IFK Kristianstad - Pick Szeged

Efter skrällsegern: ”Ser väldigt bra ut”

Chanserna till avancemang ser ljusa ut – efter IFK Kristianstads skrällseger.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:08, 27 november, 2017

Efter skrällsegern: ”Ser väldigt bra ut”
IFK Kristianstad har fyra poäng ner till konkurrenterna. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Kristianstad besegrade Pick Szeged med 33-32 och har helt plötsligt satt sig i en väldigt gynnsam position inför fortsättningen. När fem omgångar återstår i Champions League har IFK Kristianstad sex poäng medan konkurrenterna om den sista åttondelsfinalsplatsen – Wisla Plock och HC Zagreb – har två poäng vardera.

– Väldigt viktigt. Vi är fyra poäng före de andra två nu, så det är väldigt viktigt. Speciellt när man har Zagreb borta också. Det är en väldigt tuff match. Hade vi haft fyra hade vi behövt vinna den eller spela lika för att gå vidare, men det kanske vi inte behöver nu, säger Albin Lagergren efter skrällsegern mot Pick Szeged.

LÄS MER: Superdramatik när IFK bröt dystra trenden

Inte heller matchvinnaren Gunnar Steinn Jonsson hymlade med att söndagens seger kan komma att bära långt för IFK Kristianstad.

– Nu ser det väldigt bra ut i gruppen. Så det gäller att vi fortsätter. Det har varit väldigt bra nivå på vårt spel de tre senaste matcherna. Sen vet jag inte om vi behöver nån poäng till här, men det ser väldigt bra ut nu. Jag tror det var en av de tre största segrarna IFK gjort i Champions League, summerar islänningen.

För att avancemanget ska bli verklighet menar tränaren Ola Lindgren dock att ytterligare poäng lär krävas av IFK Kristianstad.

– Jag tycker det är så pass långt kvar än, och det kommer säkert krävas mer poäng nånstans. Men det visar att om man har den här typen av spel och målvaktsspelet med sig så kan man röra många motståndare. Men vi har ju några tuffa mather borta här nu, säger tränaren.

I de fem återstående matcherna har IFK Kristianstad bortamöten med HC Vardar, Rhein-Neckar Löwen och HC Zagreb medan Nantes och Barcelona är de återstående hemmamatcherna.

– Det är inte så att man kan räkna in poäng nånstans. Det kommer krävas lite extra av oss om vi ska ha poäng och jag tror det kommer krävas minst två poäng till för att man ska gå vidare, avslutar Ola Lindgren.

Innan årsskiftet återstår en Champions League-match för IFK Kristianstads del, då gruppledarna HC Vardar väntar kommande lördag.

FaktaÅterstående spelschema i Champions League:
IFK KRISTIANSTAD:
2/12: HC Vardar (B)
10/2: HBC Nantes (H)
18/2: Rhein-Neckar Löwen (B)
24/2: FC Barcelona (H)
xx/x: HC Zagreb (B)

HC ZAGREB:
29/11: Rhein-Neckar Löwen (H)
10/2: Wisla Plock (B)
xx/x: HBC Nantes (H)
24/2: Pick Szeged (B)
xx/x: IFK Kristianstad (H)

WISLA PLOCK:
2/12: Pick Szeged (B)
10/2: HC Zagreb (H)
17/2: FC Barcelona (B)
25/2: Rhein-Neckar Löwen (H)
xx/x: HC Vardar (B)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HK Aranäs – IFK Kristianstad 22-23

IFK Kristianstad besegrade Aranäs med nöd och näppe

Kristianstad lyckades ta hem matchen med ett mål när de mötte Aranäs på bortaplan under söndagen.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.18:52, 17 december, 2017

IFK Kristianstad besegrade Aranäs med nöd och näppe
Foto: Arkiv/Bildbyrån

Klockan 16.30 på söndagskvällen startade Handbollsligan-matchen mellan HK Aranäs och IFK Kristianstad på det förstnämnda lagets hemmaplan. Aranäs tog kommandot tidigt i matchen och ledde i pausen med 11-9.

I andra halvlek fick Kristianstad kämpa rejält och lyckades kvittera ett flertal gånger, men när det bara var minuter kvar på matchen hade Aranäs lyckats dra ifrån till en ledning på två mål.

Saker och ting såg med andra ord inte ljusa ut, men Kristianstad lyckades kvittera och göra ett avgörande mål innan slutsignalen ljöd. Matchen slutade 22-23.

Målskyttar, IFK Kristianstad: Stig Tore Moen Nilsen 8, Mario Lipovac 4, Tim Sörensen 4, Helge Freiman 4, Valter Chrintz 2, Gunnar Steinn Jonsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad–Ystads IF 39–28

Ola Lindgren efter derbykrossen: ”En fin kväll för IFK Kristianstad”

Seger med elva bollar i en toppmatch inför storpublik. Då jublade Ola Lindgren. "Jag är otroligt glad och stolt", säger IFK-tränaren.

André Eriksson

Kl.20:45, 9 december, 2017

Ola Lindgren efter derbykrossen: ”En fin kväll för IFK Kristianstad”
Leo Larsson var mycket bra i matchen.

IFK Kristianstad körde över Ystads IF med 39–28 inför 4 974 åskådare i Kristianstad Arena.

Albin Lagergren visade offensiv landslagsklass, Leo Larsson var sensationell mellan stolparna och de egna junisarna Valter Chrinz/Evon Mohlin fick båda hoppa in och göra mål.

LÄS MER: IFK derbykrossade Ystad inför storpublik

Tränaren Ola Lindgren var så klart helnöjd med insatsen.

– Det är en fin kväll för IFK Kristianstad, sa Lindgren på presskonferensen efteråt.

– Det är klart att vi kan vara nöjda när vi vinner med elva bollar i en toppmatch och med mycket folk i arenan, säger han.

Ystads IF bjöd upp till kamp i inledningen av matchen, men orken tröt snabbt hos sydskåningarna.

– Det är en kontrollerad match och en stabil insats från vår sida. Vi gör 39 mål och det är extremt mycket, även om vi släpper in 28 också, säger Ola Lindgren.

Att IFK Kristianstad hade råd att vila spelare som Albin Lagergren, Philip Henningsson och Viktor Hallén mot OV Helsingborg i onsdags var en framgångsfaktor, menade IFK-tränaren.

– Det tror jag var väldigt viktigt. De tar stort ansvar i dag. Sen är jag otroligt glad och stolt över att vi kan mobilisera så här mycket power i dag, med tanke på omständigheter, program och det vi var med om i november, säger Ola Lindgren.

 

FaktaHandbollsligan

IFK Kristianstad–Ystads IF 39–28 (17–13)

Målen, IFK Kristianstad: Albin Lagergren 9, Tim Sörensen 9, Mario Lipovac 4, Helge Freiman 4, Viktor Hallén 4, Valter Chrintz 2, Gunnar Steinn Jonsson 2, Arnar Freyr Arnarsson, Stig-Tore Moen Nilsen, Evon Mohlin. Publik: 4 974 åskådare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad–Ystads IF 39–28

IFK derbykrossade Ystad inför storpublik

IFK Kristianstad körde över Ystads IF med 39–28 inför 4 974 åskådare.

André Eriksson

Kl.19:28, 9 december, 2017

IFK derbykrossade Ystad inför storpublik
Leo Larsson och IFK fick jubla.

Ystads IF:s storskyttar Hampus Andersson och Lukas Sandell vållade en del problem för IFK Kristianstad till en början och gjorde att Ystad höll jämna steg på resultattavlan.

Men sedan höjde sig IFK Kristianstad några snäpp och körde över sin skånska rival.

Den brandgula jätten vann till slut med 39–28 efter glimrande ryck i slutet av den första perioden, och den spelmässiga dominansen fortsatte i den andra halvleken.

I IFK Kristianstad svarade målvakten Leo Larsson för flera klassräddningar mellan stolparna. Albin Lagergren och Tim Sörensen blev målbäst med nio pytsar vardera.

Skånederbyt bjöd också på en härlig publiksiffra. Inte mindre än 4 974 handbollssugna letade sig till Kristianstad Arena denna lördagskväll.

IFK Kristianstad är nu uppe i 55 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.

FaktaHandbollsligan
IFK Kristianstad–Ystads IF 39–28 (17–13)
Målen, IFK Kristianstad: Albin Lagergren 9, Tim Sörensen 9, Mario Lipovac 4, Helge Freiman 4, Viktor Hallén 4, Valter Chrintz 2, Gunnar Steinn Jonsson 2, Arnar Freyr Arnarsson, Stig-Tore Moen Nilsen, Evon Mohlin. 
Publik: 
4 974 åskådare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Ystads IF

Övergången är klar – ställs mot sin nya klubb

Mittnian är klar för IFK Kristianstad. I kväll gästar han arenan – i Ystads IF:s dräkt. ”Det är inte som en vanlig bortamatch”, säger 20-åringen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:08, 9 december, 2017

Övergången är klar – ställs mot sin nya klubb
Emil Hansson och hans Ystad gästar Kristianstad i kvällens Skånederby. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Den 17 november blev det officiellt att Emil Hansson, 20, i sommar lämnar Ystads IF och fortsätter karriären i IFK Kristianstad. På lördagskvällen ställs så mittnian mot sin nya klubb – när det vankas Skånederby i Kristianstad Arena.

– Det ska bli skitkul, men det blir nog ändå lite nervöst. Man vill ju göra det bra och ge ett bra intryck för publiken. Men det ska nog gå, säger Emil Hansson dagen innan derbyt.

LÄS MER: IFK Kristianstad värvar – från rivalen

Blir det speciellt?
– Ja, det blir det ju. Det är inte som en vanlig bortamatch, såklart. Det är lite mer tankar och nervositet. Sen i slutändan, när man står på banan och adrenalinet kickar in, är det nog som vilken match som helst. Det är bara att gå in och köra.

Hur påverkar det att du möter din nya klubb?
– Det ska förhoppningsvis inte påverka mer än med nervositeten. Jag är i Ystad nu och har fokus här. Det är trots allt lång tid tills jag är där och jag spelar här nu. Jag representerar Ystad och kommer göra allt för att vi ska vinna, såklart.

Medan IFK Kristianstad är inne i den lugnaste matchperioden under säsongen – med vila i Champions League och en bekväm seger tidigare i veckan – inträffar lördagsderbyt under en desto tyngre period för Ystad.

– Vi hade ju ett Skånederby mot Lugi här nu precis. Nu har vi ett till och sen ett mot Malmö på torsdag. Det är tre i rad. Men det är alltid härliga matcher, säger Emil Hansson och utvecklar inför mötet med IFK Kristianstad:

– Med tanke på att vi har ett tufft spelschema så vore det gött med två extrapoäng mot Kristianstad borta, även om de har sin svit på 54 matcher. Nån gång ska den brytas och vi behöver alla poäng vi kan få. Det är en lång serie men om vi vill ligga topp fyra, som är vårt mål, är det viktigt att knyta extra poäng.

Du är inne på Kristianstads svit och att de är svårslagna på hemmaplan. Vad krävs av er för att vinna derbyt?
– Allt måste klicka. Försvar, uppspel och inga tekniska fel. Viktigast är såklart försvaret. Vi måste ha disciplin. Gör vi ett misstag eller skjuter i fel läge straffar de oss direkt.

– Det är tufft med den bredden de har på truppen och 5 000 på läktaren. Det är inte så lätt på banan när de bara trycker och allt flyter på. Det gäller att dra ner tempot och minska de tekniska felen. Sen är det bara slå på och köra. Vi kan hoppas att det räcker. Nån gång ska man slå dem på hemmaplan, tycker man. Det ska inte va helt omöjligt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Sörensen lämnar IFK Kristianstad

Tim Sörensen har kritat på för en ny klubb.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.12:54, 8 december, 2017

KLART: Sörensen lämnar IFK Kristianstad
Tim Sörensen lämnar IFK Kristianstad efter säsongen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Högersexan Tim Sörensen, 25, är inne på sin andra säsong i IFK Kristianstad. Under sin tid i Skåne har dansken varit ständigt återkommande i målprotokollet, och nu står det klart att han lämnar IFK Kristianstad.

På sin hemsida meddelar IFK att Tim Sörensen kommer lämna klubben efter säsongen, då han kritat på ett tvåårskontrakt med tyska Frisch Auf Göppingen.

LÄS MER: IFK Kristianstad värvar – från rivalen

Sedan tidigare står det även klart att också Albin Lagergren, 25, lämnar IFK Kristianstad för spel i Bundesliga efter säsongen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng