Föreningen drar sig ur seriespel 2018

Efter tre år försvinner föreningen från seriesystemet. ”Det är klart att det är väldigt tråkigt”, säger ordföranden Emil Svensson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:20, 12 november, 2017

Föreningen drar sig ur seriespel 2018
Djurröds IK har dragit sig ur seriespelet. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

När det slutgiltiga serieförslaget presenterades på torsdagen hade Djurröds IK dragit sig ur Division 7 Nordöstra, som man placerats i till kommande säsong. Ett beslut som trots allt inte var särskilt oväntat. Redan i samband med att nedflyttningen från Division 6 Mellersta blev klar flaggade föreningens ordförande Emil Svensson för att man inte skulle återkomma nästa år.

– Redan då såg det mörkt ut. Sen har det inte hänt så mycket egentligen. Vi har haft ett upprop där vi försökte få in folk, men det gav inga resultat. Det har mognat fram att lägga ner föreningen eller åtminstone göra den vilande, tyvärr. Det blir inget seriespel 2018 i alla fall. Det är klart att det är väldigt tråkigt, det kan man inte komma ifrån. Men sån är verkligheten, säger Emil Svensson när 24Kristianstad når honom dagen efter att det bekräftats.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Ni var anmälda till det första serieförslaget. När fattade ni beslutet att dra er ut?
– Det var väl egentligen bara att vi inte hann meddela Skåneboll, att vi inte tänkt medverka. Vi sa att vi skulle ta ett beslut i november och nu är vi där.

LÄS MER: Djurröd klara för nedflyttning

Även om flera spelare aviserat att de tänkt lägga skorna på hyllan var det inte på grund av truppen Djurröd drog sig ur. Istället handlar det om ett bristande styrelseengagemang. När tre drivande krafter blev till en, och där inte var någon som ville kliva in i styrelsen stod det klart att det inte skulle gå att hålla föreningen vid liv.

– Det var väl egentligen bara jag kvar till slut. Vi har varit tre stycken som hjälpts åt, även om det mest är jag som varit där nere. Det har varit tungt nog att bara vara tre och dra i det. Att göra det själv går inte, förklarar Emil Svensson.

Ett beslut huruvida Djurröds IK kommer läggas ner eller om föreningen blir vilande är dock inte taget än.

LÄS MER: Så ser serieförslaget ut

– Vi ska ha en träff med byalaget i veckan som kommer, och mer definitivt avgöra hur det kommer se ut. Så jag kan inte svara på om föreningen läggs vilande eller läggs ned. Beslutet som är taget är att det blir inget seriespel i alla fall. Men jag har svårt att se någon annan ta upp det senare eller ta vid och fortsätta.

För Emil Svensson går flytten vidare till Venestad IF, där han blir spelande assisterande tränare till nye huvudtränaren André Nilsson. Förhoppningen är även att några av spelarna från Djurröds IK följer med på den korta flytten österut.

Under lördagen tog så Djurröds IK sitt slutliga(?) avsked, i samband med klubbens årliga gala.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag

Det slutgiltiga serieförslaget bjuder på en del förändringar.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.14:32, 9 november, 2017

Här är lokalfotbollens slutgiltiga serieförslag
Det slutgiltiga serieförslaget har kommit. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

På torsdagen meddelade Skånes Fotbollsförbund det slutgiltiga serieförslaget till 2018. För klubbarna från Kristianstads kommun är det små förändringar jämfört med det första serieförslaget.

De stora förändringarna syns i division 7, där de lokala lagen återfinns i två serier istället för tre som tidigare. Gärds Köpinge IF, Rinkaby GoIF, Vanneberga FF och Östra Sönnarslövs IF har nämligen samtliga flyttats över från den östra sjuan till den nordöstra. Där gör man Balsby SK, Bjärlövs IF och Österslövs IS sällskap.

LÄS MER: Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

LÄS MER: Lokalfotbollens serieförslag

Ett lag som däremot dragit sig ur seriespel är Djurröds IK, som redan i samband med nedflyttningen flaggade för att det fanns en risk för det. Nu står det alltså klart att föreningen inte återkommer till seriespel 2018.

24Kristianstad har tidigare berättat om Ovesholms IF:s planer på ett damlag, men de fanns inte med i det första serieförslaget. Nu är man dock anmälda och kliver in i den nordöstra fyran med Viby IF och Åsums BK.

Nedanstående serieförslag kommer fastställas på representantskapsmötet den 15 november.

Herrar

Division 4 Östra

Genarps IF
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Janstorps AIF
Lunds SK
Lunnarps BK
Näsby IF
Rydsgårds AIF
Södra Sandby IF
Veberöds AIF
Önneköps IF

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
Sibbhults IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Vittskövle IF
VMA IK
Åhus Horna BK
Åhus IF
Åsums BK

Division 5 Mellersta

Askeröds IF
Bjärnums GoIF
Ekets GoIF
Ljungbyheds IF
Ovesholms IF
Perstorp Bälinge IK
Snogeröds IF
Stehags AIF
Svalövs BK
Teckomatorps SK
Vankiva IF
Vinslövs IF

Division 6 Nordöstra

Everöds IF
Huaröds IF
Kiaby IF
Näsums IF
Skepparslövs IF
Tollarps IF
Venestads IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF

Division 6 Mellersta

Harlösa IF
Kungshults IK
Linderöds IF
Löberöds IF
Maglasäte IF
Marieholms IS
Norra Rörums GIF
Nävlinge IF
Sösdala IF
Torna Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Division 7 Nordöstra

Balsby SK
Bjärlövs IF
Gärds Köpinge IF
IFK Knislinge
IK Kamp
Rinkaby GoIF
Svensköps IF
Vanneberga FF
Östra Sönnarslövs IF
Österslövs IS

Division 7 Sydöstra

Baskemölla IF
Degeberga GoIF
Glemmingebro IF
Lilla Beddinge BK
Onslunda IF
Rörums SK
SoGK Charlo
Wollsjö AIF

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF
FC Hessleholm
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
Lönsboda GoIF
Sösdala IF
Wä IF
Önnestads BoIF
Östanå Bruks IF

Division 3 Östra

Dalby GIF
Gärds Köpinge IF
Hardeberga BK
IK Pandora FF
Köpingebro IF
Onslunda IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Vittskövle IF
Wollsjö AIF

Division 4 Nordöstra

Bjärnums GoIF
Broby IF
Edenryds IF
Gualövs GoIF
Hörja IF
Ovesholms IF
Sibbhults IF
Tyringe IF
Viby IF
Åsums BK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föreningen återuppstår – efter 17 år i vila

Nästa säsong gör de comeback i division 7.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:00, 5 november, 2017

Föreningen återuppstår – efter 17 år i vila
Balsby SK är tillbaka i seriespel. Foto: Pexels.

Den 1 oktober 2000 förlorade Balsby Blue Saints SK med 1-4 hemma mot Viby IF i serieepilogen av Division 7 Nordöstra B. Därefter har åren passerat utan att den lilla tätorten sex kilometer norr om Kristianstad haft något representationslag.

Till nästa säsong blir det dock ändring på det, då Balsby SK återkommer till sjuan efter 17 år utan seriespel. Det sedan Tollarps IF-spelarna Fredrik Persson och Viktor Dahl samt den förre Tollarps IF- och Kristianstads FF-spelaren Joakim Svensson väckt liv i föreningens fotbollsverksamhet.

LÄS MER: Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

– Dels var väl jag och Fredrik lite trötta på den nuvarande situationen i Tollarp. Och sen flyttade Fredrik till Balsby medan Jocke redan bodde där. Då vi såg att där finns en fin träningsplan och en klubbstuga med potential tänkte vi ”varför inte dra igång ett lag där de flesta spelarna är runt 30-årsåldern?”, säger Viktor Dahl om Balsby SK:s återstart.

LÄS MER: Föreningen återkommer till seriespel

Efter att Fredrik Persson fått styrelsens godkännande – de senaste åren har Balsby SK fungerat som en idrotts- och aktivitetsförening – kunde den vilande föreningen återupptas och anmälas till seriespel 2018.

Kvar återstår nu bara lite praktiska grejer, såsom att fixa till planen i Balsby och få träningstider till den kommande inomhusträningen. Det är även då man kommer påbörja jakten på nyförvärv på riktigt.

– Förhoppningsvis kan vi börja träna i mitten av november. Men det är inte lönt att ringa runt när vi inte har någon träningstid. Så vi vill ha det klart innan vi börjar kontakta spelare, säger Viktor Dahl.

I nuläget har Balsby SK gjort klart med 10-12 spelare, vilka är en mix av spelare som spelade den gångna säsongen och de som inte gjorde det. De tre initiativtagarna har även en lista på cirka 27-30 namn man kommer kontakta, för en intresseförfrågan om att representera klubben. Därutöver har även flera stycken hört av sig till Fredrik Persson – och anmält sitt intresse för att börja lira.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens serieförslag

– En trupp på 20 man blir nog bra. Vi kan inte vara för många för vi har inget B-lag. Alla som tränar ska ju få spela också och man får försöka hålla det på en hyfsad nivå. Vi har ju gjort upp en lista med namn, men det kan hela tiden komma nya intressanta där samtidigt som vi självklart inte kan få in alla. Så jag är inte speciellt orolig, vi har en rätt bra bas att stå på.

I det första serieförslaget placerades Balsby SK i division 7 nordöstra, om förslaget går igenom har man derbyn mot Bjärlövs IF och Österslövs IS att se framemot kommande säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allsvensk fotbollsmatch flyttas

Viktiga matchen spelas på annan plats på grund av regn.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.07:45, 29 oktober, 2017

Allsvensk fotbollsmatch flyttas
Kristianstads viktiga match mot Malmö-laget Limhamn Bunkeflo är flyttad till Kristianstads IP. Foto: Wikimedia Commons.

Kristiandstands DFF har chans att säkra det allsvenska kontraktet när man tar emot nykomlingen Limhamn Bunkeflo på hemmaplan under söndagen.

Men matchen kommer inte spelas på klubbens ordinarie arena. Den senaste tidens regnskurar har nämligen gjort gräsplanen på Vilans IP ospelbar, och därför är matchen flyttad till konstgräset på Kristianstads IP.

Vid seger i dag är Kristianstad klara för fortsatt spel i Allsvenskan, även nästa år.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut

Ett första förslag om hur kommande säsongs serier kommer se ut är nu färdigt.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:03, 26 oktober, 2017

Så ser serieförslaget till lokalfotbollen ut
Vinnö IF och Everöds IF tillhör båda den hyperlokala division 6 nordöstra. Foto: Robert Rosén.

Säsongerna i lokalfotbollen är över och planeringen inför 2018 är i full gång. På torsdagen kom Skånes Fotbollsförbund med ett första serieförslag inför den kommande säsongen, gällande distriktsserierna.

Föreningarna har fram till den 5 november på sig att lämna synpunkter på seriesammansättningen. Den 9 november kommer sedan tävlingskommissionen att offentliggöra det slutgiltiga serieförslaget, varpå den definitiva seriesammansättningen fastställs på representantskapsmötet den 15 november.

LÄS MER: De blev upp- och nedflyttade i lokalfotbollen

Nedan är serierna med lokala lag involverade sammanställda. Fetmarkerade lag är hemmahörande i Kristianstads kommun.

Herrar

Division 4 Östra

Genarps IF
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
IFK Simrishamn
Janstorps AIF
Lunds SK
Lunnarps BK
Näsby IF
Rydsgårds AIF
Södra Sandby IF
Veberöds AIF
Önneköps IF

Division 5 Nordöstra

Edenryds IF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
Sibbhults IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Vittskövle IF
VMA IK
Åhus Horna BK
Åhus IF
Åsums BK

Division 5 Mellersta

Askeröds IF
Bjärnums GoIF
Ekets GoIF
Ljungbyheds IF
Ovesholms IF
Perstorp Bälinge IK
Snogeröds IF
Stehags AIF
Svalövs BK
Teckomatorps SK
Vankiva IF
Vinslövs IF

Division 6 Nordöstra

Everöds IF
Huaröds IF
Kiaby IF
Näsums IF
Skepparslövs IF
Tollarps IF
Venestads IF
Viby IF
Vinnö IF
Wä IF
Yngsjö IF
Önnestad BoIF

Division 6 Mellersta

Harlösa IF
Kungshults IK
Linderöds IF
Löberöds IF
Maglasäte IF
Marieholms IS
Norra Rörums GIF
Nävlinge IF
Sösdala IF
Torna Hällestads IF
Trollenäs IF
Örtofta IS

Division 7 Nordöstra

Balsby SK
Bjärlövs IF
FC New Life
Finja IF
Hässleholm Freeflow AC
IFK Knislinge
Strömsborgs IF
Verums GoIF
Wisseltofta IF
Vittsjö GIK
Österslövs IS

Division 7 Östra

Djurröds IK
Gärds Köpinge IF
Höörs IS
IK Kamp
Rinkaby GoIF
Södra Rörum Bygdeförening
Svensköps IF
Tjörnarps BoIF
Vanneberga FF
Östra Sönnarslövs IF

Division 7 Sydöstra

Baskemölla IF
Degeberga GoIF
Glemmingebro IF
Lilla Beddinge BK
Onslunda IF
Rörums SK
SoGK Charlo
Wollsjö AIF

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorps GoIF
FC Hessleholm
Hanaskogs IS
Hjärsås/Värestorps IF
IFK Osby
Lönsboda GoIF
Sösdala IF
Wä IF
Önnestads BoIF
Östanå Bruks IF

Division 3 Östra

Dalby GIF
Gärds Köpinge IF
Hardeberga BK
IK Pandora FF
Köpingebro IF
Onslunda IF
Sjöbo IF
Spjutstorps IF
Vittskövle IF
Wollsjö AIF

Division 4 Nordöstra

Bjärnums GoIF
Broby IF
Edenryds IF
Gualövs GoIF
Hörja IF
Sibbhults IF
Tyringe IF
Viby IF
Åsums BK

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Han är Skånes bäste målskytt: ”Låg rätt”

Anfallaren var målbäst i hela Skåne – med sina 41 gjorda mål.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.12:07, 22 oktober, 2017

Han är Skånes bäste målskytt: ”Låg rätt”
Tony Svensson är Skånes stora skyttekung.

Skepparslövs IF har ett minst sagt framgångsrikt år bakom sig. Klubben vann 16 utav 20 matcher i Division 7 Nordöstra, vilket räckte till serieseger och avancemang till sexan. Offensiven var också seriens bästa och till slut landade Skepparslöv på 100 gjorda mål under säsongen.

Allra målgladast var Tony Svensson, 34. Anfallaren stod för sanslösa 41 mål, kammade hem skytteligan i storstil och var målbäst, inom seniorfotbollen, i hela Skåne.

LÄS MER: Krav på spelarna lyfte Skepparslöv till sexan

– Oj, det visste jag faktiskt inte. Då var det tur att jag tryckte in tre i sista då. Det var kul, det hade jag ingen koll på själv, säger Tony Svensson när 24Kristianstad informerar om sammanställningen över Skånes bästa målskyttar.

LÄS MER: Skepparslövs IF klara för sexan

Även om Svensson är glad över den respektingivande siffran menar att målskörden kunde varit ännu bättre – då han missade ett flertal matcher under säsongen.

– Det får jag väl säg att jag är ganska nöjd med. Jag hade en liten tråkig skada i börja av säsongen, som jag gärna varit utan. Men det får man väl ta när man är över 30.

Hur många matcher missade du på grund av skadan?
– Jag tror jag missade tre på grund av den. Sen var det precis i början med, när man var som allra hetast.

Var det alla matcher du missade eller missade du fler?
– Jag missade en till på grund av arbete. Sen var det ett lag som utgick, så då blev det två matcher mindre där. Så det kunde blivit mer. Men man ska vara nöjd med 41 och det är jag.

Vad låg din egen målsättning på?
– Jag ville göra 40. Det satte jag upp vid sommaruppehållet, att jag ville se en fyra där. Så jag nådde mitt personliga mål i alla fall.

LÄS MER: De gjorde mest mål i lokalfotbollen

Bakom den enorma målskörden ligger dock inga stora shower mot sämre motståndare, utan istället förklarar Tony Svensson det som att han rätt och slätt är en gammal hederlig måltjuv.

– Vi var ett riktigt bra lag och det är ganska tacksamt att vara anfallare i ett så pass bra lag. Jag är inte en sån som dribblar av tre och trycker upp den i krysset. Utan jag låg rätt. Gillar att gå i djupled och sätter dit den med bredsidan. Jag befinner mig på rätt plats, förklarar Svensson ödmjukt.

När Skepparslövs IF nästa år tar sig an motstånd på en högre nivå än vad som var fallet i år, så är det dock långtifrån säkert att de gör det med sin skyttekung allra längst fram i banan.

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inte bestämt mig där än. Utan det kan vara att jag flyttar neråt igen, mot Landskrona eller Helsingborg. Jag jobbar i Lund, så vi får se hur det blir. Jag kan inte ge något svar på det, utan det är väldigt osäkert, säger Svensson, varpå han lägger till

– Men det känns dumt att sluta spela fotboll efter att man gjort 41 mål under ett år. Jag har sagt varje år att detta är det sista, men gör man 41 kan man hålla på ett år till tänker jag.

Bästa målskyttarna i Skåne:
41 mål: Tony Svensson, Skepparslövs IF
39 mål: David Ianos, Gantofta IF
38 mål: Mahmoud Abu Hawash, IK Bergandy
33 mål: Julia Svensson, Rydsgårds AIF/Skivarps GIF; Matilda Ovenberger, Södra Sandby IF & Mikael Nilsson, Näsums IF
30 mål: Mattias Lindell, Vellinge IF

Lokala spelarna som gjorde mest mål:
41 mål: Tony Svensson, Skepparslövs IF
25 mål: Oliver Kjellkvist, Degeberga GoIF & Sanjin Tufek, Näsby IF
24 mål: Therese Wallin, Åhus IF
23 mål: Daniel Nilsson, Skepparslövs IF
22 mål: Tobias Knutsson, Gärds Köpinge IF
20 mål: Oscar Hall, VMA IK

FaktaTony Svensson:
Ålder: 34
Bor: Gärds Köpinge
Familj: Son och dotter
Gör: Arbetar som behandlingsassistent
Klubbar: Inledde karriären i Näsby IF och gick sedan vidare till Tollarps IF. Utvecklades snart till en flyttfågel som avverkade flera klubbar men har de senaste åren representerat Bjuvstorps FF och Åstorps FF. Flyttade sommaren 2016 tillbaka till Kristianstadstrakten och gjorde en höst i Degeberga GoIF innan han gick till Skepparslövs IF inför säsongen.
Aktuell: Skånes bästa målskytt säsongen 2017.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng