HIF Karlskrona–IFK Kristianstad

Storstjärnan anförde IFK – men matcherna sliter

Albin Lagergren var trots vinsten med 29–24 inte helt nöjd.

Jesper Hallberg

Kl.21:18, 29 november, 2017

Storstjärnan anförde IFK – men matcherna sliter

IFK Kristianstad växlade upp i den andra halvleken mot jumbon HIF Karlskrona och underläget (13–12) efter första halvleken var snabbt en sexmålsledning. Den som framförallt låg bakom scenförändringen var IFK:s storstjärna Albin Lagergren. Från läktarhåll muttrades det om “riktig landslagsklass” från HIF-fansen.

– Det är alltid roligt att spela matcher och det blir en hel del speltid nu när Stig-Tore (Moen Nilsen) är borta. Det börjar kännas lite i kroppen och huvudet att det börjar bli lite tungt, säger matchens lirare Albin Lagergren.

LÄS MER: IFK tillbaka i vardagen – när jumbon väntar

Den första halveken blev jämnare än på förhand väntat och Lagergren var inte helt nöjd med lagets instats.

– Vi får slita hela matchen. Karlskrona spelar bra och gör det svårt för oss i uppställt anfallsspel.

Du tycker inte ni når full potential i dag?
– Jag tycker inte vi riktigt går för. I första halvek vet jag inte vad vi gör, det är inte riktigt bra, säger stjärnan.

Albin Lagergren gör den här säsongen sin sista i IFK Kristianstad. Det är redan klart att han säsongen 2018 spelar för tyska Bundesliga-laget SC Magdeburg, men det stoppade honom alltså inte från att spela handboll på toppnivå mot Karlskrona.

Text: Viktor Andersson

FaktaHandbollsligan
HIF Karlskrona–IFK Kristianstad 24–29
(13-12)
Målskyttar IFK: Albin Lagergren 6, Tim Sörensen 5, Philip Henningsson 4, Gunnar S teinn Jónsson 4, Mario Lipovac 3, Arnar Freyr, Arnarsson 2, Viktor Hallén 2, Inge Aas Eriksen 1, Leo Larsson 1, Anton Persson 1
Publik: 779, Karlskrona Idrottshall.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad - Västerås

Drömmen sprack för Kristianstad – profilen avgjorde

Säsongen slut för Kristianstad "Vi hade svårt redan när jag mött honom".

Viktor Andersson

Kl.18:33, 17 mars, 2018

Drömmen sprack för Kristianstad – profilen avgjorde
KIK-Västerås. Foto: Robert Rosén.

När lagkaptenen Johan Skinnars sköt 1-1 för sitt Kristianstad i mitten av den tredje perioden vrålade han ut sin glädje och storpubliken vädrade nått stort.

Då låg allting öppet – då fanns en plats i kvalserien inom räckhåll.

Men Västerås har ett 42-årigt nyförvärv och profil i Conny Strömberg. Han har spelat mängder av raffinerade matcher genom åren – redan för 25 år sedan spelade han divison 1-hockey – då var flera i Kristianstad inte ens födda.

Med sex minuter kvar höll han sig framme i powerplay med ett skott som studsade över en olycklig Joel Gistedt.

– Olyckligt mål, pucken studsar lite olyckligt och så avgör de, säger en besviken Mats Lusth på presskonferensen och fortsätter med en Strömberg-hyllning.

– Jag vet inte hur många poäng han gjort den här matchserien, fyra eller? Just i special teams är han guld värd och vi försökte freda oss men lyckades inte. Han fick dominera.

– Han har ju stått där på kanten i 30 år, vi hade svårt mot han redan när jag mötte honom med Malmö, säger Mats Lusth på presskonferensen efter matchen.

2-1 blev också slutresultatet och vid slutsignalen uppstod vilda glädjescener i Västerås-lägret.

– Vi faller in i Västerås spel och de är skickliga. Det är Thomas (Paananen, Västerås tränare) säger. De fick matchen dit de ville, avslutar Lusth.

 

FaktaPlayoff 3
Kristianstads IK-VIK Västerås: 1-2 (0-1)(0-0)(1-1)
Skott: 26-21
Målet KIK: Johan Skinnar
Arena: Logga Kompetens Arena^
Publik:  1506

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Ricoh HK

KLART: De möter IFK Kristianstad i kvartsfinal

IFK Kristianstad har nu valt kvartsfinalsmotstånd.

Robert Rosén

Kl.20:41, 14 mars, 2018

KLART: De möter IFK Kristianstad i kvartsfinal
IFK Kristianstad valde Guif som kvartsfinalsmotstånd. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Våren 2017 valde seriesegraren IFK Kristianstad att möta sjundeplacerade Guif i kvartsfinalen. På onsdagskvällen upprepades så historien.

Återigen valde seriesegraren IFK Kristianstad sjuan Guif som sin kommande motståndare.

LÄS MER: IFK Kristianstad avslutade med storseger

– Tycker vi gjort bra matcher mot Guif denna säsongen också och slagit dem både hemma och borta. Vi går in med en ganska god känsla och hoppas vi kan ha nytta av den internationella erfarenheten, säger sportchefen Jesper Larsson om valet, som gjordes efter 30-22-segern mot Ricoh, i direktsändningen.

För IFK:s del stod valet mellan Guif och åttondeplacerade IK Sävehof.

– Vi har en späckad kalender framför oss och vet att vi har tuffa matcher framför oss, oavsett vilka vi väljer, säger Jesper Larsson.

På spelarsidan var man rörande överens om att välja Guif, om man fick möjlighet till det. Just spelarna var i år också mer involverade i valet än tidigare.

– Mycket faktiskt. Mycket mer detta året än förra året. Vi satt i går och kollade på vilka vi kunde välja. Jag tror att alla ville möta Guif. Men det kommer bli tufft att möta Guif. Vi måste vara fokuserade men jag tror att det var ett bra val att välja Guif, säger Arnar Freyr Arnarsson.

Islänningen lyfter fram den fina statistiken som en nyckel till att man valde just sjuan framför åttondeplacerade Sävehof.

– Vi gillar att spela mot Guif. Vi har spelat mot dem tre gånger nu och vi har vunnit alla matcher. Så varför inte välja Guif före Sävehof? Jag tror det är det rätta valet att välja Guif.

I förra årets kvartsfinalserie vann IFK Kristianstad med 3-0 i matcher. Den tredje och avgörande matchen blev också historisk, då IFK Kristianstad tog sin största seger någonsin i högsta serien samt slog publikrekordet (vilket dock återigen slogs i semifinalen mot Ystads IF).

Kvartsfinalserien inleds i Kristianstad Arena på söndag. I de övriga kvartsfinalerna möts HK Malmö-IK Sävehof, Alingsås HK-Ystads IF och Lugi HF-Redbergslids IK.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Ricoh HK

IFK Kristianstad avslutade med storseger

Grundserien avslutades med en storseger mot Ricoh.

Robert Rosén

Kl.20:28, 14 mars, 2018

IFK Kristianstad avslutade med storseger
Trots att han vilades efter ”IFK-rycket” var Albin Lagergren målgladast i IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det var två lag utan något att spela för som ställdes mot varandra i Kristianstad Arena. Klara seriesegraren IFK Kristianstad mot Ricoh, vars elfteplats i tabellen redan var säkrad.

Inför 4 370 åskådare avslutade dock IFK Kristianstad seriespelet på bästa sätt. Efter att IFK gått till halvtidsvila i en 16-12-ledning, sedan de befunnit sig i överläge under i stort sett hela halvleken, förmådde gästerna aldrig att komma igen.

Istället var det IFK Kristianstad som kopplade greppet även om den andra halvleken. När klockan tickade upp på 36 minuter hade hemmaledningen vuxit till nio bollar och 22-13 – sedan Albin Lagergren och Johannes Larsson tryckt in tre respektive två bollar.

– Andra halvlek började vi jävligt bra och då var det lätt sista 20 minuterna. Jag är nöjd med att vi börjar första och andra halvlek bra, säger Arnar Freyr Arnarsson, som firade sin 22-årsdag med att bli utsedd till matchens lirare.

Ni fick ju ett rätt bra ryck i andra halvlek, när ni stack upp till tio bollar. Vad var det ni gjorde så bra då?
– Bra försvar. Leo hade några räddningar, som var bra. Då fick vi lätt kontringar, vilket ledde till att Johannes och de andra kunde springa upp.

Även om spelet därefter jämnade ut sig återvände aldrig spänningen. Istället kunde ett alltmer reservbetonat IFK kontrollera tillställningen och till slut avgå med en 30-22-seger – den 62:a raka hemmavinsten.

– Det kändes bra i dag. Äntligen. Jag har kanske inte min bästa säsong. Så det var bra att jag hade en bra match i dag. Det är bra för slutspelet och Flensburg. Det kommer bli tajta matcher kommande veckorna nu. Det kommer bli roligt och tufft, säger Arnar Freyr Arnarsson.

Vad var det som gjorde funkade så bra för egen del?
– Jag har det tufft under säsongen men man krigar på. Jag vet inte riktigt varför det gick bra. Men man har jobbat med att rätta till saker och som man behövde.

Efter slutsignal valde IFK Kristianstad att möta Guif i den kommande kvartsfinalserien. Den första kvartsfinalen spelas i Kristianstad Arena på söndag.

FaktaHandbollsligan
IFK Kristianstad 30-22 Ricoh HK
Mål:
 Albin Lagergren (6), Johannes Larsson (5), Stig-Tore Moen Nilsen (4), Anton Persson (3), Arnar Freyr Arnarsson (3), Olafur Gudmundsson (3), Mario Lipovac (2), Helge Freiman (1), Inge Aas Eriksen (1), Philip Henningsson (1) och Valter Chrintz (1).
Publik: 4 370
Tabell:
Här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Redbergslid – IFK Kristianstad

Ola Lindgren borta – då tappade IFK poäng

Supertalangen klart piggast i ett sömnigt IFK Kristianstad.

André Eriksson

Kl.16:52, 11 mars, 2018

3 bilder
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån
  • Valter Chrintz. Foto: Bildbyrån
    Valter Chrintz. Foto: Bildbyrån
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån

Albin Lagergren pratade om motivationsproblem inför bortamatchen med klassiska Redbergslid.

Den redan klara seriesegraren IFK Kristianstad – som dessutom förbereder sig inför slutspelet i Champions League – hade bara äran att spela för i den för IFK betydelselösa ligamatchen.

LÄS MER: IFK-spelare till läger – inför sommarens EM

Det syntes inledningsvis.

Hemmalaget Redbergslid – med tabellplaceringar att spela för fortfarande – inledde hetast och hade mästarlaget i brygga med 5–1 vid en tidpunkt i den första halvleken.

Jesper Larsson och Lasse Olsson – ansvariga tränare för dagen i Ola Lindgrens frånvaro (oklar anledning) – tog då timeout.

– De försökte väcka liv i oss, berättar Valter Chrintz för C More efter matchen.

IFK Kristianstad ryckte sedan upp sig – men efter stor dramatik i slutminuterna räckte det ändå inte hela vägen. Matchen slutade oavgjort, 23–23.

Förutom Ola Lindgren saknade IFK Kristianstad även Tim Sörensen, Leo Larsson och Olafur Gudmundsson.

Piggast i ett annars sömnigt IFK var 18-årige Valter Chrintz. Supertalangen på kanten tyckte det var lika roligt som vanligt att spela handboll och blev målbäst med sina åtta mål.

Chrintz satte tre av tre från kanten och fem av sju straffar.

Ändå var han lågmäld i C More-intervjun efter matchen.

– I slutet kunde det gå åt vilket håll som helst, men vi ska nog ändå vara nöjda tycker jag, muttrade Valter Chrintz och fortsatte:

– Någonstans är det väl lite kanske för att vi redan har vunnit serien. Att man känner att man kan slappna av lite. Samtidigt måste vi ändå komma i gång och göra en så bra match som möjligt inför slutspelet, säger 18-åringen.

Den avslutande omgången i Handbollsligan spelas på onsdag. IFK Kristianstad möter då Ricoh på hemmaplan.

FaktaHandbollsligan
Redbergslids IK–IFK Kristianstad 23–23 (12–12)
Målen, IFK: Valter Chrintz 8, Gunnar Steinn Jonsson 4, Viktor Hallén 2, Albin Lagergren 2, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Philip Henningsson 2, Arnar Arnarsson, Inge Aas Eriksen, Johannes Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK-talanger uttagna till landslagsläger

Kallade till träningsdag i Kristianstad.

André Eriksson

Kl.14:24, 9 mars, 2018

IFK-talanger uttagna till landslagsläger
Valter Chrintz. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstads unga talanger Valter ChrintzEvon Mohlin, och Erik Aronsson har blivit uttagna till P00-landslagets träningsdag i Kristianstad den 27 mars, dit även Åhus-spelaren Axel Persson är kallad.

Instruktörer under den regionala landslagsträffen är Dennis Sandberg och Uffe Larsson.

LÄS MER: Kappelin: ”Blir mer spännande för publiken”

Det skriver Handbollskanalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng