LISTA: Kristianstadsföretagen som gick i konkurs år 2017

Antalet konkurser ökade i Kristianstad förra året. Här är listan på alla företag som drabbades.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:28, 7 januari, 2018

LISTA: Kristianstadsföretagen som gick i konkurs år 2017
Team Sportia och Wallenbergs skor var ett par av de företag som gick i konkurs i Kristianstad förra året. Det sistnämnda köptes av Scorettgruppen. Foto: Henrik Nordell

Antalet konkurser ökade med 18 procent i Kristianstad mellan åren 2016 och 2017. Sett till omsättning var Ekström & Son det största företag som drabbades. Tillsammans med sitt systerföretag var Ramab var 85 personer anställda. I september kom dock ett glädjebesked när varsamheten räddades av Örnalp Unozon i Örnsköldsvik.

LÄS MER: De tog över konkursdrabbade företaget

LÄS MER: Fler företag i konkurs i Kristianstad

Här är listan på samtliga företag som försattes i konkurs under året 2017 (sorterat efter datum):

 

Vitalized Water Product VWP AB: Försattes i konkurs den 29 december. Företaget med säte i Fjälkinge har utvecklat ett miljövänligt vattenbehandlingssystem. En person ska ha varit anställd. År 2016 uppgick omsättningen till 75 000 kronor.

KOCE i Växjö AB: Försattes i konkurs den 12 december. Företaget sysslade med försäljning av kläder. Enligt den senaste årsredovisningen ägdes bolaget till hälften av en klädbutik i centrala Kristianstad. Tre personer ska ha varit anställda. År 2016 uppgick omsättningen till 7,2 miljoner kronor.

Hvilans Blästring & Målning AB: Försattes i konkurs den 11 december. Företaget har arbetat i Kristianstad, med både företag och privatpersoner som kunder. 5 personer ska ha varit anställda. År 2016 uppgick omsättningen till 6,2 miljoner kronor.

Achieve Energisystem AB: Försattes i konkurs den 8 december. Företaget har arbetat inom El-VVS & bygginstallationer. En person ska ha varit anställd. År 2016 uppgick omsättningen till 836 000 kronor.

Martin Trenneborg AB: Försattes i konkurs den 7 december. Ett företag som drev av den välkända bunkerläkaren. Enligt allabolag inom konsultation inom hälsovård.  År 2016 uppgick omsättningen till 165 000 kronor.

Alla Bilar I Kristianstad AB: Försattes i konkurs den 16 november. Syftet med företaget är något oklart. Det ska ha varit en firma inom bilhandel, men var samtidigt registrerad som tandläkare. Företaget har inte haft någon omsättning.

Scand-Fly AB: Försattes i konkurs den 1 november. Ett företag inom redovisning och bokföring. Har inte haft någon omsättning och inga anställda.

Aktiebolaget Classic Stable i Vellinge: Försattes i konkurs den 30 oktober. Ska ha haft säte i Fjälkinge och sysslar med försäljning av motorcyklar, import och försäljning av tillbehör samt reservdelar. Det finns inga uppgifter om anställda eller ekonomi.

OH Hörnsten AB: Försattes i konkurs den 17 oktober. Företaget ska ha hjälpt sina kunder med energilösningar. Inga personer var anställda.  År 2016 uppgick omsättningen till 139 000 kronor.

Sisu Stenhus AB: Försattes i konkurs den 2 oktober. Verksamheten ska ha sysslat med att sälja hus. Det finns inga uppgifter om anställda eller ekonomi.

S.S Kalmar AB: Försattes i konkurs den 19 september. Uppges vara en restaurang eller sushibar, men uppgifterna är knapphändiga. Företaget registrerades år 2016.

 

Wallenbergs skor.

Wallenbergs skor togs över av Scorettgruppen. Foto: Henrik Nordell

 

Wallenbergs Skor AB: Skokoncernen med två butiker i Kristianstad försattes i konkurs den 5 september. De köptes senare av Scorett som nu driver butiken vidare. Omsättningen år 2016 uppgick till cirka 30 miljoner kronor.

LÄS MER: Så många jobb räddades efter Wallenbergs-konkursen.

Lakewood living AB.: Försattes i konkurs den 4 september. En säng- och inredningsbutik med webbutik och fysiskt lager i Kristianstad.  Omsättningen år 2016 uppgick till cirka 2,2 miljoner kronor.

Arbetsgivarkonsulterna i Åhus Handelsbolag: Försattes i konkurs den 31 augusti. Ett konsultbolag som arbetat med utbildning och rådgivning inom lönebildning och arbetsrätt bland annat. Fem kommuner tillhör de största kunderna. Omsättningen år 2016 uppgick till någonstans mellan 1,5 och 3 miljoner kronor.

Grödinge Trädgårds Aktiebolag: Försattes i konkurs den 21 augusti. Uppges ha sysslat med grönsaksodling. Det ska inte ha funnits några anställda eller någon omsättning.

Sverige Invest i Ronneby AB: Försattes i konkurs den 17 augusti. Ett företag som förvaltat värdepapper. Har inte haft någon omsättning enligt allabolag.se

 

Leif Lundgren, Ekström & Son.

Leif Lundgren och Örnalp Unozon tog över Ekström & Son. Foto: Henrik Nordell

 

Aktiebolaget K.A. Ekström & Son: Försattes i konkurs den 11 augusti. 76 personer ska ha varit anställda. År 2016 uppgick omsättningen till 137 miljoner kronor. Industrin köptes av Örnalp Unozon som har räddat många av jobben och satt igång verksamheten igen.

LÄS MER: Jobben räddas efter konkursbeslutet på Ekström & son.

Taxi support Åhus 24 h Ekonomisk förening: Försattes i konkurs den 3 juli. Företaget ska ha omsatt mellan 3-5 miljoner kronor och har bland annat kört färdtjänst. Enligt beskrivningen ska föreningen ha haft ett beställningskontor och ”effektivt utnyttjat medlemmarnas fordon”.

Juridikhjälpen aps Fjälkinge Kommanditbolag: Försattes i konkurs den 30 juni. Juridisk verksamhet som år 2016 omsatte mellan 100 000 och 200 000 kronor. Det finns inga uppgifter om anställda.

Peppa Consulting AB:  Försattes i konkurs den 22 juni. Uppges ha sysslat med handel av metaller. Det finns inga uppgifter om omsättning.

P A Bil & Frakt AB: Försattes i konkurs den 21 juni. Åkeriverksamhet som inte har haft någon omsättning.

Fabulous Furniture Scandinavia AB: Försattes i konkurs den 11 maj. Företaget ska ha bedrivit handel med möbler. Ingen person ska ha varit anställd. År 2016 uppgick omsättningen till 3,3 miljoner kronor.

 

Team Sportia vid ingången från nedervåningen i gallerian. Butiken ligger ett plan upp.

Team Sportia kort efter konkursen.

 

HS Sport i Kristianstad AB:  Försattes i konkurs den 5 april. Detta är företaget bakom Team Sportia-butiken som låg i galleria Boulevard. De fick stänga efter att ha flera miljoner kronor i skulder. På företaget jobbade det fem personer.  År 2016 uppgick omsättningen till 10,6 miljoner kronor.

LÄS MER: Så mycket skulder hade Team Sportia.

Jarls Golv AB: Försattes i konkurs den 16 mars. Har arbetat med golvläggning. En person var anställd.   År 2016 uppgick omsättningen till 571 000 kronor.

 

Jaffa Blommor.

Jaffa Blommor låg i gallerian.

 

Kristianstad J Blommor Gallerian AB: Försattes i konkurs den 22 februari. Företaget är mer känt som Jaffa blommor och hade butik i galleria boulevard. Där var tre personer anställda och omsättningen år 2016 uppgick till 2,7 miljoner kronor.

LÄS MER: Butiksägaren berättar om konkursbeslutet.

Hundens UtbildningsAkademi HUA AB: Försattes i konkurs den 20 februari. Förtaget ska bland annat ha erbjudit kurser för hundar och hundägare. Enligt en facebooksida ska dock ett företag med liknande namn fortfarande vara aktivt. De omsatte 800 000 kronor år 2016.

Br. Norberg Fruktodling AB: Försattes i konkurs den 14 februari. Ett företag inom fruktodling. Det senaste bokslutet från 2014 visar att omsättning bara uppgick till 6 000 kronor.

DN Åkeri AB: Försattes i konkurs den 13 februari. Åkeriet ska ha haft sitt säte i Everöd. Där fanns enligt allabolag.se fem personer anställda. Omsättningen år 2016 uppgick till 6,1 miljoner kronor.

Spa Academie Sweden AB: Försattes i konkurs den 23 januari. Företaget ska ha erbjudit behandlingar och sålt skönhetsprodukter i Kristianstad. Omsättningen uppgick till cirka en miljon kronor år 2016.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Butikskedjan etablerar sig i Kristianstad

Den populära butikskedjan kommer att etablera sig i Kristianstad.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.18:32, 23 januari, 2018

KLART: Butikskedjan etablerar sig i Kristianstad
På Härlövs handelsområde ska Lager 157 öppna i vår.

På tisdagen avslöjade butikskedjan Lager 157 att de under våren år 2018 kommer att öppna i Kristianstad. De gick ut med nyheten på Facebook och Instagram.

Butiken har tidigare varit starkt efterfrågad när 24kristianstad.se har undersökt vilka verksamheter som invånarna vill ha till stan. Nu står det klart att Lager 157 någon gång under de närmaste månaderna kommer etablera sig på handelsområdet i Härlöv.

LÄS MER: EXTRA: Flera nya butiker etablerar sig på C4 Shopping

Koncernen har i dagsläget ett 30-tal butiker i Sverige. De har vuxit kraftigt under de senaste åren, med affärsidén att erbjuda ikoniska modeprodukter till marknadens bästa pris. De säljer bland annat kläder och skor till både tjejer och killar.

I Skåne finns de hittills endast på den västra delen, det vill säga i Malmö, Lund och Löddeköpinge. Deras nuvarande butiker varierar i storlek från cirka 1 500 upp till över 6 000 kvadratmeter. Det är oklart hur stor butiken i Kristianstad kommer att bli.

Lager 157 har tidigare blivit utsett till Årets Komet” av branschorganet Svensk Handel. Det finns även med på Veckans Affärers lista över Superföretag. Siffrorna 157 kommer från länsväg 157 som går förbi där den första butiken i Gällstad ligger.

24kristianstad.se har sökt företagets pressansvarige under tisdagen utan resultat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Butiksjättens oro: ”Vi är tagna på sängen”

Svenska butiksjätten slår larm. "Det kan påverka jobb", säger företagets vd.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.18:04, 22 januari, 2018

Butiksjättens oro: ”Vi är tagna på sängen”
Foto: Pressbild/Teknikmagasinet

Kinesiska sajter som Alibaba och Wish är på väg att slå ut flera svenska kedjor. Den främsta orsaken är att svenska butiker måste betala tull, moms och flera andra avgifter när de importerar varor.

Jättekedjan Teknikmagasinet är satt under rekonstruktion, och menar att de har svårt att konkurrera med den kinesiska lågprisimporten.

LÄS MER: EXTRA: Här är snackisen hela Sverige pratar om just nu

– Vi är alla lite tagna på sängen. Vi kan inte få fram produkter på den prisnivån. Inte om vi importerar från Kina och följer alla regler och betalar alla avgifter. Det går inte för oss, säger Catherine Sahlgren, vd för Teknikmagasinet, till SVT och fortsätter:

– Det här berör inte bara Teknikmagasinet utan gäller för handeln i stort när konkurrensen nu snedvrids. Det kan påverka jobb.

Tullverket är medvetna om problemet, och att svenska arbetstillfällen kan försvinna om det inte vidtas några åtgärder. I slutet av förra veckan avslöjade Breakit att Tullverket och PostNord ska vara överens om att införa en högre administrationsavgift.

– Det kommer att bli avsevärt dyrare för de som handlar. Idag ligger vår administrationsavgift på 125 kronor. Men vi har inte fastställt exakt hur stor avgiften kommer att bli i och med det nya systemet, säger Postens kommunikationschef Thomas Backteman till Breakit.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är 55-plussarna som tjänar bäst i Kristianstad

Här är listan över alla 55-plussare som tjänar bäst i Kristianstad.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:54, 21 januari, 2018

LISTA: Här är 55-plussarna som tjänar bäst i Kristianstad
Foto: Arkiv

Att skippa pensionen vid 65 blir allt vanligare och de ekonomiska vinsterna genom detta blir stora. Inte minst skattemässigt är det en fördel, berättar Pensionsmyndighetens Monica Zettervall för Dinapengar.se.

– Vi ser också att de flesta som jobbar vidare inte gör det på heltid, säger Zettervall.

DinaPengar har tagit fram statistik över vilka personer över 55 år i Kristianstad som har högst förvärvsinkomst:

Jan Erland Ekberg, 81 år

Inkomst: 7 293 700 kronor

Per Von Mentzer, 57 år

Inkomst: 4 700 200 kronor

Per Nilsson 61 år 

Inkomst: 3 482 400 kronor

Jan-Åke Nilsson, 77 år

Inkomst: 3 315 600 kronor

Thomas Georg Böhmfeld, 65 år

Inkomst: 3 170 900 kronor

Curt Germundsson, 73 år

Inkomst: 3 124 700 kronor

Erik Björkman, 57 år 

Inkomst: 3 101 800 kronor

Claus Ericson, 79 år

Inkomst: 2 958 400 kronor

Peter Savrin, 64 år

Inkomst: 2 820 500 kronor

Krister Asplund, 63 år

Inkomst: 2 758 500 kronor

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Butiken flyttade från centrum – har nu gått i konkurs

Klädbutiken flyttade från centrala Kristianstad. Nu kommer beskedet att den har försatts i konkurs.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.22:04, 19 januari, 2018

Butiken flyttade från centrum – har nu gått i konkurs
Här längs Västra Storgatan låg Euforia innan klädbutiken flyttade.

Det var år 2006 som affärskollegorna Eva Arntzen och Carina Nilsson startade klädbutiken Euforia. Båda har under lång tid arbetat som chefer inom äldreomsorgen och drivit butiken vid sidan om. Där sålde de underkläder och strumpor för kvinnor och män, sov och myskläder och badkläder.

– Vi har satsat på välkända märken och kläder med hög kvalitet, sade Eva Arntzen, i en tidigare intervju.

Butiken öppnade först i Åhus och flyttade år 2012 till Västra Storgatan i centrala Kristianstad. Fyra år senare tog de beslutet att flytta butiken till Sölvesborg. I november år 2016 slog de upp portarna på  S:t Andreasgatan.

– Kunderna har varit positiva, de säger att det är en sådan här butik de har behövs i Sölvesborg. Samtidigt kommer vi fortsätta med kundkvällarna, där vi bjuder på tilltugg och låter kunderna prova kläder, sade Eva Arntzen i samband med etableringen.

 

euforia

Euforia flyttade till Sölvesborg för ett år sedan. Nu går butiken där i konkurs.


På fredagen kom
beskedet att butiken i Sölvesborg går i konkurs. Anledningen är att företaget är på obestånd och inte kan betala sina räkningar. Balansrapporten visar att de sålde för cirka 637 000 kronor år 2017. Samtidigt gick verksamheten med minusresultat.

I lagret ska det finnas varor till ett värde av cirka 800 000 kronor. Löner samt lokalhyra har varit de största utgifterna för butiken. Det är ännu inte bestämt vad som kommer att ske med de kläder som finns i affären. Två personer uppges ha vara anställda, enligt bokslutet.

– Jag har varit i kontakt med ledningen för företaget, men har inte ännu varit på plats och undersökt den ekonomiska ställningen. Det som är klart är att butiken i Sölvesborg kommer avvecklas, säger Kenneth Strömbeck på Ackordscentralen, som utsetts till förvaltare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Premiär för nya bio-restaurangen i Kristianstad

Nu blir det premiäröppning för Kristianstads nya bio, bistro och bar. Här är datumet då de öppnar.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:59, 19 januari, 2018

EXTRA: Premiär för nya bio-restaurangen i Kristianstad
Iris Sigurdardottir är kock på Roxy.

Under hösten lade Ocean City ner sin restaurang i centrala Kristianstad och  en lokal blev ledig med bra läge. Då såg Daniel Lundin chansen att starta upp en biograf med ett unikt koncept. Besökarna ska kunna äta mat och titta på film samtidigt.

Bara några månader senare står bion, baren och bistron redo att öppna. Roxy heter den verksamhet som i morgon (lördag) klockan 19.00 kommer att slå upp portarna i korsningen mellan Tivoligatan och Västra Storgatan.

LÄS MER: Han öppnar bio och restaurang med unikt koncept

 

Daniel Lundin driver Roxy.

Daniel Lundin driver Roxy.

 

Det har krävts hårt arbete att få allting i ordning. Nu är de satinblå sofforna, mässingslamporna, borden i valnöt, den stora duken, baren och de mjuka fåtöljerna på plats. Golvet har lagts om, taket och målats och väggar har byggts upp.

– Jag hade en vision från början hur det skulle se ut, med färgvalet bland annat. Det blev faktiskt bättre än jag hade tänkt mig, säger Daniel Lundin.

Totalt 28 platser finns det inne i salongen. Konceptet går ut på att gästerna beställer sin mat i baren, där bakom finns en kök. Därefter kan man äta och se på bio samtidigt. Det är också möjligt att bara se på film och äta i restaurangdelen efteråt.

– Vi kommer servera rätter med kyckling, fisk och kött. Dessutom kommer det att finnas en tapasmeny, säger Daniel Lundin.

De filmer som kommer att visas är ”Solsidan”, ”Ted” (om Ted Gärdestad) och ”Downsizing”. Den sistnämnda är en amerikansk dramakomedi med Rolf Lassgård i en av rollerna. Det finns även en förhoppning om att få visa filmen ”Steg för steg”.

Hur känns det inför öppningen?
– Det är ett nytt koncept vi testar. Men jag hoppas att det kommer bli en bra stämning här, säger Daniel Lundin.

 

Salongen börjar bli klar. 28 platser finns här.

Salongen börjar bli klar. 28 platser finns här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng