Håll i hatten – hårda vinda slår mot Kristianstad | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Håll i hatten – hårda vinda slår mot Kristianstad

I efter middag blåser det hårda vindar. SMHI har gått ut med en varning.

Henrik Nordell

Henrik Nordell

Kl.09:09, 12 oktober, 2017

Håll i hatten – hårda vinda slår mot Kristianstad
Det kommer att bli blåsigt under kvällen.

SMHI har utfärdat en Klass 1 varning för mycket hårda vindar längst den skånska kusten. Under torsdagseftermiddagen kommer vindar upp emot 20 meter per sekund slå mot Åhuskusten. Inåt land mot Kristianstad väntas vindarna nå upp till samma styrka.

Vindarna kommer att öka i styrka under dagen och vara som starkast vid 17-tiden. Även kvällen och natten kommer bli blåsig innan det lugnar ner sig fram mot fredagsmorgonen.

Vinden innebär att enstaka träd och grenar kan knäckas. Det kan också vara en fara för fritidsbåtar och andra mindre fartyg på Östersjön, där det ska blåsa kuling.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsspelarna tränar innebandytjejer i Kristianstad

Cirka 70 innebandytjejer tränar i Kristianstad under lovet.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.06:20, 19 februari, 2018

Landslagsspelarna tränar innebandytjejer i Kristianstad
Innebandyträning vankas i Kristianstad Arena på måndag. Foto: Per Wiklund/Bildbyrån.

För cirka 70 tjejer startar februarilovet med innebandy. På måndag arrangeras nämligen en inspirationsträff i Kristianstad Arena, som en del av Skånes Innebandyförbunds satsning ”Fokus Tjejer”.

Av deltagarna är drygt 15 stycken en del av en specialsatsning inom projektet ”Innebandy passar Challan”. Tjejer med utländsk bakgrund kommer då att testa på innebandy för första gången.

LÄS MER: Asylsökande integreras genom innebandyn

– Såväl inom skånsk som svensk innebandy försöker vi jobba mer aktivt med att inkludera så många som möjligt i vår verksamhet. För det är när vår sport blir tillgänglig för fler som vi också ökar mångfalden inom skånsk innebandy, säger Lovisa Engström som jobbar med integrationsfrågor i Skånes Innebandyförbunds styrelse i ett pressmeddelande.

På plats i Kristianstad Arena kommer landslagstrion Ellen Rasmussen (Malmö FBC), Johanna Nilsson (Malmö FBC) och Stephanie Boberg (Pixbo Wallenstam) att vara. De kommer då att dela med sig av sina bästa råd och tips samt hålla i en föreläsning.

Träningen är för tjejer i åldrarna 9-12 år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

RNL – IFK Kristianstad

IFK gav det tyska superlaget en fajt

...men svensk handboll har ändå en bit kvar att vandra.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.20:51, 18 februari, 2018

IFK gav det tyska superlaget en fajt
Olafur Gudmundsson. Foto: BILDBYRÅN

IFK Kristianstad var rejält nederlagstippat inför söndagskvällens Champions League-match borta mot den tyske jätten Rhein-Neckar Löwen.

Den regerande Bundesliga-mästaren och nuvarande Bundesliga-ettan – med svenska stjärnor som Jerry Tollbring, Andreas Palicka och Mikael Appelgren i laget – visade också att svensk handboll har en bit kvar att vandra för att kunna mäta sig med de allra bästa ute i Europa.

Matchen slutade 32–29 till Rhein-Neckar Löwen, men den tyska segern kändes aldrig hotad trots den till synes lilla vinstmarginalen.

Anförda av den glödhete lagkaptenen Olafur Gudmundsson (nio mål för kvällen) och Albin Lagergren på spelhumör (sju mål för kvällen) satte ett hårt arbetande IFK Kristianstad tyskarna stundtals på prov.

Men när matchen skulle avgöras tröt orken hos de brandgula – som fick nöja sig med en hedersam förlust. Framträdande i Rhein-Neckar Löwen var den svenska målvaktsduon Appelgren & Palicka, som båda två hade varsin bra dag på jobbet.

Ola Lindgrens manskap kan dock glädjas åt en stor spelmässig förbättring jämfört med de senaste matcherna, och kanske är dagens match ett tecken på att IFK Kristianstad nu är på väg ut från sin formdipp som uppkommit efter landslagsuppehållet.

Dessutom: 18-årige supertalangen Valter Chrintz iskalla lobbstraff över landslagsmålvakten Andreas Palicka var en riktig läckerbit.

Nästa Champions League-match är lördagen den 24 februari när FC Barcelona kommer till Kristianstad Arena. Däremellan möter IFK Kristianstad Alingsås på hemmaplan på onsdag.

Fakta



Champions League
Rhein-Neckar Löwen–IFK Kristianstad 32–29 (16–14)
Målen, IFK Kristianstad: Olafur Gudmundsson 9, Albin Lagergren 7, Philip Henningsson 3, Tim Sörensen 3, Mario Lipovac 2, Viktor Hallén 2, Stig-Tore Moen, Arnar Freyr Arnarsson,

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Brand i Kristianstad: ”Rökskador i hela lägenheten”

Räddningstjänsten fick under söndagskvällen rycka ut till en lägenhet i Kristianstad. Där hade en brand utbrutit i ett kök.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.18:18, 18 februari, 2018

Brand i Kristianstad: ”Rökskador i hela lägenheten”
Foto: Bildbyrån

Det vad strax efter 18.00 på söndagen som räddningstjänsten larmades om en brand i Kristianstad kommun. Enligt de initiala uppgifterna till SOS Alarm skulle det brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Hasselvägen.

 

– Det var en brand i en lägenhet där det börjat brinna i en kastrull med olja på spisen. Det gick sedan vidare upp i fläkten ovanför spisen och i köksinredningen där, säger Dan Svensson, yttre befäl i Kristianstad.

Strax efter 19.00 var branden släckt och räddningstjänsten hade lämnat platsen.

– Köket är väldigt rökskadat och även fläkten ovanför spisen och luckorna är brandskadade. Egentligen är det rökskadat i hela lägenheten, säger Dan Svensson.

Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

– Det var en person hemma men hon tog sig ut och visade inte tecken på några skador. Däremot var hon skärrad och chockad, säger Dan Svensson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Chocken: Bryggeriet slutar tillverka anrika läsken

En av alla som älskar den populära läsken menade att världen nu kommer att gå under.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.19:09, 18 februari, 2018

Chocken: Bryggeriet slutar tillverka anrika läsken
Foto: Creative Commons

Sedan 1953 har den populära läsken funnits på marknaden i Sverige. Men nu sker en stor förändring som kommer ändra läsken för alltid.

Det är Dinapengar.se som skriver att bryggeriet Vasa Bryggeri i Njurunda slutar tillverka läskdrycken Trocadero.

Trocadero har av många i de norra delarna av Sverige setts som ”Norrlands nationaldryck” varför reaktionerna var många när bryggeriet levererade beskedet. En tog det så långt att denne menade att ”världen nu går under”, rapporterade Örnsköldsviks Allehanda.

Men trots chockbeskedet så kan alla Trocadero-älskare andas ut.

Varumärkets nya ägare (sedan 2017) Spendrups kommer att fortsätta tillverkningen. De har inga planer på att lägga ner produktionen utan vill, enligt Dinapengar.se, utveckla och förädla Trocaderon.

Spendrups presschef, Rose-Marie Hertzman har berättat för tidningen Land hur man vill förädla varumärket.

– Dels ska vi i vår lansera en ny lightversion av Trocadero, en zero utan socker. Dels ska designen fräschas upp lite i samband med det, har Hertzman  sagt till Land.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN

Tidigare stationshus drog flest besökare

Här är bostäderna i kommunen som drog flest besökare på Hemnet.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.15:58, 18 februari, 2018

Tidigare stationshus drog flest besökare
Flera Åhus-bostäder finns med bland de mest besökta i vecka 6.

2a5f42d0-0759-11e8-b711-89aed58c18a0

1. Åhusvägen, Horna, Åhus. Pris: 1 350 000 kronor.
Foto: Mårtensson Mäklare/Hemnet.
Det gamla stationshuset i Horna är numera omgjort till en villa. Sju rum ryms i villan och på tomten finns även ett gästhus. Stort uterum med trädäck och jazucci. Annonsen läser du i sin helhet här.

LÄS MER: Statistik: Andrahandsbostäder har blivit dyrare

24419912

2. Lyngbyvägen, Everöd. Pris: 675 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Lantlig villa som fungerar såväl som fritidsboende- som permanentboende. Bo- och biarean är totalt på 125 kvadratmeter och det finns tre rum i bostaden. Du kan läsa mer om fastigheten här.

22ab6614-b2de-4796-93d1-1829ef8f8f8a

3. Björnspinnarevägen, Täppet, Åhus. Pris: 2 775 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Enplansvilla med inredd källare, vilket gör att fem sovrum finns i bostaden. Planlösningen beskrivs av mäklaren som ”optimal”. Trädgården är insynsskyddad. Läs mer om bostaden här.

24400836

4. Rytters väg, Arkelstorp. Pris: 995 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
I centrala Arkelstorp ligger denna enplansvilla högt belägen. Den välskötta villan har såväl bo- som biarea på 115 kvadratmeter. Tre sovrum. Tomten gränsar till skogsparti. Här kan du läsa mer om villan.

26df1cd2-2b24-474b-ab2e-5804c67a5150

5. Majorsgatan, Täppet, Åhus. Pris: 2 995 000 kronor.
Foto: Mäklarhuset/Hemnet.
Familjevilla på 169 kvadratmeter, som är belägen på en hörntomt. Garage och förråd är isolerat. Den sju rum stora 80-talsvillan har även en nybyggd pool. Mer läsning om villan hittar du här.

24411993

6. Tobakslyckevägen, Fjälkinge. Pris: 2 295 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Med sex rum är det en villa som lämpar sig för den större familjen. Huset har genomgått renoveringar och har bland annat nytt kök. Inglasat uterum och soldäck på baksidan. Här kan du läsa mer om fastigheten.

kung-knuts-vag-4

7. Kung Knuts väg, Öllsjö. Pris: 4 400 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
Den stora Öllsjö-villan har en boarea på hela 346 kvadratmeter och var tidigare bostad åt Janne ”Loffe” Carlsson. Tomten är på avskilt läge med poolhus som uppfördes 2010. Läs mer om villan här.

24432302

8. Österslövsvägen, Fjälkinge. Pris: 745 000 kronor.
Foto: Fastighetsbyrån/Hemnet.
Alldeles utanför Fjälkinge ligger det här lilla huset. Villan är belägen på ett lantligt läge med ett tillhörande stall/förrådsbyggnad. Boarean är på 77 kvadratmeter. Mer läsning om villan hittar du här.

krokusvagen-17

9. Krokusvägen, Hammar, Kristianstad. Pris: 2 495 000 kronor.
Foto: Mäklarringen/Hemnet.
En villa för den större familjen, då det finns fem stycken sovrum med möjlighet till fler. Det finns många förvaringsmöjligheter i villan som även har en uteplats på baksidan. Du kan läsa mer om fastigheten här.

ekoxvagen-13_h7pv2k

10. Ekoxvägen, Täppet, Åhus. Pris: 3 395 000 kronor.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Hemnet.
Drygt 700 meter från havet ligger den tidigare sommarstugan, som numera byggts ut till permanentbostad. Två sovrum. Stor tomt med skyddad uteplats. Annonsen i sin helhet kan du läsa här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng