Nybro Vikings – Kristianstad IK

KIK upp i serieledningen efter vinst mot Vikings

Kristianstad vann den jämna seriefinalen mot Nybro Vikings med 4-1.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:12, 8 oktober, 2017

KIK upp i serieledningen efter vinst mot Vikings
Foto: Faton Pasho

730 personer hade tagit sig till Liljas Arena för att bevittna den tidiga seriefinalen mellan Nybro Vikings och Kristianstad. Efter två jämna perioder avgjorde gästerna från Kristianstad mötet när Nybrospelaren Kim Runermark stod för en riktig black out i egen zon.

– Det var konstigt mål. Nybrospelarna slutade spela så Rasmus snappade upp pucken och la in den till mig så jag kom helt fri. Det var bara att skjuta direkt och den gick stolpe in så det var skönt, säger 3-1 skytten Simon Norberg.

Det var annars en jämn match som utspelade sig i Liljas Arena. Gästerna Kristianstad gjorde matchens första mål efter dryga sju minuters spel. Poängligaledaren Fredrik Hansson hittade nätmaskorna bakom Nybromålvakten Alexander Johansson och 1-0 var ett faktum.

Efter en onödig puck out-utvisning i slutet på första perioden kunde hemmalaget Nybro Vikings kvittera till 1-1 genom Martin Olsson.

I den andra perioden stod matchen och vägde. Hemmalaget Nybro Vikings försökte överlista Joel Gistedt i Kristianstadsmålet men målvakten hade bestämt sig för att stänga igen butiken.

Istället kunde KIK-backen Niklas Lindmark, efter att ha snappat upp pucken i offensiv zon, lirka upp den i Alexander Johanssons högra kryss.

I den tredje perioden var det Kristianstad för hela slanten och hemmalaget Nybro Vikings skapade inte det trycket som krävdes för att väcka liv i matchen. Istället kunde gästerna göra både 3-1 och 4-1 genom Simon Norberg och Mikael Johansson.

– Det är såklart skönt med tre poäng. Vi gör ingen supermatch direkt men det är ändå skönt att vi kan vinna tillslut, säger Norberg och fortsätter.

Vi hade tålamodet och körde på. Vi spelade på i tredje perioden och det kändes som att de inte orkade med i vårt tempo.

Ni gör en stark defensiv match och släpper inte mycket bakåt – var det något ni hade pratat om inför matchen?

Vi har tränat mycket på defensiven och vill spela kompakt. Tanken var att gå ut och överbelasta, vinna pucken och gå till anfalla därifrån.

Femte raka trepoängaren för er. Det verkar som att segertåget har börjat rulla?

Det har känts bra. Vi har fyra jämna femmor och alla jobbar stenhårt varje dag. Det är roligt när vinsterna trillar in, avslutar Simon.

I och med vinsten tog Kristianstad över serieledningen i hockeyettan södra.

Text: Faton Pasho

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstad–Kristianstads IK

Sjögren: ”Nu har man spräckt den nollan”

Blytung försäsong – nu är Malte Sjögren tillbaka på allvar. Mot Halmstad kom säsongens första mål.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:50, 13 oktober, 2017

3 bilder
 • Malte Sjögren gjorde sitt första mål för säsongen. Foto: Jesper Hallberg
  Malte Sjögren gjorde sitt första mål för säsongen. Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg
 • Roger Ohlsson var tillbaka efter avstängning. Foto: Jesper Hallberg
  Roger Ohlsson var tillbaka efter avstängning. Foto: Jesper Hallberg

Malte Sjögren har haft en tung försäsong och bytte allsvenska IK Oskarshamn mot Kristianstads IK för en dryg månad sedan. Mot Halmstad gjorde han sin tredje match för säsongen – och det med besked. Sjögren satte snyggt det viktiga 3–1-målet – hans första för säsongen.

– Alltid kul – nu har man spräckt den nollan. Man ju ofta pucken vid stolpen och går man in snabbt släpper målvakten förstasidan. Jag har gjort några sådana mål förut, säger Malte Sjögren och fortsätter:

– Jag börjar komma tillbaka lite nu… men jag har inte tränat någon explosivitet alls ännu. Nu har jag bara tränat syra så jag orkar.

Det syns att du inte har samma klipp i skridskoåkningen.
– Det stämmer. Men det är sådant som kommer efterhand. Det var bara tredje matchen. Det blir bättre och bättre för varje byte, tycker jag.

Efter en tam, eller rent av dålig förstaperiod, tuggade KIK sakta men säkert igång maskineriet och i slutakten var det aldrig något snack. I takt med att hemmalaget Halmstad drog på sig utvisningar kunde KIK mala ner motståndet  och vann till slut komfortabelt med 5–1.

– Det var krampaktigt och pucken var hal. Men när vi fick 3–1 i tredje kändes det som att allting släppte. Då spelade vi som vi ska göra och då får vi med oss utvisningar, säger KIK-tränaren Mats Lusth innan han fortsätter:

– Jag tror att det var rätt så viktigt inför fortsättningen – att de fick känna att det inte är så svårt att spela hockey.

KIK-kaptenen Johan Skinnars var besviken efter förlusten mot Tranås i onsdags. Han var desto gladare på fredagskvällen.

– Vi har haft ganska bra möten i veckan och haft raka besked om vad som gäller, säger han.

Vad är det som gäller då?
– Vi måste kriga varje match, varje byte och varje period för att bygga upp en mentalitet för vad som komma skall. Det är många som fått klara besked om att det inte varit bra nog – jag är en av dem.

Tre assist från din klubba i dag.
– Powerplay har inte varit så bra tidigare, men i dag fick vi igång det i tredje perioden. Skönt att få sätta dit två då. För mig personligen spelar det ingen roll. Det är mer skönt att känna att man får resultat och att kroppen är med.

 

FaktaHockeyEttan
Halmstad HF–Kristianstads IK 1–5
(1–1, 0–1, 0–3)
Målen: 12.46 1–0 Gustaf Berling, (Erik Borg, Simon Stark), 19.24 1–1 Sonny Karlsson, (Mikael Johansson), 36.50 1–2 Simon Norberg, (Fredrik Lindblom, Acke Ringström), 42.12 1–3 Malte Sjögren, (Johan Skinnars, Fredrik Hansson), 50.59 1–4 Christopher Lindholm, (Johan Skinnars, Måns Hansson), 52.15 1–5 Rasmus T. Andersson, (Johan Skinnars, Fredrik Hansson).
Skottstatistik: 33–29 (14–9, 9–8, 10–12).
Utvisningar: HHF: 7x2. KIK: 5x2.
Domare: Filip Eriksson.
Publik: 413, Halmstad Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstad HF - Kristianstads IK

Efter förlusten – KIK ute efter revansch

Bara två dagar efter senaste matchen får Kristianstads IK möjlighet att studsa tillbaka. "Vi måste in och ta kampen”, säger Mats Lusth.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:52, 13 oktober, 2017

Efter förlusten – KIK ute efter revansch
Kristianstads IK siktar på att studsa tillbaka – efter förlusten senast. Foto: Arkiv.

Så sent som i onsdags inkasserade Kristianstads IK säsongens andra förlust, då Tranås AIF segrade i Kristianstads Ishall. KIK får dock en snabb chans till revansch – då man beger sig till Halland och ett möte med Halmstad HF under fredagskvällen.

– Det känns bra. Direkt på det igen efter en lite sämre match i onsdags. Upp och visa vad vi kan, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Efter den bleka insatsen mot Tranås haglade ord som ”lojt”, ”viljelöst” och ”dålig inställning” från KIK-lägret. För att undvika en ny förlust menar Mats Lusth att det nu gäller för spelarna att ta kampen med motståndarna.

– Vi pratade om det och det håller inte, för då förlorar du. Utan vi måste in och ta kampen nu. Det är så du vinner i hockey i dag. Det är en kampsport. Att du vinner en mot en-duellerna, sargduellerna och går in med högst fart.

Till kvällens match är samtliga spelare tillgängliga i Kristianstads IK, något som innebär att Roger Ohlsson och Sonny Karlsson med stor sannolikhet får begå säsongsdebut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK–Tranås AIF

Lusths känga efter förlusten: ”Folk tror att de är bättre än vad de är”

En svag insats – då var första hemmaförlusten ett faktum för Kristianstads IK.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:56, 11 oktober, 2017

3 bilder
 • Ett närmast heroiskt krigande Tranås. Foto: Jesper Hallberg
  Ett närmast heroiskt krigande Tranås. Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg

Gästerna Tranås AIF kom till Kristianstad och ställde upp med en riktig köttmur framför eget mål. Det ledde till att KIK att förtvivlat svårt att skapa heta målchanser – då var också säsongens första hemmaförlust ett faktum.

– Jag märkte det redan i går på träningen… jag fick blåsa av träningen för att försöka väcka dem. De svävar iväg och det blir lojt. Men sedan blev det bättre och jag trodde vi skulle starta matchen så, suckar Mats Lusth innan han fortsätter:

– Väldigt dålig inställning. Jag tror att många i laget tror att de är bättre än vad det är. Och Tranås är nog inte nöjda med de poängen som de samlat ihop hittills. Det försökte jag varna om innan, men det verkar inte som att alla tog tillvara på det.

KIK kom dock tillbaka och kvitterade rättvist till 1–1 slutet av den andra perioden. Men Tranås släckte nästan omgående allt hopp när de gjorde 1–2 och 1–3 på drygt 20 sekunder i inledningen av den tredje perioden.

– Jag gick ner på tre femmor i mitten av andra, och det har nog inte hänt sedan jag kom till Kristianstad. Det blev bättre, men sedan drar vi på oss en en jävla dum utvisning… Då ger vi luften tillbaka till Tranås.

– Sedan gjorde de 2–1 i powerplay, och den ska ju Joel (Gistedt) ha. Han gjorde ju många andra räddningar, men det är ingen ursäkt. Han ska ta den alla dagar i veckan. Sedan kom 3–1 och då kändes det som att matchen dog, säger Lusth.

KIK-kaptenen Johan Skinnars var även han bedrövad efter förlusten. Men kunde inte riktigt sätta fingret på vad den loja inställningen berodde på.

– Vi var lite långsamma och lite trötta, men vad det beror på… De vann välförtjänt.

Hur känner du som lagkapten då?
– Man blir ju frustrerad. Vi hade det på känn på träningen i går redan, det såg lojt och viljelöst ut. Vi pratade om det, men tyvärr tog vi inte med oss det in på matchen.

Vad känner du nu – är du förbannad eller besviken?
– Jag var väl mest förbannad under matchen. Nu är jag mest besviken. Jag vet också att alla är människor och det var ingen som ville att det skulle se ut så här i dag. Vi försökte, men vi hade inte alla cylindrar påslagna.

KIK får dock chans till snabb revansch. Om mindre än 48 timmar väntar Halmstad Hammers på bortaplan.

FaktaHockeyEttan
Kristianstads IK–Tranås AIF 1–4
(0–0, 1–1, 0–3)
Målen: 27.32 0–1 Sebastian Ottosson, (Hampus Andreen, Ivar Arnesson), 35.37 1–1 Mikael Johansson, (Christoffer Lindholm, Niklas Lindmark), 51.44 1–2 Anders Skoog, (Eric Gustafsson, Victor Jigmalm), 52.10 1–3 David Bremer, (Filip Petersson), 59.50 1–4 Sebastian Ottosson, (Ted Nilsson).
Skottstatistik: 38–34 (6–14, 20–14, 12–6).
Utvisningar: KIK: 3x2. TAIF: 1x2.
Domare: André Hiljanen.
Publik: 1 014, Kristianstads ishall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristanstads IK–Tranås AIF

KIK-backen om nollan i kolumnen: ”Får se hur länge det håller”

Sex omgångar är spelade av HockeyEttan – och KIK-backen Fredrik Lindblom har ännu inte varit inne på något baklängesmål. "Det är kul att man kan bidra", säger han till 24Kristianstad.se.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.07:55, 11 oktober, 2017

KIK-backen om nollan i kolumnen: ”Får se hur länge det håller”
Fredrik Lindblom i en match mot Troja-Ljungby förra året. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Kristianstads IK möter på onsdagskvällen Tranås hemma i ishallen. Då kan KIK-backarna Fredrik Lindblom och Acke Ringström stoltsera med att de ännu inte varit inne på något baklängesmål. Lindblom har 9–0 medan Ringström har 6–0 i sin plusminus-statistik.

– Vad ska man säga? Vi har inte släppt in så mycket mål alls. Vi är stabila bakåt och sedan har vi Gistedt där bak också. Det är väldigt stabilt, säger Fredrik Lindblom och fortsätter:

– Jag har haft hyfsat plusminus tidigare… Nu är det i och för sig tidigt på säsongen med.

Har du varit så här bra tidigare?
– Det är nog första gången. Vi får se hur länge det håller, säger Lindblom och erkänner att han inte hade full koll på statistiken.

– Jag såg det när du skrev det på Twitter och tänkte: vad fan, nu sabbar han det här. Men det är kul att man kan bidra.

Tidigare år har Fredrik Lindblom stått för många poäng, men i fjol blev det blott elva. I år har han inlett med fyra assist på sex matcher.

– Jag hade en riktig dipp förra året och spelade inget powerplay alls. Det är lite så när man är back. Men nu har Mats (Lusth) satt mig i den här rollen och det har jag accepterat.

– Det var tufft i början. Men alla har sin roll och Mats är tydlig med det – då är det lättare att anpassa sig, säger Lindblom.

Tranås hemma i kväll. Vad tror du om det?
– De har haft en lite knackig start och jag trodde de skulle vara med i toppen av tabellen. Men det är ett bra lag – det gäller att vi kommer ut och kör.

FaktaHockeyEttan
Kristianstads IK–Tranås AIF
19.00 Kristianstads Ishall
Läget i truppen: "Vi startar med samma lag som senast. Joel Gistedt står", säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

16.00: Hett möte mellan Vikings och KIK i tidig seriefinal

Två lag som har gått som tåget i inledningen av Hockeyettan. Serieledarna Nybro Vikings gästas av tvåan Kristianstad i Liljas Arena. Följ drabbningen här.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.15:37, 8 oktober, 2017

16.00: Hett möte mellan Vikings och KIK i tidig seriefinal
Foto: Arkivbild.

Ettan ställs mot tvåan när Nybro Vikings tar emot Kristianstads IK. Matchen kan du följa live här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng