Storpublik vankas i ”gratisderbyt” | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
Kristianstads IK - Tyringe SoSS

Storpublik vankas i ”gratisderbyt”

En publikfest väntas när derbyt tar plats i ishallen.

Robert Rosén

Kl.08:58, 13 december, 2017

Storpublik vankas i ”gratisderbyt”
Kristianstads IK tar emot Tyringe SoSS på onsdagskvällen. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Helgens seger mot Dalen innebär att Kristianstads IK är klara för spel i Allettan. Innan dess ska dock Hockeyettan Södra avslutas.

Den avslutande matchen väntas också bli en riktig publikfest, då rivalen Tyringe SoSS gästar under ”KIK-dagen”. En dag då det lokala näringslivet bjuder åskådarna på inträdet – och derbyt är således en ”gratismatch”.

LÄS MER: Lindholm efter skadebeskedet: ”Vet att jag har bra läkkött”

– Mina förväntningar är i alla fall att vi landar någonstans runt 1 800-1 900 åskådare. Vi har sagt att vi kommer släppa en del sittplatser vid klockan 18. Sen kommer det finnas en hel del ståplatser kvar, både på hemma- och bortaläktaren, säger KIK-ordföranden Christian Falk.

Förhoppningen från KIK-ledningen är dock att än fler åskådare ska lockas till ishallen på onsdagskvällen.

– Jag hoppas alltid på 2000 åskådare i varje match. Men det gäller att vara realistisk också. Jag tror att om det landar mellan 1 800 och 1 900 så är vi väldigt nöjda.

Medan Tyringe spelar för att få med sig två poäng till vårens fortsättningsserie saknar matchen – trots att det rör sig om ett derby – sportslig betydelse för KIK:s del.

– Jag hoppas att det inte påverkar, utan det är så mycket som händer i hallen denna dag. Det är trots allt ett derby mot Tyringe och det är ju alltid trevligt att vinna, vilket vi också brukar göra.

– Så jag hoppas publiken kommer nu när vi bjuder på entrén tillsammans med företagarna. Att de kommer för att se hockey. Vi är som sagt klara för allettan och kan spela ut på ett annat sätt. Jag hoppas vi får se riktigt bra hockey, säger Christian Falk.

Förutom själva matchen kommer även ungdomarna i Kristianstads IK presenteras och KIK-produkten Hugo Nilsson hyllas efter höstens TV-pucksvinst.

FaktaKristianstads IK:s publiksiffror 2017/2018
20/9: Helsingborg HC, 10-0. Åskådare: 857
23/9: Grästorps IK, 7-2. Åskådare: 789
30/9: Vimmerby HC, 6-3. Åskådare: 847
11/10: Tranås AIF, 1-4. Åskådare: 1014
21/10: HC Dalen, 3-4. Åskådare: 884
4/11: Hanhals IF, 4-3. Åskådare: 1032
15/11: HA74 Sävsjö, 4-1. Åskådare: 898
25/11: Nybro Vikings, 4-1. Åskådare: 1025
2/12: Halmstad HF, 8-4. Åskådare: 892
6/12: Kallinge/Ronneby IF, 4-3. Åskådare: 1032

Källa: Svenska Ishockeyförbundet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”

Enligt uppgifter blir han ny Kristianstads IK-tränare.

Robert Rosén

Kl.15:27, 20 april, 2018

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”
Mikael Gath, med förflutet i Rögle, uppges bli ny KIK-tränare. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sedan säsongsslutet har såväl tränaren Mats Lusth som sportchefen ”Jocke” Johansson tackat för sig. På söndag kommer Kristianstads IK dock att presentera en ny tränare, då klubben kallat till presskonferens.

Uppgifter till Kristianstadsbladet gör gällande att det är Mikael Gath, senast i danska Odense, som kommer ta över som ny KIK-tränare.

LÄS MER: KLART: Mats Lusth stannar i Mora

– Jag har inte gjort klart med någon klubb till 100 procent, men jag kan bekräfta att jag har haft kontakt med Kristianstad. Det är en intressant klubb, säger Mikael Gath till tidningen.

Sedan 41-åringen la skridskorna på hyllan för sex år sedan har han varit huvudtränare i Rögle BK J20, assisterande tränare i Rögle BK samt tränare i Odense.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö

På väg till Rögle - nu låtar det åt Redhawks.

Viktor Andersson

Kl.18:06, 18 april, 2018

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö
Carl Persson. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN.

Det har ryktats om Rögle men nu verkar det, enligt uppgifter till Helsingborgs Daglbad, som att Kristianstad-födde KHK-spelaren Carl Persson kommer att lämna klubben för Malmö Redhawks.

KIK-fostrade Persson stod förra säsongen för 24 poäng i Karlskorna, varav 13 mål. Med det var han laget näst mest målfarlig spelare.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Första förlängningen i hamn för KIK

Nu är höstens första pusselbit på plats. ”Det ska bli väldigt intressant att följa hans resa under kommande säsong”, säger Christian Falk.

Robert Rosén

Kl.17:02, 17 april, 2018

Första förlängningen i hamn för KIK
Malte Sjögren stannar i Kristianstads IK. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Kristianstads IK har gjort klart med sin första spelare för säsongen 18/19. Forwarden Malte Sjögren, 21, har nämligen kritat på ett nytt ettårskontrakt med KIK – och blir därmed första pusselbiten i kommande säsongs lagbygge.

– Det känns riktigt roligt att få representera klubben i ytterligare ett år. Det ska bli spännande med tränarbytet och jag tror att ni kan förvänta er en del förändringar i vårt spel, säger Malte Sjögren till KIK:s hemsida.

LÄS MER: Sjögren efter tunga hösten: ”Gick ner 9,5 kilo”

Förlängningen innebär att Malte Sjögren går in på sin tredje säsong i KIK. Efter att ha anslutit till Kristianstads IK inför säsongen 16/17 gjorde 21-åringen en kort utflykt till IK Oskarshamn, varpå sjukdom gjorde att han återvände till KIK.

– Vi är väldigt nöjda att få behålla Malte som är en skridskostark spelare som alltid ger 100 % och är en riktig lagspelare. Under hösten hade han otur med mycket sjukdomar men under vintern tog han steg för steg och visade verkligen vilken bra spelare han är. Det ska bli väldigt intressant att följa hans resa under kommande säsong, säger KIK-ordföranden Christian Falk.

KIK låter meddela att de inom kort kommer att presentera fler kontraktsförlängningar, nya spelare samt en ny tränare.

Tidigare i dag kom även nyheten att Måns Hansson lämnar Kristianstads IK, då spel i IK Oskarshamn väntar för backen.

FaktaSilly Season i Kristianstads IK 18/19:
In: -
Ut: Christopher Lindholm (Slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Joakim Johansson (Slutar) och Mats Lusth (Mora IK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: KIK-backen till HockeyAllsvenskan

Han blir nästa spelare att lämna Kristianstads IK. ”Han har verktygen för att bli riktigt bra”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Kl.10:49, 17 april, 2018

KLART: KIK-backen till HockeyAllsvenskan
Det blev bara en säsong i Kristianstad för Måns Hansson. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Förra sommaren lånade Kristianstads IK in Måns Hansson, 20, från Malmö Redhawks. Backen noterades till slut för 43 matcher och 32 poäng i KIK-tröjan.

Någon fortsättning i Hockeyettan blir det dock inte. Istället tar 20-åringen klivet upp till HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Ordföranden: ”Ser väldigt ljust på framtiden”

Backen har nämligen kritat på ett ettårskontrakt med IK Oskarshamn.

– Oskarshamn känns som ett bra och spännande steg för mig i min utveckling. Jag har lärt mig mycket under min första säsong i seniorhockeyn. Nu ser jag verkligen framemot att ta nästa steg, få ännu bättre möjligheter att utveckla mitt spel och hjälpa laget till en ny stark säsong, säger Måns Hansson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Per Kenttä:

– Ung och offensiv back som även han kommer från en stark säsong med mycket poäng, både fem mot fem och i powerplay. Han har verktygen för att bli riktigt bra och vi ska ge Måns alla förutsättningar för att utvecklas bra hos oss. Med hårt jobb och lite flyt vet vi att det kan gå fort

Hanssons flytt innebär att tre KIK-spelare nu lämnat definitivt besked kring sin framtid. Sedan tidigare har Christopher Lindholm meddelat att han avslutar karriären medan Tony Pappila i helgen blev klar för IK Pantern.

Förutom Måns Hansson har Oskarshamn även gjort klart med Markus Modigs, från KIK-rivalen Vimmerby HC.

FaktaSilly Season i Kristianstads IK 18/19:
In:
-
Ut:
Christopher Lindholm (Slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Joakim Johansson (Slutar) och Mats Lusth (Mora IK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hockeyettan

Ordföranden: ”Ser väldigt ljust på framtiden”

Efter den spruckna femårsplanen blickar Kristianstads IK framåt. ”Jag tycker vi har tagit kliv som klubb och ser väldigt ljust på framtiden”, säger ordföranden.

Robert Rosén

Kl.10:30, 12 april, 2018

Ordföranden: ”Ser väldigt ljust på framtiden”
Kristianstads IK har ännu inte presenterat någon tränare eller några spelare till kommande säsong. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Den 17 mars tog säsongen slut för Kristianstads IK. Förlust i den tredje och avgörande playoff-matchen innebar att VIK Västerås la beslag på kvalserieplatsen framför näsan på KIK.

Med en knapp månads distans till uttåget har KIK-ordföranden Christian Falk börjat blicka framemot säsongen 2018/2019.

LÄS MER: KLART: Sportchefen lämnar KIK

– Absolut. Nu tittar våren fram och man har fullt fokus på nästa säsong. Ska bli riktigt roligt med en väldigt het division 1-serie. Många derbyn och heta matcher mot Troja. Så det blir en väldigt intressant säsong, säger Christian Falk.

Er femårsplan sprack. Tankar kring det?
– Det är ju så att man måste sätta upp målsättningar för att utvecklas. Man sätter upp många målsättningar i sitt liv, många når man och vissa når man inte. Nu nådde vi inte vår femårsplan men vi var ytterst nära.

– Vi var i allsvenskan i en vecka förra året och även under några sekunder i själva spelet den säsongen. Nu ser vi att Västerås går hela vägen och då undrar man ju vad som hänt om vi slagit ut dem? Jag tycker vi har tagit kliv som klubb och ser väldigt ljust på framtiden. Vi har nya målsättningar som vi kommer offentliggöra om några veckor. Framtiden är spännande.

Kort efter uttåget mot Västerås hoppade tränaren Mats Lusth på ett uppdrag hos Mora IK. Därtill bekräftade sportchefen Jocke Johansson att han kliver av sitt uppdrag, efter fem raka år i tjänsten.

Än så länge är någon eller några ersättare till duon inte presenterade.

– Det jobbas kontinuerligt med det. Det är lite som ska sys ihop och det tar lite tid. Jag hade ju gärna haft klart med en tränare i förra veckan, men så funkar inte verkligheten. Det tar tid och allt ska landa. Förhoppningsvis kan vi kommunicera ut det i nästa vecka.

Det är inte bara på ledarsidan som det är frågetecken hos Kristianstads IK i nuläget. Föreningen har nämligen inga spelare under kontrakt till nästa säsong.

– Vi för en väldigt positiv dialog med flera spelare och de undrar ju också över organisationen och planen. Jag tror att båda pusselbitarna kommer falla på plats samtidigt. Det ena löser det andra.

Förutom Christopher Lindholm, är det någon spelare som det är klart att han lämnar?
– Det är bara ”Chrippa” som sagt att han slutar. Sen vet jag att vissa spelare för (diskussioner) med allsvenska klubbar, men innan det är klart vill jag inte offentliggöra det.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng