Ordföranden: ”Rör sig om en enskild Kallingesupporter” | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis
Kristianstads IK - Kallinge/Ronneby

Ordföranden: ”Rör sig om en enskild Kallingesupporter”

En bortasupporter misshandlade en publikvärd i toppmötet. ”Han fick ett utfall där mot vår publikvärd”, säger KIK-ordföranden.

Robert Rosén

Kl.12:11, 7 december, 2017

Ordföranden: ”Rör sig om en enskild Kallingesupporter”
En publikvärd misshandlades under matchen. Foto: Arkiv.

Under onsdagens möte mellan Kristianstads IK och Kallinge/Ronneby IF utspelade sig mörka scener vid sidan av isen. En publikvärd blev då misshandlad utav en bortasupporter – som tog strypgrepp om publikvärden.

– Det är alltid allvarligt när vår personal på något sätt blir utsatt för hot eller våld, och nu var det våld. Men jag tycker inte vi får göra detta till en större sak än vad det är, utan det rör sig om en enskild Kallingesupporter. En äldre man, jag tror han var 65+. Kallingesupportrarna i övrigt har skött sig väldigt bra, säger Christian Falk, ordförande i Kristianstads IK.

LÄS MER: Publikvärd misshandlad under toppmötet

Då Kristianstads IK arbetar med att flera publikvärdar står tillsammans kunde den andra publikvärden snabbt avstyra händelsen, varpå ordningsvakter kvickt var på plats och tog hand om mannen. Efter händelsen har en anmälan rörande misshandel gjorts mot mannen.

– Vår bild är att farbrorn var irriterad från start. Han ville inte gå till bortastå utan ville gå in vid den ordinarie ingången. Men som vid alla arenor har vi särskilda ingångar för att skilja på hemma- och bortasupporters. Sen var programbladen slut vid ett tillfälle och då blev han lite mer irriterad. Sen fick han väl ett utfall där mot vår publikvärd, helt plötsligt nån gång mellan andra och tredje, säger Christian Falk.

Hur mår publikvärden nu efteråt?
– Vi hade en briefing där vi pratade och hördes av efter matchen, där det verkar som att hon tagit det bra. Vi kommer givetvis följa upp detta. Även om hon tog det bra blir man ju chockad när nåt sånt här händer.

Även om Christian Falk menar att säkerhetsarbetet utvecklats hos KIK är han tydlig med att man måste sätta sig ner och diskutera händelsen, men även höra vilken bild Kallinge/Ronneby-supportern har innan man går vidare ytterligare.

Att helt få stopp på händelser likt onsdagens misshandel blir dock svårt.

– Kommer det mycket folk kan saker hända, även om det inte händer ofta. Efter Nybro-incidenten, men även innan, har vi tagit säkerhetsarbetet på väldigt stort allvar. Jag tror vi är nästintill enda laget i ettan där bortasupportrarna har egen ingång, där det är vakter på varje match, avspärrningar och att de har en egen kiosk. De brukar alltid vara positiva att komma till Kristianstad.

–Men hur man ska undvika sånt här… Det är bara att på se samhället i stort. Det händer saker överallt. Men eftersom det (säkerhetsarbetet reds. anm.) fungerade så bra tror jag knappt någon märkte det. Det ska kännas tryggt att gå på hockey i Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ännu en KIK-spelare till HockeyAllsvenskan

Ytterligare en Kristianstads IK-spelare flyttar uppåt i seriesystemet.

Robert Rosén

Kl.21:27, 26 april, 2018

Ännu en KIK-spelare till HockeyAllsvenskan
Simon Norberg lämnar Kristianstads IK efter en säsong. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

På torsdagen blev det officiellt att forwarden Simon Norberg, 22, lämnar Kristianstads IK. Dalmasen har nämligen kritat på för Tingsryds AIF i HockeyAllsvenskan.

”Simon var en fin poängmaskin i Kristianstads IK under förra säsongen och han har trots sin unga ålder redan rutin från både SHL och Hockeyallsvenskan”, skriver Tingsryd på sin hemsida.

LÄS MER: Nyckelspelare förlänger med KIK: ”Mycket glada”

Simon Norberg anslöt till KIK i somras, efter att tidigare ha representerat Leksand och Oskarshamn, och mäktade med 33 poäng på 44 matcher i den gröna dressen.

Sedan tidigare står det även klart att Kristianstads IK tappar Christopher Lindholm, Tony Pappila och Måns Hansson. För de två sistnämnda väntar, i likhet med Norberg, spel i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

FaktaSilly Season i Kristianstads IK 18/19:
In: -
Ut: Christopher Lindholm (Slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Simon Norberg (Tingsryds AIF), Joakim Johansson (Slutar) och Mats Lusth (Mora IK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nyckelspelare förlänger med KIK: ”Mycket glada”

Har kritat på för två nya säsonger.

André Eriksson

Kl.21:34, 24 april, 2018

Nyckelspelare förlänger med KIK: ”Mycket glada”
Fredrik Lindblom. Foto: Jesper Hellberg

Den 28-årige backen Fredrik Lindblom har gjort fyra säsonger i Kristianstads IK:s grönvita dräkt.

Nu är han klar för ytterligare två år. Det meddelar klubben via sin hemsida.

– Vi är mycket glada att kunna skriva ett tvåårskontrakt med Fredrik. Det är en stabil back som sprider en oerhört trygghet på isen och som alltid ligger högt upp i plus/minus-statistiken. Dessutom kan han klubben och vill verkligen vara med och ta oss till allsvenskan så detta var en viktig underskrift, säger KIK:s ordförande Christian Falk till hemsidan.

Fredrik Lindblom tror att det kan bli ett roligt år för klubben.

– Jag vill vara med på den nystart som görs med ny tränare och sportchef och sen trivs jag och familjen bra i staden och med allt utanför hockeyn, säger han.

Sedan tidigare står det klart att Malte Sjögren också stannar i klubben.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han blir ny tränare för Kristianstad

Meriter från Rögle och Allsvenskan.

Viktor Andersson

Kl.16:24, 22 april, 2018

2 bilder
  • MIkael Gath. Foto: Bildbyrån.
    MIkael Gath. Foto: Bildbyrån.
  • Mikael Gath. Foto: Kristianstads IK.
    Mikael Gath. Foto: Kristianstads IK.

Under söndagseftermiddagen presenterade Kristianstad IK en ny tränare i kombination med sportchef och tar över efter Mats Lusth.

Han heter och Mikael Gath och presenterades på en presskonferens.

– Anledningen till att vi har valt Gath är att vi känt att det är en hungrig, spännande tränare som vill göra karriär här i vårt land nu, säger säger Christian Falk, ordförande i KIK.

Kontraktet lyder över 2 år, och Gath tillträder sin anställning i Kristianstad IK den 1 maj.

Gath kommer närmast från Danmark och Odense, han tar tidigare huserat i Rögle, både som spelare och som assisterande A-lagstränare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”

Enligt uppgifter blir han ny Kristianstads IK-tränare.

Robert Rosén

Kl.15:27, 20 april, 2018

Uppges ta över KIK: ”En intressant klubb”
Mikael Gath, med förflutet i Rögle, uppges bli ny KIK-tränare. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Sedan säsongsslutet har såväl tränaren Mats Lusth som sportchefen ”Jocke” Johansson tackat för sig. På söndag kommer Kristianstads IK dock att presentera en ny tränare, då klubben kallat till presskonferens.

Uppgifter till Kristianstadsbladet gör gällande att det är Mikael Gath, senast i danska Odense, som kommer ta över som ny KIK-tränare.

LÄS MER: KLART: Mats Lusth stannar i Mora

– Jag har inte gjort klart med någon klubb till 100 procent, men jag kan bekräfta att jag har haft kontakt med Kristianstad. Det är en intressant klubb, säger Mikael Gath till tidningen.

Sedan 41-åringen la skridskorna på hyllan för sex år sedan har han varit huvudtränare i Rögle BK J20, assisterande tränare i Rögle BK samt tränare i Odense.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö

På väg till Rögle - nu låtar det åt Redhawks.

Viktor Andersson

Kl.18:06, 18 april, 2018

UPPGIFTER: Carl Persson på väg till Malmö
Carl Persson. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN.

Det har ryktats om Rögle men nu verkar det, enligt uppgifter till Helsingborgs Daglbad, som att Kristianstad-födde KHK-spelaren Carl Persson kommer att lämna klubben för Malmö Redhawks.

KIK-fostrade Persson stod förra säsongen för 24 poäng i Karlskorna, varav 13 mål. Med det var han laget näst mest målfarlig spelare.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng