KDFF snart färdiga med truppen: ”Vi är jättenöjda”

Trots att vi precis gått in i december är Kristianstads DFF nästintill färdiga med 2018 års trupp. ”Löser vi de här sista bitarna här är vi nöjda”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:59, 3 december, 2017

KDFF snart färdiga med truppen: ”Vi är jättenöjda”
KDFF-truppen kommer vara nästintill intakt 2018. Foto: Per Karlsson/Bildbyrån.

Efter en fin säsong, som slutade med en femteplats i Damallsvenskan och att Elísabet Gunnarsdóttir korades till årets tränare, har glädjebeskeden duggat tätt för Kristianstads DFF.

Viktiga pjäser som Mia Carlsson, Sif Atladóttir, Becky Edwards, Tine Schryvers, Amanda Edgren och Brett Maron hade alla utgående kontrakt – men har samtliga förlängt med KDFF.

LÄS MER: Assistenten förlänger – får nya roller

– Det är faktiskt jätteskönt ska jag säg. Jag hade en sittning med vår huvudtränare ganska tidigt i höst. Vi satt i samspråk, inför nästa säsong, upp ett tydligt mål att försöka behålla alla spelare från årets trupp. Nu är vi väldigt, väldigt nära att klara det. Det är mycket, mycket skönt att ha det klart så här tidigt på säsongen, säger Henrik Nygren, sportchef i Kristianstads DFF.

Under torsdagen och fredagen var Henrik Nygren i kontakt med de sista spelarna – Kajsa Törnkvist, Sofia Hagman, Maja Bodin och Evelina Duljan –som i dagsläget inte står under kontrakt och klubben vill förlänga med. Förhoppningen är att KDFF ska kunna ha truppen spikad i nästa vecka.

170525 Kristianstads trŠnare Elisabet Gunnarsdottir och Evelina Duljan under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Kristianstad och PiteŒ den 25 maj 2017 i Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN / COP115

Evelina Duljan är en av spelarna som diskuterar en förlängning. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

– De lät väldigt positiva de också. Vi har som mål att ha klart det i nästa vecka. Förhoppningsvis är truppen spikad på fredag, säger sportchefen.

Då de flesta spelarna ser ut att stanna är det få spelare som finns på förlustsidan för KDFF. Vad gäller Sanna Nilsson, som går knäskadad, förs en dialog där förhoppningen är att en diskussion om ett kontrakt ska tas framåt vårkanten. Inte heller Diellza Mustafa står under kontrakt och i nuläget förs inte heller några diskussioner om en förlängning.

Två spelare som lämnar klubben är däremot Rebecka Holm och Johanna Henriksson. Där den sistnämnda flyttar till en utländsk klubb, som ännu inte offentliggjort nyförvärvet.

Saga Jontoft (Åhus). Foto: Robert Rosén.

Saga Jontoft är nära en övergång. Foto: Robert Rosén/Arkiv.


Särskilt många nyförvärv
kommer dock inte komma in. I dagarna blev Josefine Rybrink från Kungsbacka DFF klar och en diskussion förs med Saga Jontoft från Åhus IF, som är ”väldigt, väldigt nära”.

– Vårt mål var som sagt att behålla truppen och plocka in Josefine och Saga. Löser vi de här sista bitarna här är vi nöjda. Sen vet jag som sagt inte vilken ekonomi vi har i mars månad och vi har kanske andra möjligheter då. Men just nu är inga nyförvärv på gång. Men vi är jättenöjda med truppen, säger Nygren.

De sista trupplatserna hoppas Henrik Nygren sedan att KDFF ska fylla med U19-spelare som får lärlingskontrakt. Där är förhoppningen att man ska kunna finna en liknande lösning med Elise Streimer som den gångna säsongen, medan resterande av U19-truppen ska utvärderas inom kort.

Damallsvenskan 2018 består förutom Kristianstads DFF utav Djurgårdens IF, Eskilstuna United, FC Rosengård, Hammarby IF, IFK Kalmar, IF Limhamn Bunkeflo, Kopparbergs/Göteborg FC, Linköpings FC, Piteå IF, Vittsjö GIK och Växjö DFF.

FaktaKristianstads DFF Silly Season 2018:
In: Josefine Rybrink (Kungsbacka DFF). Saga Jontoft (Åhus IF) är bara detaljer från att bli klar.
Ut: Rebecka Holm (KIF Örebro) och Johanna Henriksson (okänt)

Kontrakt 2018: Alice Nilsson, Amanda Edgren, Becky Edwards, Brett Maron, Hanna Sandström, Josefine Rybrink, Mia Carlsson, Moa Olsson, My Linderholm, Ogonna Chukwudi, Rita Chikwelu, Sif Atladóttir, Therese Ivarsson, Tilda Persson och Tine Schryvers.

Utgående kontrakt: Diellza Mustafa, Kajsa Törnkvist, Maja Bodin, Sanna Nilsson och Sofia Hagman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsläger väntar KDFF-talanger

Två Kristianstadstalanger på årets första landslagsläger.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:18, 22 januari, 2018

Landslagsläger väntar KDFF-talanger
Landslagsläger väntar för Saga Jontoft och Kajsa Törnkvist. Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån.

Den 2-6 februari samlas F17-landslaget för årets första Bosönläger. Sammanlagt 34 spelare har kallats utav F17-landslagets nya förbundskapten Pia Sundhage.

Kristianstads DFF har två spelare kallade till samlingen. Försvararen Kajsa Törnkvist är likt nyförvärvet, mittfältaren, Saga Jontoft uttagen till landslagslägret.

LÄS MER: Kristianstadstalanger kallade till Skånelaget

Lägret är en första förberedelse inför vårens kval till U17-EM, som avgörs i Litauen i maj.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Jag tänker inte på fansen – jag måste tänka på mig själv”

Granit Stagova, 20, är inte rädd för känsliga övergångar. "Det är sånt som händer", säger mittfältaren.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.20:48, 16 januari, 2018

”Jag tänker inte på fansen – jag måste tänka på mig själv”
Granit Stagova.

Förra säsongen tog han steget från Kristianstad FC till Mjällby.

Ett år senare lämnar mittfältstalangen Listerlandet och Mjällby för spel i den historiska rivalen Landskrona BoIS.

LÄS MER: Granit Stagova klar för Landskrona BoIS

Granit Stagova, 20, är inte rädd för att göra de känsliga övergångarna, precis.

– Det är fotboll. Det är sånt som händer. Jag tänker inte på fansen – jag måste tänka på mig själv och på min framtid. Och det finns ju värre flyttar man kan göra, säger Stagova.

Kristianstadssonen skrattar.

Han är redo för nästa kapitel i fotbollskarriären – och han är tvärsäker på att superettan-nykomlingen Landskrona BoIS var det perfekta valet för honom.

– Det fanns lite annat intresse från superettan också, men Landskrona kändes helt perfekt för mig, säger Granit Stagova.

Mittfältaren berättar att Landskronas huvudtränare, Agim Sopi, har jagat honom i två års tid.

– Så nu blir det tredje gången gillt, skrattar Granit Stagova.

Just Agim Sopi var en stor anledning bakom talangens beslut att flytta sydvästut.

– Man märker hur passionerad han är för fotbollen och för klubben. Det känns som han är redo att göra allt för laget, säger Stagova.

Om ett par veckor går flyttlasset till Landskrona för Kristianstadsgrabben.

– Det blir bra. Jag känner några där sedan innan. Adi Nalic (tidigare i Mjällby) känner jag och sedan har jag bott tillsammans med anfallaren Karim Sadat i Malmö under min tid i MFF, säger Granit Stagova.

Kontraktet med BoIS är skrivet över två år.

– Det ska bli riktigt kul att träna fotboll igen. Jag är taggad på att hjälpa BoIS ännu högre upp nu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

silly season

Granit Stagova klar för Landskrona BoIS

Kristianstadskillen Granit Stagova, 20, lämnar Mjällby – är klar för Landskrona BoIS.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.17:03, 16 januari, 2018

Granit Stagova klar för Landskrona BoIS
Granit Stagova.

Granit Stagova – med ett förflutet i Malmö FF och Kristianstad FC – har en lysande säsong bakom sig i Mjällby AIF och var en starkt bidragande pjäs till att Blekingelagets lyckades knipa kvalplatsen uppåt.

Mjällby föll förvisso sedan i kvalet mot Örgryte – men nu blir det ändå superettanspel för Kristianstadskillen Granit Stagova.

Den 20-årige mittfältaren är klar för den nyblivne superettanklubben Landskrona BoIS. Det bekräftar klubben via sin hemsida.

– Åter en spelare med hyfsad lokal anknytning. Han har fått bra utbildning i MFF och skapat sig seniorrutin i Kristianstad och Mjällby, säger Peter Swärdh till klubbens hemsida.

– Granit svarade för många mål och assist i Mjällby och känns som en spelare som kan utvecklas till först och främst en bra Superettanspelare, säger Peter Swärdh.

Granit Stagova själv är helnöjd över att göra flytten till sydvästra Skåne.

– Det känns fantastiskt roligt att jag äntligen hamnat i BoIS. Jag har ju varit på väg hit tidigare men då har det inte blivit någon övergång, säger Stagova.

Kontraktet med Landskrona BoIS är skrivet över de kommande två säsongerna.

– Anledningen till att jag vill till BoIS är främst huvudtränare Agim Sopi men också att laget spelar en attraktiv fotboll och jag kan utvecklas för att ta steget ut i Europa.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Argentinsk kvartett till Kristianstad FC

Tränaren bekräftar – fyra nya spelare klara för KFC.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:00, 16 januari, 2018

Argentinsk kvartett till Kristianstad FC
Serdar Dayat bekräftar att fyra argentinska spelare ansluter till Kristianstad FC. Foto: Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån.

På måndagskvällen slog nyheten ner som en bomb. Kristianstad FC kickar tränaren Atli Edvaldsson och istället tar sportchefen Serdar Dayat över tränaransvaret i föreningen.

Det utbredda missnöjet med islänningen ska dock inte ha stått i vägen för nyförvärv – då ordförande Lars Åkerman bekräftade att flera nya spelare ännu inte är presenterade.

LÄS MER: KFC-spelarens chock: ”De kanske vet något som jag inte vet”

– Nej, det är inga problem att locka spelare till klubben. Det är mer en fråga vilka vi väljer och vilka spelare vi vill ha. Just nu är vi väldigt nöjda med de vi har och alla våra nyförvärv har inte offentliggjorts ännu, sa Åkerman till 24Kristianstad på måndagskvällen.

Nu uppger Kristianstadsbladet att fyra nya spelare kommer ansluta från den argentinska samarbetsklubben Club Atlético San Jorge. Det rör sig om Fernando Moreyra (vänsterback), Maximilian Cabana (vänstermittfältare), Romero (högermittfältare) och Goido Boraiva (anfallare).

– De kommer att vara på plats om cirka tio dagar, säger tränaren Serdar Dayat till Kristianstadsbladet.

Den gångna säsongen hade Kristianstad FC två spelare på lån från Club Atlético San Jorge. Mittbacken Paulo Ippolito har kritat på för en förlängning med klubben medan anfallaren Andres Mansilla vänt hem till Argentina.

Tidigare i vinter har Kristianstad FC gjort klart med Max Rundqvist och Fabian Velander.

FaktaSilly Season i Kristianstad FC
In: Max Rundqvist (Hanaskogs IS), Fabian Velander (Nosaby IF), Fernando Moreyra (Club Atlético San Jorge), Maximilian Cabana (Club Atlético San Jorge), Romero (Club Atlético San Jorge) och Goido Boraiva (Club Atlético San Jorge)
Ut: Omar Dampha (Mjällby AIF), Albert Ejupi (Varbergs BoIS), Nahom Girmai (Varbergs BoIS), Emil Åberg (Eskilsminne IF), Antonio Rojas (IK Wormo), Oliver Ekroth (Degerfors IF), Sixten Mohlin (Dalkurd FF) och Andres Mansilla (Club Atlético San Jorge).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Division 2-försvarare förstärker Nosaby

Åttonde nyförvärvet klart för Nosaby.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:39, 16 januari, 2018

Division 2-försvarare förstärker Nosaby
Philip Wikström hämtas in från IFK Hässleholm. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån.

Nosaby IF fortsätter att rusta för division 2-comebacken. På måndagen presenterade föreningen sitt åttonde nyförvärv inför den kommande säsongen.

Från blivande seriekollegan IFK Hässleholm ansluter nämligen Philip Wikström, 24. Den mångsidige försvararen kan husera såväl centralt som på kanten och har tidigare även spelat seniorfotboll för LB07 och FC Rosengård.

LÄS MER: Försvararen lämnar Mjällby för Nosaby

I samband med offentliggörandet av Wikström-värvningen meddelade Nosaby även att det är klart att yttermittfältaren Julian Grozdanovski, 26, stannar i klubben. Den gångna säsongen var Grozdanovski bäste poängplockare när Nosaby vann trean.

FaktaSilly Season i Nosaby IF
In:
 Max Sandberg (IFK Osby), Linus Lindfors (Älmhults IF), Carl Rosdahl (Hjärsås/Värestorps IF), Hampus Golstrand (Trelleborgs FF U19), Kevin Ketteridge (Tomelilla IF), Elias Andersson (Kristianstad FC U19), Axel Jidorf (Mjällby AIF) och Philip Wikström (IFK Hässleholm).
Ut: Andreas Dahlblom (Brösarps IF), Carl Stockwell (Tomelilla IF), Max Nilsson (Mjällby AIF U19), Fabian Velander (Kristianstad FC), Marko Zebic (Klubb ej klar) och Jens Johnsson (Slutar).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng