IFK Kristianstad - Redbergslids IK

Toppmöte väntar för IFK Kristianstad

I den åttonde omgången vankas det toppmöte i Handbollsligan. ”De är lite obehagliga att möta”, säger sportchef Jesper Larsson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:06, 12 oktober, 2017

Toppmöte väntar för IFK Kristianstad
Lasse Olsson leder än en gång IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkaovic/Bildbyrån.

I tisdags bröt IFK Kristianstad förlustsviten – där tre av fyra förluster kommit i Champions Leaguevia en seger mot Ricoh. Det tajta spelprogrammet innebar dock bara en dags vila innan nästa uppgift – toppmatch mot fjärdeplacerade Redbergslid.

– Det är sjunde matchen så det är väl lite tidigt för att kalla det för seriefinal. Men visst, det är två lag som startat serien bra. Två väldigt solida lag som spelar olika typer av handboll. Det kommer bli lite vägledande och samtidigt väldigt inspirerande, säger IFK-sportchefen Jesper Larsson.

Vad krävs av er för seger?
– Noggrannhet, tålamod och bra tempo. Framförallt är det deras försvarsspel som vi haft problem med. De har ett högt stående försvar. Så det gäller att ha tålamod och inte ta förstalägena. Det gäller också att ha tålamod i försvarsspelet. De är duktiga på att nöta på och komma till bra lägen. De är lite obehagliga att möta, förklarar Larsson.

På spelarfronten ser Anton Persson med största sannolikhet ut att missa matchen, med anledning av smällen han fick mot Ricoh. För IFK Kristianstads del väntar även ännu en match utan Ola Lindgren, som fortsatt är sjukskriven.

– Där är inget nytt. Utan vi utgår från att han är med från fredag morgon.

Matchen mellan IFK Kristianstad-Redbergslid startar klockan 19:00 i Kristianstad Arena.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att matchen var en seriefinal, vilket inte stämmer. Segrar av Ystad och Alingsås på onsdagskvällen petade ner Redbergslid till fjärdeplats i tabellen, inför matchen mot Kristianstad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ännu ett plattfall för IFK Kristianstad

Tung förlust mot Nantes i Champions League.

Mia Martelleur

Kl.19:08, 14 oktober, 2017

Ännu ett plattfall för IFK Kristianstad
Foto: Csaba Domotor / BildbyrΌn

Ola Lindgren var tillbaka på tränarbänken, efter att ha varit sjukskriven de fem senaste matcherna, men det hjälpte inte IFK Kristianstad i bortamatchen mot franska Nantes i Champions League.

Det gick bra för IFK, i cirka tio minuter. Matchen började i ett högt tempo men efter 5–5 så gick det lika snabbt utför. På tio minuter hände ingenting nytt från IFK medan Nantes ökade försprånget till 11–5.

Redan under första halvlek släppte laget in 19 mål mot 11 gjorda. IFK han även med elva tekniska fel och tre utvisningar, medan Nantes endas gjorde ett. Och turen vände inte i andra halvlek, även om laget la in en till växel.

Matchen slutade 34–25 till Nantes. Kvällens bästa målskyttar i IFK var Tim Sörensen som satte sex mål, och Viktor Hallén med fem.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HBC Nantes - IFK Kristianstad

Ola Lindgren tillbaka på tränarbänken

När IFK Kristianstad spelar Champions League är Ola Lindgren tillbaka från sjukdomsfrånvaron. ”Det känns bra just nu”, säger tränaren.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:53, 14 oktober, 2017

Ola Lindgren tillbaka på tränarbänken
På lördagskvällen är Ola Lindgren tillbaka på tränarbänken. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter att ha dragits med en infektion och varit sjukskriven i de fem senaste matcherna är Ola Lindgren nu tillbaka på IFK Kristianstads tränarbänk. När laget begav sig till Frankrike för Champions League-mötet med HBC Nantes fanns huvudtränaren som planerat med på planet.

– Jag mår bra annars hade jag inte varit här, säger Ola Lindgren.

Är du helt återställd nu?
– Det hoppas jag. Vi får väl avvakta lite längre och se, men det känns bra just nu.

Hur är det att vara tillbaka?
– Det är som vanligt. Det har ju varit en rätt kort period men det är alltid kul att jobba med det här laget. Nu har vi en tuff match i morgon och har haft ett tufft spelschema. Så det blir en tuff utmaning.

Medan IFK Kristianstad ligger sist i tabellen efter fyra omgångar, med en inspelad poäng, parkerar HBC Nantes på en femteplats och har spelat in tre poäng under sina fyra första Champions League-matcher.

LÄS MER: Stor glädje – när Lindgren återvänder

– De är väldigt fysiska, som alltid med franska lag, och skyttestarka. I de senaste Champions League-matcherna har de bombat sönder oss lite, så det gäller att ha bra djup i försvarsspelet och komma åt skyttarna. De är stora, tunga och fysiska, sammanfattar Lindgren det kommande motståndet.

För IFK Kristianstad har inte Champions League-matcherna i Lindgrens frånvaro varit någon höjdare – och såväl mot Pick Szeged som Rhein-Neckar Löwen blev förlustsiffrorna stora för Sveriges Champions League-representant. Då är det framförallt defensiven som hackat för IFK Kristianstad.

– Först och främst är det försvarsspelet. Vi har varit lite för snälla mot många starka skyttar och inte hittat rätt djup för denna nivån, det kanske räcker i Elitserien men det räcker inte här. Utan vi måste hitta den metern till i vårt försvarsspel.

Hur ser läget ut i truppen?
– Lite slitet. Vi gav oss iväg tre imorse (läs i går), spelade match i går (läs i torsdags) och hade match i Stockholm i tisdags. Man ska ha respekt för belastningen och resorna, men jag hoppas på en bra match. Nantes är stora favoriter men vi ska spela om det i 60 minuter först.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Redbergslids IK

Hyllningen till Lagergren: ”Ostoppbar”

Albin Lagergren imponerade stort när IFK Kristianstad besegrade Redbergslid. ”En av Sveriges bästa högernior, kanske den bästa”, sa motståndartränaren.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.06:54, 13 oktober, 2017

Hyllningen till Lagergren: ”Ostoppbar”
Albin Lagergren hade en fin afton mot Redbergslid. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

När IFK Kristianstad besegrade Redbergslids IK med 30-26 storspelade Albin Lagergren och prisades som matchens lirare – efter att ha gjort nio mål framåt. Med sitt fina spel både offensivt och defensivt var högernian en av de starkaste bidragande orsakerna till IFK-segern.

– Det är klart när Albin Lagergren är som i dag – snabb i sidled och med en jädra killerinstinkt hjälper det oss väldigt mycket, sammanfattade IFK-tränaren Lasse Olsson efter matchen.

Högernian själv spelade i 60 minuter men kostade på att ge sig själv en gnutta kritik efter matchen.

– Det är bra i 45 sen mycket slarv i slutet, sa Lagergren som trots allt inte var helt nöjd trots nio mål framåt:

– Det är några onödiga skott jag tar som jag inte är riktigt nöjd med. Men i det stora hela är jag väldigt nöjd.

En som däremot valde att inte skräda med orden var RIK-tränaren Jasmin Zuta.

– En av Sveriges bästa högernior, kanske den bästa. Väljer man då att vara passiv mot han kan han göra lite som han vill. Det är väl det som är problemet.

– De jobbar med övergångsspel mot oss där, vi klarar inte av att få den höjden och gör riktigt dåliga val. Vi får lite bättre koll i perioder men det är snudd på nonchalans att tillåta att han får spela på det sättet. Då är han ostoppbar, sammanfattade Zuta.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädje i IFK – när Lindgren kommer tillbaka

Efter fem matcher utan Ola Lindgren är huvudtränaren med största sannolikhet tillbaka på tränarbänken på lördag. ”Ola behövs i gänget”, säger Lasse Olsson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.22:49, 12 oktober, 2017

Glädje i IFK – när Lindgren kommer tillbaka
Ola Lindgren är med största sannolikhet tillbaka i helgen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter slutsignalen mot Redbergslids IK var det bara drygt sex timmar till att IFK Kristianstad skulle ses vid Kristianstad Arena igen, för en bussfärd till Kastrup och därefter flyg till Frankrike. På lördag väntar nämligen Champions League-mötet med Nantes. En match där Ola Lindgren åter ser ut att vara tillbaka – efter att ha varit sjukskriven i fem matcher.

– Det vet vi klockan tre i natt men det är absolut planen. Jag kan säga att ingen är gladare för det än jag. För Ola behövs i gänget och han betyder väldigt mycket. Så det ska bli jättekul att han förmodligen är tillbaks, sa assisterande tränare Lasse Olsson, som lett laget i Lindgrens frånvaro, och betonade att allt kan hända.

Även storstjärnan Albin Lagergren ser framemot att åter ha Ola Lindgren på tränarbänken.

– Ola är en fantastiskt bra coach som är väldigt bra på små detaljer under matcher och kan ändra lite. Det blir ju bra. Vi har fått ta mycket större ansvar nu, vi spelare, och jag tycker det blir bättre och bättre, sa Lagergren.

Mötet mellan HBC Nantes och IFK Kristianstad spelas klockan 17:30 på lördagseftermiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Redbergslids IK

IFK segrade i toppmötet: ”Väldigt nöjda”

IFK Kristianstad vann toppmötet i Kristianstad Arena. ”Vi är väldigt nöjda med att vi vinner matchen”, säger Lasse Olsson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.20:39, 12 oktober, 2017

IFK segrade i toppmötet: ”Väldigt nöjda”
Albin Lagergren hade en fin kväll. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter en tuffare tid hittade IFK Kristianstad tillbaka till vinnarspåret mot Ricoh i tisdags. På torsdagskvällen kunde Kristianstad bärga sin andra raka seger – då Redbergslid slogs tillbaka i toppmötet i Kristianstad Arena med 30-26. En av huvudanledningarna bakom segern och den imponerande prestationen menar Albin Lagergren var att man återfunnit glädjen.

– Speciellt efter Rhein-Neckar Löwen såg vi ut som döda hösäckar hela laget. Men jag tycker vi gör det väldigt bra nu och har bra go i laget, säger Lagergren.

Vad är det som gjort att ni hittat tillbaka?
– Vi var väl trötta på förlora och skrämma ut oss som vi gjort och inte visa glädje. Det är mycket roligare att vinna än förlora.

Under den första tredjedelen av matchen var det dock Redbergslid som hela tiden befann sig i en ledning på ett eller två mål. När klockan väl tickade upp på 20 minuter gjorde Albin Lagergren 11-11 och strax svängde matchpendeln. Medan Richard Kappelin stod för tre räddningar på de efterföljande tre minuterna var Viktor Hallén och Mario Lipovac kliniska – då hemmalaget gick iväg till 14-11.

Tremålsunderläget som då uppstod var aldrig någonting Redbergslid förmådde att vända på. Efter en första halvlek som präglades av ständiga avblåsningar från domarteamet kunde IFK Kristianstad gå till halvtidsvila i en 17-15-ledning.

– Framåt spelar vi väldigt bra i 45 minuter och har väldigt bra speed. Tycker de har väldigt svårt med sitt utkuperade försvar, säger Albin Lagergren.

I den andra halvleken behövde så IFK Kristianstad bara några minuter, rättare sagt 3 minuter och 38 sekunder, på sig för att avgöra toppmötet. På den korta tiden gick IFK Kristianstad nämligen från 17-15 till 21-15 och såg till att skapa ett ointagligt försprång.

– De är fighters. Vi var på väg att hänga av dem men de fightar sig tillbaks här. Så vi är väldigt nöjda med att vi vinner matchen, säger tillförordnade IFK-tränaren Lasse Olsson.

Även om Redbergslid kunde höja sig och åter göra match av det hela – vid flera tillfällen var hemmaledningen åter nere i tre bollar – såg IFK Kristianstad till slut till att avgå med segern och siffrorna 30-26.

– Jag tycker inte vi är tillräckligt bra för att vinna och det är inte så mycket att säga om det. Jag är rätt missnöjd med vår insats faktiskt och tycker de får spela sitt spel alldeles för mycket, summerar RIK-tränaren Jasmin Zuta.

I och med segern har IFK Kristianstad 51 raka hemmasegrar i Handbollsligan.

FaktaHandbollsligan
IFK Kristianstad 30-26 Redbergslids IK

Mål: Albin Lagergren (9), Tim Sörensen (8), Helge Freiman (4), Arnar Freyr Arnarsson (2), Olafur Gudmundsson (2), Viktor Hallén (2), Gunnar Stein Jonsson (1), Mario Lipovac (1) och Philip Henningsson (1).
Publik: 4 328
Tabell: Här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng