Biljetterna till Mellon sålde slut rekordsnabbt | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Biljetterna till Mellon sålde slut rekordsnabbt

I dag släpptes biljetterna till Melodifestivalen. I Kristianstad sålde de rekordsnabbt. Men det finns kvar att köpa.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:14, 31 oktober, 2017

Biljetterna till Mellon sålde slut rekordsnabbt
Här i Kristianstads arena ska Melodifestivalen arrangeras.

Klockan 09.00 släppte Ticketmaster biljetterna till Melodifestivalen. Den 2:a och 3:a mars ska den arrangeras i Kristianstads Arena. Här blir det tre föreställningar med genrep, matinégenrep och livesändning av Andra Chansen.

Evenemanget har visat sig vara mycket eftertraktat. Efter bara 20 minuter uppges biljetterna ha sålts slut. Totalt räknar man med att det kan finnas cirka 3 500 biljetter per föreställning, vilket kan innebära runt 10 000 sålda biljetter på kort tid.

– Det är roligt med en sådan bra start. Redan innan har vi som arbetat med arrangemanget att det finns väldigt många som är intresserade. Det har varit ett jättesurr kring Melodifestivalen och det har varit något man pratat om på många arbetsplatser, säger Henrik Fröberg på Arenabolaget.

Klart är nu att det kommer att bli en stor publikfest i Kristianstad nästa år. Senast ett sådant stor evenemang sålde slut, var när Johan Glans gästade staden. Då såldes närmare 16 000 biljetter till de fyra showerna.

– Det är stort att Melodifestivalen kommer till hit. När de stora bolagen kommer hit så kan vi visa att vi ger dem den bästa servicen. Då finns chansen att få flera stora evenemang till Kristianstad.

Även om biljetterna till huvudföreställningen uppges vara slut, kan det dock finnas en chans kvar för Mello-fantasterna. Till genrepen finns det fortfarande platser kvar.

– De föreställningarna skiljer sig inte jättemycket från huvudföreställningen. Det kan vara kul för barnfamiljer att komma hit och se Melodifestivalen och sen sätta sig ner och se det även på tv:n, säger Henrik Fröberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

MELODIFESTIVALEN

KLART: Här är mello-artisterna som kommer till Kristianstad

Sex av artisterna är nu klara för Andra Chansen i Kristianstad. Här är de senaste tillskotten som uppträder i arenan.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.21:23, 17 februari, 2018

KLART: Här är mello-artisterna som kommer till Kristianstad
Melodifestivalen. Foto: Greger Ravik/Flickr

Melodifestivalen har kommit till Skåne. Stämningen kokade i Malmö Arena. Ikväll tävlade sju bidrag om en plats i finalen. De två vinnarna blev Martin Almgren med A bitter lullaby och Jessica Andersson med Party Voice. Nu har de en chans att tävla om platsen i Eurovision Song Contest.

Två av låtarna gick också vidare till Andra Chansen och kommer därmed att uppträda i Kristianstad Arena under genrepet den 2 mars samt i den livsända showen den 3 mars. Tusentals biljetter är sedan tidigare sålda till showen. De som gick vidare till Andra Chansen ikväll var Moncho med Cuba Libre och Mendez med Everyday.

LÄS MER: Biljetterna till Mellon sålde slut rekordsnabbt

Sedan tidigare är det klart att Renaida med låten All the Feels samt Sigrid Bernson med låten Patrick Swayze kommer till Kristianstad. Även Mimi Werner med låten Songburning och Margaret med låten In my Cabana, är sedan tidigare klara för tävlingen i Kristianstad.

FaktaFakta: Artisterna som tävlade i Malmö:

1.) Martin Almgren:  ”A Bitter Lullaby”

2.) Barbi Escobar: ”Stark” 

3.) Moncho: ”Cuba Libre”

4.) Jessica Andersson: ”Party Voice”

5.) Kalle Moraeus & Orsa Spelmän:  ”Min dröm”

6.) Dotter:  ”Cry” 

7.) Mendez: ”Everyday”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succé för David Batras show i Kristianstad – biljetterna slutsålda

I dag kommer David Batra till Kristianstads Arena med sin uppmärksammade och hyllade show.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.08:59, 17 februari, 2018

Succé för David Batras show i Kristianstad – biljetterna slutsålda
David Batra under en show på idrottsgalan år 2016. Foto: JOEL MARKLUND/Bildbyrån

I kväll kommer David Batras Show Elefanten i rummet till Kristianstads Arena. Föreställningen kommer sex år efter succén med Det här var ju tråkigt.  Det blir en renodlad stand up-show som till viss del driver med livet om att ha varit gift med Moderaternas partiledare. Om hur det är att få ihop livspusslet med dagishämtningar och att vara omgiven av Säpo-vakter.

– Publiken kommer bjudas på den bästa stand up-show som jag lyckats göra. Dessutom är just föreställningen i Kristianstad den största show jag någonsin gjort med över 4000 i publiken. Jag är extremt taggad! Nästan övertänd, säger David Batra till 24kristianstad.

Trycket på biljetter har varit högt. Cirka en tredjedel av platserna såldes slut direkt. Under de senaste dagarna har extrabiljetter släpps som även de snabbt har gått åt. Nu är det 4 200 platser sålda, vilket innebär att arenan är helt full.

Fröet till föreställningen såddes bara några veckor före det förra riksdagsvalet (år 2014). David Batra skulle kliva upp på scen tillsammans med Robin Paulsson på Lunds Stadsteater. Det var regeringskris och Anna Kinberg Batra syntes på tv varje kväll. Då blev komikern tvungen att nämna ”elefanten i rummet.

–  Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, säger David Batra.

Efter premiären har föreställningen fått mycket bra recensioner. Så här skriver Expressen: David Batra är rätt upp och ned förlösande rolig, att han har fyllt sin show med både små förtjusande tjuvnyp och välkalkylerade aha-upplevelser. Att han både kan vara tönten med föräldramötesskämten som man så lätt identifierar sig med, och superkomikern med total kontroll över rummet”.

– Jag har jobbat fram den under över tre års tid så jag har verkligen lagt ner min själ i den. Kanske är det därför det funkat så bra. Det är den ärligaste och mest utlämnande föreställning jag gjort så det är väldigt kul att den är så uppskattad, säger David Batra.

Klockan 19.30 drar föreställningen igång. Den är cirka 90 minuter lång utan paus. Arrangör är CS Nöje.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstad Bokfestival

Årets tema för bokfestivalen är presenterat

Nu står det klart vilket tema den 20:e upplagan av Kristianstad Bokfestival får.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:09, 15 februari, 2018

Årets tema för bokfestivalen är presenterat
Bokfestivalen arrangeras på Kulturkvarteret i början av september. Foto: Pixabay.

Den 6-8 september arrangeras Kristianstad Bokfestival för 20:e gången. På onsdagseftermiddagen meddelades det att temat på årets festival blir ”Bokbegär”.

”Den tillägnas alla litteraturälskare som aldrig kan få nog av böcker, sagor, poesi och goda historier i alla möjliga format. Samtidigt vill festivalen skapa ett bokbegär hos er som ännu inte upptäckt det fantastiska med böcker, och förhoppningsvis blir ni fler och fler…”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

LÄS MER: LISTA: 11 saker att se fram emot i Kristianstad år 2018

Bokfestivalen äger rumKulturkvarteret. Programmet för årets festival har ännu inte släppts.

2017 års festival hade temat ”Gränslöst”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Slutsålt när kända sångaren besöker Kristianstad

I dag kommer den Sverigekända sångaren till Kristianstad.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.12:02, 14 februari, 2018

Slutsålt när kända sångaren besöker Kristianstad
Kulturkvarteret i Kristianstad

I kväll kommer den kända operasångaren till Kulturkvarteret i Kristianstad med showen ”Rickard Söderberg är Gaytenor”. Trycket på biljetterna har varit högt och enligt arrangörerna är konserten redan utsåld. Det blir lapp på luckan med andra ord.

Showen startar klockan 19.00 och ska lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera till musikal, pop och schlager. Tenoren är för många känd för sina framträdanden i operan och i de program han medverkat i tv. Bland dem Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen.

 

Rickard Söderberg.

Rickard Söderberg.

 

Han förknippas också med ett stort samhällsengagemang och har varit en röst för HBTQ-rörelsen. År 2016 blev han utsedd till årets HBT-person på QX-galan.

– När jag vadar mig genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mig hans fladdrande cape och drar på turné, skriver Rickard Söderberg på Riksteaterns hemsida.

Turnén arrangeras mellan 13 februari till 7 april, från Lund i söder till Piteå i norr. Kristianstad är därmed det andra stoppet efter premiären. Här är Kristianstads teaterförening arrangörer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Kristianstadsföretag kan prisas som bäst i Skåne

Två unika matföretag i Kristianstadstrakten kan vinna ett prestigefyllt pris. De tar två av de tre platserna på nomineringslistan.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.20:01, 13 februari, 2018

EXTRA: Kristianstadsföretag kan prisas som bäst i Skåne
Minas chokladstudio och Pias Kitchen är båda nominerade som Årets omväg. Foto: Pixabay

Magasinet Skåne har nu släppt listan på alla de företag som nominerats inför årets gala den 28 februari. Två företag från Kristianstad finns med i kategorin Årets omväg. Där tävlar de mot smörrebrödsbutiken Snitten i Vejbystrand.

Minas Chokladstudio i Östra Ljungby är ett av de företag som kan vinna pris och bli bäst i Skåne. Ägaren Mina Olsson samt Ehlin Stürenberg och Desiré Fristedt står bakom prestationen som lett fram till nomineringen för år 2017.

LÄS MER: De prisades som årets bästa i Skåne

– Det är helt fantastiskt, ett bevis på att man gör rätt saker och att vi är värda att hälsa på, säger Mina Olsson.

Chokladstudion ligger bara någon kilometer från slottet i Trolle Ljungby och har en bred verksamhet med både kurser, butik och kafé. Det har visat sig bli populärt. I september firade de tioårsjubileum.

– Chokladkaféet har öppet två dagar i veckan, men vi tar även emot bokningar övriga dagar. Då kan det komma hela busslaster med besökare. Vi har även chokladprovning samt kurser i att göra praliner och glass.Till glassen använder vi mjölk från Trolle Ljungby slott, säger Mina Olsson.

Hantverket är en nyckel till framgången. Ett stort antal chokladpraliner, chokladkaffe, hemmagjord sylt, fudge och chokladvåfflor är några av produkterna i sortimentet.

– Choklad kan man variera på många olika sätt både i smak och konsistens. Det finns alltid utvecklingsmöjligheter, säger Mina Olsson.

Hur kom du själv in på att starta en Chokladstudio?
– Jag är konditor i grunden. Efter att ha jobbat hemma i Säffle som konditor kom jag till NK-bageriet (Stockholm) och där kom jag i kontakt med chokladen. Kärleken förde mig till Skåne, och nu bor vi granne med Minas Chokladstudio.

Det andra företaget från Kristianstads kommun som nominerats är Pias Kitchen i Yngsjö. Mitt bland tallskogarna har de skapat en plats med catering och kulinariska upplevelser. Nu kan även de bli Skånes bästa omväg.

– Det är jättekul att de har hittat lilla mig, det är uppskattat, säger ägaren Pia Idberg.

Verksamheten öppnade portarna år 2014. Med en gedigen kockbakgrund fanns en vision om att starta eget. Hon hade rest utomlands och väl hemma i Sverige letade hon efter en lokal. Det blev till slut ett mindre hus på den egna tomten i Nyehusen.

– Gästerna förbokar och får en speciell sjurätters-meny. Vi arbetar mycket med lokalproducerad mat efter säsong och med mindre vinproducenter. Det ska vara en smakresa, säger Pia Idberg.

Besökarna kommer både från Sverige och övriga världen. Bland annat ha skåningar, amerikaner, danskar och tyskar har varit på besök. Verksamheten är öppen året runt.

– På TripAdvisor har vi fått en del positiv respons. De tycker om både maten och upplevelsen, säger Pia Idberg.

Vinnarna avslöjas den 28 februari. Juryn består av: Malin Broman, Måns Renntun, Kristina Olsson, Jesper Heimerson, Malin Kumberg och Ulrika Grönlund.

FaktaLISTA: Här är alla nominerade av Magasinet Skåne:

Årets evenemang
Madamilen
Malmö FF:s hemmamatcher
Smaker från Söderåsens Matmarknad

Årets dryckesproducent
Purity vodka
Roots Kombucha
Sodalicious

Årets kafé
Brödkultur 2.0
Butik Gul
Leve

Årets restaurang
Kv. Åkern
Orangeriet på Norrviken
SAV

Årets omväg
Minas Chokladstudio
Pias Kitchen
Snitten

Årets mataffär
Grafmans goda
Gram
Matkooperativet

Årets matproducent
Hällestad svamp
Marsvinsholm utegrisar
Rekokyckling

Årets butik
Fröjd af Sverige
Karl Fredrik på Eklaholm
Reform Furniture

Årets övernattning
Klåveröds vandrarhem & café
Hotellet & Co
Wanås

Årets kultur
Bruksspelet i Klippan
Lennart Nilsson-utställningen
Museum of Failure

Årets mötesplats
Frukostmöten i Simrishamn
Gro’up Edible Ideas
MJ:s

Årets bästa skåning
Kalle Lind
Jill Johnson
Peder Fredricson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng