Nu säljer sambon Janne ”Loffe” Carlssons jättevilla | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Nu säljer sambon Janne ”Loffe” Carlssons jättevilla

Janne "Loffe" Carlsson sambo kommer att flytta från Öllsjö. Nu säljs parets jättevilla.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.18:59, 26 oktober, 2017

Nu säljer sambon Janne ”Loffe” Carlssons jättevilla
Sambon till Janne "Loffe" Carlsson säljer nu sitt hus i Öllsjö. Foto: Mäklarringen.

Den 31 augusti avled den folkkära skådespelaren och musikern Janne ”Loffe” Carlsson 80 år gammal. Han somnade in efter sviterna av levercancer. Under de senaste åren bodde han i Öllsjö utanför Kristianstad. Nu har sambon Gurianne Sandven beslutat sig att sälja huset.

– Jag kommer ju inte kunna bo kvar i det här stora huset. Jag måste redan nu börja kika mig om efter annan plats att bo. Huset är 350 kvadratmeter och vi har tre fastigheter på 6500 kvadratmeter tomt. Vi har simbassäng. När ska jag hinna med det, och jobba heltid och ha en hund som jag är ute och går med? Det finns liksom inte tid att ta hand om det, har hon tidigare sagt till Kvällsposten.

LÄS MER: Här ska Öllsjöbon Janne ”Loffe” Carlsson begravas

LÄS MER: Här planerades begravningen för Janne ”Loffe” Carlsson

Det är alltså en stor villa som Mäklarringen nu ska hitta en ny ägare till. Boarean på totalt 346 kvadratmeter är fördelad på nio rum. Dessutom tillkommer det en biyta på ytterligare 170 kvadratmeter.

Gården köpte paret år 2002. Den har bland annat en murad spis i bostadshuset, ett poolhus och en stor trädgård. Utgångspriset är på 4 750 000 kronor.

– Det finns ett flertal intressenter. Vi kommer att ha privata visningar både under kommande och nästa helg. Det är ett stort hus, så vi har avsatt extra mycket tid för att kunna gå igenom allt, säger Eva Kraft, på Mäklarringen.

Vem kan en sådan här villa passa till?
– Det skulle kunna passa vilken familj som helst. För en egenföretagare hade det varit utmärkt, då får man nytta av Jannes stora studio som är ljudisolerad. Huset ligger lättillgängligt nära motorvägen, men samtidigt avskilt. Man har fin utsikt mot ängarna i väst, säger Eva Kraft.

Hur ser förhoppningarna ut om att kunna sälja villan?
– Jag tror att vi kan hitta en spekulant inom den närmaste tiden. Priset är överkomligt. Det är inte så högt räknat per kvadratmeter.

Här kan du se hela annonsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN

Tidigare stationshus drog flest besökare

Här är bostäderna i kommunen som drog flest besökare på Hemnet.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:58, 18 februari, 2018

Tidigare stationshus drog flest besökare
Flera Åhus-bostäder finns med bland de mest besökta i vecka 6.

2a5f42d0-0759-11e8-b711-89aed58c18a0

1. Åhusvägen, Horna, Åhus. Pris: 1 350 000 kronor.
Foto: Mårtensson Mäklare/Hemnet.
Det gamla stationshuset i Horna är numera omgjort till en villa. Sju rum ryms i villan och på tomten finns även ett gästhus. Stort uterum med trädäck och jazucci. Annonsen läser du i sin helhet här.

LÄS MER: Statistik: Andrahandsbostäder har blivit dyrare

24419912

2. Lyngbyvägen, Everöd. Pris: 675 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Lantlig villa som fungerar såväl som fritidsboende- som permanentboende. Bo- och biarean är totalt på 125 kvadratmeter och det finns tre rum i bostaden. Du kan läsa mer om fastigheten här.

22ab6614-b2de-4796-93d1-1829ef8f8f8a

3. Björnspinnarevägen, Täppet, Åhus. Pris: 2 775 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Enplansvilla med inredd källare, vilket gör att fem sovrum finns i bostaden. Planlösningen beskrivs av mäklaren som ”optimal”. Trädgården är insynsskyddad. Läs mer om bostaden här.

24400836

4. Rytters väg, Arkelstorp. Pris: 995 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
I centrala Arkelstorp ligger denna enplansvilla högt belägen. Den välskötta villan har såväl bo- som biarea på 115 kvadratmeter. Tre sovrum. Tomten gränsar till skogsparti. Här kan du läsa mer om villan.

26df1cd2-2b24-474b-ab2e-5804c67a5150

5. Majorsgatan, Täppet, Åhus. Pris: 2 995 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Familjevilla på 169 kvadratmeter, som är belägen på en hörntomt. Garage och förråd är isolerat. Den sju rum stora 80-talsvillan har även en nybyggd pool. Mer läsning om villan hittar du här.

24411993

6. Tobakslyckevägen, Fjälkinge. Pris: 2 295 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Med sex rum är det en villa som lämpar sig för den större familjen. Huset har genomgått renoveringar och har bland annat nytt kök. Inglasat uterum och soldäck på baksidan. Här kan du läsa mer om fastigheten.

kung-knuts-vag-4

7. Kung Knuts väg, Öllsjö. Pris: 4 400 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
Den stora Öllsjö-villan har en boarea på hela 346 kvadratmeter och var tidigare bostad åt Janne ”Loffe” Carlsson. Tomten är på avskilt läge med poolhus som uppfördes 2010. Läs mer om villan här.

24432302

8. Österslövsvägen, Fjälkinge. Pris: 745 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Alldeles utanför Fjälkinge ligger det här lilla huset. Villan är belägen på ett lantligt läge med ett tillhörande stall/förrådsbyggnad. Boarean är på 77 kvadratmeter. Mer läsning om villan hittar du här.

krokusvagen-17

9. Krokusvägen, Hammar, Kristianstad. Pris: 2 495 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
En villa för den större familjen, då det finns fem stycken sovrum med möjlighet till fler. Det finns många förvaringsmöjligheter i villan som även har en uteplats på baksidan. Du kan läsa mer om fastigheten här.

ekoxvagen-13_h7pv2k

10. Ekoxvägen, Täppet, Åhus. Pris: 3 395 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Drygt 700 meter från havet ligger den tidigare sommarstugan, som numera byggts ut till permanentbostad. Två sovrum. Stor tomt med skyddad uteplats. Annonsen i sin helhet kan du läsa här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sportlovet – en högsäsong för inbrottstjuvar

Stöldskyddsföreningen ger tips om hur du skyddar ditt hem.

Matilda Larsson

Kl.12:51, 17 februari, 2018

Sportlovet – en högsäsong för inbrottstjuvar
Foto: Pexels / Flickr / Bureau of Land Management.

Nu under sportlovsveckorna åker många familjer iväg på skidsemester eller mot varmare breddgrader för sol och bad.

Tyvärr anmäls dock många inbrott under sportlovsveckorna. Förra året anmäldes cirka 1 800 inbrott i Sverige under sportlovsveckorna, enligt Stöldskyddsföreningen.

För en tjuv är det inte svårt att se om du är hemma eller bortrest, men genom att tänka som en tjuv och vidta några brottsförebyggande åtgärder minskar risken att utsättas för inbrott medan huset står tomt.

– Om inte redan fungerande Grannsamverkan finns i området, tala om för grannarna att du ska åka bort så kan dom hålla ett extra öga på ditt hus/lägenhet och tömma brevlådan. Kanske en granne kan parkera sin bil på din parkering när du är borta och skotta lite på din tomt också om det börjar snöa, säger Lina Nilsson rådgivningsexpert på Stöldskyddsföreningen.

Men det är inte bara hemmet som du riskerar att råka ut för tjuvar.

Även på resan finns det en risk att tjuvar försöker distrahera dig genom att knuffas eller fråga efter något, så var extra vaksam på det i större folksamlingar och i köer. Även i skidbacken och på stranden kan du utsättas för stöld så tänk efter även här, påpekar Stöldskyddsföreningen.

– Ska du in på en restaurang och äta lite i backen, ställ inte skidorna ihop utan dela på dem. En skida är inte lika attraktiv som två. Lämna heller inga värdesaker på stranden när du badar, utan skaffa en vattentät förvaring som du kan ha med i vattnet så du inte behöver lämna något på stranden, säger Lina Nilsson.

SSF:s tips för att minska risken för stöld hemma och på resan:

Säkra ditt hem innan du åker:

  • Se till att du har certifierade lås till husets alla fönster och dörrar, även altandörren.
  • Skaffa lås på din brevlåda och komplettera din lägenhetsdörr med en vredkåpa eller säkerhetsbrevlåda och skaffa digitalbrevlåda på Skatteverkets hemsida.
  • Sätt timer på några lampor i huset som tänds när mörkret faller.
  • Larm är ett bra komplement till certifierade lås och Grannsamverkan.

Ha koll på värdesaker på resan:

  • Pengar, kontokort, mobiltelefon och ev. pass bör bäras på framsidan av kroppen och gärna i innerfickor.
  • Var försiktig med att lämna värdeföremål obevakade på hotellrummet, finns det värdeboxar på hotellrummet använd dem.

Märk din skidutrustning:

  • Skriv upp det unika tillverkningsnummer som finns på all nyare utrustning. Hyr du skidor är det viktigt att kolla upp om din hemförsäkring täcker en eventuell förlust, eller om du behöver en extra försäkring.
  • Märk din skidutrustning med exempelvis DNA-märkning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket tjänar du på din bostadsaffär i Kristianstad

Bostadsvinsterna varierar kraftigt i landet. Så här ser det ut i Kristianstad.

Mia Martelleur

Kl.12:04, 17 februari, 2018

Så mycket tjänar du på din bostadsaffär i Kristianstad
Foto: Pixabay

Bostadsvinsterna varierar stort i landet, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. Siffrorna visar att invånare kan göra en vinst på allt från 73 000 kronor i Ragunda till hela 1,4 miljoner kronor Danderyd. Den genomsnittliga vinsten i riket ligger på 575 720 kronor.

Statistiken gäller för sålda bostäder år 2016 och visar kapitalvinster och kapitalförluster vid försäljning av fastigheter och bostadsrätter per kommun. I Kristianstad låg den genomsnittliga vinsten vid bostadsförsäljning på 422 727 kronor 2016 . Störst vinst vid försäljning i Skåne län var det i Båstad med ett genomsnitt på 889 041 kronor.

– 2016 präglades till ganska stor del av införandet av amorteringskravet i juni, vilket gav effekter i form av en ökad aktivitet på bostadsmarknaden inför och en avmattning efter den 1 juni, säger Emma Persson, boendeekonom på den statliga banken SBAB, till Nyhetsbyrån Siren.

Under slutet av 2016 och början av 2017 har det skett en viss inbromsning av bostadspriserna, vilket framförallt har märkts av i Stockholmsområdet. Men Emma Persson förutspår till Nyhetsbyrån Siren att bostadsmarknaden kommer återhämta sig inom en snar framtid.

– Man ska komma ihåg att räntorna förväntas vara låga ett tag till, svensk ekonomi är stark och människor har fortfarande behov av att köpa och sälja bostäder. Det talar för att bostadsmarknaden återhämtar sig en bit in på året. Men de kraftiga prisuppgångarna vi har sett under de senaste åren är nog över, säger Emma Persson.

I grafiken här nedanför kan du se hur bostadsförsäljningen skiljer sig mellan Skåne och riket.

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad

Snart ska 96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad. Här är beskedet om när de står färdiga.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.19:57, 16 februari, 2018

96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad
I den nya stadsdelen Stenskeppet i Hammar ska NCC bygga 96 hyresrätter åt AB Kristianstadsbyggen. Illustration: Uulas Arkitekter AB

Hundratals nya bostäder kommer att byggas i Hammar/Kristianstad bara ett stenkast från den nya handelsplatsen C4 Shopping. Den 10 november förra året togs spadtaget för de första husen. Totalt arton byggherrar var intresserade av att bygga på marken och sju av dem valdes ut av kommunens tjänstemän. Snart går starten för nästa byggprojekt där AB Kristianstadsbyggen är ägare.

― På Stenskeppsvägen, mitt i nya Hammar bostadsområde, ska vi tillsammans med NCC nu planera för att bygga ett kvarter med hållbara hyresbostäder med hög kvalitet och gedigna materialval. Det blir ett bra komplement till staden som har ett behov av fler hyreslägenheter, säger Henrik Strand, VD, AB Kristianstadsbyggen.

LÄS MER: BILDEXTRA: Historiskt spadtag för Kristianstads nya radhus

Uppdraget att bygga lägenheterna i stadsdelen Stenskeppet kommer att delas upp i två faser. Den första påbörjas redan nu och innebär att budgetera och planera för byggnationen. Cirka 120 miljoner kronor beräknas hela byggprojektet att kostad.

Den andra fasen är den praktiska delen med att bygga hyresrätterna. I slutet av 2018 räknar NCC med att sätta spaden i marken. Då kan lägenheterna blir inflyttningsklara under 2020.

I kvarteret kommer det att bli fyra stucken fyravåningshus med totalt 96 hyreslägenheter. Husen är baserade på loftgångslösning med inglasade balkonger i solläge. Utsidan blir med tegelfasad.

De 27 lägenheter som ligger på markplan har en egen uteplats. Projektet omfattar även markarbeten för att skapa en attraktiv utemiljö, med bland annat synligt dagvatten och gröna ytor.

– Utöver de hyreshus vi ska uppföra tillsammans med AB Kristianstadsbyggen bygger vi även radhus i Hammar och har god kännedom om området. När stadsdelen är färdigbyggd kommer den att rymma cirka 400 bostäder, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building.

FaktaFakta. De nya lägenheterna:

Så här kommer de totalt 96 hyresrätterna att fördelas. De ska stå klara för inflyttning år 2020. Det är oklart vad hyran kommer bli.

1 rum och kök: Cirka 31 kvadratmeter. Totalt 20 stycken.

2 rum och kök: Cirka 56 kvadratmeter: Totalt 28 stycken

3 rum och kök: Cirka 63 kvadratmeter: Totalt 40 stycken.

4 rum och kök: Cirka 72 kvadratmeter: Totalt 8 stycken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fler mäklare tror på prisuppgång

"Många familjer känner sig nu pressade att agera".

Matilda Larsson

Kl.16:52, 15 februari, 2018

Fler mäklare tror på prisuppgång
Carolina Stegman, vd på FMF. Foto: Wikimedia Commons / FMF / Fredrik Stehn.

Ett ökande antal mäklare tror på prisuppgång de kommande tre månaderna.

Det visar den mäklarpanel som genomförs av Valueguard i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, FMF.

En av fyra tror på prisuppgång vilket är en ökning med sex procentenheter jämfört med förra månaden. Knappt hälften tror på stillastående priser, enligt FMF.

Under den senaste undersökningen tror knappt en tredjedel av mäklarna att priserna kommer att gå ned den kommande tremånadersperioden.

Människors livsstilsförändringar och behov av bostadsbyte aktiviteten på bostadsmarknaden i hög grad, enligt FMF.

– Mäklarna träffar kunder varje dag och märker ett ökat intresse av att sälja och köpa bostad. Trots en orolig marknad måste människor fortsätta sina liv, januari är den månad då flest par skiljer sig och många satsar på att hitta nytt jobb. Behovet av att byta bostad blir för många därför viktigare än rädslan för prisnedgång. Något som spås leda till högre priser, säger Carolina Stegman, vd på Fastighetsmäklarförbundet.

Den fortsatta trenden beror även troligtvis på det kommande amorteringskravet som träder i kraft den 1 mars 2018.

– Att amorteringskravet träder i kraft inom kort påverkar också den ökande tron på prisuppgång bland mäklarna. Man vet att säljare och köpare försöker göra affär innan den nya lagen börjar att gälla. Många familjer som har haft planer på att byta bostad under hösten men avvaktat på grund av den turbulenta marknaden, känner sig nu pressade att agera, säger Carolina Stegman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng