EXTRA: Kända komikerparet besöker Kristianstad – här berättar de om sin show | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

EXTRA: Kända komikerparet besöker Kristianstad – här berättar de om sin show

Komikerparet besöker nu Kristianstad. I en intervju berättar de om sin turné.

Henrik Nordell

Kl.19:02, 24 oktober, 2017

EXTRA: Kända komikerparet besöker Kristianstad – här berättar de om sin show
Anders & Måns besöker Kristianstad. Foto: Pressbild.

Komikerduon Anders Johansson och Måns Nilsson och nu dragit igång sin turné med föreställningen ”Nu har vi väl trevligt? En föreställning om lycka med Anders och Måns”. Efter en succéstart i Lund kommer de på besök till Kulturkvarteret i Kristianstad i morgon. De beskriver det som höstens kanske roligaste föreställning. Det utlovas mycket humor.

–  Vi skojar om våra egna brister och hur vi beter oss korkat när vi jagar lycka på fel sätt, säger Måns Nilsson.

– Vi människor är så oroliga över att vi inte är lyckliga nog. Då får vi panik och gör saker som ska göra oss glada och lyckliga, saker som inte fungerar. Det handlar om människans försök att bli lycklig, säger Anders Johansson.

Ni hade premiär i Lund i förra veckan. Hur gick det?
– Det var en skrattfest och vi är jätteglada över det. Det är alltid nervöst innan. Man vet aldrig ifall vi och publiken tycker att samma saker är roliga, säger Måns Nilsson.

Har ni några förväntningar på turnén?
– Vi säljer bra med biljetter, det är roligt. Det är en jättelyx att åka till ställen som Borås och Växjö. Det är trevliga ställen, men kanske inte platser dit man åker på semester. Det är kul att få se hela landet, säger Anders Johansson.

– Vi har en del hängivna Anders & Måns-fans. Det är underbart att få åka runt i Sverige och få träffa dem,  säger Måns Nilsson.

Showen är ambitiös med professionell scenografi, musik, lite dans och en ljudkonstnär som ljudlägger showen live. Komikerparet har skrivit manus till och från under två års tid.

– Det blir väldigt få handfasta tips. Däremot får publiken får skratta mycket och kommer att ha två fantastiskt roliga timmar med oss, säger Måns Nilsson.

Finns det något recept på att bli lycklig?
– Det kokas ner till något som är självklart. Att vara oegoistisk och ta hand om varandra. Att ha goda relationer till andra människor. Sedan finns det också praktiska saker, som att träna. Det ändrar kemin och fysiken i kroppen.

FaktaFakta / Här är alla städer de besöker:

19-21 oktober: Lund, Stadsteatern
25 oktober: Kristianstad, Kulturkvarteret
26 oktober: Halmstad, Halmstad Teater
27 oktober: Jönköpings Teater
28 oktober: Linköping, Konsert & Kongress
02 november: Växjö, Växjö Konserthus
03 november: Norrköping, Flygeln
04 november: Askersund, Sjöängen
05 november: Västerås, Västerås Konserthus
08 november: Karlskrona, Konserthusteatern
09 november: Kalmar, Kalmar Teater
10 november: Kungsbacka, Kungsbacka Teater
11 november: Vara, Vara Konserthus
16-18 november: Stockholm, Södra Teatern
24-26 november: Göteborg, Stora Teatern
28-30 november: Malmö, Malmö Live
01 december: Uppsala, Konsert & Kongress
02 december: Örebro, Hjalmar Bergman Teatern
06 december: Luleå, Kulturens Hus
07 december: Skellefteå, Nordanåteatern
08 december: Umeå, Väven

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstadkillen har gjort en egen VM-låt – Braksuccé

"Det är otroligt häftigt och bara skitcoolt"

Hanna Södergren

Kl.10:17, 24 maj, 2018

Kristianstadkillen har gjort en egen VM-låt – Braksuccé
Petter Hedwall eller mer känd som Pidde P har släppt en egen VM-låt. Foto: Privat

Efter att Sveriges landslag slagit ut Italien kände Petter Hedwall, Pidde P att en låt till landslaget vill han göra. Idén om att skriva en låt om det som betyder mest för många: Ens egna barn.

– Jag tog kontakt med landslagsspelarnas respektive. Ända kravet var att de skulle ha barn, säger Pidde P som har haft idén hemlig ett tag.

Det var igår som låten, ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” släpptes. I låten kan man höra landslagsspelarnas barns röster.

Responsen på låten har blivit stor.

–  Det är grymt häftigt att det gått så bra. Man är i ett stort lyckorus nu, säger Pidde P som just nu är i huvudstaden för inspelningar och media.

Här är alla landslagsspelarna vars barn är med i låten. John Guidetti, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Kristoffer Nordfeldt, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Robin Olsen, Gustav Svensson, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen, Jakob Johansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Kända artisterna kommer till torget

Handelsstaden och Sparbanken kommer att bjuda på gratis konserter i sommar. Här är artisterna som besöker Kristianstad.

Henrik Nordell

Kl.21:14, 23 maj, 2018

KLART: Kända artisterna kommer till torget
I sommar blir det gratis konserter på Stora Torg. Foto: Arkivbild/Bildbyrån

Nu presenteras ett nytt musikkoncept i Kristianstad. Under flera tisdagar i sommar bjuds det på gratis konserter på Stora Torg. De går under namnet ”Handelsstaden presenterar Sparbanken Skånes kvällar”. Flera kända artister kommer att gästa staden och konserterna kommer vara gratis.

– Vi jobbar med Attraktiv Kristianstad som ett purple flag-projekt och en del i det är att skapa ett större utbud. Där kom idén om att bjuda på konserter, säger Eva Richter på Handelsstaden Kristianstad.

LÄS MER: EXTRA: Folkkära artisten uppträder i Åhus

Den 3 juli arrangeras den första kvällen. Det är det välkända dansbandet Lasse Stefanz som uppträder. Det countryinfluerade dansbandet bildades i Kristianstad och har stått 50 år på scen. I höst kommer de ge sig ut på konsertturné, men innan dess gör de ett första nedslag i sin hemstad.

Den 17 juli arrangeras nästa kväll med Idolvinnaren Chris Kläfford. Han har gjort succé med sin tolkning av John Lennons Imagine. I sommar ger han sig ut på turné och mellan de spelningarna görs nu ett stopp i Kristianstad.

Sista kvällen som är planerad är den 24 juli och då kommer ingen mindre än Thomas di Leva. Han har under vintern och våren gjort succé med en show där artisten hyllar David Bowie. På Stora torg kommer det att bjudas på en kombination av hans egna låtar och låtar från showen.

– Vi kommer även att ha flera lokala musiker på scen under kvällarna. Det är kul att få ge dem en plats att uppträda på. Jag tror att det här kommer bli riktigt bra. Det är kul att få starta med Lasse Stefanz, som är otroligt populära, säger Eva Richter.

Hotell, krögarna runt torget, Kulturföreningen Äntligen och Studiefrämjandet är några av de andra aktörer som är med i samarbetet. Idén är att sommarkvällarna ska bli återkommande varje år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då spelar dansbandsikonerna på hemmaplan

Dags att svänga sina lurviga när det nalkas folkfest i Kristianstad.

Hanna Södergren

Kl.14:02, 23 maj, 2018

Då spelar dansbandsikonerna på hemmaplan
Det folkkära bandet Lasse Stefanz och dansbandsikonen Thomas Deutgen kommer till Kristianstad i början av november. Pressbild.

I våras turnerade de halva Sverige runt. I höst är det dags ingen för Nordens största dansband, Lasse Stefanz att ge sig ut på tur. Denna gången stannar de till i Kristianstad.

Det populära dansbandet kommer till Kulturkvarteret, hjärtat av Kristianstad den 7 november tillsammans med tv-profilen Thomas Deutgen, skriver Musiksyd i ett pressmeddelande.

Bandet kommer bland annat sjunga sina klassiska hits som Vid en liten fiskehamn till Det regnar och regnar, skriver musiksyd längre ner i sitt pressmeddelande.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Musikfest avslutade Kulturnatten

Tropical House, professionell dans och hiphop avslutade Kulturnatten på lördagen. Här ser du alla bilderna.

Henrik Nordell

Kl.20:59, 22 maj, 2018

BILDEXTRA: Musikfest avslutade Kulturnatten
Det blev en storartad avslutning på Kulturnatten år 2018. Foto. Lars Svensson

På Lördagen avslutades Kulturnatten i Kristianstad och det gjordes med stora shower både på Kulturkvarteret och på Stora Torg. Där samlades en stor publik för att se på dans och lyssna till musiken.

Artistgruppen Showtime var en av akterna på scen, bestående Jonna Lindberg, Lina Hellberg, Caroline Isendahl, Theresa Blom, Natalie Chamli, Amanda Cederberg och Johan Larsson. Gruppen leds av Helena Wessman. De följdes av den kända gruppen Werk it.

LÄS MER: VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock

Den akt som fick avsluta hela Kulturnatten var Matoma. Den 26-årige norrmannen har gjort internationell succé i samarbete med stora världsartister. I Kristianstad fick han publiken att jubla. Se alla bilderna från avslutningskvällen här nedanför.

Foto: Lars Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock

Fredagen bjöd både på humor och hårdrock. Här är bilderna från Kristianstads uteställen.

Henrik Nordell

Kl.18:01, 21 maj, 2018

VIMMELBILDER: Kristianstads uteställen bjöd på skratt och hårdrock
Hårdrock och stand up lockade folket på fredagen. Foto. Lars Svensson

Fredagen var fullspäckad med händelser i Kristianstad. Det bjöds på Kulturnattens uppträdanden på Stora torg och Kulturkvarteret. Dessutom hade flera av stans uteställen öppet. Två av dem hade ett minst sagt varierat utbud av shower.

På pub och restaurang Kongen var det säsongsavslutning för Kongen Comedy med gratis stand up. Det blev en kväll där många rookies ställde sig på scen och bjöd besökarna på skrattfest.

LÄS MER: BILDEXTRA: Så var starten på Kulturnatten i Kristianstad

I Biljardhallen var det på fredagen en kväll i hårdrockens tecken. Anders Tegner samt Erika var där för att snacka hårdrock. Uppträdde gjorde Alicate och Frontback.

Vimmelfotografen Lars Svensson var på plats på båda ställena. Du ser alla bilderna här nedanför. Ser du någon du känner igen?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng