Grästorps IK - Kristianstads IK

KIK-tränaren: ”Perfekt genomförd match”

Mats Lusth var mycket nöjd efter Kristianstads IK:s seger. ”En perfekt genomförd match tycker jag”, säger tränaren.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.19:10, 11 november, 2017

KIK-tränaren: ”Perfekt genomförd match”
KIK tog en storseger mot Grästorp. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

När Kristianstads IK tidigare i höstas ställdes mot Grästorps IK blev det en seger med femmålsmariginal – i form av 7-2-resultatet. När lagen återigen möttes på lördagen blev det en ny femmålsseger.

Borta i Grästorp lyckades KIK nämligen ta en 5-0-seger. En som var nöjd efteråt var Mats Lusth – som hyllade kollektivet.

LÄS MER: Bottenlagen väntar – en chans att bygga upp självförtroendet

– En perfekt genomförd match tycker jag. Alla lagdelar och alla zoner gjorde det bra. Det var skönt med en sån match där spelet släppte. Det var roligt att se dem spela. De hade fokus, bra fart och många bra kombinationer. Det kunde blivit mycket fler mål faktiskt. Jag är riktigt nöjd med insatsen de gör i dag, säger KIK-tränaren efter matchen.

Vad var det som gjorde att det släppte i dag?
– Det är svårt att sätta fingret på nånting. Det har ju hackat litegrann tidigare. Vi har haft bländande stunder i matcher, samtidigt som vi haft motsatser under matcher. Det har hackat och vi har slarvat och bjudit på mål. Men i dag var det klockrent i 60 minuter, säger Mats Lusth.

Trots storsegern var ställningen bara 2-0 till Kristianstads IK efter de två första perioderna. Varpå det släppte ordentligt i den tredje och avslutande perioden, med tre mål.

– Han hade väl både tur och skicklighet målvakten. Han var deras överlägset bäste spelare och höll nere siffrorna där. Men vi fortsatte trumma på och trumma på. Han orkade inte stå emot till slut.

Medan Robin Wallin imponerade i Grästorpsmålet behövde inte Joel Gistedt i KIK-målet förta sig alltför mycket under lördagseftermiddagen.

– Det var en ganska otacksam match för han. Långa stunder var han sysslolös. Men jag tycket inte spelarna bjöd på några chanser heller. Sen fick de ju några, då det är klart att motståndaren får nån chans. Men det inget vi bjöd på. Utan de gick jobba till sig några lägen där, men det var inte många.

I målprotokollet för KIK återfanns tre spelare. Då Mikael Johansson, 22, som anslöt från Troja/Ljungby inför säsongen, fick göra ett hattrick.

– Kul för han och kul för hela den kedjan. De pumpar alltid på i match efter match. Det är mycket energi i den kedjan. Så det är kul att de får lite utdelning också.

Kristianstads IK är efter segern fortsatt tvåa i den södra hockeyettan, fem poäng efter Kallinge/Ronneby som under lördagen kammade noll mot Nybro Vikings.

FaktaHockeyettan
Grästorps IK 0-5 Kristianstads IK
(0-1, 0-1, 0-3 )
Målen: 07:36 0-1 Fredrik Hansson (Johan Skinnars och Måns Hansson), 37:43 0-2 Mikael Johansson, 46:53 0-3 Mikael Johansson (Fredrik Lindblom och Acke Ringström), 58:00 0-4 Mikael Johansson (Herman Hansson och Tobias Björklund) 59:07 Viktor Holmkvist (Daniel Andersson och Viktor Wahldén)
Skottstatistik: 18-45 (4-15, 10-14, 4-16)
Utvisningar: GRÄ: 4x2 KIK: 1x2
Domare: David Gustafsson
Publik: 281, Åse & Viste Arena

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han stannar i KIK: ”Han fyller rollen”

Kontraktet gick ut i helgen – nu har parterna enats om en förlängning.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.14:37, 21 november, 2017

KLART: Han stannar i KIK: ”Han fyller rollen”
Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån

Hampus Forsling har haft ett kontrakt som sträckte sig över sex matcher. I lördags spelade han sin sista match på det kontraktet – och nu har Forsling och KIK enats om en förlängning för resten av den här säsongen.

– Han är klar för resten av den här säsongen. Vi tycker att han fyller rollen som vi känner att vi vill att han ska ha. Hampus har gjort det bra under de här sex matcherna, och kommer växa in i det mer och mer. Vi är nöjda med honom så här långt, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till 24Kristianstad.se.

LÄS MER: Nyförvärvet ser en framtid i KIK: ”Jag vill jättegärna stanna”

Forsling har noterats för fyra poäng fördelat på två mål och lika många assist på sex matcher i KIK-tröjan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skjutglada Vimmerbyare för tuffa för KIK

Jämnt inför sista men Vimmerby strået vassare än Kristianstad. "Vi kommer inte upp i nivå".

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:07, 18 november, 2017

Skjutglada Vimmerbyare för tuffa för KIK
Foto: Anders Bjurš / BILDBYRÅN

Krisianstad fick smaka på ett formtoppat Vimmerby och hade inte alls mycket att sätta emot på bortaplan. Hemmalaget sköt hela 46 skott och vann till slut med övertygande 4-1.

Vimmerby satte därmed stopp för KIK:s svit på fem raka segrar.

– Det är en tung förlust. Vi är besvikna på vårt spel i dag – vi kommer inte alls upp i nivå, säger lagkaptenen Johan Skinnars efter matchen.

Inför den tredje perioden levde matchen dock i allra högsta grad. KIK hade precis reducerat till 2-1 och var på gång. Men den spänningen dödade Vimmerby omgående genom att göra 3-1, tre minuter in i den sista perioden.

– Vi hade en bra chans efter andra och kände att vi hade grepp om matchen. Men de får ett olyckligt mål och då går luften ur oss lite, fortsätter Skinnars.

Matchen slutade till slut 4-1 och i med förlusten knappade Vimmerby in på Kristianstad, lagen står på lika många poäng (33) men KIK har klart bättre målskillnad.

– Varje match blir viktig  nu och vi får analysera den här matchen och komma igen. Vi behöver hitta en jämnare nivå, avslutar Skinnars.

TEXT: Viktor Andersson 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vimmerby HC - Kristianstads IK

Gistedt: ”De matcherna som man ser framemot”

Joel Gistedt ser framemot kvällens drabbning.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:08, 18 november, 2017

Gistedt: ”De matcherna som man ser framemot”
KIK har begett sig till Småland. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Under den senaste månaden har Kristianstads IK haft ett, på pappret, enkelt spelschema med idel lag längre ner i tabellen. Poängen har också trillat in för ett KIK som nu går in i en tuffare matchperiod. Först ut är ett bortamöte med Vimmerby HC under lördagseftermiddagen.

– Det ska bli skönt. Det är de matcherna som man ser framemot och där vi har lite mer press. Det ska bli sköj att se hur vi står upp här imorrn och framöver, säger KIK-målvakten Joel Gistedt.

LÄS MER: Kaptenen visade vägen för KIK: ”Klart det är kul”

Hur tycker du er form är annars?
– Jag tycker det varit rätt bra. Det var en period mot HA som var sådär, men annars jag vi varit rätt bra här i de senaste matcherna. Jag tycker den är stigande men där finns mer att ta av. Så det är bra.

När Hockeyettan så smått börjar gå in på sluttampen, med 15 av 22 omgångar avverkade, ligger KIK alltjämnt på en andraplats. Ner till Vimmerby på femteplats skiljer det dock inte mer än tre poäng.

– Vimmerby borta är speciellt. Det är en liten rink och de brukar öppna stenhårt. Så det gäller att täcka hårt och lägga mycket puckar på mål. Det gäller verkligen att vara med från start, då de är tajta. Mycket för oss att våga hålla i pucken och spela som vi gjort, så tror jag det kan se bra ut, avslutar Gistedt.

Nersläpp i Vimmerby Ishall sker vid 15:00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kaptenen visade vägen för KIK: ”Klart det är kul”

Proppen gick ur för KIK i tredje perioden.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.21:24, 15 november, 2017

Kaptenen visade vägen för KIK: ”Klart det är kul”
Foto: Lars Svensson

Senast Kristianstads IK mötte HA 74 Sävsjö skrevs segersiffrorna till hela 1-9 i de förstnämndas favör. Idag var det dags igen då KIK tog emot HA 74 på hemmaplan. Och det skulle visa sig bli en betydligt tuffare drabbning än vid det tidigare mötet.

När endast tio minuter återstod, visade resultattavlan 1-1. Men som en skänk från ovan tilldömdes hemmalaget en straff, som lagkapten Johan Skinnars förvaltade på bästa sätt. Hans andra mål för kvällen ska tilläggas. Men han var inte nöjd där. Med fem minuter kvar fullbordade han sitt hattrick och säkrade tre poäng för KIK. Något han givetvis är nöjd med.

LÄS MER: KIK-stjärnan: ”Mår man bra utanför isen – går det bra på isen”

– Klart det är kul. Det var särskilt skönt att sätta 2-1-målet på straff då vi inte riktigt fick hål på dem trots att vi spelade bra.

Vad tycker du om er prestation sett över hela matchen?

– Vi är otroligt nöjda med första och tredje perioden. Andra är vi inte alls nöjda med då vi gick ner i kvalité på ett sätt som inte var godkänt. Men det var starkt att studsa upp och att två av tre godkända perioder räcker idag.

Var det som att proppen gick ur för er när du satte straffen?

Ja lite så var det. Då vi hade varit spelförande i princip hela matchen fick vi energi och kunde spela ut efter det, samtidigt som det hade motsatt effekt för dem.

Innan slutsignalen ljöd hann även Fredrik Hansson komma med i målprotokollet, och fastställa slutresultatet 4-1.

Nästa match spelar KIK borta mot Vimmerby HC på lördag med matchstart 15.00.

FaktaHockeyettan
Kristianstad IK-HA74 Sävsjö 4-1
(1-0, 0-1, 3-0)
Målen: 14.27 1-0 Johan Skinnars, (Fredrik Hansson, Måns Hansson), 36.47 1-1 Mikael Roslund, (Kristian Frisk), 49.17 2-1 Johan Skinnars (Straff), 54.22 3-1 Johan Skinnars, (Fredrik Hansson), 56.26 4-1 Fredrik Hansson, (Christoffer Lindholm, Malte Sjögren)
Skottstatistik: 38-19 (15-5, 10-9, 13-5)
Utvisningar: KIK 4x2 HA74 2x2
Domare:
Morgan Claesson, Andreas Svenson, Nicklas Elmerstig
Publik:
898

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-stjärnan: ”Mår man bra utanför isen – går det bra på isen”

Kristianstad IK:s poängkung om livet som hockeyspelare, Johan Skinnars och framtiden.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:01, 15 november, 2017

3 bilder
  • Fredrik Hansson. Foto: Jesper Hallberg
    Fredrik Hansson. Foto: Jesper Hallberg
  • Foto: Jesper Hallberg
    Foto: Jesper Hallberg
  • Foto: Robert Rosén
    Foto: Robert Rosén

Fredrik Hansson stod för en stark säsong redan i fjol och slog nytt personbästa med sina 63 poäng i KIK-tröjan. Hansson har inlett den här säsongen på et liknande sätt – och toppar poängligan med sina 27 poäng på 14 matcher. Men Hansson själv är i vanlig ordning ödmjuk när frågan ställs.

– Det har flutit bra. Jag spelar med bra spelare som Johan Skinnars. Men samtidigt är det lite tur, det har trillat in lite… vi har gjort mycket mål framåt. Nä, det har klickat bra helt enkelt, säger Fredrik Hansson.

Men det har inte alltid klickat för laget.
– Jag förstår vad du menar. Men stundtals har det klickat bra för laget också. Nu senast gjorde vi 60 riktigt bra minuter mot Grästorp. Det var skönt och vi kände att det behövdes efteråt.

Hansson erkänner att han känner sig betydligt piggare i år än tidigare. Och det är, som så många gånger förr, en bra sommarträning som lagt grunden för det hela.

– Det är en bra sommarträning som ligger bakom det. Jag har kört på bra och känner mig fräschare. I år har vi haft hjälpt av Jan Hammar och kört på stenhårt varje dag, säger Hansson.

Har ni tränat på något annat sätt än tidigare?
– Det har varit mycket korta intervaller. Vi har ju lagt ner coopertestet… (skratt). Nu har det varit lite mer hockeyintervaller. Det är inte särskilt kul men det måste göras.

Har du någonsin varit i bättre form?
– Nej. Jag tror faktiskt inte det. Men samtidigt har hockeyn utvecklas. Jag har aldrig varit världens snabbaste, samtidigt har hockeyn blivit snabbare och snabbare. Men jag har hela tiden vetat vad som behövts; det är min snabbhet och kondition. Än så länge har det sett bra ut.

Men det är en person som 29-årige Hansson lyfter fram lite extra.

– Som sagt: spelar man med väldigt bra spelare så gör det mycket. Nu har jag spelat med Johan Skinnars och han är en otroligt skicklig spelare. Det gör mycket, säger han.

Hansson gör i år sin sjunde säsong i KIK-dressen, men det har tidigare funnits anbud från lag i hockeyallsvenskan.

– Det har varit lite anbud. Men jag har varit rätt bekväm här. Det har klaffat bra och jag har en skön balans i livet. Mår man bra utanför isen – går det oftast bra på isen. Det har alltid varit skön stämning i laget, även om man börjar bli gammal, säger Hansson.

Hur mycket lockar det med spel i hockeyallsvenskan igen?
– Det hade varit kul att testa det igen. Möta de tuffa motstånden varje vecka och det är nog lite lättare att motivera sig. Men vi måste vara ödmjuka inför vår uppgift.

På onsdagkvällen väntar nykomlingen HA 74 från Sävsjö på hemmaplan, ett lag som KIK besegrade med hela 9–1 tidigare i höst.

– Vi ska fortsätta som vi gjorde Grästorp. Vi måste fortsätta att vara ödmjuka och gnugga i 60 minuter. Jag minns att det var en kall ishall (skratt). Men jag har för mig att vi vann den sista perioden med 5–1, minns Hansson tillbaka.

Fredrik Hansson fyller 30 till våren, men har än så länge inga planer på att lägga ner hockeykarriären.

– Det känns det inte som. Vad ska man gör annars? Hockeyn är alldeles för rolig fortfarande. Däremot är somrarna inte så roliga, men samtidigt vet man att det är värt det, säger han och fortsätter:

– Jag har svårt att se att jag ska lämna hockeyn helt…

Blir det du som tar över efter Mats Lusth?
– (Skratt). Nej, det tror jag inte. Men jag kan vara fystränare och jaga på de andra.

FaktaHockeyettan
Kristianstads IK–HA 74
19.00 Kristianstads Ishall
Läget i laget: Det har varit lite sjukdomar i laget och senast missade Rasmus T. Andersson matchen – nu är han tillbaka. Däremot är Herman Hansson sjuk och missar med största sannolikhet matchen. Sedan tidigare saknas Roger Ohlsson och Jonas Halvarsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng