ha spelarna i den formen de behöver, för att kunna spela. Både styrke- och uthållsmässigt, säger Sigurbjörnsson.

– Det är en rätt mycket längre säsong i och med ändringen av cupformatet. Så vi har lagt mycket fokus på att vara starka och stabila, så att vi ska klara av matcherna uthållsmässigt. Men det är utan att vara i säsongstorm, för det är för tidigt för det också.

Totalt är fem träningsmatcher och tre Svenska Cupen-matcher inbokade innan den Damallsvenska premiären mot Vittsjö GIK den 14 april. Sannolikt innebär det att försäsongschemat är spikat, även om Björn Sigurbjörnsson flaggar för en internmatch i samband med Algarve Cup.

Dessutom siktar Kristianstads DFF på att genomföra ett läger, för att svetsa samman truppen innan säsongsstarten.

– Vi ska göra ett lokalt läger. Mest för att komma hemifrån. Den helgen mot Valur den 24:e (mars reds. anm.) ska vi försöka göra något roligt. Det är för att svetsa ihop truppen och få de sista pusselbitarna på plats. Det är någonting som vi har pratat om, att bara göra något internt kan räcka. Det är det vi satsar på i år. Sen blir det kanske nåt läger utomlands 2019 istället.

Till dagens match mot Bröndby saknar KDFF Saga Jontoft och Kajsa Törnkvist, vilka är på F17-landslagsläger. Dessutom är målvakten Moa Olsson osäker, då hon har varit sjuk under veckan.

Matchen spelas på Bröndby Stadion.

FaktaKristianstads DFF:s försäsongschema:
3/2: Bröndby (B).
10/2: Qviding (B) i Svenska Cupen.
17/2: Vittsjö (H) i Svenska Cupen.
24/2: Kristianstad United (B).
11/3: FC Rosengård (B) i Svenska Cupen.
24/3: Valur (H).
30/3: Växjö DFF (H).
7/4. IFK Kalmar (H).

Fotnot: En internmatch kommer troligen att spelas helgen 3-4 mars.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF – VITTSJÖ

Ineffektivt KDFF kryssade i derbyt

Rysare väntar mot FC Rosengård.

André Eriksson

Kl.16:34, 17 februari, 2018

Ineffektivt KDFF kryssade i derbyt
Deppigt för Mia Carlsson och KDFF. Foto: BILDBYRÅN

Kristianstads DFF testade allt – men lyckades aldrig få hål på Vittsjö i cupderbyt på Kristianstads IP.

Ogonna Chukwudi sköt i ribban. Becky Edwards prickade stolpen. Amanda Edgren sköt i burgaveln.

Men ett tappert kämpande Vittsjö – som dessutom hade en spelare mindre de sista 20 minuterna efter att Hannah Wilkinson fått sitt andra gula kort – stod pall och tvingade fram slutresultatet 0–0.

Gruppspelets sista match är den 11 mars och då åker Kristianstads DFF till Malmö för att möta storlaget FC Rosengård.

En match som bli helt avgörande för vilket lag som kniper förstaplatsen i gruppen och därmed går vidare till semifinal.

FaktaSvenska cupen
Kristianstads DFF–Vittsjö GIK 0–0 (0–0)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads DFF - Vittsjö GIK

KDFF jagar efterlängtad derbyseger

Fem derbyn har spelats utan att Kristianstads DFF avgått med segern. Nu jagar de en efterlängtad seger. ”Vi tänker inte ge dem någon lätt match i morgon. Det är solklart”, säger Björn Sigurbjörnsson.

Robert Rosén

Kl.09:56, 17 februari, 2018

KDFF jagar efterlängtad derbyseger
Blir det nytt KDFF-jubel i eftermiddag? Foto: Per Karlsson/Bildbyrån.

Kristianstads DFF fick en flygande start på gruppspelet i Svenska Cupen. Division 1-laget Qviding FIF besegrades med hela 7-0 i premiärmatchen.

– Det var klart att det var ett tacksamt läge, att börja mot ett lag från en lägre division. Även om vi visste att vi var tvungna att åka dit med full respekt, så använde vi matchen för att förbereda oss för vad som komma skall. Det var som sagt väldigt tacksamt att vi fick öppna målkontot på vissa spelar och så vidare, säger Björn Sigurbjörnsson, assisterande tränare i KDFF.

LÄS MER: Chikwelus show – stod för hattrick i cupmötet

På lördagseftermiddagen väntar ett desto tuffare test. Allsvenska kollegan Vittsjö GIK gästar i ett derby, där KDFF har möjlighet att spela bort rivalen från chanserna till vidare avancemang.

– Det är klart att det alltid är lite speciellt. Nu är det andra förutsättningar än i Damallsvenskan. Men vad jag förstått ska det bli härligt väder. Så vi kan hoppas på lite publik, både från stan och från Vittsjö, och att det blir en härlig tillställning. Det brukar bli lite liv i de här matcherna, med bra tempo och fart. De brukar inte vara jättemålrika men de brukar ändå vara roliga matcher att titta på, säger Sigurbjörnsson.

För KDFF:s del är det även en möjlighet att bryta den dystra derbytrenden. Inte sedan den 25 juli 2015 har man besegrat Vittsjö i ett derby. Därefter har fem allsvenska derbyn spelats – där fyra stycken slutat 1-1 och en med en 1-0-seger till Vittsjö.

– Jag tror mest det är en tillfällighet. 2016 gjorde vi ingen bra säsong överlag, så det har inte så mycket med dem eller deras prestation att göra. Utan vi hade rätt mycket otur och stolpe ut hela säsongen. Förra säsongen var det rätt jämna matcher det också. Så jag tycker inte vi tappat mod mot dem. Utan vi känner oss väldigt trygga med vårt spel. Vi tänker inte ge dem någon lätt match i morgon. Det är solklart.

Vad krävs för seger i morgon (läs i dag)?
– Det är hårt jobb och bra sammanhållning. De typiska grejerna som är viktiga i ett fotbollslag. Det är inget lag som är oslagbart. Det finns inget sånt. Sen har vi inte haft jättelånga förberedelser. Utan vi ska använda denna och Rosengård-matchen till att förbereda oss för Damallsvenskan. Ger det bra resultat också så är det ett jättebra plus, utöver att vi ska jobba med våra detaljer.

FaktaKristianstads DFF - Vittsjö GIK
När:
14:00
Var: Kristianstads IP
Läget i laget: My Linderholm och Tine Schryvers återfinns fortsatt på skadelistan. I övrigt är alla tillgängliga.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad förlänger med landslagstalangen

Nytt kontrakt för ung mittfältare.

Viktor Andersson

Kl.19:53, 14 februari, 2018

Kristianstad förlänger med landslagstalangen
Foto: KDFF Facebook.

Det är på sin Facebooksida som Kristianstads DFF berättar att klubbens 16-årige mittfältare Annie Särnblad skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

– Det är jättekul att ha fått skriva kontrakt med KDFF. Det visar att klubben vill satsa på oss yngre. Jag ser fram emot den kommande säsongen, säger Annie Särnblad.

Talangen fick förra säsongen speltid i a-laget och har dessutom varit med och representerat F19-landslaget.

Tidigare under dagen gjorde dessutom KDFF klart med Louise Berg.

– Detta är mitt första riktiga kontrakt och jag är glad att det är med KDFF F19. Det är väldigt kul att KDFF gör en elitsatsning på oss ungdomar, nu är det vår tur att visa att vi är värda att satsa på. Jag ser fram emot ett lärorikt 2018, säger Louise Berg till klubbens Facebooksida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF – Qviding

Chikwelus show – stod för hattrick i cupmötet

KDFF bjöd på cup-kross efter galet målkalas.

André Eriksson

Kl.20:39, 10 februari, 2018

Chikwelus show – stod för hattrick i cupmötet
Rita Chikwelu. Foto: BILDBYRÅN

På lördagseftermiddagen rivstartade Kristianstads DFF tävlingssäsongen genom att åka och möta division ett-laget Qviding i Svenska cupen.

Och det blev en riktig cupkross till slut.

Det brandgula laget städade av matchen utan några som helst bekymmer och vann med hela 7–0 (!).

Mest framträdande i KDFF var Rita Chikwelu som mäktade med ett hattrick. Dessutom blev Amanda Edgren tvåmålsskytt mot sitt gamla lag. De andra två målen gjorde Becky Edwards och Ogonna Chukwudi.

På lördag väntar betydligt tuffare cupmotstånd för Kristianstads DFF. Då möter laget Vittsjö GIK i ett derby.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är beskedet om anfallsstjärnan

Efter skadan – seriepremiären verkar inte vara i fara för Tine Schryvers.

André Eriksson

Kl.21:14, 8 februari, 2018

Här är beskedet om anfallsstjärnan
Tine Schryvers. Foto: BILDBYRÅN

Kristianstads DFF:s anfallsstjärna Tine Schryvers skadade sig allvarligt i samband med lördagens träningsmatch mot Bröndby och fick föras akut till sjukhus.

Nu har Schryvers genomgått en magnetröntgen – och beskedet visar att belgiskan kommer att bli borta från fotbollen i max tre månader. Därmed beräknas forwarden vara tillbaka till

LÄS MER: Matchen avbröts – stjärnan till sjukhus

– Skadan är ett avslitet ledband på utsidan av höger fot. Det hon skadat är FTA-ligamentet, vilket är det vanligaste ledbandet som skadas vid stukning, så det är ingen ovanlig skada hon lyckats ådra sig, säger sjukgymnasten Sofie Fondell i ett pressmeddelande.

Sofie Fondell utvecklar:

– Rehab på en sån här skada är normalt sett cirka tre månader men man brukar kunna komma igång med fotbollsträning- och spel betydligt tidigare med hjälp av tejp eller ortos (skydd). Vi räknar med att seriepremiären inte är i fara, säger sjukgymnasten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng