IFK erbjuder islänning kontrakt

Han kan bli nästa nyförvärv.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:19, 5 januari, 2018

IFK erbjuder islänning kontrakt
Teitur Örn Einarsson har erbjudits ett kontrakt av IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det ser ut att kunna bli ännu en islänning i IFK Kristianstad kommande säsong. Tidigare i vinter tränade högernian Teitur Örn Einarsson med klubben och nu har IFK Kristianstad givit honom ett kontraktsförslag.

– Han har fått ett förslag att tänka på. Sedan hänger det inte bara på oss, det är en förening till som är involverad, säger sportchef Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

LÄS MER: Mario Lipovac näste man att lämna IFK

Vid en flytt blir han den fjärde islänningen i IFK Kristianstad. Sedan tidigare spelar som bekant Olafur Gudmundsson, Arnar Freyr Arnarsson och Gunnar Steinn Jónsson i klubben. Vad gäller den sistnämnde är dock framtiden osäker medan Gudmundsson och Arnarsson stannar i Kristianstad även nästa säsong.

För närvarande representerar Teitur Örn Einarsson Selfoss hemma på Island.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succé för IFK-stjärnan – i ödesmatchen

Lagergren målbäst när Sverige slog Serbien: "Har allting att vinna"

André Eriksson

André Eriksson

Kl.20:07, 14 januari, 2018

Succé för IFK-stjärnan – i ödesmatchen
Albin Lagergren.

IFK Kristianstads landslagsstjärna Albin Lagergren blev målbäst när Sverige besegrade Serbien med 30–25 i gruppspelets andra match i handbolls-EM.

Högernian mäktade med fem fullträffar i ödesmatchen.

Härnäst väntar ett möte mot hemmanationen och storfavoriten Kroatien i gruppspelets sista match, som går på tisdag.

– Det ska bli väldigt roligt att möta Kroatien på deras hemmaplan och det känns som att vi har allting att vinna, säger Albin Lagergren i TV3:s direktsändning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Officiellt: IFK värvar från Bundesliga

Högersexa klar för IFK Kristianstad.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.11:04, 12 januari, 2018

Officiellt: IFK värvar från Bundesliga
Anton Halén är klar för IFK Kristianstad. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Jakten på en ny högersexa är över för IFK Kristianstad. På fredagen offentliggjordes nämligen värvningen av Anton Halén, 27. Den 25-faldiga landslagsmannen ansluter närmast från tyska Bundesliga och Frisch Auf Göppingen.

– Det känns väldigt bra och det ska bli fantastiskt att få spela inför Krisianstadspubliken. Jag har följt flera matcher via tv och det är unikt för Sverige att ha ett lag med en sådan inramning och publik, det var en stor del i mitt beslut, säger Anton Halén i ett pressmeddelande och fortsätter:

LÄS MER: IFK värvar isländsk stortalang – nobbade Bundesliga

– IFK Kristianstad är en jättespännande klubb och har under flera säsonger varit den ledande handbollsklubben i Sverige. Laget spelar en rolig och snabb handboll något som passar min spelstil. Även möjligheten att få spela Champions League var lockande, så när IFK hörde av sig var det inget svårt beslut

Norrlänningen har fyra säsonger i Bundesliga i ryggen, sedan han lämnat HK Drott för spel i Tyskland sommaren 2014.

– Anton är en spelare som vi har följt ganska länge. Han gjorde det bra redan när han var i Drott och det har fortsatt i Göppingen. Tyvärr har en skada ställt till det denna säsongen men den är så gott som kurerad nu. Anton är en bra kontringsspelare med fint skottregister och han är definitivt en spelare som passar bra in hos oss, säger sportchefen Jesper Larsson i pressmeddelandet.

Anton Halén har skrivit på ett treårskontrakt som träder i kraft i juli.

Flytten innebär att Halén ersätter Tim Sörensen, som går i motsatt riktning. Sedan tidigare står det nämligen klart att dansken flyttar till just Frisch Auf Göppingen i sommar.

FaktaÖvergångar i IFK Kristianstad 18/19:
In: Ludvig Jurmala Åström (Tyresö), Emil Hansson (Ystads IF), Adam Nyfjäll (Sönderjyske), Teitur Örn Einarsson (Selfoss) och Anton Halén (Frisch Auf Göppingen).
Ut: Albin Lagergren (Magdeburg), Tim Sörensen (Frisch Auf Göppingen) och Mario Lipovac (Ystads IF).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

ifk kristianstad

IFK värvar isländsk stortalang – nobbade Bundesliga

Den isländske högernian Teitur Örn Einarsson, 19, är klar för IFK Kristianstad.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.17:39, 9 januari, 2018

IFK värvar isländsk stortalang – nobbade Bundesliga
Pressfoto, IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad värvar den isländske talangen Teitur Örn Einarsson, 19. Högernian har skrivit på ett tvåårskontrakt med mästarlaget – som börjar gälla först efter den nuvarande säsongen (juli 2018).

Teitur Örn Einarsson hade anbud från klubbar i både Danmark och Tyskland, men valet föll till slut på IFK Kristianstad.

– Vi är väldigt glada att Teitur valde att komma till oss, trots anbud och förfrågningar från Bundesligaklubbar. Han är oerhört talangfull och målfarlig vilket vi säkert kommer att se prov på kommande säsonger, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson till klubbens hemsida.

Så här beskriver Jesper Larsson sitt nyförvärv:

– Teitur är skottstark, explosiv och har bra blick så det passar perfekt in i vår filosofi. Bakåt spelar han tvåa. Den här värvningen ligger helt i linje med hur vi jobbar. Talangfulla och träningsvilliga spelare med målsättningen att bli bäst, säger sportchefen.

Den isländske talangen får stora skor att fylla. Efter säsongen lämnar, som bekant, landslagsstjärnan Albin Lagergren IFK Kristianstad och högerniopositionen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

ifk kristianstad

IFK-stjärnan med i månadens lag

Albin Lagergren är med i månadens lag för december månad.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.11:58, 2 januari, 2018

IFK-stjärnan med i månadens lag
Albin Lagergren.

Albin Lagergren är i full färd med att jogga hem handbollsligan med IFK Kristianstad. Högernian, tillika landslagsstjärnan, gör en riktigt stark säsong hittills och december var inget undantag.

Nu belönas Lagergren med en plats i handbollsligans ”månadens lag” efter det genomsnittliga MEP-betyget 2,7.

Något överraskande var Lagergren den enda spelaren från IFK Kristianstad som tog sig in i sjuan. Se faktarutan för laget i sin helhet.

Fotnot: MEP står för ”most effective player” och är ett statistiskt poängsystem som bedömer och värderar spelares prestationer efter en rad olika faktorer i matcherna.

FaktaMålvakt: Rickard Frisk, Alingsås HK (2,1)
Vänsternio: Alfred Jönsson, Lugi HF (2,5)
Mittnio: Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK (3,2)
Högernio: Albin Lagergren, IFK Kristianstad (2,7)
Vänstersex: Fredrik Petersen, HK Malmö (4,4)
Mittsex: Oscar Bergendahl, Alingsås HK (2,7)
Högersex: Hampus Olsson, HIF Karlskrona (3,8)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - HK Aranäs

Leo blir IFK trogen: ”Ett enkelt val”

Publikfavoriten har förlängt kontraktet med IFK Kristianstad.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.21:29, 29 december, 2017

Leo blir IFK trogen: ”Ett enkelt val”
Leo Larsson har förlängt kontraktet. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det hade viskats om en nyårskaramell i IFK Kristianstad-leden. Efter segern mot HK Aranäs tog så sportchef Jesper Larsson till orda. Något nyförvärv är inte klart – men väl att Leo Larsson, 27, signerat ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Vi har varit överens länge men det var bara kråkan som skulle ner på papper. Jeppe och jag har en väldigt bra relation och vi känner att vi är ganska ärliga. Vi skulle egentligen inte behövt en signering för att vara överens. Utan vi litar på varann till 100 procent. Så det har känts bra, säger målvakten som kritade på förlängningen strax innan matchstart.

LÄS MER: Målsnålt när IFK stängde 2017 med seger

När kom ni överens om en fortsättning?
– Vi har diskuterat i nån vecka här. Så det har varit färdigt i nån vecka.

Det som till slut fick målvakten, som nu är inne på sin fjärde säsong i klubben, att stanna kvar i Kristianstad var de fortsatta utvecklingsmöjligheterna.

– Just det här att man får vara med det här goa gänget. Det är enormt mycket träningsvilja och ett enormt bra tränarteam som gör att vi vill bli bättre. Jag känner att jag är långtifrån färdig som målvakt. Jag kan fortfarande utvecklas och då tycker jag att detta är den bästa miljön där jag kan göra det, säger Leo Larsson och fortsätter:

– Sen är det även smickrande att man får erbjudande att stanna, för det är inte givet. Man vet att IFK är en het klubb i framförallt Sverige. Det finns säkert ett par dussin väldigt kvalificerade målvakter som vill hit, så det känns väldigt smickrande att man får möjligheten att stanna kvar.

Hur har tankarna gått? Har det varit aktuellt för dig att sticka utomlands?
– Absolut. Som jag sagt i tidningarna innan är detta första gången som det kommit roliga erbjudanden som verkligen gjort att man fått fundera och vända ut och in på sig själv. Men om jag får chansen att vara kvar här i två år till så är det ett enkelt val.

Intresse för målvakten fanns ifrån såväl Tyskland som Frankrike, men enligt Larsson var det Danmark som var allra hetast på tapeten.

– Det var två fina, danska klubbar som väldigt tidigt visade intresse. Det är givetvis väldigt smickrande och kul.

Att Leo Larsson nobbade de utländska erbjudandena och blir IFK Kristianstad trogen är någonting som gläder Ola Lindgren.

– Kontinuitet är alltid bra när man bygger ett lag, och att inte ha för stor omsättning. Det har vi haft förr om åren och då har vi fått lägga ner extremt mycket jobb, säger tränaren och resonerar vidare:

– Ju mer spelare vi kan behålla är positivt, när man bygger för nästa år. Det är kanske inte så många som ska in då. Så det ser väl rätt bra ut och rätt många besked är ju relativt tidiga. Det känns som att vi kommer vara tidiga färdigt med truppen inför nästa säsong.

Beskedet om kontraktsförlängningen föregicks utav segern mot Aranäs, där IFK Kristianstad till slut vann med 24-15 och nu går på ledighet fram till 10 januari.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng