Företaget köper verksamhet i Kristianstad – ska anställa över 100 personer

Jätteföretaget har nyligen tagit över verksamheten i Kristianstad och Hässleholm. Nu vill de anställda över 100 personer.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.09:15, 27 oktober, 2017

Företaget köper verksamhet i Kristianstad – ska anställa över 100 personer
Johan Winroth., vd för Derome. Foto: Deromegruppen.

Under våren blev det klart att Derome Byggvaror kommer köpa de 12 Bygga-anläggningarna som finns i Skåne, Blekinge och södra Småland. Affären som är värd 450 miljoner kronor är nu i hamn och nu kommer det att anställas ett stort antal personer till butikerna.

I dag gick Derome-gruppen ut med att de söker över 100 personer till sina anläggningar. Det som behövs bland annat butikschefer, säljare, tillplockare, lagerchefer, platschefer, chaufförer, takstolskonstruktörer. Inom kort kommer koncernen att lägga ut annonserna på sin hemsida.

– 103 nya medarbetare är en stor mängd människor och vi är väldigt stolta över att kunna bidra med så många arbetstillfällen i regionen. De som vill arbeta med oss har stora möjligheter att utvecklas i takt med att vi hela tiden växer och utvecklar verksamheten. Utöver erfarenhet från byggbranschen så söker vi även de som har en bakgrund inom industribranschen, då vi just nu storsatsar på ett utökat och komplett järnvarusortiment, , säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Derome tar över butikerna i Hässleholm och Kristianstad

Av de 103 tjänsterna är det fem personer som Derome behöver anställa till Kristianstad. Resterande tjänster fördelar sig på följande orter: Helsingborg (5), Hässleholm (3), Karlshamn (3), Landskrona (44), Lund (7), Malmö (24), Markaryd (3), Perstorp (2), Ronneby (3), Sölvesborg (2), Sösdala (1) och Örkelljunga (1).

Anledningen till den stora mängden tjänster i Landskrona är att Derome kommer att öppna södra Sveriges största lager för bygg- och järnvaror där under nästa år. Det är ett beslut som togs för bara tre veckor sedan. Detta är den största rekryteringsinsats som koncernen någonsin har gjort.

– Vi värdesätter rätt person på rätt plats och tycker att det är oerhört viktigt att relationerna vi bygger med varandra, varar under lång tid framöver. Vi har etablerat oss i Sydsverige för att vi tror stenhårt på den här marknaden och nu vill vi knyta fler människor till oss som tror på våra satsningar lika mycket som vi gör, säger Johan Winroth.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klart: Miljardbolag etablerar sig i Kristianstad

Så många nya tjänster skapas när företaget etablerar sig i staden.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.08:21, 10 oktober, 2017

Klart: Miljardbolag etablerar sig i Kristianstad
Logent etablerar sig i Kristianstad. Foto: Pressbild

Logistikföretaget Logent etablerar sig i Kristianstad. I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen berättar de att det funnits en stor efterfrågan på deras tjänster i staden och att man nu öppnar ett nytt kontor.

– Efterfrågan från kunder är enormt stor och det är många företag som behöver våra tjänster inom bemanning. Vi har rekryterat ett tiotal nya medarbetare till vårt affärsområde senaste månaderna. Till nya kontoret i Kristianstad har vi fyra fantastiska medarbetare med gedigen erfarenhet och kompetens, säger Patrik Nielsen, affärsområdeschef på företaget.

Logent arbetar med logistiktjänster inom bland annat lagerhantering och tull. Man arbetar också med bemanningstjänster och konsulttjänster. Sedan starten 2006 har man vuxit snabbt och omsätter årligen 1,5 miljarder kronor om året och sysselsätter cirka 3000 personer.

Fredrik Andersson är ny distriktschef på kontoret i Kristianstad:

– Jag ser mycket fram emot min nya utmaning. Med mina tidigare erfarenheter som VD och ansvarig på olika företag och från Adecco tror jag att jag kan tillföra mycket till Logents framtidsresa. Jag valde att gå vidare till Logent då jag tycker att företaget är i en spännande tillväxtfas med många intressanta kunder och affärsmöjligheter, säger Andersson.

Kontoret öppnar man på Nya Boulevarden, vid Stora Torg, i centrala Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så drabbas skånska företag – av en orolig omvärld

Så ser det ut hos skånska företag.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.12:02, 4 oktober, 2017

Så drabbas skånska företag – av en orolig omvärld
Foto: Pixabay

Det ser ljust ut i det svenska näringslivet och så gör det även i Skåne. Det går att läsa i Svenskt Näringslivs konjunkturbarometer som summerar årets tredje och näst sista kvartal.

I de skånska företagen anställs allt fler när arbetsstyrkorna ökar.

– Vi ser att de skånska företagen har gått bättre under det senaste halvåret än året innan. Speciellt gäller det antalet anställda där betydligt fler anger att de har utökat arbetsstyrkan. Så här goda siffror på anställningsfronten i Skåne har vår barometer inte visat sedan 2011, säger Rolf Elmér regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne i ett pressmeddelande.

Men framtiden är inte lika positiv. Hela 17 procent av de skånska företagen tror att de kommer behöva skära ner på personalstyrkan under det kommande halvåret, medan 40 procent tror att de kommer utöka, vilket är en siffra i nedåtgående riktning.

Orsaken kan vara en orolig och allt mer oförutsägbar omvärld.

– Det är kul att företagen satsar. Samtidigt är det en orolig omvärld med många osäkerheter. Vi kan på inget sätt luta oss tillbaka och vara nöjda, säger Rolf Elmér.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng