SILLY SEASON

SILLY SEASON: Så är läget i lokalfotbollen

På onsdagen drar frimånaden igång. Det här har hunnit hända i lokalfotbollen än så länge.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:08, 15 november, 2017

SILLY SEASON: Så är läget i lokalfotbollen
Kristian Ekstrand är en av spelarna som hunnit byta klubb. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

Herr Division 4

Lag: Näsby IF.

Inget nytt rapporterat.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Herr Division 5

Lag: Fjälkinge IF, Ovesholms IF, Tosteberga/Nymölla IF, Vanneberga IF, Vittskövle IF, Åhus Horna BK, Åhus IF och Åsums BK.

På tränarsidorna har vi inte sett några förändringar. Däremot har det hunnit hända lite på spelarfronten, då Fjälkinge IF tappar skyttekungen Robin Gunnarsson, som istället fortsätter karriären hos nykomlingen Vanneberga IF.

Just Vanneberga förstärker även med Erik Dahlquist, närmast från blivande seriekonkurrenten Åhus Horna BK. Åhus-föreningen har även fått se Filip Larsson lämna klubben, då han intar en tränarroll i Yngsjö IF.

Herr Division 6

Lag: Everöds IF, Huaröds IF, Kiaby IF, Linderöds IF, Skepparslövs IF, Tollarps IF, Venestad IF, Viby IF, Vinnö IF, Wä IF, Yngsjö IF och Önnestad BoIF.

Yngsjö IF föll i kvalet och får således fortsätta i sexan. Den spelande tränaren Kristian Ekstrand stannar dock inte i klubben, utan kommer istället bli assisterande tränare i Brösarps IF. Med till Brösarp följer även målvakten Erik Ohlander medan ytterligare två spelartapp gjorts till Bjärlövs IF. Ny tränarduo blir Fredrik Lindeberg och Filip Larsson, den sistnämnde den gångna säsongen i Åhus Horna BK.

Det är dock inte bara Yngsjö som får en ny röst på tränarbänken kommande säsong. Everöds IF kommer den kommande säsongen ledas av Magnus Nilsson och Pontus Löf medan Kristianstadsbladet uppger att förre spelaren Tim Hansson tar över tränarsysslan i Önnestad BoIF och att även Vinnö IF på tränarjakt.

I Venestad IF tar tidigare spelaren André Nilsson över tränarsysslan. Som spelande assistent får han Emil Svensson, som flyttar vidare efter att Djurröds IK dragit sig ur seriespel.

Även i Tollarps IF kommer det se lite annorlunda ut. Robert Wanstadius och Mattias Thurban kommer förvisso stanna, men med Wanstadius som ”matchcoach” och Thurban med ansvar för träningarna. Även på spelarfronten har det hänt en del, då några Tollarpsveteraner dragit igång fotbollen i Balsby SK igen. Två nyförvärv är även klara i form av återvändarna Samuel Sankilampi och Calle Svensson, närmast från Kristianstad FC U19 respektive Fjälkinge IF.

Skepparslövs IF återvänder kommande säsong till division 6 och tränarstaben kommer då se något annorlunda ut. Rikard Eriksson meddelade tidigt att han enbart ville spela i fortsättningen. I fortsättningen blir Michael Davidsson ensamt ansvarig, men enligt Kristianstadsbladet får han även stöttning från Martin Michalski.

Likt Yngsjö IF tappar Huaröds IF två spelare till Brösarps IF. Den spelande tränaren Henrik Ekstrand gör likt brorsan Kristian och flyttar vidare till Österlen. Med sig tar han även Huaröds skyttekung Tobias Martinsson, som givetvis blir ett svårersättligt tapp.

Division 7

Lag: Balsby SK, Bjärlövs IF, Degeberga GoIF, Gärds Köpinge IF, Rinkaby GoIF, Vanneberga FF, Österslövs IS och Östra Sönnarslövs IF.

Lasse Ek meddelade tidigt att han inte kommer fortsätta som tränare för nedflyttade Österslövs IS. När föreningen nu startar om i sjuan kommer tränarstaben istället bestå av Robert Barsoum, Bertil Lundin och Jesper Gedenryd.

När Rinkaby GoIF nu återkommer till seriespel är det många som valt att lämna Östra Sönnarslövs IF. Initiativtagarna bakom Rinkabys återstart är Christoffer Madsen, Philip Lindström och Linus Gandsjö, där den sistnämnde förra säsongen spelade i Östra Sönnarslöv. Med sig från Östra Sönnarslöv tar Gandsjö tränaren Sten-Inge Johansson samt spelartrion Emil Johansson, Oscar Cedell och William Palme. Östra Sönnarslöv låter i sin tur hälsa att den nya tränarduon snart kommer bli officiell.

Likt Rinkaby återkommer Balsby SK nästa år till seriespelet. Bland spelarna som drar igång föreningens verksamhet finns Fredrik Persson och Viktor Dahl, vilka båda närmast kommer från division 5 och Tollarps IF, samt den tidigare Tollarp-spelaren Joakim Svensson.

I Bjärlövs IF har det hunnit hända en hel del. Hans Skoug lämnar tränarsysslan och istället blir 22-årige Johan Lindgren ny huvudtränare. Lindgren ansluter närmast från Wä IF och får som assistent Joel Persson från Yngsjö IF – vilka båda kommer vara tillgängliga för spel kommande säsong. På spelarfronten har Bjärlöv även förstärkt med Carl Dicksson (Yngsjö IF) samt Jonathan Adolfsson och Idris Salah vilka båda gör comeback efter uppehåll från fotbollen.

Dam Division 3

Lag: Gärds Köpinge IF, Vittskövle IF, Wä IF och Önnestad BoIF.

Inget nytt rapporterat.

Dam Division 4

Lag: Viby IF, Ovesholms IF och Åsums BK

Idel vilande lag som återkommer till seriespel representerar kommunen i damfyran. I Viby IF har återstarten kommit till genom att F15-laget gått och blivit ett seniorlag. Tränare för laget blir Jens Persson och Glenn Johnsson som tränade flicklaget den gångna säsongen samt Michael Andersson som haft ansvar för de damträningar Viby har hållit i de senaste åren.

Åsums BK har i sin tur startat upp verksamheten på initiativ av Ida Andersson, som gör comeback några år efter att hon slutade i Wä IF, och Moa Raftmark som närmast kommer från Ifö/Bromölla IF.

Även Ovesholms IF återkommer till seriespel 2018. Ett projekt som främst letts av Ida Malmström, som senast huserade i Wä IF. Tränare för laget blir Fredrik ”Figge” Hansson, senast i Djurröds IK.

Har du koll på fler övergångar som skett? Mejla då robert.rosen@24kristianstad.se med tips.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KDFF-tränaren prisades på Fotbollsgalan

Elisabet "Beta" Gunnarsdottir fick ta emot pris under smygstarten av Fotbollsgalan.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.19:41, 20 november, 2017

2 bilder
  • Elisabet
    Elisabet "Beta" Gunnarsdotter blev Årets tränare på Fotbollsgalan. Foto: Bildbyrån
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån

TV-sändningen av Fotbollsgalan börjar 20.00 på TV4. Men innan galan har det varit en smygstart där en del priser som inte syns i sändningen delats ut. En av de som fick ta emot pris var KDFF:s tränare Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir.

Tillsammans med Linköpings tränaren Kim Björkegren och Djurgårdens tränare Joel Riddez var Elisabet Gunnardottir nominerad till Årets tränare i damallsvenskan. Och trots att Kim Björkegren ledde sitt lag till guld blev det KDFF:s tränare som kammade hem priset efter lagets fina femteplats i Damallsvenskan.

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani som är från Kristianstad prisades som Årets mittfältare inför TV-sändningen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är KDFF:s motståndare i cupen

Nu är det klart vilka Kristianstads DFF ställs mot i gruppspelet av Svenska cupen.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.17:46, 20 november, 2017

Här är KDFF:s motståndare i cupen
Foto: Arkiv

Kristianstads DFF har sedan tidigare kvalificerat sig vidare från omgång 3 i Svenska cupen och tagit sig till gruppspelet. Under måndagen blev det klart vilka lag KDFF ställs mot.

Totalt är det 16 lag som tagit sig vidare till gruppspelet och lagen hade inför lottningen delats upp i två geografiska grupper, norra och södra. Förutom KDFF fanns Kopparbergs/Göteborg, Lidköpings FK, IF Limhamn/Bunkeflo, Linköpings FC, Qviding FIF, FC Rosengård och Vittsjö GIK i den södra gruppen, och det enda som stod klart inför lottningen var att Linköping och Rosengård skulle seedas in i varsin grupp.

Efter att Östersunds Ken Sema och Saman Ghoddos dragit bollarna i lottningen står det klart att KDFF hamnar i grupp 2 mot Rosengård, Vittsjö och Qviding. Därmed blir det ett derby mot Vittsjö för KDFF.

Matchdagar i gruppspelet är 10 eller 11 februari, 17 eller 18 februari och 10 eller 11 mars. Gruppsegrarna är klara för semifinalerna 18 mars. Finalen spelas 13 maj.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK-talangen på väg bort: ”Jag har hamnat i skuggan”

IFK Kristianstad-talangen kan vara på väg bort från klubben.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.13:55, 20 november, 2017

IFK-talangen på väg bort: ”Jag har hamnat i skuggan”
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

IFK Kristianstads Emil Schuster kan vara på på väg bort från klubben. Schuster, som spelat matcher med IF Kristianstad, tränade under förra veckan med OV Helsingborg. Det rapporterar Kristianstadsbladet.

Schuster tränade två pass med OV under förra veckan.

– Jag tycker att det gick bra. Jag blev mottagen samtidigt som jag försökte ta för mig, säger Schuster till Kristianstadsbladet och fortsätter:

– Självklart så informerade jag IFK och vi får se var det slutar.

Schuster är inte helt nöjd med sin situation i IFK Kristianstad.

– Det har varit bättre, inget snack om saken. Jag har hamnat i skuggan, säger han till tidningen.

Men enligt IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson är det inget som är klart ännu.

– Ingenting är klart. Han pratar med dem, men hur pass aktuellt det är kan jag inte svara på än, säger Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny landslagschans för Åhus-sprintern

Hon är kallad till landslagslägret.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.11:06, 20 november, 2017

Ny landslagschans för Åhus-sprintern
Moa Kjellander är kallad till Utvecklingslägret. Foto: Erik Simander/Bildbyrån.

Den 1-3 december kommer Svenska Friidrottsförbundet arrangera ett så kallat uppföljningsläger, där de mest talangfulla friidrottarna samlas för att träna tillsammans.

LÄS MER: ”Vill jättegärna komma med i landslaget”

LÄS MER: Åhus-talangen siktar på landslaget: ”Det är nästa stora mål”

Precis som vid förra årets uppföljningsläger är häcklöperskan Moa Kjellander, 18, från Åhus Friidrott kallad till landslagssamlingen. Det sedan en säsong där Kjellander tagit en första, historisk JSM-medalj.

Åhus Friidrott uppger att årets uppföljningsträff tar plats i Uppsala.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstadskillar kallade till P16-landslaget

Två lokala spelare är uttagna.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:15, 20 november, 2017

Kristianstadskillar kallade till P16-landslaget
Foto: Kollage/Bildbyrån.

Det svenska P16-landslaget samlas vid månadsskiftet på ett läger på Bosön. Förbundskapten Roger Franzén har valt att kalla 66 spelare till samlingen, varav två stycken kommer från Kristianstad.

Mohammed Ali Rubi Kweder, som i somras vände hem från Helsingborgs IF till Kristianstad FC är uttagen. Någonting som även den förra Kristianstad BoIS-talangen Karl Holmer, i dag i Helsingborgs IF, är.

Samlingen på Bosön sker 30 november-3 december.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng