IFK Kristianstad - Wisla Plock

IFK Kristianstad vann – trots genomklappning

Säsongens första seger i Champions League är ett faktum.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:35, 11 november, 2017

IFK Kristianstad vann – trots genomklappning
IFK Kristianstad besegrade Wisla Plock. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

IFK Kristianstad är inte längre segerlöst i säsongens Champions League. Efter fem förluster och en oavgjord på de sex första besegrades nämligen polska Wisla Plock med 25-24 hemma i Kristianstad Arena.

– Jag ser bara till de två poängen just nu. Det är klart om vi börjar leta och greja så är det klart att det kan bli inbördes möten och viktiga mål. Men vi kunde förlorat den här matchen. När vi ligger under med två var det inte så mycket som talade för oss, säger IFK Kristianstad-tränaren Ola Lindgren.

LÄS MER: Hyperviktig gruppspelsmatch för IFK

Det var IFK Kristianstad som tidigt kom att koppla greppet om matchen. När klockan passerat åtta minuter valde Wisla Plock att ta matchens första time-out, sedan IFK Kristianstad gått upp i en 5-2-ledning. Närmare än två mål skulle dock aldrig gästande Wisla Plock komma under den första halvleken.

Istället kunde IFK Kristianstad, trots att Marcin Wichary i Wisla Plock-målet stod för flera räddningar, sticka ifrån ordentligt i första halvlek. Som mest kom det att skilja sju mål (14-7) emellan lagen. Till slut fick IFK Kristianstad dock ”nöja” sig med en femmålsledning och 15-10 i halvlek.

– Jag är lite irriterad på slutdelen i första halvlek. Vi leder med sju och får boll när det är 40 sekunder kvar. Sen blir det ett tekniskt fel när (Richard) Kappelin chanskontrar. Sen går de upp och får retur, där vi inte är riktigt vakna. Då blir det fem istället för sju. Tycker det är en stor skillnad på det när man startar andra halvlek, förklarar Lindgren.

Efter halvtidsvilan kom matchbilden att förändras. Och det helt och hållet. Den andra halvleken inleddes visserligen med ett Olafur Gudmundsson-mål och en andra straffräddning från Richard Kappelin, som storspelat under den första halvleken. De tio minuterna som följde kom dock att bli mardrömslika för IFK Kristianstad.

Ledningen med 16-10 krympte mål för mål och strax efter att klockan passerat 40 minuter kunde Valentin Marian Ghionea göra 17-17. Någonting som minuten därefter följdes av att Gilberto Duarte gav Wisla Plock ledningen. De avslutande 20 minuterna blev sedan minst sagt dramatiska, där lagen kom att följas åt.

– Jag var medveten om att utvisningsstatistiken kommer jämnas ut i andra halvlek. De hade tre stycken och vi ingen. Men de kommer i tät följd och där gör vi dåliga beslut och dåliga val samt bjuder på tekniska fel. Vi kommer inte ens till avslut och där måste vi ha mer disciplin. Sen tycker jag vi tappar lite aggressivtet i försvarsspelet i andra halvlek samtidigt som de har mycket mer tryck, säger IFK Kristianstad-tränaren.

Först när klockan tickade upp på 53 minuter kunde IFK Kristianstad återta den ledning man så länge haft. Ett Albin Lagergren-mål gav nämligen hemmalaget 23-22 – vilket följdes av att Tim Sörensen kontrade in 24-22 i öppet mål några minuter senare.

Efter de två målen av Kristianstad förmådde gästerna aldrig att komma i kapp – utan till slut kunde IFK Kristianstad vinna med 25-24, sedan Wisla Plock reducerat med matchens sista skott.

– Ser man till matchens helhet finns det så mycket att ta med sig, med försvarsspel och tekniska fel och allt sånt här. Men i dag är det faktiskt poängen det viktigaste. Jag är glad att vi lyckas ta oss tillbaka i matchen när de gjort sju på oss i andra halvlek, vi har mycket utvisningar och har det tufft där med tekniska fel, säger Ola Lindgren.

– Självklart är vi besvikna över det här resultatet, men vi fajtades, säger Wisla Plock-tränaren Piotr Przybecki.

I och med segern klättrar IFK Kristianstad upp på den sjätte och sista slutspelsplatsen, då man passerar just Wisla Plock och HC Zagreb.

FaktaChampions League
IFK Kristianstad 25-24 Wisla Plock
Mål: Philip Henningsson (5), Albin Lagergren (4), Olafur Gudmundsson (4), Tim Sörensen (4), Helge Freiman (3), Stig-Tore Moen Nilsen (2), Viktor Hallén (2) och Mario Lipovac (1).
Publik: 3 859, Kristianstad Arena
Tabell: Här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succé för IFK-stjärnan – i ödesmatchen

Lagergren målbäst när Sverige slog Serbien: "Har allting att vinna"

André Eriksson

André Eriksson

Kl.20:07, 14 januari, 2018

Succé för IFK-stjärnan – i ödesmatchen
Albin Lagergren.

IFK Kristianstads landslagsstjärna Albin Lagergren blev målbäst när Sverige besegrade Serbien med 30–25 i gruppspelets andra match i handbolls-EM.

Högernian mäktade med fem fullträffar i ödesmatchen.

Härnäst väntar ett möte mot hemmanationen och storfavoriten Kroatien i gruppspelets sista match, som går på tisdag.

– Det ska bli väldigt roligt att möta Kroatien på deras hemmaplan och det känns som att vi har allting att vinna, säger Albin Lagergren i TV3:s direktsändning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Officiellt: IFK värvar från Bundesliga

Högersexa klar för IFK Kristianstad.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.11:04, 12 januari, 2018

Officiellt: IFK värvar från Bundesliga
Anton Halén är klar för IFK Kristianstad. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Jakten på en ny högersexa är över för IFK Kristianstad. På fredagen offentliggjordes nämligen värvningen av Anton Halén, 27. Den 25-faldiga landslagsmannen ansluter närmast från tyska Bundesliga och Frisch Auf Göppingen.

– Det känns väldigt bra och det ska bli fantastiskt att få spela inför Krisianstadspubliken. Jag har följt flera matcher via tv och det är unikt för Sverige att ha ett lag med en sådan inramning och publik, det var en stor del i mitt beslut, säger Anton Halén i ett pressmeddelande och fortsätter:

LÄS MER: IFK värvar isländsk stortalang – nobbade Bundesliga

– IFK Kristianstad är en jättespännande klubb och har under flera säsonger varit den ledande handbollsklubben i Sverige. Laget spelar en rolig och snabb handboll något som passar min spelstil. Även möjligheten att få spela Champions League var lockande, så när IFK hörde av sig var det inget svårt beslut

Norrlänningen har fyra säsonger i Bundesliga i ryggen, sedan han lämnat HK Drott för spel i Tyskland sommaren 2014.

– Anton är en spelare som vi har följt ganska länge. Han gjorde det bra redan när han var i Drott och det har fortsatt i Göppingen. Tyvärr har en skada ställt till det denna säsongen men den är så gott som kurerad nu. Anton är en bra kontringsspelare med fint skottregister och han är definitivt en spelare som passar bra in hos oss, säger sportchefen Jesper Larsson i pressmeddelandet.

Anton Halén har skrivit på ett treårskontrakt som träder i kraft i juli.

Flytten innebär att Halén ersätter Tim Sörensen, som går i motsatt riktning. Sedan tidigare står det nämligen klart att dansken flyttar till just Frisch Auf Göppingen i sommar.

FaktaÖvergångar i IFK Kristianstad 18/19:
In: Ludvig Jurmala Åström (Tyresö), Emil Hansson (Ystads IF), Adam Nyfjäll (Sönderjyske), Teitur Örn Einarsson (Selfoss) och Anton Halén (Frisch Auf Göppingen).
Ut: Albin Lagergren (Magdeburg), Tim Sörensen (Frisch Auf Göppingen) och Mario Lipovac (Ystads IF).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

ifk kristianstad

IFK värvar isländsk stortalang – nobbade Bundesliga

Den isländske högernian Teitur Örn Einarsson, 19, är klar för IFK Kristianstad.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.17:39, 9 januari, 2018

IFK värvar isländsk stortalang – nobbade Bundesliga
Pressfoto, IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad värvar den isländske talangen Teitur Örn Einarsson, 19. Högernian har skrivit på ett tvåårskontrakt med mästarlaget – som börjar gälla först efter den nuvarande säsongen (juli 2018).

Teitur Örn Einarsson hade anbud från klubbar i både Danmark och Tyskland, men valet föll till slut på IFK Kristianstad.

– Vi är väldigt glada att Teitur valde att komma till oss, trots anbud och förfrågningar från Bundesligaklubbar. Han är oerhört talangfull och målfarlig vilket vi säkert kommer att se prov på kommande säsonger, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson till klubbens hemsida.

Så här beskriver Jesper Larsson sitt nyförvärv:

– Teitur är skottstark, explosiv och har bra blick så det passar perfekt in i vår filosofi. Bakåt spelar han tvåa. Den här värvningen ligger helt i linje med hur vi jobbar. Talangfulla och träningsvilliga spelare med målsättningen att bli bäst, säger sportchefen.

Den isländske talangen får stora skor att fylla. Efter säsongen lämnar, som bekant, landslagsstjärnan Albin Lagergren IFK Kristianstad och högerniopositionen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK erbjuder islänning kontrakt

Han kan bli nästa nyförvärv.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:19, 5 januari, 2018

IFK erbjuder islänning kontrakt
Teitur Örn Einarsson har erbjudits ett kontrakt av IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det ser ut att kunna bli ännu en islänning i IFK Kristianstad kommande säsong. Tidigare i vinter tränade högernian Teitur Örn Einarsson med klubben och nu har IFK Kristianstad givit honom ett kontraktsförslag.

– Han har fått ett förslag att tänka på. Sedan hänger det inte bara på oss, det är en förening till som är involverad, säger sportchef Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

LÄS MER: Mario Lipovac näste man att lämna IFK

Vid en flytt blir han den fjärde islänningen i IFK Kristianstad. Sedan tidigare spelar som bekant Olafur Gudmundsson, Arnar Freyr Arnarsson och Gunnar Steinn Jónsson i klubben. Vad gäller den sistnämnde är dock framtiden osäker medan Gudmundsson och Arnarsson stannar i Kristianstad även nästa säsong.

För närvarande representerar Teitur Örn Einarsson Selfoss hemma på Island.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

ifk kristianstad

IFK-stjärnan med i månadens lag

Albin Lagergren är med i månadens lag för december månad.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.11:58, 2 januari, 2018

IFK-stjärnan med i månadens lag
Albin Lagergren.

Albin Lagergren är i full färd med att jogga hem handbollsligan med IFK Kristianstad. Högernian, tillika landslagsstjärnan, gör en riktigt stark säsong hittills och december var inget undantag.

Nu belönas Lagergren med en plats i handbollsligans ”månadens lag” efter det genomsnittliga MEP-betyget 2,7.

Något överraskande var Lagergren den enda spelaren från IFK Kristianstad som tog sig in i sjuan. Se faktarutan för laget i sin helhet.

Fotnot: MEP står för ”most effective player” och är ett statistiskt poängsystem som bedömer och värderar spelares prestationer efter en rad olika faktorer i matcherna.

FaktaMålvakt: Rickard Frisk, Alingsås HK (2,1)
Vänsternio: Alfred Jönsson, Lugi HF (2,5)
Mittnio: Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK (3,2)
Högernio: Albin Lagergren, IFK Kristianstad (2,7)
Vänstersex: Fredrik Petersen, HK Malmö (4,4)
Mittsex: Oscar Bergendahl, Alingsås HK (2,7)
Högersex: Hampus Olsson, HIF Karlskrona (3,8)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng