Hallén om landslagskallelsen: ”Ska bli kul”

IFK Kristianstad-spelaren är uttagen i ligalandslaget.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.09:00, 8 oktober, 2017

Hallén om landslagskallelsen: ”Ska bli kul”
Viktor Hallén är kallad till ligalandslaget. Foto: Csaba Domotor/Bildbyrån.

I veckan togs landslagstrupperna för såväl senior- som ligalandslaget ut. Bland spelarna som fick plats i ligalandslaget, som har tre träningar i Malmö framför sig, fanns IFK Kristianstads vänstersexa Viktor Hallén.

– Det är klart att det är kul att få vara med där, säger Hallén.

Var det någonting du trodde på?
– Nej det är ingenting jag går och tänker på. Utan det är fokus på Kristianstad och göra jobbet här. Sen får det komma ifall det är aktuellt.

Hur ska det bli att åka ner till Malmö nu då?
– Åker dit och ska göra några träningar. Det ska bli kul. Kul att få åka dit och känna lite på det.

Medan landslagskallelsen var ett glädjebesked för Viktor Hallén avslutades veckan desto tyngre, då IFK Kristianstad på lördagskvällen blev överkörda av Rhein-Neckar Löwen i Champions League.

– Det är dåligt att vi inte kan prestera mer på hemmaplan. Att falla igenom såhär är aldrig okej, säger Hallén efter matchen.

Vad är det som gör att det blir så då?
– Nej, jag vet inte om vi är osäkra på varann eller osäkra överlag. Jag tror alla får kolla sig själv – vad man håller på med. Det här är inte det vi bestämt att vi ska göra.

Samlingen med ligalandslaget sker 23-24 oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eskilstuna Guif – IFK Kristianstad

”Vi ser absolut inte Guif som en förrätt”

IFK Kristianstad går in i Eskilstuna med respekt. ”Det gäller att vi är enormt fokuserade”, säger Leo Larsson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.06:56, 17 oktober, 2017

”Vi ser absolut inte Guif som en förrätt”
Vårens kvartsfinalsmotstånd väntar för IFK Kristianstad på tisdagskvällen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Efter helgens förlust nere i Frankrike gäller det nu åter för IFK Kristianstad att ställa om till Handbollsligan. På tisdagskvällen väntar ett bortamöte med Eskilstuna Guif, som ligger på en sjätteplats i den haltande tabellen med tio inspelade poäng.

– Förra veckan var rätt så bra med två vinster, senast mot Redbergslid där vi gjorde en stark hemmamatch. Även om vi hade en tuff match i helgen känns det som att alla är jättesugna på att spela handboll igen. Vi vill visa att vi är lite bättre än vi visade nere i Frankrike. Även om det är ett tufft spelschema känns det som att alla är riktigt hungriga på att spela match i morgon, säger IFK-målvakten Leo Larsson.

Du var inne på att ni vill visa att ni är bättre än ni var i Frankrike. Har ni lagt förlusten mot Nantes bakom er nu?
– Absolut. Det är kort tid mellan matcherna så det gäller att analysera snabbt, titta på vad man gör för misstag och försöka ta lärdom av det så mycket som möjligt, säger Larsson och fortsätter:

– Det är väldigt lärorikt att spela i Champions League, för de hittar ofta lite brister hos oss. Men det är bara att försöka göra det bästa av det, gå vidare och bli bättre. Vi i laget hatar att förlora. Och vi har som sagt ett tajt matchschema men alla jag pratat med säger att det ska bli jäkligt gött med match igen och försöka komma upp på vinnarspåret igen.

Vad kan man säg om Guif?
– Ett lag som har enormt mycket fart. De kontrar jättemycket. Det har varit deras styrka det senaste året – och är det fortfarande. Vi måste helt klart vara duktiga i våra avslut, så att vi slipper springa hem i illfart varje gång och försvara målet. Sen får vi inte ha för många tekniska fel, då kommer de straffa oss så det rungar om det.

Det täta matchandet för IFK Kristianstad syns även i denna vecka. Två matcher ska avverkas inom loppet av fyra dagar, innan det är dags för uppehåll. Enligt Leo Larsson finns det dock ingen fara för att spelarna redan nu har fokus på fredagsderbyt mot Lugi.

– Nej, det tycker jag absolut inte. Vi har inget fokus på Lugi nu. Utan vi har två matcher kvar innan landslagsuppehållet och börjar med Guif. Vi är jättesugna på att få till ett bra spel och sen kanske vi kan bygga vidare på det till Lugi-matchen. Men vi ser absolut inte Guif som en förrätt. Det blir en tuff match och det gäller att vi är enormt fokuserade i morgon.

Matchen mellan Eskilstuna Guif-IFK Kristianstad har avkast klockan 19:00 på tisdagskvällen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ännu ett plattfall för IFK Kristianstad

Tung förlust mot Nantes i Champions League.

Mia Martelleur

Kl.19:08, 14 oktober, 2017

Ännu ett plattfall för IFK Kristianstad
Foto: Csaba Domotor / BildbyrΌn

Ola Lindgren var tillbaka på tränarbänken, efter att ha varit sjukskriven de fem senaste matcherna, men det hjälpte inte IFK Kristianstad i bortamatchen mot franska Nantes i Champions League.

Det gick bra för IFK, i cirka tio minuter. Matchen började i ett högt tempo men efter 5–5 så gick det lika snabbt utför. På tio minuter hände ingenting nytt från IFK medan Nantes ökade försprånget till 11–5.

Redan under första halvlek släppte laget in 19 mål mot 11 gjorda. IFK han även med elva tekniska fel och tre utvisningar, medan Nantes endas gjorde ett. Och turen vände inte i andra halvlek, även om laget la in en till växel.

Matchen slutade 34–25 till Nantes. Kvällens bästa målskyttar i IFK var Tim Sörensen som satte sex mål, och Viktor Hallén med fem.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HBC Nantes - IFK Kristianstad

Ola Lindgren tillbaka på tränarbänken

När IFK Kristianstad spelar Champions League är Ola Lindgren tillbaka från sjukdomsfrånvaron. ”Det känns bra just nu”, säger tränaren.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:53, 14 oktober, 2017

Ola Lindgren tillbaka på tränarbänken
På lördagskvällen är Ola Lindgren tillbaka på tränarbänken. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter att ha dragits med en infektion och varit sjukskriven i de fem senaste matcherna är Ola Lindgren nu tillbaka på IFK Kristianstads tränarbänk. När laget begav sig till Frankrike för Champions League-mötet med HBC Nantes fanns huvudtränaren som planerat med på planet.

– Jag mår bra annars hade jag inte varit här, säger Ola Lindgren.

Är du helt återställd nu?
– Det hoppas jag. Vi får väl avvakta lite längre och se, men det känns bra just nu.

Hur är det att vara tillbaka?
– Det är som vanligt. Det har ju varit en rätt kort period men det är alltid kul att jobba med det här laget. Nu har vi en tuff match i morgon och har haft ett tufft spelschema. Så det blir en tuff utmaning.

Medan IFK Kristianstad ligger sist i tabellen efter fyra omgångar, med en inspelad poäng, parkerar HBC Nantes på en femteplats och har spelat in tre poäng under sina fyra första Champions League-matcher.

LÄS MER: Stor glädje – när Lindgren återvänder

– De är väldigt fysiska, som alltid med franska lag, och skyttestarka. I de senaste Champions League-matcherna har de bombat sönder oss lite, så det gäller att ha bra djup i försvarsspelet och komma åt skyttarna. De är stora, tunga och fysiska, sammanfattar Lindgren det kommande motståndet.

För IFK Kristianstad har inte Champions League-matcherna i Lindgrens frånvaro varit någon höjdare – och såväl mot Pick Szeged som Rhein-Neckar Löwen blev förlustsiffrorna stora för Sveriges Champions League-representant. Då är det framförallt defensiven som hackat för IFK Kristianstad.

– Först och främst är det försvarsspelet. Vi har varit lite för snälla mot många starka skyttar och inte hittat rätt djup för denna nivån, det kanske räcker i Elitserien men det räcker inte här. Utan vi måste hitta den metern till i vårt försvarsspel.

Hur ser läget ut i truppen?
– Lite slitet. Vi gav oss iväg tre imorse (läs i går), spelade match i går (läs i torsdags) och hade match i Stockholm i tisdags. Man ska ha respekt för belastningen och resorna, men jag hoppas på en bra match. Nantes är stora favoriter men vi ska spela om det i 60 minuter först.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - Redbergslids IK

Hyllningen till Lagergren: ”Ostoppbar”

Albin Lagergren imponerade stort när IFK Kristianstad besegrade Redbergslid. ”En av Sveriges bästa högernior, kanske den bästa”, sa motståndartränaren.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.06:54, 13 oktober, 2017

Hyllningen till Lagergren: ”Ostoppbar”
Albin Lagergren hade en fin afton mot Redbergslid. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

När IFK Kristianstad besegrade Redbergslids IK med 30-26 storspelade Albin Lagergren och prisades som matchens lirare – efter att ha gjort nio mål framåt. Med sitt fina spel både offensivt och defensivt var högernian en av de starkaste bidragande orsakerna till IFK-segern.

– Det är klart när Albin Lagergren är som i dag – snabb i sidled och med en jädra killerinstinkt hjälper det oss väldigt mycket, sammanfattade IFK-tränaren Lasse Olsson efter matchen.

Högernian själv spelade i 60 minuter men kostade på att ge sig själv en gnutta kritik efter matchen.

– Det är bra i 45 sen mycket slarv i slutet, sa Lagergren som trots allt inte var helt nöjd trots nio mål framåt:

– Det är några onödiga skott jag tar som jag inte är riktigt nöjd med. Men i det stora hela är jag väldigt nöjd.

En som däremot valde att inte skräda med orden var RIK-tränaren Jasmin Zuta.

– En av Sveriges bästa högernior, kanske den bästa. Väljer man då att vara passiv mot han kan han göra lite som han vill. Det är väl det som är problemet.

– De jobbar med övergångsspel mot oss där, vi klarar inte av att få den höjden och gör riktigt dåliga val. Vi får lite bättre koll i perioder men det är snudd på nonchalans att tillåta att han får spela på det sättet. Då är han ostoppbar, sammanfattade Zuta.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädje i IFK – när Lindgren kommer tillbaka

Efter fem matcher utan Ola Lindgren är huvudtränaren med största sannolikhet tillbaka på tränarbänken på lördag. ”Ola behövs i gänget”, säger Lasse Olsson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.22:49, 12 oktober, 2017

Glädje i IFK – när Lindgren kommer tillbaka
Ola Lindgren är med största sannolikhet tillbaka i helgen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Efter slutsignalen mot Redbergslids IK var det bara drygt sex timmar till att IFK Kristianstad skulle ses vid Kristianstad Arena igen, för en bussfärd till Kastrup och därefter flyg till Frankrike. På lördag väntar nämligen Champions League-mötet med Nantes. En match där Ola Lindgren åter ser ut att vara tillbaka – efter att ha varit sjukskriven i fem matcher.

– Det vet vi klockan tre i natt men det är absolut planen. Jag kan säga att ingen är gladare för det än jag. För Ola behövs i gänget och han betyder väldigt mycket. Så det ska bli jättekul att han förmodligen är tillbaks, sa assisterande tränare Lasse Olsson, som lett laget i Lindgrens frånvaro, och betonade att allt kan hända.

Även storstjärnan Albin Lagergren ser framemot att åter ha Ola Lindgren på tränarbänken.

– Ola är en fantastiskt bra coach som är väldigt bra på små detaljer under matcher och kan ändra lite. Det blir ju bra. Vi har fått ta mycket större ansvar nu, vi spelare, och jag tycker det blir bättre och bättre, sa Lagergren.

Mötet mellan HBC Nantes och IFK Kristianstad spelas klockan 17:30 på lördagseftermiddagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng